7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«JFK: Η Ιστορία Που Χαράχτηκε Στη Μνήμη Μας» (1991) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Απορρίπτοντας τα συμπεράσματα της επιτροπής Ουόρεν για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι, ο Τζιμ Γκάρισον, ένας εισαγγελέας της Νέας Ορλεάνης προσπαθεί να αποδείξει την ύπαρξη συνωμοσίας.

Ο Γκάρισον είναι ο ενσαρκωτής του αμερικανικού φιλελευθερισμού, ο άνθρωπος που ανάγει σε φετίχ την ελευθερία σκέψης και πληροφόρησης και δεν μπορεί ν’ αποδεχτεί το γεγονός ότι ένας ολόκληρος παρακρατικός μηχανισμός ορθώνεται μπροστά στο δημοτικό πολίτη και του στερεί το δικαίωμα να μάθει τι ακριβώς έγινε με τον Κένεντι. Κάτω από αυτή την οπτική θυμίζει τον Ζαν- Λουί Τρεντινιάν του «Ζ», μια ταινία που ο Στόουν έχει ως πρότυπο για το «JFK».

Παίζουν:  Κέβιν Κόστνερ, Κέβιν Μπέικον, Τόμι Λι Τζόουνς, Λόρι Μέτκαλφ, Γκάρι Όλντμαν, Μάικλ Ρούκερ, Τζέι Ο. Σάντερς, Σίσι Σπέισεκ.

*Open, Τρίτη 07/03 στις 21:00

«Η Λιακάδα Μέσα Μου» (2017) σκηνοθεσία Κλερ Ντενί

Κωμωδία Ρομαντική – Η Ιζαμπέλ είναι μια Παριζιάνα καλλιτέχνις και χωρισμένη μητέρα που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να βρει τον αληθινό έρωτα.

Παρόλο που το κενό μεταξύ αυτού που ψάχνει και των αντρών που παρουσιάζονται στην ζωή της μεγαλώνει συνεχώς, οι διαφορετικοί άντρες έχουν όλοι κάτι το μοναδικό, ακόμα κι αν δεν είναι αυτό που αναζητά.

Οι ελπίδες, οι προσδοκίες και η απογοήτευση κάνουν πολλούς κύκλους και προσφέρουν πολλές ευκαιρίες για γέλιο, καθώς παρ’ όλες τις ατυχίες, η προσπάθεια της Ιζαμπέλ συνεχίζεται.

Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Ξαβιέ Μποβουά, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι, Ζεράρ Ντεπαρντιέ.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 07/03 στις 22:00

«Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών» (2011) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

ΔράσηςΗ δεύτερη περιπέτεια του εκκεντρικού και ελαφρώς παρανοϊκού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) και του συνεργάτη του Δρ. Γουάτσον (Τζουντ Λοου) ξεκινά το 1891, όταν ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, φέρνει την Γαλλία και τη Γερμανία στα πρόθυρα πολέμου.

Όταν ο πρίγκιπας της Αυστρίας θα βρεθεί νεκρός, ο επιθεωρητής Λέστραντ (Έντι Μάρσαν) συμπεραίνει πως πρόκειται για αυτοκτονία. Αντίθετα ο Χολμς συμπεραίνει πως πρόκειται για φόνο, ένα φόνο που είναι απλώς ένα μικρό κομμάτι ενός μεγαλύτερου και ιδιαίτερα δυσοίωνου παζλ.

Ο Σέρλοκ Χολμς, ψυχανεμίζεται ότι αυτή η τεχνητή ένταση είναι δουλειά του περίφημου Καθηγητή Μοριάρτι (Τζάρεντ Χάρις), ο οποίος εκτός από επιφανής επιστήμονας, είναι και η νέμεση του Χολμς, ο μόνος άνθρωπος ικανός να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην οξυδέρκειά του.

Ο ήρωας μας, ανέκαθεν ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στον χώρο… μέχρι τώρα.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Τζάρεντ Χάρις, Νούμι Ραπάς, Τόμπι Τζόουνς, Στίβεν Φράι, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς.

*Alpha, Τρίτη 07/03 στις 22:40

«Transporter 2» (2005) σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέ

Αστυνομική Δράσης  – O Φρανκ Μάρτιν, πρώην κομάντο, έχει πλέον εξειδικευτεί στην διακίνηση ειδικών εμπορευμάτων με το πανάκριβο αυτοκίνητό του. Η τελευταία αποστολή, που έχει αναλάβει, είναι ως οδηγός της πλούσιας αλλά και συνάμα μυστηριώδους οικογένειας Μπίλινγκς, να μεταφέρει τον μικρό τους γιο, τον Τζακ, στο σχολείο. Μια συμμορία παρανόμων, που έχει στήσει ένα παρανοϊκό σχέδιο, θα προσπαθήσει να απαγάγει τον Τζακ, με συνέπεια ο Φρανκ να πρέπει να βάλει σε εφαρμογή όλα όσα έχει μάθει στις Ειδικές Δυνάμεις του Βρετανικού Στρατού…

Παίζουν: Μάθιου Μοντίν, Τζέισον Στέιθαμ, Αλεσάντρο Γκάσμαν, Άμπερ Βαλέτα.

