Δήμος Καστοριάς και Αστυνομία θα προχωρήσουν σε ελέγχους όλων των δεσποζόμενων ζώων

Στην προσπάθεια του ο Δήμος Καστοριάς να διαχειριστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα με τα αδέσποτο σκυλιά, διαπιστώθηκε η συνεχής “ανατροφοδότηση” δρόμων και κοινόχρηστων χώρων με κουτάβια και ενήλικα ζώο τα οποία προέρχονται από ιδιόκτητα ζώα, ποιμενικά και κυνηγόσκυλα.

Παρά το γεγονός ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για την περισυλλογή και τη διαχείριση τους, αν δεν εναρμονιστούν οι κάτοχοι ζώων με τη νομοθεσία και δεν κατανοήσουν τις υποχρεώσεις τους, τα πρόβλημα με τα αδέσποτα δεν πρόκειται να επιλυθεί.

Ως εκ τούτου είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, το αμέσως επόμενο χρονικά διάστημα, σε ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση του ν. 4830/2021, αρχικά όσον αφορά τη σήμανση και Καταγραφή των ζώων.

Με το έγγραφο αυτό θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε προκειμένου να συνδράμετε στο έργο μας, πληροφορώντας τα μέλη των συλλόγων σας, τους ιδιοκτήτες σκύλων σε οικίες ή σε κτηνοτροφικές εκμετάλλευσης να προχωρήσουν άμεσο στην σήμανση και την καταγραφή των ζώων που έχουν στην ιδιοκτησία τους. Είμαστε στη διάθεση σας για τυχόν διευκρινήσεις.

Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
Λιάμης Θεόδωρος