10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το Σάββατο επιτέλους έφτασε. Διάλεξε την αγαπημένη σου για το σημερινό βράδυ!

«Φερδινάνδος» (2017) σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνα

Κινούμενα σχέδια – Η ταινία «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του.

Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα οδηγήσει μία αταίριαστη ομάδα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής τους. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως δεν μπορείς να κρίνεις έναν ταύρο από τα κέρατά του.

Φωνές: Φοίβος Ριμένας, Αντρια Ράπτη, Μάριος Αθανασίου, Αφροδίτη Αντονάκη.

*Star, Σάββατο 18/02, στις 21:00

«Εντιμότατοι Διαρρήκτες» (2009) σκηνοθεσία Μίμι Λέντερ

Αστυνομική Περιπέτεια – Ο Κιθ Ρίπλεϊ είναι ένας βετεράνος, έμπειρος κλέφτης, που ζει σύμφωνα με τον «ιερό» κώδικα των κλεφτών: «κάνε σωστά τη δουλειά, προστάτευσε πάντα τον συνεργάτη σου, μη δειλιάσεις και προς Θεού, ποτέ μα ποτέ μη συνεργαστείς με την αστυνομία». Το νέο σχέδιο του Κιθ είναι να βάλει στο χέρι τα δύο τελευταία αυθεντικά, πολύτιμα διακοσμητικά, ρώσικα αυγά Faberge, τα οποία φυλάσσονται με ισχυρά μέτρα ασφαλείας.

Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να εξοφλήσει το χρέος του στη ρώσικη μαφία, που δεν ξεχνά ποτέ.

Για την πολύπλοκη αυτή ληστεία συνεργάζεται με τον «συνάδελφο» Τζακ, έναν νεαρό, φιλόδοξο κλέφτη αλλά και με την πανέμορφη και παράλληλα πανέξυπνη, Άλεξ. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο, μέχρι που κάποιος, ή κάποια, σπάει τον κώδικα.  Μεταξύ κατεργαρέων, ειλικρίνεια, λέει η παροιμία, τελικά όμως ποτέ δεν μπορείς να εμπιστευθείς έναν κλέφτη..

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Αντόνιο Μπαντέρας, Ράντα Μίτσελ, Ρέιντ Σερμπεντζίγια, Ρόμπερτ Φόρστερ.

*Star, Σάββατο 18/02, στις 23:15

«8 Mile» (2002) σκηνοθεσία Κέρτις Χάνσον

Βιογραφική, Δραματική – Με τη μητέρα του να μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στο αλκοόλ και τις εφήμερες σχέσεις και τη φτώχεια καθημερινό συνοδοιπόρο τους, ένας λευκός ράπερ αναζητά διέξοδο στη μουσική, ελπίζοντας σε μια ευκαιρία για διάκριση.

8 Mile ονομάζεται ο δρόμος στο Ντητρόιτ που χωρίζει τις συνοικίες των λευκών από εκείνες των μαύρων. Ο Τζίμι είναι ένας λευκός ράπερ. Μπορεί να εργάζεται στο εργοστάσιο, μπορεί να μένει στο τροχόσπιτο της μητέρας του μαζί τον κατά πολύ μικρότερο σε ηλικία φίλο της, παρόλα αυτά ονειρεύεται ότι μια μέρα θα κατορθώσει να κάνει καριέρα ως τραγουδιστής.

Παίζουν: Έμινεμ, Μπρίτανυ Μέρφι, Κίμ Μπεισινγκερ, Μίκι Φάιφερ.

*Ant1, Σάββατο 18/02, στις 00:15

«Η Συμμορία του Parkour» (2015) σκηνοθεσία Ντάνιελ Μπένμαγιορ

Περιπέτεια, δράσης- Ο Καμ είναι ένας νεαρός διανομέας με ποδήλατο, που βγάζει τα προς το ζην στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Όταν πέφτει με το ποδήλατο του πάνω στην όμορφη Νίκι, ο Καμ θα ερωτευτεί παράφορα τόσο εκείνη όσο και τον κόσμο του παρκούρ. Ωστόσο τα πράγματα σύντομα θα γίνουν επικίνδυνα, καθώς ο Καμ θα πρέπει να αποπληρώσει ένα χρέος του και να υπακούσει στις εντολές του αρχηγού της συμμορίας

Παίζουν: Τέιλορ Λότνερ, Μαρί Αυγερόπουλος, Άνταμ Ράινερ, Ράφι Γκαβρόν, Λουτσιάνο Ακούνα Τζούνιορ.

