10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Καλώς Ήρθε το Δολάριο» (1967) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ένας καθ’ όλα αξιοπρεπής και συνετός νέος, ο Φίλιππος Αγγελούτσος (Γιώργος Κωνσταντίνου), προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό του εισόδημα, παραδίδει μαθήματα αγγλικής σε δύο κορίτσια που δουλεύουν στο μπαρ Blue Black της Τρούμπας, τη Τζίνα και τη Λίζα (Νίκη Λινάρδου- Σάσα Καστούρα) για να μπορούν να συνεννοούνται κάπως με τους ναύτες του 6ου αμερικανικού στόλου.

Μια μέρα που οι κράχτες απεργούν και το μπαρ μένει άδειο, η ιδιοκτήτρια, η μαντάμ Φούλη (Άννα Καλουτά), πείθει τον Φίλιππο να κάνει τον κράχτη.

Ο καθηγητής τρέχει στο λιμάνι και, παρά την προφανή αδεξιότητά του, κατορθώνει να γεμίσει ασφυκτικά το μπαρ με ναύτες.

Αναδεικνύεται μεγάλο ταλέντο σαν κράχτης και διαπιστώνει πως μια τέτοια δουλειά είναι χίλιες φορές πιο αποδοτική από αυτήν του καθηγητή.

Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Νίκη Λινάρδου, Άννα Καλουτά, Σωτήρης Μουστάκας, Σάσα Καστούρα

*Ant1, Κυριακή 12/03 στις 21:00

«Το Αφεντικό» (2016) σκηνοθεσία Μπεν Φαλκον

Κωμωδία – Η Μισέλ Νταρνέλ (Μελίσα Μακ Κάρθι) είναι αληθινός τιτάνας της βιομηχανίας, ένα σωστό αφεντικό. Αλλά όταν την πιάνουν για παράνομη διακίνηση δημόσιων μετοχών, καταλήγει στη φυλακή. Βγαίνοντας, νιώθει αναζωογονημένη και άλλος άνθρωπος. Είναι έτοιμη να γίνει η επόμενη επίσημη αγαπημένη της Αμερικής.

Το πρόβλημα είναι ότι στο παρελθόν έχει προδώσει, ενοχλήσει και πληγώσει ένα σωρό κόσμο, και δεν είναι όλοι έτοιμοι να ξεχάσουν και να τη συγχωρήσουν.

Παίζουν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Κρίστεν Μπελ, Έλα Άντερσον, Πίτερ Ντίνκλατζ, Κάθι Μπέιτς, Κρίστεν Σκαλ, Τάιλερ Λαμπίν, Μπεν Φαλκόνι.

*Ant1, Κυριακή 12/03 στις 23:00

«Περσεφόνη» (2019) σκηνοθεσία Κώστας Αθουσάκης

Ρομαντική – Μια ελληνο-ιαπωνική σινε-οπερέτα, όπου ο μύθος της αρπαγής της Περσεφόνης ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μιας ομάδας γυναικών από την Ιαπωνία, καθώς η άφιξη του ξένου άντρα αναστατώνει τα μέλη της οικογένειας του ξενώνα «Persephone» και τα αναγκάζει να ταυτιστούν με τη μοίρα των ηρώων του μύθου.

Παίζουν: Έλσα Λεκάκου, Δημήτρης Ήμελλος, Κατερίνα Λυπηρίδου, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Άγγελος Σκασίλας.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 12/03 στις 23:10

«John Q» (2002) σκηνοθεσία Νικ Κασσαβέτης

Αστυνομική Δραματική – Ένας απελπισμένος εργάτης κρατά ομήρους το προσωπικό και τους ασθενείς μιας νοσοκομειακής πτέρυγας και απαιτεί να γίνει μεταμόσχευση καρδιάς στο ετοιμοθάνατο παιδί του, αφού η κοινωνική ασφάλιση δεν καλύπτει μια τόσο πολυδάπανη εγχείρηση.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσιγκτον, Ρόμπερτ Ντυβάλ, Αν Χεις, Ρέι Λιότα, Τζέιμς Γουντ, Κίμπερλι Έλις, Ντάνιελ Σμιθ

