10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής με όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Λεωνίδας (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ένας χήρος πλοίαρχος που αποκλείει το ενδεχόμενο να ξαναπαντρευτεί, δέχεται να προσλάβει ως οικονόμο στο σπίτι του τη Μαίρη (Μάρω Κοντού), μια κυρία που του προτείνει ο φίλος του Ξενοφών (Σταύρος Ξενίδης). Εκείνη θα βάλει στη θέση τους τα τρία παιδιά του Λεωνίδα (Παύλος Λιάρος, Θανάσης Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Ιωαννίδης) και θα οργανώσει στην εντέλεια το σπίτι του. Όταν ο Λεωνίδας αντιληφθεί ότι η Μαίρη έχει σταλεί στο σπίτι από τον φίλο του, με σκοπό το γάμο, δεν μπορεί να αντιδράσει αρνητικά, γιατί ήδη έχει ερωτευτεί σφοδρά τη γοητευτική οικονόμο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Παύλος Λιαρός, Θανάσης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Ιωαννίδης, Σταύρος Ξενίδης, Μίτση Κωνσταντάρα.

*Star, Κυριακή 05/03, στις 21:00

«Ένας Ιππότης για τη Βασούλα» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία Κομεντί – Η Βασούλα είναι μια φτωχή κοπέλα, γραμματέας, συνοδός και αναγνώστρια της ιδιότροπης ηλικιωμένης κυρίας Κλειώς, που λατρεύει τα ιπποτικά μυθιστορήματα και ζει απομονωμένη στη βίλα της, μαζί με τον πιστό της υπηρέτη Αριστείδη. Μια μέρα, που η κυρία Κλειώ λείπει, η Βασούλα δέχεται την επίσκεψη της Πόπης και του αγαπημένου της Μήτσου, ενός φιλικού της ζευγαριού, που της ζητούν να τους φιλοξενήσει. Η ξαφνική επιστροφή της κυρίας της, αναγκάζει τη Βασούλα να συστήσει τον φίλο της Πόπης σαν άντρα της, που λείπει συχνά επειδή είναι ναυτικός. Όταν η κυρία Κλειώ πεθαίνει και αφήνει την περιουσία της στη Βασούλα, «σύζυγο Δημητρίου Μπεζεσταίνη», αρχίζουν και τα προβλήματα.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μαρία Φωκά, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Χρόνης Εξαρχάκος, Μαρία Μπονέλλου, ΓΙώργος Μεσσάλας.

*Ant1, Κυριακή 05/03, στις 21:00

«Child 44» (2015) σκηνοθεσία Ντανιέλ Εσπίνοσα

Δραματική  Περιπέτεια – Η ιστορία διαδραματίζεται στη Σοβιετική Ένωση το 1953, εν μέσω του σταλινικού καθεστώτος

Ακολουθεί τον πράκτορα Λέο Ντεμίντοφ (Τομ Χάρντυ) , ενός ατιμασμένου μέλους της στρατιωτικής αστυνομίας, ο οποίος αρχίζει να ερευνά μια σειρά από παιδικές δολοφονίες που συμβαίνουν σε μια μικρή πόλη.

Το κράτος τα χαρακτηρίζει “ατυχήματα” αλλά το μοτίβο που διαπιστώνει ο Λέο τον παρακινεί να αποκαλύψει την αλήθεια αυτών των εγκλημάτων.

Η έρευνα του Λέο τον οδηγεί σε έναν ιστό διαφθοράς και εξαπάτησης που εμπλέκει τους ίδιους τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι προστατεύει, καθώς και την ίδια του την οικογένεια. Αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το δικό του σκοτεινό παρελθόν και να συμβιβαστεί με τη φρίκη του σοβιετικού συστήματος, προκειμένου να βρει δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Η ταινία Child 44 παρακολουθεί τον Ντεμίντοφ καθώς κινείται στο ύπουλο, πολιτικό τοπίο χωρίς συμμάχους.

Έρχεται αντιμέτωπος με ισχυρούς εχθρούς και κινείται σε ένα επικίνδυνο σύστημα κατασκοπείας και απάτης προκειμένου να βρει τον δολοφόνο.

Στην πορεία ανακαλύπτει ότι οι παιδοκτονίες είναι μέρος μιας μεγαλύτερης συνωμοσίας και πρέπει να αντιμετωπίσει έναν ισχυρό και επικίνδυνο εχθρό.

Παίζουν:Τομ Χάρντι, Γκάρι Όλντμαν, Νούμι Ράπας, Τζόελ Κινάμαν, Βενσάν Κασέλ, Τζέισον Κλαρκ, Μαρκ Λιούις Τζόουνς

*Star, Κυριακή 05/03, στις 22:50

«Η Περίπτωση Λάρι Κράουν» (2011) σκηνοθεσία Τομ Χανκς

Κομεντί Ρομαντική -Ο Λάρι Κράουν είναι ένας μέσος Αμερικανός, πωλητής σε πολυκατάστημα, που κάθε χρόνο βραβεύεται ως ο καλύτερος υπάλληλος. Μόνο που φέτος, αντί να του απονείμει βραβείο, η διεύθυνση θα τον απολύσει.

