9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Κάτω ο Έρωτας» (2003) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Κομεντί – Στη Νέα Υόρκη του 1963, μια μαχητική φεμινίστρια, συγγραφέας ενός μπεστ σέλερ για τη μη αναγκαιότητα του έρωτα, γνωρίζεται με ένα γοητευτικό δημοσιογράφο, ο οποίος συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις. Προκειμένου να γράψει ένα άρθρο για τη ζωή της, εκείνος μεταμφιέζεται για να την προσεγγίσει αλλά τελικά δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν ο ένας στη γοητεία του άλλου.

Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ Γιούαν ΜακΓκρέγκορ Σάρα Πόλσον Ντέιβιντ Χάιντ Πιρς Τόνι Ράνταλ

*Open, Παρασκευή 24/02, στις 21:00

«Ερασιτέχνης Ζιγκολό» (2013) σκηνοθεσία Τζον Τορτούρο

Κωμωδία – Γιατί όλοι χρειάζονται την ανθρώπινη επαφή, αγάπη και τρυφερότητα..

Ο Φιοβαράντε (Τζον Τορτούρο) αποφασίζει να γίνει επαγγελματίας “Δον Ζουάν” για να κερδίσει χρήματα και να βοηθήσει τον αδέκαρο φίλο του Μάρεϊ (Γούντι Άλεν).

Ο Μάρεϊ γίνεται προσωπικός “μάνατζερ” του Φιοβαράντε και σχηματίζουν ένα αχτύπητο δίδυμο, παγιδευμένο στην αγάπη και το χρήμα.

Όλα ξεκινούν όταν η δερματολόγος του Μάρεϊ, Δρ. Πάρκερ (Σάρον Στόουν), προτείνει στον Φιοβαράντε να συμμετάσχει στο “τρίο” που σχεδιάζουν με τη σαγηνευτική φίλη της Σελίμα (Σοφία Βεργκάρα).

Η πρόταση είναι δελεαστική, αφού η σεξουαλική ικανοποίηση γυναικών μπορεί να τους αποφέρει τα επιθυμητά χρηματικά κέρδη, και ο Μάρεϊ προσπαθεί να πείσει τον Φιοβαράντε να τη δεχτεί ώστε να βρει επιπλέον “πελάτες”…

Παίζουν: Τζον Τορτούρο, Γούντι Άλεν, Σάρον Στόουν, Σοφία Βεργκάρα, Βανέσα Παραντί, Ληβ Σρέιμπερ, Άμπε Αλτμαν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 24/02, στις 22:00

«Εκτός ορίων» (2006) σκηνοθεσία Μαρκ Νέβελντιν, Μπράιαν Τέιλορ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Τσεβ Τσίλιος (Τζέισον Στέιθαμ), ένας επαγγελματίας εκτελεστής, ξυπνά μετά την ολοκλήρωση μιας αποστολής έχοντας παραισθήσεις και αισθανόμενος αδιαθεσία. Ένα DVD του αποκαλύπτει ότι ένας αντίπαλος εκτελεστής του έχει κάνει ένεση με ένα δηλητήριο που του αφήνει περιθώριο μιας ώρας για να ζήσει.

Σύντομα ανακαλύπτει ότι ο μόνος τρόπος να επιβραδύνει τη δράση του δηλητηρίου είναι η αδρεναλίνη.

Στον ελάχιστο χρόνο που του απομένει θα προσπαθήσει να εκδικηθεί τους εχθρούς του, ενώ παράλληλα επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου μέσα στο Λος Άντζελες προκειμένου να βρει και να αποχαιρετήσει την κοπέλα του, Ηβ.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ,Έιμι Σμαρτ, Χοζέ Πάμπλο, Καντίγιο, Έλφεν Ραμίρεζ, Ντουάιτ Γιόακαμ.

*Skai, Παρασκευή 24/02, στις 22:40

«Μία Νύχτα Γάμου» (2012) σκηνοθεσία Νάιτζελ Κόουλ

Κωμωδία – Η ιστορία ακολουθεί την πορεία ενός νεόνυμφου, ερωτευμένου ζευγαριού, του Atul και της Vina, το οποίο αναγκάζεται να ζήσει στο σπίτι του πατέρα του Atul στο Μπόλτον, γεγονός που πυροδοτεί μία σειρά προβλημάτων. Η έλλειψη ιδιωτικότητας στο μικρό και στενό διαμέρισμα και ο αυταρχικός πατέρας του Atul, Eeshwar (Harish Patel), εμποδίζουν το ζεύγος να βρει τον κατάλληλο χρόνο και μέρος για να ολοκληρώσει το γάμο του.

