6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Περιπέτεια, Αστυνομική, Δράμα, Μυστηρίου… Εσύ τι θα δεις απόψε;

«Brooklyn» (2015) σε σκηνοθεσία Τζον Κρόουλι

Δραματική, ρομαντική – Ιρλανδία, δεκαετία του ’50. Το μόνο που έχει να περιμένει από τη ζωή της η Έιλι (Σέρσι Ρόναν) είναι τον ατέρμονο κακό καιρό, το κουτσομπολιό στο μαγαζί της γωνίας και έναν καλό γαμπρό.

Έτσι, με την πρώτη ευκαιρία αναχωρεί για να ζήσει το μεγάλο όνειρο στο Μπρούκλιν.

Εκεί θα γνωρίσει έναν νέο λαμπερό κόσμο και θα παντρευτεί τον Ιταλό Τόνι Φιορέλλο (Έμορι Κοέν). Ο θάνατος της αδερφής της θα την φέρει πίσω στην Ιρλανδία, όπου θα γνωρίσει τον Τζιμ Φάρελ (Ντονχολ Γκλίσον), ο οποίος θα την ερωτευτεί.

Η Έιλις θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο χώρες και δύο άνδρες, ανάμεσα στο καθήκον και την πραγματική αγάπη.

Παίζουν: Σέρσι Ρόναν, Εμορι Κόεν, Ντόμναλ Γκλίσον, Φιόνα Γκλάσκοτ.

*Open, Τετάρτη 08/03 στις 21:00

«Μαρί Κιουρί: Η Γυναίκα που Άλλαξε τον Κόσμο» (2019) σκηνοθεσία Μαρζάν Σατραπί

Δραματική – Ένα ταξίδι στη ζωή της θρυλικής Μαρί Σλοντόφσκα Κιουρί (Ρόζαμουντ Πάικ), στις παθιασμένες σχέσεις της, στις επιστημονικές καινοτομίες της που της απέφεραν το Νόμπελ και στις συνέπειες αυτών για τον κόσμο ολόκληρο.

Μετά τον θάνατο του αγαπημένο της συζύγου και συνερευνητή, η Μαρία Κιουρί παραμένει ισχυρά δεσμευμένη στην επιστήμη της καθώς συνεχίζει να εξηγεί άγνωστα μέχρι τότε ραδιενεργά στοιχεία.

Σύντομα ωστόσο γίνεται προφανές και στην ίδια ότι το έργο της μπορεί να καταλήξει σε ιατρικές εφαρμογές που θα σώσουν χιλιάδες ζωές ή σε πολεμικές χρήσεις που θα τις αφανίσουν ανά εκατομμύρια.

Παίζουν: Ρόζαμουντ Πάικ, Σάμ Ράιλι, Ανια Τέιλορ-Τζόι, Aνερίν Μπαρνάρ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Κόρεϊ Τζόνσον.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 08/03 στις 22:00

«Robocop» (2014) σκηνοθεσία Ζοζέ Παντίλια

Δράσης – Το 2028, η πολυεθνική εταιρεία OmniCorp αποτελεί πρωτοπόρο στη ρομποτική τεχνολογία και αποκομίζει τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση της τεχνολογίας αυτής. Επόμενος στόχος της OmniCorp είναι η δημιουργία ρομπότ για την αστυνόμευση μεγαλουπόλεων.

Αυτό γίνεται δυνατό όταν ο αστυνόμος Άλεξ Μέρφι από το Ντιτρόιτ πέφτει νεκρός κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης. Η OmniCorp χρησιμοποιεί το σώμα του Μέρφι, με απότέλεσμα τη δημιουργία ενός αστυνόμου-σάιμποργκ, με δυνάμεις ικανές να αντιμετωπίσουν το συνεχώς αυξανόμενο έγκλημα.

Παίζουν: Τζόελ Κίναμαν, Γκάρι Όλντμαν, Μάικλ Κίτον, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Άμπι Κόρνις, Τζάκι Ερλ Χέιλι.

