11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Robocop» (2014) σε σκηνοθεσία Ζοζέ Παντίλια

Δράσης – Το 2028, η πολυεθνική εταιρεία OmniCorp αποτελεί πρωτοπόρο στη ρομποτική τεχνολογία και αποκομίζει τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση της τεχνολογίας αυτής. Επόμενος στόχος της OmniCorp είναι η δημιουργία ρομπότ για την αστυνόμευση μεγαλουπόλεων.

Αυτό γίνεται δυνατό όταν ο αστυνόμος Άλεξ Μέρφι από το Ντιτρόιτ πέφτει νεκρός κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Η OmniCorp χρησιμοποιεί το σώμα του Μέρφι, με απότέλεσμα τη δημιουργία ενός αστυνόμου-σάιμποργκ, με δυνάμεις ικανές να αντιμετωπίσουν το συνεχώς αυξανόμενο έγκλημα.

Παίζουν: Τζόελ Κίναμαν, Γκάρι Όλντμαν, Μάικλ Κίτον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Άμπι Κόρνις, Τζάκι Ερλ Χέιλι.

*Open, Πέμπτη 02/03, στις 21:00

«Ρομπέν των Δασών: Η Αρχή» (2018) σκηνοθεσία Οτο Μπάτχερστ

Δράσης  Περιπέτεια – Ο κόμης Ρόμπεν του Λόξλεϊ, ένας σκληραγωγημένος Σταυροφόρος μαζί με τον Μαυριτανό διοικητής του, Λιτλ Τζον, ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμένο αγγλικό στέμμα. Αν και γεννήθηκε με τα προνόμια του τίτλου του λόρδου, τώρα έχει επιστρέψει από τον πόλεμο έχοντας χάσει τα πάντα, ακόμα και την αληθινή του αγάπη, τη Μαριάν.

Ο Ρομπέν μεταμορφώνεται σε έναν κουκουλοφόρο τιμωρό, που αναζητά και επιδιώκει τη δικαιοσύνη για όλους του ανθρώπους

Παίζουν: Τάρον Ετζερτον, Τζέιμι Φοξ, Μπεν Μέντελσον, Ιβ Χιούσον, Τιμ Μίντσιν, Τζέιμι Ντόρναν, Πολ Άντερσον.

*Star, Πέμπτη 02/03, στις 21:00

«Αυτό θα πει Πόλεμος» (2012) σκηνοθεσία Εμ Σι Τζι

Δράσης  Κομεντί  Ρομαντική – Ο Τακ (Τομ Χάρντι) και ο Φόστερ (Κρις Πάιν) είναι κορυφαίοι μυστικοί πράκτορες και κολλητοί φίλοι.
Εμπιστεύεται ο ένας την ζωή του στον άλλο, δεν αφήνουν τίποτα να μπει ανάμεσά τους, μέχρι που ερωτεύονται την ίδια γυναίκα (Ρις Γουιδερσπουν).

Τότε ένας ανεξέλεγκτος πόλεμος ξεσπά, καθώςοι δύο κατάσκοποι μάχονται με συστήματα παρακολούθησης τελευταίας τεχνολογίας, προηγμένες στρατηγικές αλλά κι ένα οπλοστάσιο ικανό να σβήσει μια μικρή χώρα από τον χάρτη.

Προκειμένου οι δύο πρωταγωνιστές της ταινίας Αυτό θα Πει Πόλεμος, να είναι πιστευτοί ως σουπερ-κατάσκοποι της CIA, πέρασαν από εξαντλητική εκπαίδευση κάτω από τις οδηγίες ενός αληθινού στρατιωτικού εκπαιδευτή με μεγάλη εμπειρία σε πολεμικές επιχειρήσεις, του Πολ Μορίς.

Ανάμεσα σ’ άλλα τους εκπαίδευσε στο χειρισμό όπλων και στη μάχη σώμα με σώμα.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Τομ Χάρντι, Κρις Πάιν, Τιλ Σβάιγκερ, Τσέλσι Χάντε

*Ant1, Πέμπτη 02/03, στις 21:00

«Κοράκια» (1991) σκηνοθεσία Τάκης Σπετσιώτης

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Η κοινωνική δραμεντί του Τάκη Σπετσιώτη παρακολουθεί τον Αργύρη Ζωμά, κάτοικο Ερμούπολης στη Σύρο, ο οποίος παρασύρεται από τις υποσχέσεις ενός βουλευτή και πουλάει όλη την περιουσία του, προκειμένου να αγοράσει βιομηχανικές μετοχές.