Αφού η Vina εγκαταλείψει τον Atul, ο Eeshwar είναι πλέον ελεύθερος να μιλήσει ανοιχτά στο γιο του, τον οποίο παροτρύνει να φέρει πίσω την Vina. Μετά την επίλυση των προβλημάτων της σχέσης τους, ο Atul και η Vina είναι πλέον έτοιμοι να οπλοκληρώσουν τον γάμο τους.

Παίζουν: Ρις Ρίτσι, Μίαρ Σίαλ, Αμίθ Ράχμαν, Χάρις Πατέλ, Αμάρα καράν, Άρσερ Άλι.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 24/02, στις 23:15

«Σπασμένο Βέλος» (1996) σκηνοθεσία Τζoν Γου

Δράσης Περιπέτεια – Ο Ράιλι Χέιλ και ο Ντικ Ντίκινς είναι δύο από τους πιο ικανούς πιλότους της πολεμικής αεροπορίας της Αμερικής. Γι’ αυτό τους ανατίθεται μια επικίνδυνη όσο και μυστική αποστολή: πρέπει να κατευθύνουν ένα αεροπλάνο τύπου Στελθ, φορτωμένο με δυο πυρηνικούς πυραύλους, στην έρημο του Κολοράντο στα πλαίσια μιας άσκησης του αμερικανικού στρατού.

Κάποια στιγμή όμως ο Ντίκινς στρέφεται κατά του συγκυβερνήτη του, προσπαθώντας να τον σκοτώσει. Κι ενώ το αεροπλάνο μένει ακυβέρνητο κατά τη διάρκεια της πάλης των δύο αντρών, το πυρηνικό φορτίο εξαφανίζεται μυστηριωδώς δημιουργώντας τεράστια αναταραχή και χάος στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κρίστιαν Σλέητερ, Σαμάνθα Μάθις, Ντιλρόι Λίντο, Μπομπ Γκάντον.

*Alpha, Παρασκευή 24/02, στις 00:45

«Απόλυτη Αμαρτία» (2001) σκηνοθεσία Μίχαελ Κρίστοφερ

Ερωτική – Στις αρχές του 1900, ο βαθύπλουτος Κουβανός εξαγωγέας καφέ ο Λουί Αντόνιο Βάργκας (Αντόνιο Μπαντέρας), αποφασίζει να αποκτήσει το μοναδικό “αγαθό” που λείπει από τη ζωή του: μια γυναίκα.

Η μυστηριώδης Αμερικανίδα Τζούλια Ράσελ (Ατζελίνα Τζολί) θα απαντήσει στην αγγελία του και θα ταξιδέψει από την πολιτεία Ντελαγουέρ των ΗΠΑ για να γίνει η σύζυγός του.

Χωρίς να περάσει πολύς καιρός εκείνη εξαφανίζεται με την περιουσία του, αλλά δεν θα είναι αυτή η αιτία της καταστροφής του.

Το ανεξέλεγκτο πάθος για την Τζούλια θα τον οδηγήσει σε μια πραγματική οδύσσεια, όπου τα πιο πρωτόγονα ένστικτα είναι αυτά που καθορίζουν την επιβίωση.

Παίζουν: Ατζελίνα Τζολί, Αντόνιο Μπαντέρας, Τόμας Τζέιν, Τζέιμς Χέιβεν.

*Ant1, Παρασκευή 24/02, στις 00:45

«Μαντέλα: Ο Δρόμος προς την Ελευθερία» (2013) σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουικ

Δράμα – Μία απίστευτη, αληθινή ιστορία, που ενέπνευσε και συγκλόνισε, ολόκληρο τον πλανήτη με τον Ίντρις Έλμπα να ενσαρκώνει τον πολιτικό και οραματιστή Νέλσον Μαντέλα.

Ικανός πολιτικός, με σπάνια ευφυΐα, ο Νέλσον Μαντέλα κατάφερε να επιτύχει την ειρήνη σε μια χώρα που βρισκόταν στο χείλος του εμφυλίου πολέμου. Ο Μαντέλα, απεβίωσε στις 5 Δεκεμβρίου του 2013 και ανήκει στην ιστορία ως ο σπουδαιότερος ειρηνιστής και ανθρωπιστής της εποχής του.

Η ιστορία καλύπτει ολόκληρη την πολιτική δράση του ηγέτη της Νότιας Αφρικής, από τα πρώτα χρόνια της πολιτικής του συνειδητοποίησης και τους γάμους του μέχρι την ασυνθηκολόγητη απελευθέρωση από τον Ντεκλέρκ, με ενδιάμεσο σταθμό τις δεκαετίες φυλάκισής του.
Οι αγώνες με το ANC, η φυλακή, ο χωρισμός με τη Γουίνι, η μάχη των Αφρικανών της Νοτίου Αφρικής να απαλλαγούν από το τελευταίο ρατσιστικό καθεστώς του πλανήτη.

