9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Περιπέτεια, δράμα, δραματικό θρίλερ , κινούμενα σχέδια , φαντασίας, κομεντί… Εσύ τι θα δεις απόψε;

«Γάμος Αλά Ελληνικά» (1964) σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργιάδης

Κωμωδία – Η Μίνα είναι μια νεαρή σπουδάστρια της Σχολής Καλών Τεχνών, που η μητέρα της θέλει να την παντρέψει μ έναν πλούσιο άνδρα, αλλά αυτή θέλει να παντρευτεί από έρωτα κι όχι από συνοικέσιο. Σ ένα χoρό μεταμφιεσμένων, συναντάει τον άνδρα των ονείρων της, που είναι ντυμένος αρχαίος Ρωμαίος, ενώ η ίδια είναι καθολική καλόγρια. Η σύντομη γνωριμία τους εξελίσσεται σιγά-σιγά σε έρωτα και οδηγούνται στο γάμο. Η συνέχεια, όμως δεν είναι καθόλου ρόδινη, αφού αρχίζει η σταδιακή προσγείωση στην καθημερινή πραγματικότητα ενός φτωχικού δωματίου.

Παίζουν: Ξένια Καλογεροπούλου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιάννης Γκιωνάκης, Χάρρυ Κλυν, Σμάρω Στεφανίδου, Δέσπω Διαμαντίδου, Τάσος Γιαννόπουλος, Κατερίνα Γώγου.

*Mega, Σάββατο 25/02 στις 21:00

«Το Μαγικό Χαλί» (2018) σκηνοθεσία Καρστεν Κιρλιχ 

Κινούμενα Σχέδια – Ένα χωριατόπαιδο, η πιστή του γίδα, ένας άπληστος για εξουσία σουλτάνος, δύο πεινασμένοι αλιγάτορες, ένας αδίστακτος κακοποιός, ένα κορίτσι της πόλης, ένας αφηρημένος πωλητής χαλιών – και φυσικά, ένα ιπτάμενο χαλί – έχουν το ρόλο τους στις περιπέτειες του Χότζα.

Είναι οι Χίλιες και Μία Νύχτες στη ζωή ενός χωρικού, ο οποίος κόντρα στις πιθανότητες, καταφέρνει να ταξιδέψει στον κόσμο, να νικήσει τους εχθρούς του, να ξεπεράσει τον φόβο του και τελικά να επιστρέψει στο σπίτι με ένα απροσδόκητο δώρο.

*Star, Σάββατο 25/02 στις 21:00

«Κωδικός: Μέρκιουρι» (1998) σκηνοθεσία Χάρολντ Μπέκερ

Αστυνομική, δραματική, δράσης – Ο Σάιμον, ένας εννιάχρονος αυτιστικός, κατορθώνει να «σπάσει» έναν απόρρητο κυβερνητικό κώδικα, που ήταν κρυμμένος σ’ ένα περιοδικό με σπαζοκεφαλιές. Παίρνοντας τηλέφωνο στο περιοδικό για να παραλάβει το βραβείο του, ο Σάιμον δεν καταφέρνει τίποτε άλλο από το να ενεργοποιήσει την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ!

Ο διοικητής της Υπηρεσίας, Νίκολας Κούντροου, που ισχυρίζεται ότι αυτός ο κώδικας διατηρούσε μυστική την ταυτότητα ενός μεγάλου αριθμού πρακτόρων, στέλνει έναν επαγγελματία δολοφόνο, με την εντολή να βρει το μικρό παιδί και να το δολοφονήσει.

Την τελευταία στιγμή, ο Σάιμον καταφέρνει να γλιτώσει, μένοντας κρυμμένος σε μια μυστική ντουλάπα. Εκεί θα τον ανακαλύψει και ο Αρτ Τζέφρις, πράκτορας του FBI, όπου τώρα θα προσπαθήσει να σώσει το μικρό παιδί από τον αδίστακτο δολοφόνο, ερευνώντας ταυτόχρονα για την αλήθεια.

Παίζουν: Πίτερ Στορμέαρ, Μπρους Γουίλις, Άλεκ Μπόλντουϊν, Μίκο Χιούζις.

