Αναρτήθηκαν οι νέες λίστες για το “Καλάθι του Νοικοκυριού” – Τι θα ισχύσει το Πάσχα

Τα σούπερ μάρκετ ανακοίνωσαν τις νέες λίστες για το καλάθι του νοικοκυριού αυτήν την εβδομάδα.

Τα προϊόντα χαμηλής τιμής που εντάσσονται στις νέες λίστες του «καλαθιού του νοικοκυριού» ανακοίνωσαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται πως πλέον το «καλάθι του νοικοκυριού» έχει ενισχυθεί με νέα προϊόντα (60 συνολικά) καθώς και σαρακοστιανά, ενώ στο προσεχές διάστημα θα έρθουν δυο νέα «καλάθια»: το «καλάθι του Πάσχα» και το «καλάθι του νονού».

Ποια είναι τα νέα προϊόντα

Με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για το «καλάθι του νοικοκυριού» αυξήθηκε το πεδίο εφαρμογής, και πλέον εντάσσονται στις λίστες 60 κατηγορίες προϊόντων (ήταν 51 μέχρι σήμερα).

Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι πρότινος υπήρχε η γενική κατηγορία των οσπρίων, πλέον υπάρχει γίνεται χωριστή αναφορά σε φακές, φασόλια και ρεβίθια. Επιπλέον, ως τώρα είχαμε πάριζα ή γαλοπούλα. Πλέον θα υπάρχει και πάριζα και γαλοπούλα. Ομοίως, για το κοτόπουλο υπήρχε μια κατηγορία, ωστόσο πλέον υπάρχει κοτόπουλο ολόκληρο και κοτόπουλο σε μέρη (κομμάτια).

Στο «καλάθι του νοικοκυριού», επιπροσθέτως, μπήκαν το νωπό μοσχάρι, το πλήρες γάλα υψηλής παστερίωσης και το γάλα υψηλής παστερίωσης με χαμηλά λιπαρά, το λευκό τυρί και η σοκολάτα.

Δείτε τις νέες λίστες ΕΔΩ

Τι θα γίνει το Πάσχα

Με δυο νέα καλάθια θα κάνει πρεμιέρα ο επόμενος μήνας και πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η σχετική νομοθέτηση ώστε το μέτρο να παραταθεί και στη συνέχεια ενόψει της πασχαλινής περιόδου να δημιουργηθούν το «πασχαλινό καλάθι» στα σούπερ μάρκετ αλλά και το «καλάθι του νονού/ας» στα καταστήματα παιχνιδιών.

Τι θα περιέχει το «πασχαλινό καλάθι»

Το «πασχαλινό καλάθι» ουσιαστικά θα πάρει τη θέση του «καλαθιού της Σαρακοστής», λίγες μέρες πριν από το Πάσχα και θα δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών στις αγορές τροφίμων για το πασχαλινό τους τραπέζι.

Σε αυτό το νέο «καλάθι» αναμένεται να μπουν επιπλέον είδη στην κατηγορία του κρέατος, το αρνί και το κατσικάκι, επίσης το τσουρέκι καθώς και τα σοκολατένια αβγά.

Το «καλάθι του νονού/ας»

Όσον αφορά στο «καλάθι του νονού/ας», θα λειτουργήσει αντίστοιχα με εκείνο που εφαρμόστηκε την περίοδο των Χριστουγέννων, στα καταστήματα παιχνιδιών. Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα περιλαμβάνει αναμένεται μάλιστα είναι παρόμοιες με εκείνες στο «καλάθι του Άη Βασίλη». Παράλληλα θα προστεθούν επίσης οι λαμπάδες για τις αγορές των νονών στα βαφτιστήρια τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες στο «καλάθι του Άη Βασίλη» ήταν: Επιτραπέζια / Παζλ, Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης), Βρεφικά παιχνίδια, Φιγούρες δράσης, Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια), Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα, Ηλεκτρονικά παιχνίδια, Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα), λούτρινα, Μουσικά παιχνίδια.