8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Κλεμμένη Πριγκίπισσα» (2018) σκηνοθεσία Ολε Μαλαμούτζ

Κινούμενα Σχέδια – Αυτή η εκπληκτική ιστορία συνέβη την εποχή των γενναίων ιπποτών, των πανέμορφων πριγκιπισσών και των πολεμιστών μάγων.

Ο Ρούσλαν, ένας περιπλανώμενος καλλιτέχνης που ονειρεύεται να γίνει κάποτε ιππότης, συναντά την όμορφη Μίλα και την ερωτεύεται… πριν συνειδητοποιήσει ότι είναι η κόρη του Βασιλιά!

Ωστόσο, η αγάπη τους δεν θα προλάβει να ανθίσει καθώς ο Τσόρνομορ, ο κακός μάγος, κλέβει τη Μίλα μπροστά από τα έκπληκτα μάτια του Ρούσλαν και προσπαθεί να απομυζήσει την αγάπη της για να τροφοδοτήσει τη μαγεία του.

Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Ρούσλαν ξεκινάει μια επική περιπέτεια ώστε να σώσει την κλεμμένη πριγκίπισσα και να αποδείξει ότι η αγάπη είναι πιο δυνατή από τη μαγεία!

Φωνές: Παύλου Πιέρρου, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Γιώργου Σκουφή, Νίκου Παπαδόπουλου, Δημήτρη Μάριζα, Θανάση Κουρλαμπά, Αρης Γεροντάκη, Βασίλη Μήλιου, Αλκη Ζερβού, Παναγιώτη Τσακαλάκου, Μαρία Ζερβού

*Open, Παρασκευή 10/03, στις 21:00

«The Assistant» (2019) σκηνοθεσία Κίτι Γκριν

Κοινωνικό δράμα – Η Τζέιν, που πρόσφατα αποφοίτησε από το κολέγιο και με ταλέντο στην παραγωγή ταινιών, μόλις βρήκε τη δουλειά των ονείρων της, ως βοηθός σε έναν ισχυρό άντρα της βιομηχανίας του θεάματος.

Η ημέρα της στη δουλειά είναι σχεδόν η ίδια με κάθε άλλον υπάλληλο στο γραφείο: φτιάχνει καφέ, παραγγέλνει μεσημεριανό, κανονίζει τους χώρους διαμονής για τα ταξίδια και λαμβάνει τηλεφωνικά μηνύματα.

Αλλά καθώς ακολουθεί την καθημερινή της ρουτίνα, ολοένα και παρατηρεί την κακομεταχείριση που ύπουλα χρωματίζει κάθε πτυχή της εργασιακής της ημέρας. Απέναντι σε αυτή τη συσσώρευση ταπεινώσεων, η Τζέιν τώρα αποφασίζει να πατήσει πόδι.

Παίζουν:Τζούλια Γκάρνερ, Μάθιου Μακφάντιεν, Κριστίν Φρόζεθ, Μπρέγκε Χάινεν, Πάτρικ Γουίλσον.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 10/03, στις 22:00

«Stoker» (2013) σκηνοθεσία Παρκ Τσαν-Γουκ

Θρίλερ – Μετά το θάνατο του πατέρα της, η 18χρονη Ίντια γνωρίζει τον μικρότερο αδερφό του Τσαρλς, ο οποίος έρχεται να μείνει με εκείνη και τη μητέρα της. Γοητευτικός και μυστηριώδης, ο θείος της θα της δημιουργήσει μια παράξενη έλξη και δεν θα αργήσει να αποκαλύψει τα πραγματικά του κίνητρα.

Παίζουν: Μία Γουασικόφσκα, Νικόλ Κίντμαν, Μάθιου Γκουντ, Τζάκι Γουίβερ

*Ant1, Παρασκευή 10/03, στις 23:00

«War» (2007) σκηνοθεσία Φίλιπ Άντγουελ

Δράσης Τρόμου – Πριν από τρία χρόνια, ο Ρογκ (Τζετ Λι), διαβόητος επαγγελματίας δολοφόνος, είχε σκοτώσει τον πράκτορα του FBI Τομ Λόουν και την οικογένειά του.

Από τότε, η εκδίκηση έγινε εμμονή για τον Τζακ Κρόφορντ (Τζεισον Στέθαμ), πρώην συνάδελφο του Λόουν, που ορκίστηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να εντοπίσει και να δολοφονήσει τον Ρογκ.

Η επανεμφάνιση του Ρογκ στο Σαν Φρανσίσκο σηματοδοτεί και την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στην ιαπωνική και την κινέζικη μαφία.

Παίζουν: Τζετ Λι, Τζέισον Στέιθαμ, Ναντίν Βελάσκεθ, Λουίς Γκουζμάν, Ντέβον Αόκι, Ρίο Ισιμπάσι.

*Skai, Παρασκευή 10/03, στις 00:30

«The Hunger Games: Φωτιά» (2013) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Η Κάτνις Έβερντιν έχει επιστρέψει σπίτι ασφαλής μετά τη νίκη της στους 74ους Αγώνες Πείνας μαζί με τον συμπαίκτη της Πίτα Μέλαρκ.