Παράλληλα εγκαταλείπει το νησί και μετακομίζει στην Αθήνα με την γυναίκα και τα 7 παιδιά του, πιστεύοντας ότι άνοιξε η τύχη τους.

Η τύχη τους όμως μάλλον έκλεισε για τα καλά, αφού η αξία των μετοχών πέφτει εντελώς, το κεφάλαιο χάνεται και οι υποσχέσεις του βουλευτή αποδεικνύονται φρούδες ελπίδες.

Πεινασμένος και άνεργος και έχοντας χάσει όλα του τα χρήματα, στρέφεται ξανά στον ίδιο βουλευτή επιδιώκοντας να διοριστεί ως νεκροθάφτης στο κοιμητήριο της γειτονιάς του

Παίζουν: Γιώργος Χαραλαμπίδης, Γιώργος Μωρογιάννης, Χρήστος Ευθυμίου, Γιώργος Κέντρος, Τάσος Γκουντέλης, Ματίνα Μοσόβι, Μανώλης Δαμασκηνος

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 02/03, στις 22:00

«Το Βασίλειο των Ουρανών» (2005) σκηνοθεσία Ρίντλει Σκοτ

Δράσης Περιπέτεια –Ο Βάλιαν, ένας νεαρός σιδηρουργός, χρίζεται ιππότης και αναλαμβάνει τη διοίκηση μιας κομητείας στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, την οποία διοικεί δίκαια για όλους τους υπηκόους του ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Κατά τη διάρκεια των Σταυροφοριών, όταν ο Σαλαντίν πολιορκεί την Ιερουσαλήμ, εκείνος καλείται να ηγηθεί θαρραλέα της άμυνας της πόλης ενάντια στους εχθρούς της. Παράλληλα, έρχεται αντιμέτωπος με τα παιχνίδια της μοίρας, καθώς ανακαλύπτει  ότι είναι ο νόθος γιος ενός σπουδαίου ιππότη.

Παίζουν: Ορλάντο Μπλουμ, Λίαμ Νίσον, Τζέρεμι Άιρονς, Έβα Γκριν, Έντουαρντ Νόρτον, Μάικλ Σιν.

*Alpha, Πέμπτη 02/03, στις 22:00

«Tomb Raider» (2018) σκηνοθεσία Ρόαρ Ούτχαουγκ

Δράσης, Περιπέτεια, Φαντασίας –Η Λάρα Κροφτ (Αλίσια Βικάντερ) είναι η ατίθαση κόρη ενός εκκεντρικού εξερευνητή, ο οποίος εξαφανίστηκε, όταν εκείνη ήταν ακόμα στην εφηβεία. Στα 21 της πια, χωρίς κάποιο ουσιαστικό νόημα ή σκοπό στη ζωή της, η Λάρα περνάει τις μέρες της διασχίζοντας τους δρόμους του Ανατολικού Λονδίνου με το ποδήλατο της, ως ταχυμεταφορέας.

Το νοίκι βγαίνει με δυσκολία, όπως άλλωστε και τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο, τα οποία συνήθως δεν παρακολουθεί. Αποφασισμένη να χαράξει τη δική της πορεία, αρνείται τα σκήπτρα της παγκόσμιας αυτοκρατορίας του πατέρας της με το ίδιο πάθος που αρνείται να αποδεχθεί τον θάνατό του.

Θέλοντας να αντιμετωπίσει τα γεγονότα και να προχωρήσει στη ζωή της, επτά χρόνια μετά την εξαφάνιση του, η Λάρα θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο που περιβάλλει το θάνατό του.

Πηγαίνοντας ενάντια στην τελευταία του επιθυμία, αφήνει ό,τι ήξερε πίσω της και ξεκινάει για τον τελευταίο γνωστό προορισμό του πατέρα της: έναν τύμβο σε ένα μυθικό νησί που μπορεί να βρίσκεται στα ανοιχτά της Ιαπωνίας. Η αποστολή της όμως, δεν θα είναι εύκολη. Και μόνο η μετάβαση στο νησί είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.