Ο Λάρι βρίσκει ευκαιρία ν’ αλλάξει τη ζωή του ριζικά και να πάει στο Πανεπιστήμιο.

Εκεί θα γνωρίσει την Τάλια, ένα «ελεύθερο πνεύμα» που θα τον οδηγήσει (με τη βέσπα της) στην απελευθέρωση και την Κυρία Μερσέντες Τεϊνό, τη δασκάλα του, που θα τον εμπνεύσει, για πρώτη φορά στη ζωή του, να ερωτευτεί.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Τζούλια Ρόμπερτς, Ταράτζι Χένσον, Νία Βαρντάλος.

*Ant1, Κυριακή 05/03, στις 23:00

«Παράθυρο στη θάλασσα» (2019) σκηνοθεσία Μιγκέλ Ανχελ Χιμένες

Δραματική -Αντιμέτωπη με συνταρακτικά νέα σχετικά με την υγεία της, η Μαρία, μια πενηνταπεντάχρονη Ισπανίδα αποφασίζει να ταξιδέψει από το Μπιλμπάο στην Ελλάδα μαζί με τις πιο στενές της φίλες, παραβλέποντας τις συμβουλές του γιου της και των γιατρών.

Εκεί, βρίσκει απροσδόκητα τον έρωτα, και αυτό που μοιάζει ως μια σύντομη απόδραση από την πραγματικότητα γρήγορα θα μετατραπεί σε μια φωτεινή ιστορία μιας γυναίκας, η οποία τολμά να ζήσει την κάθε στιγμή με τους δικούς της όρους.

Παίζουν: Εμα Σουάρεζ, Ακύλλας Καραζήσης, Γκαίζκα Ουγκαρτε, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Κώστας Πέτρου, Αντώνης Καφετζόπουλος.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 05/03, στις 23:10

«Ντράιβερ, ο Ασύλληπτος Οδηγός» (1978) σκηνοθεσία Γουόλτερ Χιλ

Αστυνομική Δράση – Μια ιστορία σύγκρουσης δύο ανδρών με σιδερένια θέληση. Ο καθένας τους είναι ο καλύτερος σε αυτό που κάνει.

Ένα neo-noir φιλμ μυστηρίου από το Los Angeles των ’70s. Ένας εξαιρετικός οδηγός (Ράιαν Ο΄Νηλ) κλέβει αυτοκίνητα με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει ως οχήματα καταδίωξης σε ληστείες. Ο πρωταγωνιστής μας βρίσκει απέναντί του τον ντεντέκτιβ Μπρους Ντερμ, που δεν θα σταματήσει πουθενά αν δεν τον συλλάβει.

Η 23χρονη, τότε, Ιζαμπέλ Ανζάνι υποδύεται την μοιραία γυναίκα που ακολουθεί τον ήρωα χωρίς να διευκρινίζει τους πραγματικούς της σκοπούς.

Παίζουν: Ράιαν Ο΄Νηλ, Ιζαμπέλ Ανζανί, Ντένυ Μάκο, Φιντέλ Κορόνα, Ρίτσαρντ Κάρεϊ, Νικ Ντιμίτρι.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 05/03, στις 23:15

«Jiu Jitsu» (2020) σκηνοθεσία Δημήτρης Λογοθέτης

Δράσης – Όταν ο Τζέικ Μπαρνς, ένας δεξιοτέχνης μαχητής Ζίου Ζίτσου, αρνείται να αντιμετωπίσει τον Μπραξ, ένα αδάμαστο εξωγήινο πλάσμα, το μέλλον της ανθρωπότητας κρέμεται από μια κλωστή. Τραυματισμένος και πάσχοντας από σοβαρή αμνησία, ο Τζέικ αιχμαλωτίζεται από μια στρατιωτική ομάδα ανίκανη να πολεμήσει τον ανελέητο εισβολέα που έχει κατέβει στον πλανήτη. Ο Τζέικ σώζεται από τον Γουάλι και μια αρχαία τάξη μαχητών Ζίου Ζίτσου, που πρέπει να τον βοηθήσουν να ανακτήσει τη μνήμη του και τις δυνάμεις του, ώστε να νικήσει τον Μπραξ σε μια επική μάχη που θα καθορίσει τη μοίρα της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Μαρί Αυγεροπούλου, Αλέν Μουσί, Νίκολας Κέιτζ, Γιούτζου Τσαν, Φρανκ Γκρίλο, Ρικ Γιουν

*Alpha, Κυριακή 05/03, στις 00:45

«Άδοξοι Μπάσταρδη» (2009) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Πολεμική – Παρακολουθούμε πως εξελίσσονται δύο συνωμοσίες που έχουν κοινό στόχο την κατάρρευση της Ναζιστικής Γερμανίας, η πρώτη συνωμοσία σχεδιάζεται από μια νεαρή Γαλλίδα Εβραία κοπέλα, η Σοσάνα (Μελανί Λοράν) και η δεύτερη από μια ομάδα Εβραίων Συμμάχων της οποίας ηγείται ο Υπολοχαγός Άλντο Ρέιν (Μπραντ Πιτ).