*Open, Τετάρτη 08/03 στις 23:30

«Το Χάρισμα» (2015) σκηνοθεσία Αφόνσο Πογιάρτ

Αστυνομική, Δράμα, Θρίλερ, Μυστηρίου – Ο βετεράνος πράκτορας του FBI, Τζο Μέριγουεδερ ζητάει τη βοήθεια ενός συνταξιοδοτημένου γιατρού, του Τζον Κλάνσι, για να επιλύσει μια σειρά από μυστηριώδεις δολοφονίες. Οι υπερφυσικές δυνάμεις του Κλάνσι όμως, ο οποίος αγγίζοντας ένα πρόσωπο ή ένα αντικείμενο, βλέπει το παρελθόν και το μέλλον, τον βάζουν στο στόχαστρο του δολοφόνου. Ο serial killer έχει ακριβώς το ίδιο χάρισμα! Ο γιατρός σύντομα θα αντιληφθεί ότι το χάρισμα του δεν είναι αρκετό ενάντια στις δυνάμεις αυτού του στυγερού εγκληματία.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κόλιν Φάρελ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Άμπι Κόρνις.

*Star, Τετάρτη 08/03 στις 00:00

«Lara Croft: Tomb Raider» (2001) σκηνοθεσία Σάιμον Γουεστ

Δράσης – Η Λάρα Κροφτ, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, είναι εκπαιδευμένη σε πολεμικές τέχνες, όπλα και ξένες γλώσσες και έχει ως χόμπι την αναζήτηση και συλλογή αρχαίων αντικειμένων. Η πιο σημαντική της ανακάλυψη θα γίνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι, όπου θα βρει ένα αρχαίο κλειδί που είχε κρύψει ο πατέρας της πριν το θάνατό του. Το κλειδί αυτό έχει τη δύναμη να ενεργοποιήσει το Τρίγωνο του Φωτός, ένα μυστηριώδες αντικείμενο που μπορεί να αλλάζει τον χώρο και το χρόνο.

Όμως η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει μόνο μια φορά κάθε 5000 χρόνια, όταν οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος βρίσκονται όλοι στην κατάλληλη θέση. Η Λάρα θα πρέπει να βρει το Τρίγωνο πριν αυτό πέσει στα χέρια μιας μοχθηρής μυστικής οργάνωσης και πριν τελειώσει η πλανητική σύγκλιση.

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Γιον Βόιτ, Ίαν Γκλεν, Ντάνιελ Κρεγκ.

*Alpha, Τετάρτη 08/03 στις 00:50

«Driven» (2001) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Δραματική Δράσης – Ένας πρώην κορυφαίος ραλίστας, ο Τζο Τάντο (Συλβέστερ Σταλόνε) επανέρχεται στη δράση, αλλά αυτή τη φορά για να καθοδηγήσει προς τη νίκη έναν υπερ-ταλαντούχο, αλλά άπειρο νεαρό οδηγό, τον Τζίμυ Μπλάι(Κιπ Παρντού).

Η καριέρα του νεαρού οδηγού αγώνων ταχύτητας Τζίμι Μπλάι πάει από το κακό στο χειρότερο, αφού τον πιέζει αφόρητα ο φιλόδοξος ατζέντης και αδερφός του, ενώ και η κρυφή του σχέση με τη Σοφία του δημιουργεί συνεχώς προβλήματα.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας αποφασίζει και επαναφέρει τον Τζο Τάντο, πρώην πρωταθλητή της Φόρμουλα 1, που κουβαλά το δικό του σκοτεινό παρελθόν και τον βοηθά να σταθεί στα πόδια του και να κερδίσει την αυτοεκτίμηση του. Σε αυτόν τον αγώνα ζωής και οι δύο θα βγουν νικητές.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Εστέλα Γουόρεν, Μπαρτ Ρέινολντς, Κιπ Παρντού, Τιλ Σβάιγκερ, Τζίνα Γκερσόν, Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ.

*Mega, Τετάρτη 08/03 στις 01:20