Με τα χρόνια, ο Μαντέλα μαθαίνει να συγχωρεί και να κερδίζει την εμπιστοσύνη των εχθρών του. Πατέρας και παππούς παιδιών που δεν γνώρισε ποτέ, αποφυλακίζεται για να κυβερνήσει το λαό του. Το νεαρό αγόρι που έτρεχε ξυπόλητο στους λόφους έγινε ο πρώτος Πρόεδρος μιας ελεύθερης και δημοκρατικής Νότιας Αφρικής. Κανένας άνθρωπος στην ιστορία δεν κατάφερε ό,τι ο Νέλσον Μαντέλα. Από πολεμιστής σε ειρηνοποιός, άλλαξε τη χώρα του και την έκανε πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο.

Το τίμημα που πλήρωσε ήταν βαρύ, αφού χώρισε από τη γυναίκα της ζωής του, Γουίνι. Την ίδια στιγμή που ο Μαντέλα μάθαινε στον εαυτό του να συγχωρεί, εκείνη μάθαινε να μισεί. Όταν επιτέλους ήταν ελεύθερος να κυβερνήσει τη Νότια Αφρική σε περίοδο ειρήνης, η γυναίκα που υπήρξε δίπλα του μια ζωή, ήθελε πόλεμο.

Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Ναόμι Χάρις, Τόνι Γκόργκε, Ριάντ Μόσα, Ρόμπερτ Χομπς, Τέρι Πέτο, Ζολάνι Μκίβα, Ταπέλο Μοκένα.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 24/02, στις 01:00

«Το Άγγιγμα του Δολοφόνου» (2009) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάτκινγκ

Δράσης Περιπέτεια – Η υπόθεση της ταινίας Ninja Assassin ακολουθεί τον Ράιζο, εναν νεαρό νίντζα από τη φατρία Οζούνου, μια μυστική κοινωνία δολοφόνων, που τον μάζεψε από τους δρόμους και τον ανέθρεψε, εκπαιδεύοντας τον ως επαγγελματία δολοφόνο.

Ο Ράιζο έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ταλαντούχους και θανατηφόρους δολοφόνους της φατρίας, και του ανατίθεται να εκτελεί διάφορες δολοφονίες υψηλού επιπέδου για λογαριασμό τους.

Παρά τις ικανότητες και την αφοσίωσή του, η πίστη του Ραΐζο στην οργάνωση είχε κλονιστεί χρόνια πριν, όταν είδε να δολοφονούν μπροστά στα μάτια του την καλύτερη του φίλη, που προσπάθησε να αποδράσει από την οργάνωση.

Ο Ράιζο πλέον σχεδιάζει τη δική του απόδρασή από την οργάνωση Οζούνου και τους δολοφόνους της.

Η φατρία Οζούνου και οι επικεφαλής της όμως, γνωρίζουν για την προδοσία του και εξαπολύουν όλες τις δυνάμεις τους για να τον σταματήσουν.

Ο Ραΐζο πρέπει να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του ως Νίντζα και τη βοήθεια των συμμάχων του για να αντιμετωπίσει το Άγγιγμα του Δολοφόνου, που στέλνει η φατρία Οζούνου.

Στην πορεία, ο Ραΐζο με τη βοήθεια της πράκτορα Μίκα, ανακαλύπτει ότι η οργάνωση “πουλάει” τις υπηρεσίες της σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και συνεργάζεται μαζί της για να εξαφανίσει κάθε ίχνος των Οζούνου.

Παίζουν: Ρέιν, Ναόμι Χάρις, Μπεν Μάιλς, Ρικ Γιουν, Ράνταλ Ντακ Κιμ, Σο Κοσούγκι, Τζόναθαν Τσαν-Πένσλεϊ, Σουνγκ .

*Star, Παρασκευή 24/02, στις 01:45

«Traffik» (2018) σκηνοθεσία Ντίον Τέιλορ 

Μυστηρίου Τρόμου – Η Μπρία και ο Τζον ταξιδεύουν στα βουνά για να περάσουν μαζί ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο σε μια καλύβα στο δάσος. Σε ένα απομονωμένο βενζινάδικο τους προσεγγίζει μια συμμορία από μηχανόβιους. Σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι για κάποιο λόγο έχουν μπει στο στόχαστρο της συμμορίας, η οποία κρύβει πολλά ένοχα μυστικά. Τώρα το ζευγάρι έχει μόνο μία αποστολή, την επιβίωση!

Παίζουν: Πόλα Πάτον, Ομάρ Επς, Λαζ Αλόνσο, Ρόζελιν Σάντσες, Λουκ Γκος, Γουίλιαμ Φίχτνερ.

*Skai, Παρασκευή 24/02, στις 01:45