13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής με όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Της Κακομοίρας – Ο Μπακαλόγατος» (1963) σκηνοθεσία Ντίνος Κατσουρίδης

Κωμωδία – Ο Ζήκος (Κώστας Χατζηχρήστος), ένας επαρχιώτης, που δουλεύει υπάλληλος-μπακαλόγατος στο μπακάλικο του κυρ – Παντελή (Κώστας Δούκας), ονειρεύεται μεγαλεία και σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να τα φτάσει και δηλώνει ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα (Νέλλη Παππά), μια κοπέλα της γειτονιάς, η οποία, θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του.

Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει να παντρευτεί τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα (Ντίνα Τριάντη).

Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά εκείνος δεν αλλάζει γνώμη. Με τη βοήθεια μιας προξενήτρας (Μαρίκα Νεζέρ) και χωρίς να το ξέρει η Λίτσα, ο Παντελής συμφωνεί με τον πατέρα της κοπέλας τον κυρ-Μανώλη (Νίκος Φέρμας), έναν φτωχό εισπράκτορα, να γίνουν οι αρραβώνες την ημέρα των γενεθλίων της.

Όμως οι κοπέλες θέλουν να παντρευτούν τους αγαπημένους τους (Θανάσης Μυλωνάς και Νίκος Ρίζος).

Όταν τα ζευγάρια «κλέβονται», οι γονείς θα τους δώσουν την ευχή τους και ο Παντελής κι ο Ζήκος θα μείνουν ο ένας παρέα με την γκρίνια του άλλου.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Μαρίκα Νεζέρ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά, Θανάσης Μυλωνάς.

*Ant1, Κυριακή 26/02, στις 21:00

«Καπετάν Φάντης Μπαστούνι» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ένας νησιώτης καπετάνιος, ανακαλύπτει μια νέα κοπέλα μέσα στα ψυγεία του καραβιού του και της προσφέρει στέγη στο σπίτι του, αντίθετα με την επιθυμία των υπολοίπων συγγενών του. Όταν κάποια στιγμή, το πλοίο του βυθίζεται, οι συγγενείς του διώχνουν την κοπέλα από το σπίτι και κοιτάνε να του ξεκοκαλίσουν την περιουσία, χωρίς όμως να γνωρίζουν πως ο ίδιος έχει διασωθεί από το ναυάγιο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Λαυρέντης Διανέλλος, Μήτση Κωνσταντάρα, Τασσώ Καββαδία, Δημήτρης Νικολαΐδης, Αλέκος Τζανετάκος.

*Star, Κυριακή 26/02, στις 21:00

«Αόρατος Εχθρός» (2015) σκηνοθεσία Γκάβιν Χουντ 

Δραματική Μυστηρίου Περιπέτεια – Η συνταγματάρχης Κάθριν Πάουελ (Ελεν Μίρεν) είναι επικεφαλής μιας βάσης στο Λονδίνο που ανήκει στις μυστικές υπηρεσίες και χρησιμοποιεί drones για την περάτωση των επιχειρήσεών της. Στην τρέχουσα ατζέντα βρίσκεται η σύλληψη επικίνδυνων τρομοκρατών, στο Ναϊρόμπι, στην Κένυα.

Το σκηνικό κλιμακώνεται, όταν οι συνθήκες επιτάσσουν η απλή σύλληψη να μετατραπεί σε εξολόθρευση, αφού οι τρομοκράτες ετοιμάζονται άμεσα για αποστολές αυτοκτονίας. Από τη βάση του στη Νεβάδα, ο πιλότος drone Στηβ Γουότς (Άαρον Πολ), είναι έτοιμος να αφανίσει τους στόχους, όταν ένα 9χρονο κοριτσάκι εμφανίζεται απροσδόκητα κοντά στη ζώνη πυρός.

Με τον κίνδυνο των απρόβλεπτων παράπλευρων απωλειών να μπαίνουν στην εξίσωση, αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση θα πρέπει να σταθμίσει πολύ καλά όλα τα ενδεχόμενα και τις συνέπειές τους.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Άλαν Ρίκμαν, Άαρον Πολ, Μπαρκχαντ Αμπντι.

