11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κάτσε αναπαυτικά στον καναπέ και διάλεξε την αγαπημένη σου!

«Το Σκυλάκι της Βασίλισσας» (2019) σκηνοθεσία Μπεν Στάσεν

Κινούμενα Σχέδια – Η συναρπαστική περιπέτεια του Ρεξ, του αγαπημένου σκύλου της βασίλισσας, που το σκάει από το παλάτι και βρίσκεται αβοήθητος σε ένα καταφύγιο σκύλων στο Λονδίνο.

Εκεί θα μπλέξει σε ένα κλαμπ κυνομαχιών γεμάτο άγρια αδέσποτα και θα μάθει πως για να γίνει ο πρώτος σκύλος θα πρέπει να το κερδίσει με την αξία του.

Κατά τη διάρκεια του επικού ταξιδιού του για να βρει τη βασίλισσα, ο Ρεξ θα ερωτευτεί, θα ενηλικιωθεί και θα ανακαλύψει τον αληθινό του εαυτό.

*Star, Σάββατο 11/03, στις 21:00

«Περιμένοντας τη Νονά» (2019) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας 

Κωμωδία – O Ηρακλής (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και o Αγησίλαος (Λευτέρης Ελευθερίου) είναι δύο επιστήθιοι φίλοι που γνωρίζονται από παιδιά, το ίδιο ανώριμοι με την μόνιμη ατυχία να μην στεριώνουν σε δουλειά ή σχέση.

Συντηρούνται με περιστασιακές δουλειές και ζουν περιμένοντας τη στιγμή που η νονά τους ενός θα αποδημήσει για να την κληρονομήσει. Με αυτή την ελπίδα φεύγουν από την Αθήνα με προορισμό το νησί της Νάξου.

Εκεί θα γνωριστούν με τη Φαίδρα (Demmy), ελληνικής καταγωγής και τον Γερμανό φίλο της τον Άλεξ που έχουν έρθει για διακοπές.

Η Φαίδρα έκανε αυτό το ταξίδι στην Ελλάδα, παρά τις έντονες αντιδράσεις της μητέρας Ερμιόνης στη Γερμανία.

Η συνάντηση όλων στο νησί θα γίνει αφορμή για καταστάσεις ζωής… και θανάτου. Και ενώ οι κηδείες διαδέχονται η μια την άλλη, η ζωή αναγεννάται σε ένα απροσδόκητο φινάλε.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Λευτέρης Ελευθερίου, Demy, Κατερίνα Παπουτσάκη, Joel Cederberg, Νατάσα Τσακαρισιάνου.

*Mega, Σάββατο 11/03, στις 21:00

«Ο Τελευταίος Κυνηγός Μαγισσών» (2015) σε σκηνοθεσία Μπρεκ Άισνερ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Ο γενναίος πολεμιστής Κόλντερ (Βιν Ντίζελ) είναι ένας διάσημος κυνηγός μαγισσών και ο μόνος από το είδος του που έχει επιβιώσει στους αιώνες, για να συνεχίζει το έργο του.
Ο Κόλντερ κατάφερε να εξολοθρεύσει την πανίσχυρη Βασίλισσα των Μαγισσών και τους ακόλουθούς της. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή όμως, εκείνη τον καταράστηκε να ζει στην αιωνιότητα και έτσι θα μείνει για πάντα μακριά από την γυναίκα και την κόρη του, αφού δεν θα συναντηθούν ποτέ σε μία μετά θάνατον ζωή..

Τώρα πια συνεχίζει να περιφέρεται στον σύγχρονο κόσμο με ελάχιστους συμμάχους και περισσότερους εχθρούς και προδότες.
Ο σύγχρονος κόσμος έχει πολλά μυστικά, αλλά το πιο εντυπωσιακό όλων είναι το ότι οι Μάγισσες, αυτά τα μοχθηρά υπερφυσικά πλάσματα που θέλουν να εξαπολύσουν τον Μαύρο Θάνατο στον κόσμο και να αφανίσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα, επιβίωσαν.

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Βιν Ντίζελ, Ελάιτζα Γουντ, Ρόουζ Λέσλι, Ολαφουρ Ντάρι Ολαφσον, Τζούλι Ενγκελμπρεκτ.