*Star, Τρίτη 07/03 στις 00:00

«Λευκός Οίκος: Η πτώση» (2013) σκηνοθεσία Ρόναλντ Έμεριχ

Δραματική Δράσης – Ο Τζον Κέιλ (Τσάνινγκ Τέιτουμ), ένας νεαρός αστυνομικός του Καπιτωλίου, κάνει αίτηση για να προσληφθεί ως μυστικός πράκτορας στην υπηρεσία του Προέδρου των ΗΠΑ. Δυστυχώς, η γνωστή του από το κολέγιο και πλέον πράκτορας της Μυστικής Υπηρεσίας Κάρολ Φίνερτι (Μάγκι Τζίλενχαλ) απορρίπτει την αίτηση του λόγω ανυπακοής απέναντι στην εξουσία στο παρελθόν.

Παρόλα αυτά, για να μην απογοητεύσει τη μικρή του κόρη με τη δυσάρεστη είδηση, την ξεναγεί στον Λευκό Οίκο. Την ώρα της ξενάγησης όμως συμβαίνει το αναπάντεχο:

Το προεδρικό μέγαρο δέχεται επίθεση και καταλαμβάνεται από τρομοκράτες και έτσι είναι ο μόνος που μπορεί να σώσει την κόρη του, τον πρόεδρο και τη χώρα.

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζέιμι Φοξ, Μάγκι Τζίλενχαλ, Τζέιμς Γουντς, Τζέισον Κλαρκ.

*Mega, Τρίτη 07/03 στις 00:10

«Γεννημένοι Δολοφόνοι» (1994) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Δραματική Δράσης – Αυτή είναι η ιστορία ενός ζευγαριού, του Μίκι και της Μάλορι Νοξ, που διατρέχουν τις ΗΠΑ, συχνά σκοτώνοντας αυτούς που είχαν την ατυχία να βρεθούν στον δρόμο τους.

Έγινε πασίγνωστη παγκοσμίως για το βίαιο περιεχόμενό της και τα εμπνευσμένα «αντιγραφικά» εγκλήματα. Η ταινία Γεννημένοι Δολοφόνοι (Natural Born Killers) έλαβε το χρίσμα της 8ης πιο αμφιλεγόμενης ταινίας στην ιστορία του κινηματογράφου, από το Entertainment Weekly, το 2006

Ο Μάικ και η Μάλορι, με τραυματικές παιδικές εμπειρίες, γίνονται εραστές και στη συνέχεια κατά συρροήν δολοφόνοι ενώ δοξάζονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο ντετέκτιβ Τζακ Σκανέτι αρχίζει να τους ψάχνει, νιώθοντας ένα άσβεστο μίσος, αφού και η μητέρα του είχε δολοφονηθεί από έναν κατά συρροήν δολοφόνο. Εν τω μεταξύ, ο Μίκυ και η Μάλορι παντρεύονται και γίνονται επίσημο ζευγάρι δολοφόνων.

Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να τους θαυμάζουν λόγω της δημοσιότητας που έχουν τα εγκλήματά τους, ειδικά στην εκπομπή του Γουέιν Γκέιλ. Ο κόσμος έλεγε: «Αν γίνω δολοφόνος, θέλω να γίνω σαν τον Μίκυ και την Μάλορι Νοξ»….

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γούντι Χάρελσον, Τζούλιετ Λιούις, Τομ Σάιζμορ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ρόντνεϋ Ντέηντζερφιλντ, Ρίτσαρντ Λάινμπακ, Εντ Γουάιτ.

*Open, Τρίτη 07/03 στις 01:00

«Annabelle» (2014) σκηνοθεσία Τζον Λεονέτι

Θρίλερ – Ο Τζον Φορμ πιστεύει ότι έχει βρει το τέλειο δώρο για την έγκυο σύζυγό του, Μία, μια όμορφη, σπάνια vintage κούκλα, που φοράει ένα υπέροχο λευκό νυφικό.

Η χαρά της Μία όμως για την απόκτηση της κούκλας Annabelle δεν θα κρατήσει για πολύ. Μια τρομακτική βραδιά το ζευγάρι δέχεται μία βίαιη επίθεση από μια ομάδα σατανιστών.

Φεύγοντας, οι σατανιστές δεν αφήνουν πίσω τους μόνο αίμα και τρόμο, αλλά και μία δαιμονισμένη Annabelle

Παίζουν: Άναμπελ Γουόλις, Γουόρντ Χόρτον, Τόνι Αμεντόλα, Κέρι Ο΄Μάλει

*Star, Τρίτη 07/03 στις 02:00