11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Ο Άνθρωπος που έσπαγε πλάκα» (1972) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας άνθρωπος πλούσιος, γλεντζές και πλακατζής, ο Λάζαρος, ο οποίος μια ζωή ραχατεύει και δεν γνωρίζει τι θα πει δουλειά, πληροφορείται από το λογιστή του ότι η πατρική περιουσία του εξανεμίστηκε και δεν μένουν παρά μερικές πενταροδεκάρες.

Αρχικά πίστευε ότι θα κέρδιζε στο καζίνο, αντ αυτού όμως έχασε ακόμα και τις πενιχρές οικονομίες του αφελούς σοφέρ του, Ζαχαρία. Στη συνέχεια, στρέφεται σε γνωστούς και φίλους, όπως είναι η τραγουδίστρια Νάντια, η οποία τον πετάει έξω από το καμαρίνι της. Ακολουθεί ο φίλος του Ηρακλής που αποδεικνύεται ιδιαιτέρως αγνώμων, καθώς αρνείται να του επιστρέψει τα δανεικά που έχει πάρει.

Τέλος, είναι και η φιλάνθρωπος κυρία Ολυμπία, η οποία δράττεται της ευκαιρίας να του ριχτεί ερωτικά, κάνοντάς τον να τραπεί σε άτακτη φυγή. Όμως, μία πανέμορφη ανθοπώλις, η Στεφανία, του συμπαραστέκεται και εκείνος, για χατίρι της, στρώνεται στη δουλειά, κερδίζοντας έτσι για πρώτη φορά το ψωμί του με ιδρώτα. Όταν επιτέλους μπαίνει για τα καλά στον ίσιο δρόμο και παύει να θεωρεί τη ζωή σαν πλάκα, μαθαίνει ότι η φτώχεια του ήταν πλασματική και την είχε προνοήσει ο πατέρας του, προτού πεθάνει, για να τον συνετίσει.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ξένια Καλογεροπούλου, Αιμιλία Υψηλάντη, Σταύρος Ξενίδης, Ζέτα Αποστόλου, Μίτση Κωνσταντάρα, Δημήτρης Μπισλάνης, Νικήτας Πλατής, Αλίκη Ζωγράφου, Μάκης Δεμίρης, Γιάννης Γκιωνάκης, Γιώργος Γρηγορίου, Γιάννης Φύριος, Νίκος Τσουκαλάς, Ανδρέας Τσάκωνας, Αλέκος Ζαρταλούδης.

*Ant1, Κυριακή 19/02 στις 21:00

«Ο Δασκαλάκος Ήταν Λεβεντιά» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος είναι ο Μπάμπης Χάνος, πλούσιος επιχειρηματίας που είχε υποσχεθεί πριν χρόνια στους κατοίκους ενός απομακρυσμένου χωριού της Πελοποννήσου ότι θα τους φτιάξει καινούργιο σχολείο. Η υπόσχεση δόθηκε γιατί τον βοήθησαν μετά από ένα ατύχημα που είχε και του έσωσαν τη ζωή.
Τα χρόνια περνούν, ο εφοπλιστής ξεχνά την υπόσχεση και ο δάσκαλος του χωριού Ευλάμπιος Μαντέκας (Κώστας Βουτσάς) κάνει μάθημα στα παιδιά σε ένα σχολείο που είναι έτοιμο να καταρρεύσει.
Αποφασίζει να κάνει το ταξίδι στην Αθήνα για να βρει τον εφοπλιστή Χάνο και να του ζητήσει να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

Στην Αθήνα, ο Χάνος δεν έχει καμία διάθεση να τον συναντήσει αλλά τον κρατά για να παραστεί σε ένα γεύμα που δίνει ώστε να μην είναι ο αριθμός των καλεσμένων δεκατρείς.
Ο δασκαλάκος θα εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του, τον πλούσιο Ελληνο-Αμερικάνο Τζακ (Ανδρέα Φιλιππίδη) που είναι ο τιμώμενος καλεσμένος αλλά οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στην επιφάνεια θα ταράξουν για πάντα την ζωή του Ευλάμπιου.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελένη Ερήμου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Κάκια Παναγιώτου, Γιώργος Μοσχίδης.

*Star, Κυριακή 19/02 στις 21:00

«Στα Ίχνη του Ανέμου» (2017) σκηνοθεσία Τέιλορ Σέρινταν

Δράμα – Ένα φρικιαστικό έγκλημα, με θύμα ένα νεαρό κορίτσι, συνταράσει έναν παγωμένο καταυλισμό ιθαγενών Αμερικανών στην πολιτεία της Γιούτα. Ο δασοφύλακας Κόρι Λάμπερτ μαζί με τη νέα πράκτορα του FBI, Τζέιν Μπάνερ, θα συνεργαστούν, για την εξιχνίαση της υπόθεσης, με τον αρχηγό αστυνομίας της φυλής, τον Μπεν Σόγιο, ώστε να ενωθούν τα κομμάτια και να βρεθεί η άκρη του νήματος. Όσο όμως πιο βαθιά σκάβουν αυτοί οι τρεις, τόσο οι ζωές τους μπαίνουν σε μεγάλο κίνδυνο.