*Alpha, Κυριακή 26/02, στις 22:00

«Επιχείρηση Βαλκυρία» (2008) σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ

Aμερικανικό βιογραφικό, ιστορικό, πολιτικό θρίλερ – Η ταινία διαδραματίζεται στη Ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αφηγείται τη Συνωμοσία της 20ής Ιουλίου το 1944 από Γερμανούς αξιωματικούς να δολοφονήσουν τον Αδόλφο Χίτλερ και να χρησιμοποιήσουν την Επιχείρηση Βαλκυρία, το εθνικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, για να πάρουν τον έλεγχο της χώρας.

Στη ναζιστική Γερμανία κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, καθώς η ζυγαριά αρχίζει να γέρνει υπέρ των συμμάχων, ένα στέλεχος ανώτερων Γερμανών αξιωματικών και πολιτικών προσπαθεί απεγνωσμένα να ανατρέψει το ναζιστικό καθεστώς προτού το έθνος συνθλιβεί σε μια σχεδόν αναπόφευκτη ήττα.

Για το σκοπό αυτό, ο συνταγματάρχης Κλάους Φον Στάουφενμπεργκ, πεπεισμένος ότι πρέπει να σώσει τη Γερμανία από τον Αδόλφο Χίτλερ μαζί με μια ομάδα αξιωματικών σχεδιάζει την επιχείρηση Βαλκυρία: μια επίθεση που θα επιτρέψει την ανάληψη καθηκόντων στο Βερολίνο από τους συνεργάτες του μετά τη δολοφονία του Χίτλερ.

Ωστόσο, ακόμη και όταν το σχέδιο τίθεται σε εφαρμογή, ένας συνδυασμός κακής τύχης και ανθρώπινων αδυναμιών συνωμοτούν από μόνα τους παρατείνοντας την μεγαλύτερη τραγωδία που συνέβη ποτέ στην Ευρώπη.

Παίζουν: Τομ Κρουζ,Κένεθ Μπράνα, Μπιλ Νάιγκι, Κάρις φαν Χάουτεν, Έντι Λίζαρντ ,Τέρενς Σταμπ, Τομ Γουίλκινσον.

*Ant1, Κυριακή 26/02, στις 22:45

«Οι Θεριστές» (2018) σκηνοθεσία Ετιέν Καλός

Ελληνική ταινία μυθοπλασίας – Η επαρχία του Φρι Στέιτ είναι ένα απομονωμένο προπύργιο της λευκής μειονοτικής κουλτούρας των «Αφρικάανς» – των απογόνων των Ολλανδών εποίκων.
Σ’ ένα φέουδο αυτής της συντηρητικής νοτιοαφρικανικής γης, γνωστής κaι ως «βιβλικής ζώνης», μεγαλώνει ο εσωστρεφής έφηβος Γιάνο.
Όταν η θρησκόληπτη μητέρα του φέρνει στο σπίτι ένα σκληραγωγημένο ορφανό του δρόμου για να το «σώσει», ζητά από τον Γιάνο να ζήσουν σαν αδέρφια με αυτό το άγνωστο αγόρι.

Μια σύγχρονη, ατμοσφαιρική παραβολή για τους νέους που ζουν στη σκιά του Απαρτχάιντ, παλεύοντας με την εμμονή, με την αρρενωπότητα και το ζήτημα της πατρικής κληρονομιάς.

Παίζουν: Μπρεντ Βερμιούλεν, Άλεξ βανΝτικ, Τζουλιάνα Βέντερ, Μορνέ Βίσερ, Ντάνι Κέογκ, Μπενρέ Λαμπουσανιέ, Έρικα Βέσελς.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 26/02, στις 23:10

«Ο Τελευταίος Σαμουράι» (2003) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζικ

Δράσης Περιπέτεια Πολεμική – Ο Τελευταίος Σαμουράι είναι μια ιστορική πολεμική ταινία του σε σενάριο και σκηνοθεσία του Έντουαρντ Ζικ, και πρωταγωνιστη τον Τομ Κρουζ.

Η ταινία The Last Samurai‎ διαδραματίζεται στην Ιαπωνία κατά την περίοδο Μέιτζι (1868-1912), αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού στρατιωτικού συμβούλου, του Νέιθαν Άλγκρεν που υποδύεται ο Τομ Κρουζ και ειναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Γαλλου αξιωματικού Ζυλ Μπρουνέ, που παραιτήθηκε από τον γαλλικό στρατό, δηλώνοντας πίστη στον τελευταίο σογκούν.