Το διακύβευμα για την Λάρα είναι τεράστιο, καθώς – ενάντια σε κάθε πιθανότητα και με μοναδικό όπλο το πολυμήχανο μυαλό της, την τυφλή πίστη της και το ατίθασο πνεύμα της – θα πρέπει να μάθει να ξεπερνά τα όριά της, ταξιδεύοντας προς το άγνωστο.

Αν καταφέρει να επιζήσει της επικίνδυνης αυτής περιπέτειας, τότε ίσως ανοιχτεί μπροστά της μια νέα ζωή, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του tomb raider.

Παίζουν: Αλίσια Βικάντερ, Ντόμινικ Γουέστ, Γουόλτον Γκόγκινς, Ντάνιελ Γου.

*Star, Πέμπτη 02/03, στις 23:00

«Ας Γίνουμε Μπάτσοι» (2014) σκηνοθεσία Λουκ Γκρίνφιλντ 

Κωμωδία – Δύο φιλαράκια ντύνονται αστυνομικοί για ένα μπαλ μασκέ πάρτι και προκαλούν εντύπωση στη γειτονιά. Όταν όμως αυτοί οι ψεύτικοι “ήρωες” μπλέκονται στο πραγματικό κόσμο των μαφιόζων και των διεφθαρμένων μπάτσων, πρέπει να σκεφτούν αν θα συνεχίσουν να φορούν τις στολές τους.

Παίζουν: Τζέικ Τζόνσον, Ντέιμον Ουέγιανς Τζούνιορ, Άντι Γκαρσία, Νίνα Ντόμπρεφ, Τζέιμς Ντ’ Άρσι.

*Open, Πέμπτη 02/03, στις 23:30

«Ζήτημα Τιμής» (1992) σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Δράμα – Ο Ανθυποπλοίαρχος Ντάνιελ Κάφι (Τομ Κρουζ), γιος του πρώην Γενικού Εισαγγελέα και Δικαστή του Ναυτικού, είναι ένας άπειρος δικηγόρος του Ναυτικού, ο οποίος καλείται να υπερασπιστεί δύο πεζοναύτες, τον Οπλίτη Λάουντεν Ντάουνι και τον Υποδεκανέα Χάρολντ Ντόσον. Οι δύο πεζοναύτες κατηγορούνται για τη δολοφονία του συναδέλφου τους Οπλίτη Γουίλιαμ Σαντιάγκο, στη μονάδα τους, στη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο, στην Κούβα.

Μετά τη σύλληψη των Ντόσον και Ντάουνι, η δικηγόρος και ερευνήτρια του Ναυτικού Πλωτάρχης Τζόαν Γκάλογουεϊ(Ντέμι Μουρ) υποπτεύεται ότι οι δύο πεζοναύτες εκτελούσαν την εντολή “κόκκινος κώδικας”: ένας ευφημισμός για μια βίαιη τιμωρία με σκοπό την πειθαρχία..

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζακ Νίκολσον, Ντέμι Μουρ, Κέβιν Πόλακ, Κέβιν Μπέικον, Κίφερ Σάδερλαντ, Τζέι Τ. Γουόλς.

*Mega, Πέμπτη 02/03, στις 00:30

«Το Τίμημα του Θάρρους» (1996) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Περιπέτεια – Μετά τη λήξη του Πολέμου του Κόλπου, ο συνταγματάρχης Ναθάνιελ Σέρλιν αναλαμβάνει να ελέγξει την υποψηφιότητα για παρασημοφόρηση της λοχαγού Κάρεν Γουόλντεν, πιλότου ελικοπτέρου του υγειονομικού, που σκοτώθηκε ενώ εκτελούσε πτήση στο μέτωπο. Ο Σέρλιν θα μιλήσει με όλους τους άντρες που υπηρετούσαν κάτω από τις διαταγές της Γουόλντεν. Θα ακούσει πολλές αντικρουόμενες ιστορίες για τον χαρακτήρα και τις συνθήκες του θανάτου της λοχαγού και θα αρχίσει να πιστεύει ότι υπάρχει μια προσπάθεια συγκάλυψης.