Στην κατεχόμενη απ’ τα Γερμανικά στρατεύματα Γαλλία, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, μια Εβραία κοπέλα, η Σοσάνα, γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας ολόκληρης της οικογένειάς της από τους Ναζί. Εκείνη, κατορθώνει να γλιτώσει και να δραπετεύει στο Παρίσι, όπου αποκτά νέα ταυτότητα και ζωή ως ιδιοκτήτρια ενός μικρού κινηματογράφου.

Ταυτόχρονα, μια επίλεκτη ομάδα στρατιωτών, με επικεφαλής τον Υπολοχαγό Άλντο Ρέιν, αποφασίζει να εισβάλλει στη Γαλλία, και να κάνει τη ζωή των Γερμανών του Τρίτου Ράιχ κόλαση, μην αφήνοντας κανένα ζωντανό στο πέρασμά της – και μάλιστα ασκώντας πάνω τους τα απάνθρωπα αντιεβραϊκά μέτρα των Ναζί, με στόχο την τιμωρία τους με το ίδιο νόμισμα…

Γνωστοί στους εχθρούς τους ως “Μπάσταρδοι”, η ομάδα του Ρέιν βρίσκει στο πρόσωπο μιας Γερμανίδας ηθοποιού (Ντάιαν Κρούγκερ) μία ανέλπιστη σύμμαχο στη μάχη που δίνει. Αλλά κι η Σοσάνα, θα παίξει ένα καταλυτικό ρόλο.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Κρίστοφ Βαλτς, Μάικλ Φασμπέντερ, Ιλάι Ροθ, Ντάνιελ Μπρουλ, Ντάιαν Κρούγκερ, Μελανί Λοράν.

*Ant1, Κυριακή 05/03, στις 01:00

«Θεωρίες Συνωμοσίας» (1997) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ 

Δράσης Μυστηρίου – Ο Τζέρι Φλέτσερ (Μελ Γκίμπσον) είναι ένας καθημερινός άνθρωπος της Νέας Υόρκης, οδηγός ταξί στο επάγγελμα, που έχει όμως ένα μάλλον περίεργο χόμπι. Δημιουργεί με το μυαλό του περίπλοκα ως απίθανα σενάρια για τα πάντα: δραστηριότητες παρακρατικών οργανώσεων, μηχανορραφίες μυστικών υπηρεσιών, ύποπτα πειράματα της NASA. Δεν σταματά όμως εκεί.

Αντίθετα, δημοσιεύει τις απόψεις του σ’ ένα περιοδικό. Σύντομα θα αντιληφθεί πως αυτή η ενέργειά του ίσως αποβεί μοιραία για την ίδια του τη ζωή, αφού ξαφνικά κάποιοι θα θελήσουν να τον βγάλουν από τη μέση.

Αυτό σημαίνει ότι μία από τις θεωρίες του αποδείχτηκε αληθινή.

Όμως, ποια απ’ όλες; Στην αγωνιώδη του έρευνα, θα του συμπαρασταθεί η Άλις Σάτον (Τζούλια Ρόμπερτς), μια κυβερνητική υπάλληλος.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Τζούλια Ρόμπερτς, Πάτρικ Στιούαρτ, Τέρι Αλεξάντερ, Μπράιαν Γουίλιαμς, Στιβ Κέιχαν, Τζ. Μιλς Γκουντλ

*Star, Κυριακή 05/03, στις 01:30

«Μπάλα για Καταραμένους» (2009) σκηνοθεσία Τομ Χούπερ 

Αθλητική Βιογραφική Δραματική – To 1974 η κορυφαία ομάδα της Αγγλίας εκείνη την εποχή, Leeds United, προσλαμβάνει για προπονητή τον επιτυχημένο Μπράιαν Κλαφ από την Derby County. O Kλαφ είναι ορκισμένος εχθρός του προηγούμενου προπονητή της Leeds, Ντον Ρέβι και του στυλ του παιχνιδιού της ομάδας, αφού θεωρείτο η πλέον “βρώμικη” ομάδα της Αγγλίας.

Χωρίς καμία δική του επιλογή στο δυναμικό της ομάδας, αποφασίζει να αλλάξει τα πάντα, λέγοντας στους παίκτες πως καλό είναι να ξεφορτωθούν όλα τους τα τρόπαια γιατί κανένα από αυτά δεν κερδήθηκε δίκαια. Η θητεία του Κλαφ στη Leeds διήρκησε μόλις 44 μέρες.

Παίζουν: Μάικλ Σιν, Κολμ Μίνυ, Χένρι Γκούντμαν, Τίμοθι Σπάλ, Στίβεν Γκρέιαμ, Πίτερ Μακ Ντόναλτ.

*Mega, Κυριακή 05/03, στις 02:30