7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Jumper» (2008) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Σ. Γκόγιερ 

Δράσης – Ένας ντροπαλός νεαρός, ο Ντέιβιντ, ανακαλύπτει ότι εξαιτίας μιας γενετικής ανωμαλίας διαθέτει μια υπερφυσική ικανότητα: να διακτινίζεται με τηλεμεταφορά σε οποιοδήποτε μέρος θέλει.

Σταδιακά συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι με αυτό το χάρισμα, οι Jumpers, και ότι εδώ και αιώνες μαίνεται πόλεμος ανάμεσα σε αυτούς και σε όσους έχουν ορκιστεί να τους καταστρέψουν.

Παίζουν: Χέιντεν Κρίστενσεν, Τζέιμι Μπελ, Ρέιτσελ Μπίλσον, Νταϊάν Λέιν, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Open, Πέμπτη 16/01, στις 21:00

«Suntan» (2016) σκηνοθεσία Αργύρης Παπαδημητρόπουλος

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ο Κωστής είναι ένας 40άχρονος γιατρός που φτάνει στην Αντίπαρο για να αναλάβει την τοπική κλινική. Ο χειμώνας περνά ήσυχα και ανιαρά στο αραιοκατοικημένο νησί, το καλοκαίρι όμως όλα αλλάζουν. Η ρουτίνα του συνεσταλμένου Κωστή ανατρέπεται από τη στιγμή που μια ξέφρενη, διεθνής ομάδα νεαρών και όμορφων τουριστών, εισβάλλει απροσδόκητα στη βαρετή καθημερινότητά του. Ανάμεσά τους ο Κωστής θα ξεχωρίσει και θα ερωτευτεί παράφορα τη νεαρή Άννα, όμως, από εκείνη τη στιγμή και μετά, το ηδονιστικό καλοκαίρι στο νησί θα μετατραπεί σε μια σκοτεινή δίνη, που παρασέρνει την ανυποψίαστη παρέα σ’ ένα μονοπάτι που κρύβει σοκαριστικές εκπλήξεις και επικίνδυνες ακρότητες.

Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου, Έλλη Τρίγγου, Χαρά Κότσαλη, Μιλού Φαν Γκρούσεν, Ντίμι Χαρτ, Μάρκους Κόλλεν, Γιάννης Τσορτέκης, Παύλος Ορκόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Σύλλας Τζουμέρκας, Γιάννης Οικονομίδης, Νίκος Τριανταφυλλίδης

*Ant1, Πέμπτη 16/01, στις 21:45

«Μαντέλα: Ο Δρόμος προς την Ελευθερία» (2013) σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουικ

Δράμα – Μία απίστευτη, αληθινή ιστορία, που ενέπνευσε και συγκλόνισε, ολόκληρο τον πλανήτη με τον Ίντρις Έλμπα να ενσαρκώνει τον πολιτικό και οραματιστή Νέλσον Μαντέλα.

Ικανός πολιτικός, με σπάνια ευφυΐα, ο Νέλσον Μαντέλα κατάφερε να επιτύχει την ειρήνη σε μια χώρα που βρισκόταν στο χείλος του εμφυλίου πολέμου. Ο Μαντέλα, απεβίωσε στις 5 Δεκεμβρίου του 2013 και ανήκει στην ιστορία ως ο σπουδαιότερος ειρηνιστής και ανθρωπιστής της εποχής του.

Η ιστορία καλύπτει ολόκληρη την πολιτική δράση του ηγέτη της Νότιας Αφρικής, από τα πρώτα χρόνια της πολιτικής του συνειδητοποίησης και τους γάμους του μέχρι την ασυνθηκολόγητη απελευθέρωση από τον Ντεκλέρκ, με ενδιάμεσο σταθμό τις δεκαετίες φυλάκισής του.
Οι αγώνες με το ANC, η φυλακή, ο χωρισμός με τη Γουίνι, η μάχη των Αφρικανών της Νοτίου Αφρικής να απαλλαγούν από το τελευταίο ρατσιστικό καθεστώς του πλανήτη.

Με τα χρόνια, ο Μαντέλα μαθαίνει να συγχωρεί και να κερδίζει την εμπιστοσύνη των εχθρών του. Πατέρας και παππούς παιδιών που δεν γνώρισε ποτέ, αποφυλακίζεται για να κυβερνήσει το λαό του. Το νεαρό αγόρι που έτρεχε ξυπόλητο στους λόφους έγινε ο πρώτος Πρόεδρος μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Νότιας Αφρικής. Κανένας άνθρωπος στην ιστορία δεν κατάφερε ό,τι ο Νέλσον Μαντέλα. Από πολεμιστής σε ειρηνοποιός, άλλαξε τη χώρα του και την έκανε πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο.

Το τίμημα που πλήρωσε ήταν βαρύ, αφού χώρισε από τη γυναίκα της ζωής του, Γουίνι. Την ίδια στιγμή που ο Μαντέλα μάθαινε στον εαυτό του να συγχωρεί, εκείνη μάθαινε να μισεί. Όταν επιτέλους ήταν ελεύθερος να κυβερνήσει τη Νότια Αφρική σε περίοδο ειρήνης, η γυναίκα που υπήρξε δίπλα του μια ζωή, ήθελε πόλεμο.

Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Ναόμι Χάρις, Τόνι Γκόργκε, Ριάντ Μόσα, Ρόμπερτ Χομπς, Τέρι Πέτο, Ζολάνι Μκίβα, Ταπέλο Μοκένα.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 16/01, στις 23:00

«Το Κορίτσι με το Τατουάζ» (2011) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, Μίκαελ Μπλόμκβιστ (Ντάνιελ Γκρεγκ), προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο κύρος του μετά από μια δικαστική ήττα.

