10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Περιπέτεια φαντασίας, δράσης, κωμωδία… Εσύ τι θα δεις απόψε;

«Aquaman» (2018) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν 

Περιπέτεια φαντασίας – Ο Άρθουρ Κάρι (Τζέισον Μομόα) είναι μισός άνθρωπος, μισός Αταλάντειος και μαζί του θα ταξιδέψουμε στον υποβρύχιο κόσμο των ατελείωτων θαλασσών, εκεί που τον καλεί το πεπρωμένο του.

Στο ταξίδι της ζωής του αναγκάζεται να αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό και να δοκιμαστεί για να ανακαλύψει αν είναι άξιος να ακολουθήσει τον μύθο και να γίνει ο βασιλιάς του υδάτινου κόσμου.

Η αντιπαράθεση με τον μικρότερο πολεμοχαρή αδερφό του είναι αναπόφευκτη και η μεταξύ τους σύγκρουση για την διεκδίκηση του θρόνου θα δημιουργήσει μια δαιδαλώδη διαδρομή με χορταστικές εικόνες και υδάτινους θησαυρούς.

Παίζουν: Τζέισον Μομόα, Άμπερ Χερντ, Γουίλιαμ Νταφό, Πάτρικ Γουίλσον, Ντολφ Λούντγκρεν, Γιάια Αμπντούλ Ματίν ΙΙ, Νικόλ Κίντμαν, Λούντι Λιν, Τεμουέρα Μόρισον.

*Star, Σάββατο 11/02 στις 21:00

«Η Θεία μου η Χίπισσα» (1970) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η κυρά-Λένη, χήρα, που σπουδάζει την κόρη της στην Αμερική, εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, όπου έχει κερδίσει τη συμπάθεια του Στέφανου, ενός πλούσιου νεαρού ενοίκου του. Η κόρη της, Κάθριν, δεν ξέρει την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της μητέρας της.

Όταν φτάνει η κόρη της μαζί με τον χίπι μνηστήρα της, Τζόνι και τον πάμπλουτο ελληνοαμερικανό πατέρα του Πιτ, ο Στέφανος βοηθά την κυρά – Λένη να κρατήσει τα προσχήματα: τη ντύνει μεγαλοκυρία, της νοικιάζει μια σουίτα και αυτή αρχίζει να κυκλοφορεί στους χώρους του ξενοδοχείου με τον αέρα αρχόντισσας, ενώ ο ίδιος τη συνοδεύει, παριστάνοντας τον ανιψιό της. Η Ελένη, ο Στέφανος και ο Πιτ αναζητούν τον Τζόνι και την Κάθριν στα Μάταλα, όπου κατέφυγαν αποφασισμένοι να ζήσουν χωρίς τα λεφτά των γονιών τους.

Όταν φτάνουν όμως εκεί, μετά από μεγάλες περιπέτειες, ανακαλύπτουν ότι το ζευγάρι έχει χωρίσει. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η κυρά-Λένη λέει την αλήθεια στην κόρη της αλλά δέχεται μια αναπάντεχη κληρονομιά από τον μακαρίτη άντρα της. Στο τέλος, ο Στέφανος, που έχει ερωτευθεί την Κάθριν, την κάνει γυναίκα του ενώ η κυρά-Λένη αποδέχεται την πρόταση γάμου του Πιτ…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Βασίλης Τσιβιλίκας

*Alpha, Σάββατο 11/02 στις 21:00

«Τροχονόμος… Βαρβάρα» (1981) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αχιλλέας, μένει στις Εργατικές πολυκατοικίες και μην μπορώντας να βρει δουλειά, αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς ερωτεύεται την Κάτια ένα πλουσιοκόριτσο που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Η «Βαρβάρα», εν τω μεταξύ γίνεται η «αγαπημένη» μαθήτρια του αφοσιωμένου εκπαιδευτή της σχολής και τα πράγματα περιπλέκονται για τον Αχιλλέα που έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της Βαρβάρας.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Στάθης Ψάλτης, Τζένη Ζαχαροπούλου, Μαρί Καραβία, Μαρία Ανδριώτου, Μάκης Δεμίρη, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος.