Η ταινία The Last Samurai, ξεκινά με τον Αμερικανό βετεράνο των Πολέμων κατά των Ινδιάνων, λοχαγό Νέιθαν Άλγκρεν να προσλαμβάνεται από τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, τον αυτοκράτορα Μέιτζι (Σιτσινοσούκε Νακαμούρα), για να εκπαιδεύσει τον σύγχρονο αυτοκρατορικό στρατό σε πολεμικές τεχνικές.

Ο Άλγκρεν αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει και να ηγηθεί μιας ομάδας στρατιωτών εναντίον του Τελευταίου Σαμουράι, Κατσουμότο (Κεν Γουαταναμπε) και των πολεμιστών του, οι οποίοι αρνούνται την κυριαρχία του Αυτοκράτορα.

Κατά τη διάρκεια της μάχης, ο Άλγκρεν συλλαμβάνεται από τους Σαμουράι και μεταφέρεται στο χωριό του Κατσουμότο.

Εκεί τον περιθάλπει η Τάκα, χήρα συγγενής του Κατσουμότο, και αρχίζει να παρακολουθεί τον τρόπο ζωής των Σαμουράι.

Καθώς ο Άλγκρεν αρχίζει να κατανοεί και να εκτιμά τις αξίες και τις πεποιθήσεις των Σαμουράι, γίνεται αποδεκτός από τον Κατσουμότο και τη φυλή του και γίνεται μέλος του χωριού.

Ο Άλγκρεν τελικά απελευθερώνεται από τον Κατσουμότο και επιστρέφει στον αυτοκρατορικό στρατό. Σοκαρισμένος από τον τρόπο με τον οποίο οι ηγέτες αντιμετώπισαν τους Σαμουράι, κάνει ό,τι μπορεί για να τους πείσει να διαπραγματευτούν αντί να πολεμήσουν.

Παρά τις προσπάθειές του, ο Αυτοκρατορικός Στρατός αρνείται να τον ακούσει και ακολουθεί μια τελική μάχη στην οποία οι Σαμουράι σχεδόν εξοντώνονται.

Ο Άλγκρεν τάσσεται εναντίον του αυτοκρατορικού στρατού και καταφέρνει να σώσει τον Κατσουμότο και τους εναπομείναντες Σαμουράι του από τον αφανισμό.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κεν Γουαταναμπε, Μπίλι Κόνολι, Γουίλιαμ Άθερτον, Μασατο Χαραντα, Μασάσι Οντατε, Τζον Κογιάμα, Τίμοθι Σπαλ.

*Star, Κυριακή 26/02, στις 23:15

«Τέλος Διαδρομής» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς Πόνσολντ 

Βιογραφική Δραματική – Πρόκειται για την ιστορία της πενθήμερης συνέντευξης που διενήργησε ο ρεπόρτερ του Rolling Stone, Ντέιβιντ Λίπσκι στον βραβευμένο μυθιστοριογράφο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας.

12 Σεπτεμβρίου του 2008, ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας (DFW) βρέθηκε κρεμασμένος. Ήταν 46 ετών, αλλά είχε προλάβει να αναδειχθεί σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς συγγραφείς της αμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, από την ηλικία των 30 ετών.

Όταν ο ρεπόρτερ του Rolling Stone, Ντέιβιντ Λίπσκι, έσπευσε να τον συναντήσει σε μια περιοδεία του για τις ανάγκες μιας μακροσκελούς συνέντευξης, πίστευε ότι είχε στα χέρια του δημοσιογραφικό λαβράκι.

Καθώς οι μέρες περνούν, μια περίεργη και έντονη σχέση αρχίζει να δημιουργείται ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τον συγγραφέα. Οι δύο άνδρες ανταλλάσσουν πειράγματα, γελούν και αποκαλύπτουν κρυφές πτυχές του εαυτού τους – χωρίς ποτέ να προδίδουν κατά πόσο είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Κατά έναν ειρωνικό τρόπο, η συνέντευξη δεν δημοσιεύτηκε ποτέ, και οι κασέτες με τις μαγνητοφωνημένες συζητήσεις τους, παρέμειναν για πάντα στο ντουλάπι του Λίπσκι.

