Βρεφικοί σταθμοί Καστοριάς: “Υπάρχει λύση” – του Καταπέλτη

Η κατάσταση που έχει οδηγηθεί το ζήτημα των απλήρωτων εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καστοριάς είναι κάτι περισσότερο από μη αναστρέψιμη. Ακούμε για δάνεια, ακούμε για υπομονή και πως το φλέγον αυτό θέμα όπου να ναι λύνεται, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι λύση δεν διαφαίνεται στον κοντινό ορίζοντα. Η προ ολίγον ημερών επίσκεψη του Δημάρχου Καστοριάς σε σειρά υπουργείων μάλλον δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα να καταλήξει η νυν δημοτική αρχή στη λύση της σύναψης δανείου με μοναδικό όπως ισχυρίζεται στόχο την μερική; αποπληρωμή των εργαζομένων.

Το θέμα, το οποίο έχει πλέον ξεφύγει από τα στενά όρια της μικρής μας πολιτείας, έγινε viral σε μεγάλα αθηναϊκά κανάλια, με ζωντανές συνδέσεις σε ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Παντού γίναμε γνωστοί, πλέον όλοι μας ξέρουνε, όλοι γνωρίζουν ότι στη μικρή Καστοριά, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, οι οποίοι έχουν χάσει τον ύπνο τους, κλονίζεται η υγεία τους και βοήθεια και λύση δεν παίρνουν από πουθενά.

Αλήθεια, μπορεί να μας απαντήσει κάποιος από τους υπευθύνους, πότε ακριβώς υπολογίζει να εισπράξει το ποσό του δανείου, με τι εγγυήσεις θα δοθεί από την συμβαλλόμενη τράπεζα, τι μέρος της οφειλής θα καλύψει, με τι επιτόκιο, πως θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι όταν τα χρήματα  του δανείου εξαντληθούν, και και και..

Τόσα ερωτήματα, που μέχρι στιγμής παραμένουν αναπάντητα. Σήμερα, ομάδα εργαζομένων, επισκέφθηκε το γραφείο της επιθεώρησης εργασίας, γνωστοποιώντας αλλά και εισπράττοντας για μια ακόμη φορά μόνο λόγια και κουβέντες συμπαράστασης. Πλέον η μόνη λύση που τους έχει απομείνει είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων, αλλά και αυτό απαιτεί χρήμα, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

Εγώ σας έχω μια λύση κυρίες και κύριοι του Δημοτικού παλατιού..

Έστω και τώρα, έστω και στο παραπέντε, δώστε το καλό παράδειγμα, κερδίστε τη συμπάθεια των υπαλλήλων, με μια απλή κίνηση.. Να μην πληρωθεί για Χριστούγεννα κανείς σας και όλα τα χρήματα να δοθούν στους απλήρωτους υπαλλήλους. Προσεγγίστε τους, εξηγήστε τους ότι είστε πράγματι στο πλευρό τους με την πιο απλή αλλά και συνάμα ανθρώπινη  κίνηση. Να μην πληρωθείτε. Ούτε Δήμαρχος, ούτε Αντιδήμαρχος, ούτε πρόεδρος, κανείς σας. Τα χρήματα που δαπανάει ο πολίτης της Καστοριάς ας πιάσουν επιτέλους τόπο. Μπορεί να σας ακούγεται βαρύ, αλλά πιστέψτε με θα απαλύνετε  με μια τόσο φιλότιμη κίνηση τις πονεμένες ψυχές τους.. Ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζουν οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων, θα είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε για τους εξαθλιωμένους εργαζομένους, για τους πολίτες της Καστροπολιτείας, για την ίδια σας τη συνείδηση.

ΥΓ: Οι εργαζόμενοι των βρεφικών σταθμών, από ότι γνωρίζω είναι και οι ίδιοι δημοτικοί υπάλληλοι.. Αλήθεια, το σωματείο των δημοτικών υπαλλήλων  γιατί δεν βάζει «πλάτη» στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων τους;; Γιατί αυτή η σιωπή; Υπάρχει τρόπος να τους στηρίξετε.. Απεργία, αποχή, στάση εργασίας, δεν ξέρω και γω τι άλλο αλλά κάντε το. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, η φωτιά θα κάψει και το δικό μας…

Διαβάστε ακόμα:

Βρεφονηπιακοί σταθμοί Καστοριάς… Μια ανοιχτή πληγή – του Καταπέλτη