*Ant1, Σάββατο 25/02 στις 22:45

«Το συμβόλαιο» (2006) σκηνοθεσία Μπρους Μπέρεσφορντ

Περιπέτεια – Ο Φρανκ Κάρντεν είναι ένας επαγγελματίας δολοφόνος με ξεκάθαρο στόχο για την επόμενη αποστολή του. Ένα τροχαίο όμως βάζει φρένο στα σχέδια του, καθώς τραυματίζεται σοβαρά και καταλήγει στο νοσοκομείο.

Εκεί η μυστική του ταυτότητα αποκαλύπτεται και μετά τη θεραπεία του συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

Από την άλλη, ο Ρέι Κιν, είναι ένας χήρος πατέρας, καθηγητής γυμναστικής στο τοπικό γυμνάσιο και πρώην αστυνομικός.

Οι ζωές των δύο θα διασταυρωθούν αναπάντεχα.

Το σχολείο ειδοποιεί τον Ρέι πως έπιασαν τον γιό του, Κρις, να καπνίζει και ο Ρέι αποφασίζει να του μιλήσει κατά τη διάρκεια μία εκδρομής που έχει οργανώσει μονάχα για τους δύο τους.

Εντωμεταξύ ο Φρανκ έχει κανονίσει η συμμορία του να χτυπήσει την αστυνομική αποστολή που τον οδηγεί στη φυλακή.

Ο Ρέι είναι παρόν που τη στιγμή που το χτύπημα αυτό λαμβάνει χώρα και είναι ο μόνος που μπορεί πλέον να παραδώσει τον επικίνδυνο Φρανκ στις αρχές. Η ήρεμη εκδρομή που θα δημιουργούσε δυνατούς δεσμούς ανάμεσα σε πατέρα και γιό μετατρέπεται σε ένα εφιαλτικό κυνηγητό ανάμεσα στους άντρες του Φρανκ και τον άτυχο πρώην αστυνομικό…

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Μόργκαν Φρίμαν, Τζέιμι Άντερσον, Άλις Κράιτζ

*Star, Σάββατο 25/02 στις 22:50

«Χωρίς Φραγμούς» (2015) σκηνοθεσία Μόρα Στίβενς

Δραματικό θρίλερ – Ο Σαμ Έλις, ένας χαρισματικός ομοσπονδιακός εισαγγελέας κι αφοσιωμένος οικογενειάρχης, όπου βλέπει την καριέρα του να εκτοξεύεται συνεχώς, φαίνεται ότι βρίσκεται καθοδόν για ανώτερο αξίωμα. Αλλά αυτό που νομίζει ότι είναι «η μία φορά» με μια συνοδό κυριών, καταλήγει σε έναν αμείλικτο σεξουαλικό καταναγκασμό. Καθώς τον περιμένει μια θέση στην αμερικανική γερουσία, ο Σαμ βρίσκεται απρόσμενα να μάχεται με τον νέο του εθισμό, που απειλεί να του καταστρέψει οικογένεια, καριέρα, ολόκληρη τη ζωή.

Παίζουν: Πάτρικ Γουίλσον, Λένα Χίντεϊ, Τζον Τσο, Νταϊάνα Άγκρον, Ρίτσαρντ Ντρέιφους.

*Skai, Σάββατο 25/02 στις 00:30

«Ο Απίθανος Χαλκ» (2008) σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Ο καθηγητής γενετικής, Μπρους Μπάνερ, ζει στη σκιά και αναζητά  θεραπεία για την ιδιότυπη κατάστασή του, εξαιτίας της οποίας, όποτε βρίσκεται σε συναισθηματική φόρτιση, μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο, οργισμένο, πράσινο πλάσμα!

Ενώ προσπαθεί να ξεφύγει από εκείνους, που τον καταδιώκουν για να του κλέψουν τις υπέρδυνάμεις του, ο Μπρους είναι πολύ κοντά στο να βρει τη θεραπεία, που θα τον λυτρώσει ώστε να μπορέσει να είναι επιτέλους μαζί με τη γυναίκα, που αγαπά.