Οι δύο άνδρες δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά.
Αυτό που ακολούθησε της συνάντησης των εκ διαμέτρου αντίθετων αντρών ήταν μια απρόσμενη φιλία. Κι ας μην έμελλε ποτέ τελικά να δημοσιευτεί η συνέντευξη στο διάσημο περιοδικό.

Παίζουν: Τζέισον Σίγκελ, Τζέσι Άιζενμπεργκ, Άννα Κλαμσκυ, Τζόαν Κιούζακ, Μάμι Γκάμερ, Ρον Λίβινγκστον, Μίκι Σάμνερ, Μπέκι Αν Μπέικερ.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 26/02, στις 01:00

«Πεθαίνω στα γέλια» (2009) σκηνοθεσία Τζαντ Άπαταου

Δραματική Κωμωδία – Ο Τζώρτζ είναι ένας πολύ επιτυχημένος stand-up κωμικός πλην όμως εγωίσταρος, που μαθαίνει ότι πάσχει από μία ανίατη σοβαρή ασθένεια και του μένει λιγότερο από ένας χρόνος ζωής. Μια μέρα, θα γνωρίσει έναν ανερχόμενο κωμικό (Σεθ Ρόγκεν) και θα τον προσλάβει για βοηθό του, ενώ σύντομα μια δυνατή φιλία θα αναπτυχθεί μεταξύ τους.

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Λέσλι Μαν, Σεθ Ρόγκεν, Τζόνα Χιλ.

*Ant1, Κυριακή 26/02, στις 01:15

«Τα Πουλιά» (1963) σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ

Μυστηρίου Τρόμου – Η Μέλανι Ντάνιελς, μία γοητευτική κυρία της καλής κοινωνίας συναντά σε ένα pet shop του Σαν Φραντσίσκο, τον Μίτς Μπρένερ. Μετά τη φάρσα που της σκαρώνει, εκείνη αποφασίζει να τον ακολουθήσει. Η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία αν και έρχεται σε αντίθεση με την αυταρχική μητέρα του Μιτς.

Το οιδιπόδειο σύμπλεγμα μεταξύ μητέρας και γιου φαίνεται ανυπέρβλητο, αλλά το χειρότερο είναι οι ανεξήγητες επιθέσεις που δέχονται οι κάτοικοι από τα πουλιά της περιοχής.

Ολόκληρα σμήνη πουλιών επιτίθονται στους ανθρώπους και το μόνο που έχει πλέον σημασία είναι η επιβίωση…

Παίζουν: Ροντ Τέιλορ, Τίπι Χέντρεν, Τζέσικα Τάντι, Σουζάν Πλεσέτ, Βερόνικα Κατράιτ, Έθελ Γκρίφις, Τσαρλς Μαγκρό.

*Alpha, Κυριακή 26/02, στις 01:30

«Ανατριχίλες 2: Στοιχειωμένο Χάλοουιν» (2018) σκηνοθεσία Άρι Σάντελ

Κομεντί Περιπέτεια – Η οικογένεια Κουιν, δηλαδή η μαθήτρια Λυκείου Σάρα (Μάντισον Ίσμαν),ο μκρότερος αδερφός της Σόνι (Τζέρεμι Ρέι Τέιλορ) και η μητέρα τους Κάθι (Γουέντι ΜακΛίντον – Κάβεϊ) μπλέκουν άθελά τους, σε ένα σκηνικό γεμάτο τρομακτικά, συναρπαστικά και αστεία γεγονότα.

Ο Σόνι και ο συμμαθητής του, Σαμ, είναι οι καλύτεροι φίλοι και έχουν κερδίσει τον τίτλο των “Junk Brothers”, αφού μαζεύουν πράγματα που κάποιοι θέλουν απλά να ξεφορτωθούν.

Η μοίρα, δυστυχώς τους οδηγεί κατευθείαν στο μονοπάτι της μαριονέτας Σλάπι (με τη φωνή του Τζακ Μπλακ), ενός ανατριχιαστικού χαρακτήρα από το αδημοσίευτο βιβλίο Goosebumps.

Ενώ ασκούν την αγαπημένη τυς ασχολία, να συγκεντρώνουν σκουπίδια, οι κολλητοί φίλοι Σόνι και Σαμ συναντούν τον Σλάπι, ένα άτακτο ανδρείκελο-μούμια από ένα αδημοσίευτο βιβλίο “Goosebumps” του Ρ. Λ. Στάιν.