*Star, Κυριακή 12/03 στις 00:15

«Επίθεση στη Γουόλ Στριτ» (2013) σκηνοθεσία Ούβι Μπολ

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζίμ, πρώην στρατιώτης, ζει τώρα στη Νέα Υόρκη ως οδηγός χρηματαποστολών, προσπαθώντας να εξασφαλίσει μια αξιοπρεπή ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Καθώς η σύζυγός του αναρρώνει από μια παραλίγο μοιραία ασθένεια, η ήσυχη ζωή τους ανατρέπεται, όταν η οικονομική κρίση του 2008 αρχίζει να φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων. Όλων, εκτός κάποιων που προσπαθούν να πλουτίσουν τώρα από αυτή, εις βάρος των πιο αδύναμων.

Καθώς ο Τζιμ βλέπει ότι δεν μπορεί να πληρώσει την ιατρική ασφάλεια της γυναίκας του και αρχίζει να χάνει ό,τι με τόσο κόπο έχτισε, όπως πολλοί άλλοι γύρω του, αποφασίζει να δώσει τη δική του απάντηση στην αδικία, με ένα τρόπο που κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να τολμήσει.

Παίζουν: Ντόμινικ Περσέλ, Έριν Κάρπλεκ, Έντουαρντ Φέρλοκ, Κιθ Ντέιβιντ, Μάικλ Παρέ, Τζον Χερντ, Λόχλιν Μονρό, Έρικ Ρόμπερτς.

*Alpha, Κυριακή 12/03 στις 00:30

«Twister» (1996) σκηνοθεσία Γιαν ντε Μποντ 

Δράσης Περιπέτεια – Ο Μπιλ Χάρντινγκ κυνηγάει την πρώην γυναίκα του και «κυνηγό ανεμοστρόβιλων» Τζο, προκειμένου να του υπογράψει τα χαρτιά του διαζυγίου για να παντρευτεί τη νέα του αγαπημένη, τη Μελίσα.

Η φύση όμως τους παίζει περίεργα παιχνίδια, αφού εκεί που συναντιούνται βρίσκονται και οι δυο ενωμένοι στον κοινό αγώνα να καταφέρουν να τοποθετήσουν στο κέντρο ενός υπερβολικά δυνατού ανεμοστρόβιλου ένα νέο σύστημα μέτρησης των στοιχείων του, με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Παίζουν: Έλεν Χαντ, Μπιλ Πάξτον, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Τζέιμι Γκερτζ, Κάρι Έλγουις, Λοις Σμιθ.

*Ant1, Κυριακή 12/03 στις 01:00

«Επικίνδυνες Ερωτήσεις, Θανάσιμες Απαντήσεις» (1990) σκηνοθεσία Σίντεϊ Λουμετ

Αστυνομική Δραματική -Το Q & A είναι μία αστυνομική ταινία με πρωταγωνιστές τους Νίκ Νόλτε και Τίμοθι Χάτον στους ρόλους ενός διεφθαρμένου αστυνομικού και του βοηθού εισαγγελέα (ADA) αντίστοιχα, που είναι αποφασισμένος να φέρει τον πρώτο, ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Μάικ Μπρέναν είναι ένας επιτυχημένος αστυνομικός της Νέας Υόρκης, ο οποίος είναι γνωστός για τη σκληρή στάση του απέναντι στο έγκλημα, αλλά δεν διστάζει να εφαρμόσει συστηματικά, σκοτεινές και ύπουλες τακτικές.

Πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί ποτέ να τον αγγίξει αφού μάχεται για την απόδοση της δικαιοσύνης, με τους δικούς του όρους.

Ο Βοηθός Εισαγγελέα, τον οποίο υποδύεται ο Τίμοθι Χάτον, είναι το ακριβώς αντίθετο του Μπρέναν. Το πάθος του για τη δικαιοσύνη και την ηθική είναι ακλόνητο και είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη όταν ένας έμπορος ναρκωτικών και ένας πληροφοριοδότης σκοτώνονται κάτω από ύποπτες συνθήκες, στη Βάρδια του Μπρέναν.