Όμως όλα ανατρέπονται όταν εμφανίζεται στο προσκήνιο ένα νέο, εξίσου τρομακτικό πλάσμα, το οποίο απειλεί τη Νέα Υόρκη…

Παίζουν:  Έντουάρντ Νόρτον, Λιβ Τάιλερ, Τιμ Ροθ, Γουίλιαμ Χαρτ

*Star, Σάββατο 25/02 στις 00:45

«Σουζάνα Με Σκοτώνεις» (2016) σκηνοθεσία Ρομπέρτο Σνάιντερ

Κωμωδία Ρομαντική  – Ο Ελίχιο (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ), ένας αξιαγάπητος και χαρισματικός ηθοποιός ξυπνάει ένα πρωί και ανακαλύπτει πως η σύζυγος του Σουζάνα (Βερόνικα Εκέγκουϊ) τον παράτησε, χωρίς καμιά λέξη ή προειδοποίηση.

Η βεβαιότητα του πως τα πράγματα μεταξύ τους ήταν τέλεια καταρρέει, όσο αρχίζει να μιλάει με οποιονδήποτε μπορεί να έχει πληροφορίες για το που μπορεί να βρίσκεται.

Μερικούς μήνες μετά, ο Ελίχιο μαθαίνει ότι η Σουζάνα παρακολουθεί ένα εργαστήριο σεναρίου στην Αϊόβα.

Αποφασίζει τότε να πουλήσει το αυτοκίνητο του, να αφήσει πίσω του το Μεξικό, και να πάει να την βρει. Μόλις όμως φτάσει σε αυτή την Μεσοδυτική πανεπιστημιακή πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών συνειδητοποιεί πως είναι σαν ψάρι έξω από τα νερά του. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα μόλις ο κοντούλης και φλύαρος Ελίχιο ανακαλύψει πως η Σουζάνα έχει σχέση με έναν ποιητή, τον Σλάβομιρ.

Μετά από ένα γερό, με κατηγορίες ένθεν και ένθεν καυγά, ο Ελίχιο με την Σουζάνα θα καταλήξουν στο κρεβάτι να κάνουν παθιασμένο έρωτα. Η συμφιλίωση τους είναι αστεία, χαρούμενη και ρομαντική. Έτσι, ο Ελίχιο αποφασίζει να μείνει μαζί της μέχρι να τελειώσει το εργαστήριο.

Σιγά σιγά όμως επιστρέφει στις παλιές του συμπεριφορές, εκείνες που έκαναν την Σουζάνα να τον εγκαταλείψει. Και η Σουζάνα δε θέλει με τίποτα να επιστρέψει στην παλιά καθημερινότητα τους.

Παίζουν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Βερόνικα Εκέγκουϊ, Ασλεϊ Γκρέις.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 25/02 στις 01:00

«Άπιστη» (2002) σκηνοθεσία Άντριαν Λιν

Δράμα – Μια τριανταπεντάχρονη παντρεμένη γυναίκα, η Κόνι Σάμνερ, ζει τον ευτυχισμένο γάμο της μέχρι που θα βρεθεί στο δρόμο της ένας άγνωστος γοητευτικός άντρας. Ένας απρόσμενος και θυελλώδης δεσμός με τον όμορφο και αρκετά νεότερό της άντρα θα τινάξει στον αέρα τη σχέση της με τον σύζυγό της Έντουαρντ.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Όλιβιε Μαρτίνεζ.

*Open, Σάββατο 25/02 στις 01:15

«Ο Κυνηγός της Νύχτας» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ρέιμοντ 

Δράσης – Ένας αστυνομικός με τραυματικό παρελθόν καλείται να εξιχνιάσει, με τη βοήθεια μιας νεαρής συναδέλφου του και ενός αυτόκλητου τιμωρού, μια σειρά απαγωγών, βιασμών και φόνων με δράστη έναν άρρωστο ψυχικά άνδρα. Μετά από ανθρωποκυνηγητό ο συγκεκριμένος άνδρας συλλαμβάνεται, γρήγορα όμως δημιουργούνται υποψίες πως σε όλα αυτά τα εγκλήματα και τις ανατριχιαστικές πράξεις, υπήρχε πιθανώς και συνεργός που κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος και συνεχίζει το άρρωστο έργο του.

Παίζουν: Χένρι Καβίλ, Αλεξάντρα Νταντάριο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Στάνλεϊ Τούτσι, Σάρα Τόμπσον, Ιλιάνα Τζόουνς, Μπρένταν Φλέτσερ, Έμα Τρέμπλε.

*Alpha, Σάββατο 25/02 στις 01:30