Παίζουν: Μεγκ Ράιαν, Ντένζελ Γουάσινγκτον, Ματ Ντέιμον, Σκοτ Γκλεν, Λου Ντάιμοντ Φίλιπς, Μάικλ Μοριάρτι, Σεθ Γκίλιαμ.

*Alpha, Πέμπτη 02/03, στις 01:00

«Δεν Ήσουν Ποτέ Εδώ» (2017) σκηνοθεσία  Λιν Ράμσεϊ 

Δραματική – Ο Τζο (Χοακίν Φίνιξ) είναι ένας αυτοκτονικός πρώην πεζοναύτης που υποφέρει από το στρατιωτικό και υπηρεσιακό του παρελθόν, την ίδια στιγμή που στο παρόν εκτελεί συμβόλαια θανάτου, με πρωταρχικό στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο Τζο, εφαρμόζει βίαιες μεθόδους για να πετύχει τον σκοπό του, εκτελεί με ψυχρή ακρίβεια και δίχως κανένα έλεος τις αποστολές του και πάντοτε καταλήγει να φροντίζει την ηλικιωμένη μητέρα του, προτιμώντας να μένει αποκομμένος μαζί της παρά να επιχειρεί την οποιαδήποτε επαφή με άλλους ανθρώπους.

Η τελευταία του αποστολή θα τον φέρει αντιμέτωπο με ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, τα πλοκάμια του οποίου απλώνονται μέχρι τους πολυτελείς οίκους ανοχής που «ειδικεύονται» στο εμπόριο παιδικής λευκής σαρκός.

Σε ένα τέτοιο κύκλωμα μεταξύ ατόμων υπεράνω πάσης υποψίας, ο Τζο θα αναζητήσει τη Νίνα (Εκατερίνα Σάμσονοβ), κόρη ανερχόμενου Γερουσιαστή που τον έχει προσλάβει, προκειμένου να βρει και να επιστρέψει τη μικρή πίσω στην οικογένειά της.

Όσο οι αποκαλύψεις για τους πραγματικούς υπαίτιους της ανεξέλεγκτης αυτής δράσης θα έρχονται στο φως, τόσο περισσότερο ο Τζο θα βυθίζεται σε έναν κόσμο αυτοδικίας και λανθάνουσας δικαιοσύνης.

Παίζουν: Χοακίν Φίνιξ, Εκατερίνα Σαμσόνοφ, Αλεξ Μανέτ, Τζούντιθ Ρόμπερτς, Τζον Ντομαν, Φρανκ Πάντο.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 02/03, στις 01:00

«Ανοιχτοί Λογαριασμοί» (1999) σκηνοθεσία  Μπράιαν Χέλγκελαντ

Περιπέτεια – Ο Βαλ Ρέζνικ και ο Πόρτερ, δύο μικροκακοποιοί, ληστεύουν μια κινέζικη συμμορία, αποσπώντας το ποσό των 140.000 δολαρίων.

Όμως, ο Βαλ χρειάζεται 130.000 δολάρια, αφού τα χρωστάει στον Οργανισμό, ένα πανίσχυρο συνδικάτο εγκλήματος. Έτσι, στήνει παγίδα στον Πότερ και με τη βοήθεια της Λιν, συζύγου του τελευταίου, τον πυροβολεί δύο φορές στην πλάτη, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο να πεθάνει.

Παρόλα αυτά, ο Πόρτερ καταφέρνει να επιβιώσει και μετά από έξι μήνες ανάρρωσης, επιστρέφει στην «ενεργό δράση». Οργισμένος, τυφλά εκδικητικός και απαιτώντας να λάβει το μερίδιό του από τη ληστεία, αναζητά τον Βαλ.

Όταν τελικά τον βρίσκει, ο Πόρτερ συνειδητοποιεί πως τώρα πια δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον πρώην φίλο του, αλλά για να αποκτήσει το μερίδιό του, πρέπει να τα βάλει με τον ίδιο τον Οργανισμό.

Με τη βοήθεια της Ρόζι, μιας φίλης του και πόρνης πολυτελείας, ο Πόρτερ αποφασίζει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Γκρεγκ Χένρι, Μαρία Μπέλο, Ντέμπορα Άνγκερ, Γουίλιαμ Ντιβέιν, Κρις Κριστόφερσον, Τζέιμς Κόμπερν

*Star, Πέμπτη 02/03, στις 01:15