*Alpha, Σάββατο 11/02 στις 23:00

«Magic Mike XXL» (2015) σκηνοθεσία Γκρέγκορι Τζέικομπς

Κωμωδία – Ο Μάικ έχει εγκαταλείψει εδώ και τρία χρόνια την καριέρα του ως στρίπερ, παρόλο που βρίσκονταν στο απόγειο της. Οι υπόλοιποι φίλοι του και συνάδελφοι, έχουν αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουν και εκείνοι με τη σειρά τους την ενεργό δράση αλλά… με στυλ, κάνοντας μια τελευταία παράσταση, που θα μείνει αξέχαστη σε όλους, στο Μίρτλ Μπιτς με επικεφαλής τον θρυλικό Μάτζικ Μάικ!

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζο Μανγκανιέλο, Ματ Μπόμερ, Κέβιν Νας, Γκαμπριέλ Ιγκλέσιας, Άνταμ Ροντρίγκες.

*Star, Σάββατο 11/02 στις 00:00

«Ο Κύκλος των Aναμνήσεων» (2013) σκηνοθεσία Τζόναθαν Τεπλίτζκι

Ρομαντικό Δράμα – Ο Έρικ Λόμαξ ήταν ένας από τους χιλιάδες αιχμαλώτους πολέμου που αναγκάστηκαν να εργαστούν στην κατασκευή του σιδηρόδρομου ανάμεσα στην Ταϊλάνδη και τη Βιρμανία κάτω από απάνθρωπες συνθήκες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πολλά χρόνια αργότερα, θα γνωρίσει τη γυναίκα που θα του αλλάξει τη ζωή, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τους δαίμονες του παρελθόντος του.

Παίζουν: Κόλιν Φερθ, Νικόλ Κίντμαν, Τζέρεμι Ίρβινγκ, Στέλλαν Σκάρσγκαρντ, Χιρουγιούκι Σανάντα, Σαμ Ράιντ, Τάνρο Ίσιντα.

*Skai, Σάββατο 11/02 στις 00:30

«Safe Sex» (1999) σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Κωμωδία – Οι ιστορίες οκτώ κατοίκων της Αθήνας, που ψάχνουν τη σεξουαλική και ερωτική πλήρωση μέσα από περίεργες πρακτικές και οδηγούνται σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Οι χαρακτήρες θα διασταυρωθούν, καταλήγοντας σ ένα τραγικό τέλος, το οποίο θα αποτελέσει την αφετηρία για την αναζήτηση λύσης για την ακόρεστη δίψα τους για ικανοποίηση των απωθημένων τους.…

Παίζουν: Μίνα Αδαμάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Μαρία Καβογιάννη.

*Alpha, Σάββατο 11/02 στις 01:00

«Διά πυρός και σιδήρου» (2004) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης – Βασισμένο εν μέρει σε αληθινή ιστορία και ίσως η καλύτερη ταινία με την υπογραφή του Τόνι Σκότ, το Δια Πυρός Και Σιδήρου περιγράφει την ιστορία του Τζον Κρίζι, πρώην δολοφόνου της CIA, ο οποίος ταξιδεύει στο Μεξικό για να προστατέψει ένα μικρό εννιάχρονο κοριτσάκι, την Πίτα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια ζεστή σχέση η οποία διακόπτεται απότομα όταν κάποιοι καταφέρνουν να απάγουν την μικρή, προκαλώντας την οργή του Κρίζι, ο οποίος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει την μικρή και να εκδικηθεί αυτούς που είχαν σχέση με την απαγωγή!

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρίστοφερ Ουόκεν, Ντακότα Φάνινγκ.

*Open, Σάββατο 11/02 στις 02:00

«Ντετέκτιβ Ζώων» (1994) σκηνοθεσία Τομ Σάντιακ

Κωμωδία – Είναι ο καλύτερος ντετέκτιβ ζώων, αφού είναι…ο μοναδικός που υπάρχει! Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ο Έις Βεντούρα, ένας ιδιόρρυθμος ντετέκτιβ μικρών ζώων που αναλαμβάνει κάθε δύσκολη αποστολή.