Παίζουν: Κέλσι Άσμπιλ, Τζέρεμι Ρένερ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Γκράχαμ Γκριν.

*Alpha, Κυριακή 19/02 στις 22:00

«The town» (2010) σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ

Δράμα – Το Τσαρλστάουν στη Βοστώνη είναι μια συνοικία, γνωστή για την υψηλή της εγκληματικότητα. Ο Νταγκ, ένας κλέφτης τραπεζών με τη δική του συμμορία, κατάγεται από αυτή την περιοχή και συνεχίζει την παράδοση της. Κατά τη διάρκεια μιας ακόμα ληστείας, παίρνουν όμηρο τη διευθύντρια μιας τράπεζας. Μόλις ξεφεύγουν την αφήνουν ελεύθερη αλλά λίγο αργότερα ανακαλύπτουν πως η κοπέλα μένει στην ίδια γειτονιά της Βοστώνης με αυτούς. Τα μέλη τη συμμορίας προσπαθούν να καταλάβουν αν η νεαρή τους έχει αναγνωρίσει και ο Νταγκ την προσεγγίζει με στόχο να μάθει αν ξέρει κάτι. Η έλξη ανάμεσά τους είναι αμοιβαία και ο έρωτας του Νταγκ τον φέρνει σε σύγκρουση με τον αδελφικό του φίλο και συνεργάτη στις ληστείες, Τζέιμς.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Μπεν Άφλεκ, Κρις Κούπερ, Ρεμπέκα Χολ, Τζέρεμι Ρένερ, Τζον Χαμ, Πιτ Ποστλθγουέιτ.

*Star, Κυριακή 19/02 στις 23:00

«Απόλυτη Αμαρτία» (2001) σκηνοθεσία Μίχαελ Κρίστοφερ

Ερωτική – Στις αρχές του 1900, ένας Κουβανός επιχειρηματίας παντρεύεται την πανέμορφη Τζούλια την οποία γνώρισε δι’ αλληλογραφίας. Αν και σύντομα καταλαβαίνει ότι πρόκειται περί μιας τυχοδιώκτισσας, η οποία πήρε τη θέση της αληθινής αρραβωνιαστικιάς του, το πάθος του γι’ αυτήν θα τον οδηγήσει στην καταστροφή.

Παίζουν: Ατζελίνα Τζολί, Αντόνιο Μπαντέρας, Τόμας Τζέιν, Τζέιμς Χέιβεν.

*Ant1, Κυριακή 19/02 στις 23:00

«Τραγουδώ Αν Τραγουδάς» (2020) σκηνοθεσία Νίκος Κορνήλιος

Ρομαντική – Ο Γιάννης και ο Πάρις γιορτάζουν την Ημέρα των Νεκρών, και μέρα της επετείου τους, στο λατινοαμερικάνικο café-teatral τους.

Ένα σταυροδρόμι όπου συναντιούνται αγαπημένα πρόσωπα, μοναχικές υπάρξεις της διπλανής πόρτας, παράξενοι ταξιδιώτες…

Οι ιστορίες όλων μπλέκονται, το παρελθόν συναντά το παρόν, η μουσική και ο χορός μεταμορφώνουν την πραγματικότητα…

Καθώς πέφτει η νύχτα και η γιορτή κορυφώνεται μέχρι την έκσταση, το café γίνεται μια μικρή Κιβωτός που ταξιδεύει πέρα από το χώρο και το χρόνο, γεμάτη μνήμες, επιθυμίες και αποκαλύψεις.

Παίζουν: Γιάννης Πετσόπουλος, Paris Ferraro, Βαγγέλης Ρόκκος, Θοδωρής Ματινόπουλος, Γιώργος Ντούσης, Νατάσα Γαβαλά, Ίρις Μπαγλανέα, Σοφία Καπράνου, Γαβριέλα Βασδέκη, Λάμπρος Αποστόλου, Δέσποινα Γαλανάκη, Σπύρος Τσίκνας, Δάφνη Μανούσου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 19/02 στις 23:10

«Κυνηγώντας το Όνειρο» (2004) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Δράσης – Βρισκόμαστε στο Τέξας το 1998 στο γυμνάσιο της Οντέσα, μία πόλη του Τέξας κατεστραμμένη οικονομικά.
Η ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου δεν έχει πολλές επιλογές και για κάθε παιδί η συμμετοχή σε αυτή αλλά και η πιθανότητα της νίκης ίσως τους ανοίξει μία πόρτα για ένα μέλλον μακριά από εκεί.
Αυτή η ομάδα είναι η Πέρμιαν Χάι Πάρτνερς και τους προπονεί ο επίμονος και ακούραστος Γκάρι Γκέινς (Μπίλι Μπομπ Θόρτον).