Κατά την ανάκριση του Μπρέναν, ο αστυνομικός επιμένει ότι δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία και το ίδιο ισχυρίζονται και οι μάρτυρες που ήταν παρόντες.

Μια λεπτομέρεια όμως που προσέχει τυχαία ο ADA, θα του κινήσει το ενδιαφέρον να ασχοληθεί εξονυχιστικά.
Συνεχίζει την έρευνα και σύντομα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Μπρέναν είναι ένοχος για το έγκλημα.

Οι ισχυρισμοί του Μπρέναν ότι ήταν σε άμυνα και ότι προστάτευε τον πληροφοριοδότη του, αφήνουν αδιάφορο τον βοηθό εισαγγελέα, ο οποίος συνεχίζει να τον πιέζει για να μάθει την αλήθεια, μέσα από Επικίνδυνες Ερωτήσεις και Θανάσιμες Απαντήσεις.

Παίζουν: Νικ Νόλτε, Αρμάν Ασάντε, Τίμοθι Χάτον, Λιούις Γκουζμαν, Πάτρικ Ο Νηλ, Τσαρλς Ντάτον

*Open, Κυριακή 12/03 στις 01:45

«Οι Ασυγχώρητοι» (1992) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δράσης – Ο Γουίλιαμ Μάνι είναι ένας πρώην παράνομος, που προσπαθεί να ξεχάσει το παρελθόν του. Έχουν περάσει έντεκα χρόνια από τότε, που εγκατάλειψε το όπλο του, αφήνοντας πίσω του μία φοβερή φήμη αδίστακτου φονιά.

Τώρα ζει ήρεμα με το γιο του και την κόρη του, φροντίζοντας το κτήμα του, στο Κάνσας.

Η οικονομική του κατάσταση είναι άσχημη και το κτήμα δεν του αποφέρει τα απαραίτητα προς το ζην.

Όταν ο Σκότφιλντ Κιντ, κυνηγός επικηρυγμένων, τον επισκέπτεται και του ζητάει τη βοήθειά του για να εντοπίσει δυο καουμπόις, που δολοφόνησαν μία πόρνη, ο Μάνι αποφασίζει να δεχτεί.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τζιν Χάκμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Ρίτσαρντ Χάρις, Σολ Ρούμπινεκ, Φράνσις Φίσερ

*Star, Κυριακή 12/03 στις 02:30

«Φωτιά στις Κάνες μας» (2016) σκηνοθεσία Μπέν Ουάτλι

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη της Βοστόνης στα τέλη της δεκαετίας του ’70, η Τζαστίν (Μπρι Λάρσον) είναι ο μεσάζοντας για μια συνάντηση σε απομονωμένη αποθήκη ανάμεσα στους Ιρλανδούς με αρχηγό τον Κρις (Κίλιαν Μέρφι) και μια συμμορία υπό την αρχηγία του Βέρνον (Σάρλτο Κόπλεϊ), και του Ορντ (Άρμι Χαμερ).

Στη συναλλαγή όμως θα πάνε όλα στραβά και τα δυο στρατόπεδα θα αρχίσουν να ανταλλάσσουν απειλές και σφαίρες μέχρι τελικής εξόντωσης.

Παίζουν: Μπρι Λάρσον, Άρμι Χάμερ, Κίλιαν Μέρφι, Πάτρικ Μπέρτζιν, Νόα Τέιλορ, Τζακ Ρέινορ, Σάρλτο Κόπλεϊ, Ενζο Σιλέντι.

*Mega, Κυριακή 12/03 στις 02:30

«Φρενίτις» (1972) σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ

Τρόμου – Ένας κατά συρροή δολοφόνος στραγγαλίζει μια γυναίκα με μια γραβάτα. Η αστυνομία του Λονδίνου έχει έναν ύποπτο άλλα είναι ο λάθος άνθρωπός.

Παίζουν: Τζον Φιντς, Μπάρι Φόστερ, Μπάρμπαρα Λι-Χαντ, Νίνα Μάσι.

*Alpha, Κυριακή 12/03 στις 02:30