Για να μπορέσει να τα καταφέρει κανείς στο επάγγελμά του, πρέπει να μπορέσει να μπει στην ψυχολογία ενός ζώου-εγκληματία. Ο Βεντούρα αναλαμβάνει δράση, όταν κάποιος κλέβει τη μασκότ της ομάδας ράγκμπι Miami Dolphins, ένα δελφίνι. Άραγε ποιος θα ήθελε να κλέψει ένα δελφίνι και γιατί;
Θα τα καταφέρει να το επιστρέψει πίσω σώο ο ντετέκτιβ ζώων; Ακόμα κι αν χρειαστεί να βγάλει το θηρίο, που κρύβει και ο ίδιος μέσα του!

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Κόρτνεϊ Κοξ, Σον Γιάνγκ, Νταν Μαρίνο.

*Mega, Σάββατο 11/02 στις 02:10

«Επαγγελματίες απατεώνες» (2003) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Κωμωδία – Ο Ρόι είναι μοναχικός, υποχόνδριος, με τάσεις αγοραφοβίας και εμμονή με την καθαριότητα! Το επάγγελμά του είναι… μικροαπατεώνας!

Μαζί με τον νεαρό συνεργάτη του Φρανκ, στήνουν έξυπνα «κόλπα» αποσπώντας χρήματα από τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Αυτή την εποχή ο Ρόι και ο Φρανκ ετοιμάζουν ένα μεγάλο «κόλπο», που είναι σίγουροι πως θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη.

Και αυτήν ακριβώς τη στιγμή, εμφανίζεται εντελώς αναπάντεχα η Άντζελα, η 14χρονη κόρη του Ρόι, που δεν έχει ιδέα για την… επαγγελματική καριέρα του πατέρα της!

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Σαμ Ρόκγουελ, Άλισον Λόμαν, Μπρους Άλτμαν.

*Star, Σάββατο 11/02 στις 02:30

«Οι Ώρες» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Ντάλντρι

Δράμα, ρομαντική – Οι Ώρες (The Hours) ξεδιπλώνονται σε 3 χρονικά στάδια, τη δεκαετία του ΄20, του ’50 και του 2000 στην αγγλική εξοχή, στο Λος Άντζελες και στη Νέα Υόρκη αντίστοιχα.

Η συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ (Νικόλ Κίντμαν) βρίσκεται με τον σύζυγο της (Στιβ Ντιλέιν) σε ένα κτήμα μακριά από την βοή του Λονδίνου, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την διπολική διαταραχή που την έχει οδηγήσει σε δύο απόπειρες αυτοκτονίας και παράλληλα να συγγράψει το νέο της βιβλίο που αφορά την ιστορία της κυρίας Ντάλαγουεϊ.

Η Λόρα Μπράουν (Τζούλιαν Μουρ), είναι παντρεμένη με ένα σύζυγο που πολέμησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μητέρα ενός γιου και έγκυος στο δεύτερο παιδί τους, πάσχει από κατάθλιψη παρόλο που ζει ένα επιφανειακό αμερικάνικο όνειρο της μεταπολεμικής εποχής του ‘ 40.

Η Κλαρίσα Βόγκαν (Μέριλ Στριπ), μια Νεοϋορκέζα που ετοιμάζει πάρτι για την βράβευση του συγγραφέα φίλου της (Εντ Χάρις) και πρώην συντρόφου της, που πάσχει από aids και είναι βαριά άρρωστος.
Εκείνος αυτοκτονεί μπροστά της μη αντέχοντας άλλο την ασθένεια. Αυτό οδηγεί στη συνάντηση της Κλαρίσα με την μητέρα του, η οποία δεν είναι άλλη από τη η Λόρα Μπράουν που τον είχε εγκαταλείψει μετά την γέννηση του αδελφού του, επειδή δεν άντεχε άλλο το βάρος του ρόλου της νοικοκυράς, διαλέγοντας να σώσει την ψυχική της υγεία.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Τζούλιαν Μουρ, Μέριλ Στριπ, Κλερ Ντέινς, Εντ Χάρις.

*Skai, Σάββατο 11/02 στις 02:45