Ο επιχειρηματίας Βάρνιερ (Κρίστοφερ Πλάμερ) τον προσεγγίζει και του υπόσχεται πως αν αναλάβει μία αποστολή που θα του αναθέσει, θα του δώσει πληροφορίες καταδικαστικές για τον Βένερστρεμ. Ο Μπλούμκβιστ συμφωνεί να μετακομίσει προσωρινά στην καμπίνα στο κτήμα του Βάρνιερ ώστε να τον βοηθήσει να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση και πιθανή δολοφονία της εγγονής του, Χάριετ, 40 χρόνια πριν.

Σύντομα όμως διαπιστώνει ότι αυτή η υπόθεση ανοίγει και άλλες σκοτεινές πόρτες της οικογένειας, που κανείς δεν θα ήθελε να παραβιαστούν.
Ο Μπλούμκβιστ λέει στον βοηθό του Βάρνιερ ότι χρειάζεται βοήθεια στην έρευνά του και αυτός του προτείνει την Λίσμπετ, με βάση τη δουλειά που έκανε στον ίδιο.

Η Λίζμπεθ Σαλάντερ (Ρουνι Μάρα), μια εκκεντρική χάκερ, που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον Νόμο και συμφωνεί να τον βοηθήσει για τους δικούς της λόγους.

Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Ρούνεϊ Μάρα, Στέλαν Σκάρσγκορντ, Ρόμπιν Ράιτ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Στίβεν Μπέρκοφ, Τζοέλι Ρίτσαρντσον, Τζέραλντιν Τζέιμς.

*Open, Πέμπτη 16/01, στις 23:00

«Σε Επικίνδυνο Έδαφος» (1994) σκηνοθεσία Στίβεν Σίγκαλ

Περιπέτεια – Ο Φόρεστ Ταφτ και ο Χιου Πάλμερ εργάζονται για λογαριασμό μιας εταιρίας διύλισης πετρελαίου στην Αλάσκα, διευθυντής της οποίας είναι ο φιλόδοξος Μάικλ Τζένινγκς.

Η εύρεση μιας δισκέτας από τον Χιου, που ενοχοποιεί τον Τζένινγκς για παράλειψη των μέτρων ασφάλειας με συνέπεια τη μόλυνση του περιβάλλοντος, έχει ως τραγικό αποτέλεσμα τη δολοφονία του πρώτου από ανθρώπους του Τζένινγκς.

Όταν ο Ταφτ αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση της δολοφονίας του φίλου του, μπαίνει κι αυτός στο στόχαστρο του Τζένινγκς όμως η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του αποτυγχάνει και ο Ταφτ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του…

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Μάικλ Κέιν, Τζόαν Τσεν.

*Star, Πέμπτη 16/01, στις 00:40

«Steve Jobs» (2015) σκηνοθεσία Ντάνιελ Μπόιλ

Βιογραφική Δραματική  – Steve Jobs, ιδρυτής του κολοσσού Apple, ένα πρόσωπο σταθμός για τον 20ο αιώνα. Το πάθος και η εφευρετικότητα, του ιδιόρρυθμου γκουρού της τεχνολογίας, ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τη νέα, ψηφιακή εποχή. Ωστόσο, στην  προσπάθειά του να φέρει την επανάσταση στην τεχνολογία, θυσίασε την οικογενειακή του ζωή και ενδεχομένως την υγεία του. Οι δοκιμασίες και οι θρίαμβοι μιας σύγχρονης ιδιοφυΐας.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζεφ Ντάνιελς, Σεθ Ρόγκεν.

*Alpha, Πέμπτη 16/01, στις 00:45

«Η Εμμονή» (2004) σκηνοθεσία Τζόζεφ Ρούμπεν

Δραματική Μυστηρίου – Η Τζούλιαν Μουρ είναι η Τέλι Παρέτα, έχει πέσει σε κατάθλιψη και αγωνίζεται να ξεπεράσει τη θλίψη από την απώλεια του 8χρονου γιου της σε ένα αεροπορικό ατύχημα.
Καθώς βυθίζεται στον πόνο, η μόνη λύση που μοιάζει να τη βοηθά είναι να καταφύγει σε ψυχιατρική βοήθεια.
Σύντομα όμως αντιμετωπίζει κάτι εντελώς παράλογο. Όλα όσα γνώριζε, ότι πίστεψε και ότι αγάπησε, απλά δεν υπήρξαν…

Προς μεγάλη της έκπληξη, ο ψυχίατρος και ο σύζυγός της προσπαθούν να την πείσουν ότι ο γιος της δεν υπήρξε ποτέ και ότι τα οκτώ χρόνια αναμνήσεων είναι αποκύημα της φαντασίας της!

Συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις και σε πλήρη άρνηση, δεν δέχεται αυτά που της λένε και αποφασίζει να αποδείξει ότι έχει δίκιο.
Ξεκινά να ψάχνει αποδείξεις ότι ο γιος της πραγματικά υπήρξε και στην πορεία θα γνωρίσει έναν πατέρα (Ντομινικ Γουέστ) με παρόμοια εμπειρία.

Μαζί θα προσπαθήσουν να αποδείξουν την ύπαρξη των παιδιών τους, αλλά δεν γνωρίζουν ότι κάποιο τους παρακολουθούν και ο σκοπός τους δεν είναι να τους βοηθήσουν ….

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Γκάρι Σινίζ, Ντόμινικ Γουέστ.

*Mega, Πέμπτη 16/01, στις 01:00