Η ομάδα κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη της σεζόν ξεπερνώντας δυσκολίες και αντιξοότητες σε όλη τη διάρκεια του κρατικού πρωταθλήματος!

Παίζουν: Μπίλι Μπομπ θόρτον, Τζέι Χερνάντεζ, Ντέρεκ Λιουκ, Κόνι Μπρίτον, Κάιλ Τσάντλερ, Άντριαν Παλίκι, Τζέσι Πλίμονς.

*Ant1, Κυριακή 19/02 στις 01:15

«Φόνος στο Λευκό Οίκο» (1997) σκηνοθεσία Ντουάιτ Λιτλ

Αστυνομική – Το πτώμα μιας όμορφης κοπέλας ανακαλύπτεται σε μια τουαλέτα, στα άδυτα του Λευκού Οίκου και ο Χάρλαν Ρέγκις, αστυνομικός ντετέκτιβ της Ουάσινγκτον, αναλαμβάνει τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύντομα αντιλαμβάνεται πως η παρουσία του είναι ανεπιθύμητη στους κόλπους των μυστικών υπηρεσιών και της Εθνικής Ασφάλειας, καθώς συναντά συνεχώς εμπόδια σε μια υπόθεση, όπου μεταξύ των υπόπτων είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο κακομαθημένος γιος του.

Τελικά, ο Χάρλαν βρίσκει συμπαράσταση από τη Νίνα Τσανς, πράκτορα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, και οι δυο τους θα συνεργαστούν για να βρουν το δολοφόνο…

Παίζουν: Γουέσλι Σνάιπς, Νταϊάν Λέιν, Άλαν Αλντα,ν Ντάνιελ Μπενζάλι, Ρόνι Κοξ.

*Star, Κυριακή 19/02 στις 01:30

«Χωρίς διέξοδο» (2015) σκηνοθεσία Τζον Έρικ Ντόουντλ

Δράσης Περιπέτεια – Το γεμάτο ένταση θρίλερ «No Escape» διηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού επιχειρηματία (Όουεν Ουίλσον), ο οποίος μετακομίζει με την οικογένειά του στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι εξεγέρσεις που ξεσπούν λόγω της πολιτικής αστάθειας της περιοχής, τον αναγκάζουν να αναζητήσει εσπευσμένα ασφαλές καταφύγιο για εκείνον και την οικογένειά του, καθώς η πόλη δέχεται βίαιες επιθέσεις από αντάρτες.

Παίζουν: Όουεν Ουίλσον, Λέικ Μπελ, Στέρλινγκ Τζέρινς, Κλερ Γκίαρ, Πιρς Μπρόσναν.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 19/02 στις 02:00

«Ψυχώ» (1960) σκηνοθεσία Αλφρεντ Χίτσκοκ

Τρόμου – Σ’ ένα απομονωμένο μοτέλ μια όμορφη κλέφτρα αντιμετωπίζει έναν ψυχοπαθή δολοφόνο. Από τις πιο ανατριχιαστικές, και γεμάτες σασπένς, ταινίες τρόμου.

Παίζουν: Άντονι Πέρκινς, Τζάνετ Λι, Βέρα Μάιλς, Τζον Γκάβιν, Ιζαμπέλ Αντζανί.

*Alpha, Κυριακή 19/02 στις 02:00

«Ταξιδιώτης στο χρόνο» (2014) σκηνοθεσία Μάικλ Σπίριγκ

Δραματική Δράσης – Ένας κοσμικός πράκτορας στέλνεται από το αφεντικό του στο παρελθόν για να αποτρέψει το χτύπημα ενός παρανοϊκού που θα ανατινάξει δέκα χιλιάδες ανθρώπους στη Νέα Υόρκη των 1970.

Παράλληλα, πρέπει να χειριστεί την περίπτωση ενός νέου μέλους στην ομάδα, τον Τζον Ντο, έναν άνθρωπο που γεννήθηκε γυναίκα, αλλά επέλεξε να ζήσει ως άντρας.

Ο Ίθαν Χοκ συνεργάζεται ξανά με τους αδερφούς Σπίρινγκ, μετά την επίσης Sci-Fi ταινία «Daybreakers – 2019: Νέα Φυλή» (2009), σε ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας με αρκετά στοιχεία νουάρ, αλλά και έντονες υπαρξιακές προεκτάσεις για τη σχέση του ανθρώπου με τον χρόνο και την ηθική.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Σάρα Σνούκ, Νόα Τέιλορ.

*Mega, Κυριακή 19/02 στις 02:30