*Skai, Σάββατο 18/02, στις 00:30

«Abduction» (2011) σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον

Δράσης Μυστηρίου – Κατά τη διάρκεια της έρευνάς του, για μια εργασία κοινωνιολογίας, ο δεκαεπτάχρονος Νέιθαν Χάρπερ, ανακαλύπτει τη φωτογραφία ενός μωρού που είχε χαθεί το 1994, και του μοιάζει ανατριχιαστικά. Με τη βοήθεια της φίλης του, Κάρεν, ο Νέιθαν ξεκινάει την αναζήτηση της πραγματικής του ταυτότητας για να ανακαλύψει πως όλη του τη ζωή βρίσκεται σε ένα μυστικό πρόγραμμα προστασίας.

Παίζουν: Τέιλορ Λότνερ, Λίλι Κόλινς, Άλφρεντ Μολίνα.

*Star, Σάββατο 18/02, στις 01:30

«Πόλη υπό Κατοχή» (2019) σκηνοθεσία Ρούπερτ Γουάιατ

Δράσης Τρόμου – Στο Σικάγο του μέλλοντος το έγκλημα έχει εξαλειφθεί, η ανεργία είναι στα χαμηλότερα επίπεδα της εδώ και δεκαετίες κι όλα μοιάζουν να κυλούν αρμονικά από την στιγμή που μια καινούρια «Νομοθεσία» ορίστηκε δέκα χρόνια πριν, από εξωγήινους εισβολείς.

Σχεδόν μία δεκαετία μετά τη σαρωτική εισβολή που οδήγησε σε άνευ όρων παράδοση, ο πλανήτης μας ελέγχεται απόλυτα από τους «Νομοθέτες», τους εξωγήινους κατακτητές που ζουν αθέατοι κάτω από το έδαφος. Μία κυβέρνηση-μαριονέτα είναι εκείνη που αναλαμβάνει να εφαρμόζει πιστά τις εντολές τους, την ώρα που η αντίσταση θέλει να καταφέρει ένα χτύπημα που θα στείλει μήνυμα αντεπίθεσης.

Παίζουν: Αστον Σάντερς, Βέρα Φαρμίγκα, Τζον Γκούντμαν, Κίκι Λέιν

*Alpha, Σάββατο 18/02, στις 01:30

«Ακριβώς το Τέλος του Κόσμου» (2016) σκηνοθεσία Ξαβιέ Ντολάν

Δραματική – Ο Λουί (Γκασπάρ Ουλιέλ) επιστρέφει στο πατρικό του σπίτι μετά από 12 χρόνια απουσίας

. Οι συνθήκες φυγής του δεν αποκαλύπτονται ποτέ πλήρως παρά μόνο υπαινίσσονται και αιωρούνται σαν σύννεφα στην ατμόσφαιρα. Μαζί του κουβαλάει ένα βαρύ συναισθηματικό φορτίο το οποίο επιθυμεί να ξεφορτώσει.

Στα πρόσωπα που θα τον υποδεχτούν θα συναντήσει μία μέχρι εκείνη την στιγμή ανομολόγητη οργή που εκφράζεται σε υπερβολικό βαθμό και που έρχεται να ταιριάξει με όλα τα υπόλοιπα ανομολόγητα μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Ο Λουί έχει λίγο ακόμη χρόνο ζωής και η υποχρέωση να το ανακοινώσει τον οδηγεί εκεί σαν μία τραγική αφορμή για επανένωση με την οικογένειά του. Κατά την διάρκεια της ημέρας, θα προσπαθήσει ο καθένας να εκφράσει όσα τον καίνε περισσότερο με πρώτο τον Λουί.

Οι σκληροί χαρακτήρες τους, οι εγωισμοί τους και οι τοίχοι που έχουν με τον καιρό χτίσει μεταξύ τους θα σταθούν εμπόδια που θα κληθούν να ξεπεράσουν για να βγουν από τα στόματά τους οι λέξεις που πρέπει.