*Star, Σάββατο 11/03, στις 22:50

«Επτά Ζωές» (2008) σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Μουτσίνο 

Δράμα – Ο Θεός έπλασε τον κόσμο και ο πλούσιος κι ευτυχισμένος Μπεν Τόμας κατέστρεψε το δικό του σε επτά δευτερόλεπτα. Γι’ αυτό και εκπόνησε ένα περίπλοκο ανταποδοτικό σχέδιο:με ένα μεγάλο μυστικό να βαραίνει τη συνείδησή του, ο Μπεν Τόμας (Γουίλ Σμιθ) επιλέγει επτά άγνωστους ανθρώπους και προσπαθεί να βελτιώσει δραστικά τη ζωή τους για να εξιλεωθεί.

Το μόνο κοινό στοιχείο ανάμεσά τους είναι ότι όλοι χρειάζονται άμεσα βοήθεια – οικονομική, πνευματική, ιατρική. Στην πορεία, όμως, συμβαίνει κάτι που δεν το υπολόγιζε: ερωτεύεται την Έμιλι Πόζα (Ροζάριο Ντόσον), μία νεαρή κοπέλα που πάσχει από την καρδιά της.

Η Έμιλι, με τη ζωντάνια της, καταφέρνει το ακατόρθωτο, διεισδύοντας στο συναισθηματικό κόσμο του Μπεν και αλλάζοντάς του τελικά του άποψή για την ίδια τη ζωή.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Ροζάριο Ντόουσον, Γούντι Χάρελσον, Μάικλ Ίλι.

*Mega, Σάββατο 11/03, στις 23:10

«Kingsman: Ο Χρυσός Κύκλος» (2017) σκηνοθεσία Μάθιου Βον

Δράσης – Όταν τα κεντρικά γραφεία της Kingsman καταστρέφονται, οι ήρωές μας ξεκινούν ένα ταξίδι, που τους οδηγεί στην ανακάλυψη ενός οργανισμού κατασκοπίας στην Αμερική με το όνομα Statesman, η ίδρυση του οποίου συμπίπτει χρονικά με την ίδρυση του δικού τους οργανισμού. Μια νέα περιπέτεια ξεκινά, δοκιμάζοντας τις αντοχές και την εξυπνάδα των πρακτόρων στα άκρα. Οι δύο ελίτ μυστικές οργανώσεις, συνεργάζονται για να εξουδετερώσουν τον αδίστακτο, κοινό εχθρό τους, προκειμένου να σώσουν τον κόσμο, μια διαδικασία που έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια στον Έγκσι. 

Παίζουν: Κόλιν Φερθ, Τζούλιαν Μουρ, Μαρκ Στρονγκ, Χάλι Μπέρι, Τζεφ Μπρίτζες, Έλτον Τζον.

*Ant1, Σάββατο 11/03, στις 00:15

«Για Όνομα του Θεού!» (2017) σκηνοθεσία Πασκάλ Μπουρντιό

Κωμωδία – Η Καρόλ είναι μία εσωστρεφής ειδικός εφαρμογών πληροφορικής, που ακόμα ζει με τη μητέρα της. Η Καρολίν είναι μία αυθάδης κλέφτρα, που συχνάζει στα πολυτελή ξενοδοχεία της Γαλλικής Ριβιέρας. Οι δύο νεαρές γυναίκες δεν γνωρίζουν η μία την άλλη, ούτε έχουν τίποτα κοινό.

Τίποτα, επειδή ο πατέρας τους έφυγε πριν τη γέννησή τους και δεν τον είδαν ξανά ποτέ. Μέχρι τη στιγμή που ο Πατρίκ… εμφανίζεται και πάλι!

Ο διεθνώς καταζητούμενος κλέφτης, μετά από ένα σχεδόν θανατηφόρο περιστατικό, αποφασίζει να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο με τις κόρες του, συναντώντας τις για ένα κοινό σκοπό: την κλοπή ενός βιολιού Στραντιβάριους, αξίας 15.000.000 δολαρίων.

Ανάμεσα σε γκάφες, τον ερασιτεχνισμό και τους διαπληκτισμούς μεταξύ τον κορών του, ο Πατρίκ θα αντιληφθεί πως αυτή του η επιστροφή είναι κάθε άλλο παρά εύκολη…

Παίζουν: Ζαν Ρενό, Ριμ Κερισί, Καμίλ Σαμού, Μπρούνο Σάντσες, Πασκάλ Ντεμολό.