Ελπίζοντας να ξεκινήσει τη δική του οικογένεια, ο Σλάπι απαγάγει τη μητέρα του Σόνι και ζωντανεύει όλους τους φίλους του, ακριβώς για το Χάλογουϊν. Η πόλη ξεχειλίζει με τέρατα, και ο Σόνι ενώνει τις δυνάμεις του με τη μεγαλύτερη αδελφή του, τον Σαμ και έναν ευγενικό γείτονα για να σώσει τη μαμά του και να καταστρέψει το σκοτεινό σχέδιο του Σλάπι.

Παίζουν: Μάντισον Ίσμαν, Γουέντι ΜακΛίντον-Κάβεϊ, Κρις Παρνέλ, Τζέρεμι Ρέι Τέιλορ.

*Mega, Κυριακή 26/02, στις 02:30

«Χαμένες Αγάπες» (1999) σκηνοθεσία Λούις Μαντόκι

Δραματική Ρομαντική – Ενώ απολαμβάνει τη βόλτα της σε μια ερημική παραλία, η Τερέζα Όζμπορν, δημοσιογράφος της Chicago Tribune, ανακαλύπτει ένα σφραγισμένο μπουκάλι, που είχε ξεβράσει η θάλασσα.

Μέσα στο μπουκάλι, η Τερέζα βρίσκει ένα ερωτικό γράμμα γραμμένο με τέτοιο πάθος, ώστε τελικά αποφασίζει να ανακαλύψει την «πηγή» του.

Μετά από επίμονες έρευνες, η νεαρή κοπέλα εντοπίζει τον Γκάρετ Μπλέικ, επισκευαστή σκαφών, που ο απρόσμενος και τραγικός θάνατος της συζύγου του, τον ώθησαν να γράφει ερωτικά γράμματα για το πρόσωπό της, να τα σφραγίζει σε μπουκάλια και να τα πετά στη θάλασσα!

Αποφεύγοντας να του πει πως έχει στην κατοχή της ένα από τα ερωτικά γράμματά του, η Τερέζα περνά το χρόνο της μαζί του και σύντομα αρχίζει να αισθάνεται ερωτευμένη μαζί του…

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Ρόμπιν Ράιτ, Πωλ Νιούμαν.

*Star, Κυριακή 26/02, στις 02:30

«Αντίστροφη Μέτρηση» (2019) σκηνοθεσία Τζάστιν Ντεκ

Μυστηρίου Τρόμου – Αν υπήρχε μία εφαρμογή που θα σου έλεγε πότε θα πεθάνεις… θα την κατέβαζες;

Όταν μια νοσοκόμα κατεβάζει μια εφαρμογή στο κινητό της που ισχυρίζεται πως μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνει ένας άνθρωπος, η εφαρμογή της την προειδοποιεί πως της απομένουν μονάχα τρεις μέρες ακόμα.

Καθώς ο χρόνος κυλάει και ο θάνατος πλησιάζει, πρέπει να βρει ένα τρόπο να σώσει την ζωή της πριν να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Τσάρλι ΜακΝτέρμοντ, Αν Γουίντερς, Ελίζαμπεθ Λάιλ Μέτρηση (Countdown).

*Open, Κυριακή 26/02, στις 02:30

«Traffik» (2018) σκηνοθεσία Ντίον Τέιλορ 

Μυστηρίου Τρόμου – Η Μπρία και ο Τζον ταξιδεύουν στα βουνά για να περάσουν μαζί ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο σε μια καλύβα στο δάσος. Σε ένα απομονωμένο βενζινάδικο τους προσεγγίζει μια συμμορία από μηχανόβιους. Σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι για κάποιο λόγο έχουν μπει στο στόχαστρο της συμμορίας, η οποία κρύβει πολλά ένοχα μυστικά. Τώρα το ζευγάρι έχει μόνο μία αποστολή, την επιβίωση!

Παίζουν: Πόλα Πάτον, Ομάρ Επς, Λαζ Αλόνσο, Ρόζελιν Σάντσες, Λουκ Γκος, Γουίλιαμ Φίχτνερ.

*Skai, Κυριακή 26/02, στις 02:45