Παίζουν: Γκασπάρ Ουλιέλ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Κασέλ, Λία Σείντου, Νάταλι Μπέι.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 18/02, στις 02:00

«Το Κορίτσι με το Τατουάζ» (2011) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, Μίκαελ Μπλόμκβιστ (Ντάνιελ Γκρεγκ), προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο κύρος του μετά από μια δικαστική ήττα.

Ο επιχειρηματίας Βάρνιερ (Κρίστοφερ Πλάμερ) τον προσεγγίζει και του υπόσχεται πως αν αναλάβει μία αποστολή που θα του αναθέσει, θα του δώσει πληροφορίες καταδικαστικές για τον Βένερστρεμ. Ο Μπλούμκβιστ συμφωνεί να μετακομίσει προσωρινά στην καμπίνα στο κτήμα του Βάρνιερ ώστε να τον βοηθήσει να εξιχνιάσουν την εξαφάνιση και πιθανή δολοφονία της εγγονής του, Χάριετ, 40 χρόνια πριν.

Σύντομα όμως διαπιστώνει ότι αυτή η υπόθεση ανοίγει και άλλες σκοτεινές πόρτες της οικογένειας, που κανείς δεν θα ήθελε να παραβιαστούν.
Ο Μπλούμκβιστ λέει στον βοηθό του Βάρνιερ ότι χρειάζεται βοήθεια στην έρευνά του και αυτός του προτείνει την Λίσμπετ, με βάση τη δουλειά που έκανε στον ίδιο.

Η Λίζμπεθ Σαλάντερ (Ρουνι Μάρα), μια εκκεντρική χάκερ, που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον Νόμο και συμφωνεί να τον βοηθήσει για τους δικούς της λόγους.

Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Ρούνεϊ Μάρα, Στέλαν Σκάρσγκορντ, Ρόμπιν Ράιτ, Κρίστοφερ Πλάμερ, Στίβεν Μπέρκοφ, Τζοέλι Ρίτσαρντσον, Τζέραλντιν Τζέιμς.

*Open, Σάββατο 18/02, στις 02:00

«400 Μίλια Αγάπης» (2019) σκηνοθεσία Τσαρλς Μάρτιν Σμιθ

Δραματική Περιπέτεια – H κεντρική ηρωίδα την Μπέλα, μια σκυλίτσα που χωρίστηκε από το αφεντικό της, τον Λούκας, και ξεκινάει ένα ταξίδι 400 μιλίων για να βρεθεί ξανά κοντά του.

Η Μπέλα θα διασχίσει την έρημο του Κολοράντο, θα αντιμετωπίσει χίλιες δυο προκλήσεις, θα κάνει φίλους και θα αλλάξει τη ζωή πολλών ανθρώπων, μέχρι την πολυπόθητη επανένωση της με τον αγαπημένο της ιδιοκτήτη.

Παίζουν: Άσλεϊ Τζάντ, Τζόνα Χάουερ Κίνγκ, Έντουαρντ Όλμος, Αλεξάντρα Σιπ, Κρις Μπάουερ.

*Mega, Σάββατο 18/02, στις 02:10

«Άγριος Ωκεανός» (2003) σκηνοθεσία Κρις Κέντις

Δραματική Περιπέτεια Τρόμου – Η Σούζαν και ο Ντάνιελ βρίσκονται για διακοπές στην Καραϊβική. Μαζί με άλλους τουρίστες, αποφασίζουν να περάσουν μια από τις μέρες τους κάνοντας κατάδυση σ’ έναν κοραλλιογενή ύφαλο, 15 μίλια μακριά από την ακτή. Όλα πηγαίνουν καλά, μέχρι τη στιγμή που λίγο πριν την επιστροφή ένα λάθος στο μέτρημα των τουριστών αποτελεί την αιτία που το νεαρό ζευγάρι εγκαταλείπεται στα ανοιχτά της θάλασσας, αντιμέτωπο με τα κύματα, τη δίψα και τους… καρχαρίες.

Παίζουν: Μπλαντσάρντ Ράιαν, Ντάνιελ Τράβις, Σολ Στάιν, Μάικλ Γουιλιαμσον, Τζον Τσαρλς, Κριστίνα Ζενάτο

*Skai, Σάββατο 18/02, στις 02:30