*Skai, Σάββατο 11/03, στις 00:30

«Φονικό Όπλο» (1987) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Δράσης – Ο υπαρχιφύλακας Ρότζερ Μέρτοου, που μόλις «έκλεισε» τα πενήντα, αποκτά έναν καινούριο συνεργάτη, τον Μάρτιν Ριγκς, που προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο της συζύγου του και έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις.

Οι δυο τους αναλαμβάνουν τη διαλεύκανση του φόνου μιας από τις κόρες του Μάικλ Χανσάκερ, τραπεζίτη και παλιού συμπολεμιστή του Μέρτοου στο Βιετνάμ.

Ενώ όμως αρχικά φαινόταν ότι επρόκειτο για μια απλή υπόθεση, οι Μέρτοου και Ριγκς, χωρίς να το καταλάβουν, θα βρεθούν μπλεγμένοι σε μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών από μια ομάδα αδίστακτων βετεράνων του Βιετνάμ.

Μετά από έρευνες και με κίνδυνο της ζωής τους οι δύο άνδρες θα ανακαλύψουν ότι επικεφαλής της ομάδας είναι ο Στρατηγός Πίτερ Μακάλιστερ, όπου με τη βοήθεια του πρωτοπαλίκαρού του, κυρίου Τζόσουα, έχει αποφασίσει να κλείσει για πάντα τα στόματά τους.

Όμως, οι Μέρτοου και Ριγκς δεν είναι εύκολοι αντίπαλοι…

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Ντάνι Γκλόβερ, Γκάρι Μπάσεϊ, Τομ Άτκινς, Μίτσελ Ράιαν, Νταρλίν Λαβ.

*Star, Σάββατο 11/03, στις 01:00

«Το Τελευταίο Σημείωμα» (2017) σκηνοθεσία Παντελής Βούλγαρης

Δραματική Ελληνική Ταινία Πολεμική – Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας ο 34χρονος Ναπολέων Σουκατζίδης, Κρητικός μικρασιατικής καταγωγής, αγωνιστής του λαϊκού κινήματος και κρατούμενος σε εξορίες και φυλακές από το 1936.

Την περίοδο της φυλακής του στο Χαϊδάρι, εκτελούσε χρέη διερμηνέα του Γερμανού Διοικητή του στρατοπέδου, Καρλ Φίσερ. Μπροστά από τα μάτια του περνούσε όλο το δράμα της γερμανικής αγριότητας στα Κατοχικά χρόνια, με τον ίδιο συνεχώς μάρτυρα βασανιστηρίων, τραγικών περιστατικών και βαριάς ατμόσφαιρας στους θαλάμους με το πλήθος των συγκρατούμενων του. Πολλές ζωές, πολλές μικρές ιστορίες φόβου, φιλίας, συντροφικότητας, ελπίδας, ονειροπόλησης.

Έξω από το στρατόπεδο, η μνηστή του Ναπολέοντα, Χαρά Λιουδάκη, με σθένος, καρτερία και βαθιά αγάπη στεκόταν δίπλα στον αρραβωνιαστικό της, έστω κι αν οι συναντήσεις τους ήταν για ελάχιστες στιγμές στα επισκεπτήρια, και πάντα υπό την επιτήρηση ενόπλων φρουρών.

Η τύχη του Ναπολέοντα και άλλων 199 συγκρατούμενών του αποφασίζεται μετά την ενέδρα της ελληνικής αντίστασης στον Στρατιωτικό Διοικητή Λακωνίας, σε χαράδρα της περιοχής των Μολάων. Ο θάνατος του Διοικητή Κρες και τριών Γερμανών της συνοδείας του επιφέρει ως αντίποινα την εκτέλεση 50 Ελλήνων για κάθε ένα Γερμανό.

Ο Σουκατζίδης είναι στη λίστα των 200 μελλοθάνατων. Την ημέρα της εκτέλεσης βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα ζωής, όταν ο Φίσερ, που μέσα στα χρόνια ανέπτυξε σεβασμό για τον Έλληνα διερμηνέα, του δίνει τη δυνατότητα να εξαιρεθεί βάζοντας στη θέση του ως διακοσιοστό άλλον.

Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντίνου – Ναπολέων Σουκατζίδης, Αντρέ Χένικε – Καρλ Φίσερ, Μελία Κράιλινγκ – Χαρά Λιουδάκη, Τάσος Δήμας – Κώστας, Αινείας Τσαμάτης – Χρήστος, Βασίλης Κουκαλάνι – Σαράντος.

*Alpha, Σάββατο 11/03, στις 01:30

«Ρόμποκοπ» (1987) σκηνοθεσία Πολ Βερχόφεν

Αστυνομική, Δράσης, Φαντασίας – Σε ένα δυστοπικό μέλλον, η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα μαστίζει τη μητρόπολη του Ντιτρόιτ. Ο αστυνομικός Άλεξ Μέρφι παίρνει μετάθεση σε ένα από τα πιο σκληρά αστυνομικά τμήματα της πόλης, όπου μαζί με τη νέα του συνάδελφο Αν Λιούις ξεκινάει για την περιπολία. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης της συμμορίας του Κλάρενς Μπόντικερ, απομονώνεται και βασανίζεται από τους κακοποιούς, οι οποίοι τον αφήνουν ετοιμοθάνατο.

Οι γιατροί αδυνατούν να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά τα μέρη του σώματός του χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του Ρόμποκοπ, ενός σάιμποργκ αστυνομικού. Ο Ρόμποκοπ αναλαμβάνει υπηρεσία στο ίδιο αστυνομικό τμήμα και αρχίζει να καταπολεμά το έγκλημα ακολουθώντας τους δικούς του βασικούς κανόνες με τους οποίους έχει προγραμματιστεί – κανόνες που δεν αποκλείουν τη χρήση βίας.

Το ξεκαθάρισμα αρχίζει ενώ σιγά σιγά παλιές μνήμες του Μέρφι έρχονται στην επιφάνεια, οδηγώντας τον Ρόμποκοπ να αναζητήσει τους δολοφόνους του.

Παίζουν: Πίτερ Γουέλερ, Νάνσι Άλλεν, Ντάνιελ Ο΄Χέρλι, Ρόνυ Κοξ.

*Open, Σάββατο 11/03, στις 02:00

«Το Ξύπνημα των Θρύλων» (1998) σκηνοθεσία Τζέιμι Μπανκς

Τρόμου – Ο Δρ Γουέξλερ, καθηγητής Αμερικανικής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Πέντλετον διδάσκει ότι οι αστικοί θρύλοι υπάρχουν για να μεταφέρουν κρυμμένα ηθικά διδάγματα. Οι φοιτητές του θα ανακαλύψουν σύντομα πόσο μοιραίες μπορεί να είναι στην πραγματικότητα αυτές οι ιστορίες.

Μια σειρά δολοφονιών στο πανεπιστήμιο βάζει σε υποψίες την Νάταλι, μια νεαρή και έξυπνη φοιτήτρια, η οποία αρχίζει να παρατηρεί μια παράξενη σχέση μεταξύ των δολοφονιών. Κανείς δεν την πιστεύει, μέχρι να είναι πολύ αργά…αφού ανακαλύπτει ότι εκείνη και οι φίλοι της είναι μέρος του απόλυτου αστικού μύθου ενός κατά συρροή δολοφόνου.

Παίζουν: Αλίσια Γουίτ, Τζάρεντ Λέτο, Ρόμπερτ Ένγκλαντ, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ .

*Mega, Σάββατο 11/03, στις 02:10

«Η Απαγωγή του κου Heineken» (2015) σκηνοθεσία Ντάνιελ Αλφρεντσον

Περιπέτεια – Το 1983 μια ομάδα παιδικών φίλων πραγματοποίησαν το έγκλημα του αιώνα: απήγαγαν έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, κληρονόμο της αυτοκρατορίας της μπύρας Heineken. Η σοκαριστική απαγωγή –υπό την απειλή όπλων, στο φως της μέρας, στο Άμστερνταμ– είχε ως αποτέλεσμα να καταβληθούν τα μεγαλύτερα λύτρα για την απαγωγή ενός ατόμου. Ήταν το τέλειο έγκλημα… μέχρι που τους έπιασαν

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Τζιμ Στέρτζες, Ράιαν Κουάντεν, Σαμ Γουόρθινγκτον.

*Skai, Σάββατο 11/03, στις 02:15