Η νίκη τους σημαίνει ότι θα πρέπει να φύγουν από τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους και να ξεκινήσουν μια “Περιοδεία της Νίκης” σε όλες τις περιφέρειες.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, η Κάτνις αισθάνεται ότι η επανάσταση σιγοβράζει αλλά η Κάπιτολ έχει ακόμα τον έλεγχο καθώς ο Πρόεδρος Σνόου προετοιμάζει τους 75ους Αγώνες Πείνας – ένα διαγωνισμό, που μπορεί να αλλάξει την Πάνεμ για πάντα.

Παίζουν: Στάνλεϊ Τούτσι, Τζος Χάτσερσον, Γούντι Χάρελσον, Τζένιφερ Λόρενς, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Λένι Κράβιτς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

*Alpha, Παρασκευή 10/03, στις 00:45

«Η Περίπτωση Λάρι Κράουν» (2011) σκηνοθεσία Τομ Χανκς

Κομεντί Ρομαντική -Ο Λάρι Κράουν είναι ένας μέσος Αμερικανός, πωλητής σε πολυκατάστημα, που κάθε χρόνο βραβεύεται ως ο καλύτερος υπάλληλος. Μόνο που φέτος, αντί να του απονείμει βραβείο, η διεύθυνση θα τον απολύσει.

Ο Λάρι βρίσκει ευκαιρία ν’ αλλάξει τη ζωή του ριζικά και να πάει στο Πανεπιστήμιο.

Εκεί θα γνωρίσει την Τάλια, ένα «ελεύθερο πνεύμα» που θα τον οδηγήσει (με τη βέσπα της) στην απελευθέρωση και την Κυρία Μερσέντες Τεϊνό, τη δασκάλα του, που θα τον εμπνεύσει, για πρώτη φορά στη ζωή του, να ερωτευτεί.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Τζούλια Ρόμπερτς, Ταράτζι Χένσον, Νία Βαρντάλος.

*Ant1, Παρασκευή 10/03, στις 01:00

«Η Αιχμάλωτη» (2014) σκηνοθεσία Άτομ Εγκογιάν

Ψυχολογικό θρίλερ – Οκτώ χρόνια μετά την περίεργη εξαφάνισή της, έρχονται στην επιφάνεια ορισμένα στοιχεία, που δείχνουν ότι η κοπέλα ενδέχεται να είναι ακόμη ζωντανή.

Οι γονείς της Μάθιου και Τίνα(Ράιαν Ρείνολντς και Μιρέλα Ίνος) αν και έχουν χωρίσει αφού το γεγονός τους τσάκισε θα κάνουν ότι μπορούν για να ξαναβρουν το παιδί τους.

Η αστυνομία, οι γονείς της και μέλη της τοπικής κοινωνίας θα προσπαθήσουν και πάλι να ξεδιαλύνουν το μυστήριο, που καλύπτει την εξαφάνισή της. Τα νέα στοιχεία δείχνουν πως είναι ζωντανή και μπλεγμένη σε ένα δίκτυο παιδοφιλίας.

Ενώ οι Αρχές διερευνούν την πιθανότητα απαγωγής της, ο πατέρας της Μάθιου, απογοητευμένος από την έλλειψη προόδου στις έρευνες αλλά και εξοργισμένος από τις υποψίες ότι εκείνος έπαιξε κάποιο ρόλο στην εξαφάνιση της, αρχίζει να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Κέβιν Ντουράντ, Σκοτ Σπίντμαν, Ροζάριο Ντόσον.

*Star, Παρασκευή 10/03, στις 01:15

«Ο Διάβολος Μέσα της» (2012) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Τρόμου – Η Μαρία Ρόσι κατά τη διάρκεια του εξορκισμού της, τον Οκτώβριο του 1989, από την καθολική εκκλησία δολοφονεί τρείς ανθρώπους, με αποτέλεσμα τον εγκλεισμό της ως ψυχοπαθής δολοφόνος σε ένα ψυχιατρείο της εκκλησίας.
Η κόρη της Ιζαμπέλα, 20 χρόνια μετά είναι αποφασισμένη να ερευνήσει τι έχει συμβεί στη μητέρα της με τη βοήθεια ενός τηλεοπτικού συνεργείου.

Η Ιζαμπέλα μεταβαίνει στη Ρώμη όπου είναι η έγκλειστη μητέρα της και παρακολουθεί μαθήματα εξορκισμού. Εκεί γνωρίζει δύο φιλόδοξους ιερείς-εξορκιστές που δρουν ανεξάρτητα από τους κανονισμούς της επίσημης Εκκλησίας και μάλιστα επικρίνουν την υποτιθέμενη αδιαφορία της εκκλησίας, απέναντι σε άτομα που κατ’ αυτούς χρειάζονται εξορκισμό για να θεραπευτούν.

Η Αμερικανίδα ορμώμενη από την έντονη θέληση να βοηθήσει τη μητέρα της, δέχεται να παρακολουθήσει το έργο των δύο ιερέων, ακολουθώντας τους σε εξορκισμούς και καταγράφοντας τα πάντα με την κάμερα. Όταν όμως οι ιερείς επιχειρούν τον εξορκισμό της μητέρας της, μια σειρά απότομων αλλαγών και δυσάρεστων γεγονότων συνοδεύει τις επόμενες ώρες τους με τραγικά αποτελέσματα.

Παίζουν: Φερνάντα Αντράντε, Σάιμον Κουότερμαν, Ίβαν Χέλμουτ.

*Skai, Παρασκευή 10/03, στις 02:30