7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο άνθρωπος που πούλησε τον κόσμο» (2013) σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον

Βιογραφική Δραματική – Η ιστορία ξεκινά με τον μυστηριώδη ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ και τον Ντάνιελ Ντόμσαϊτ-Μπεργκ, να συνεργάζονται με σκοπό τη μυστική παρακολούθηση των ισχυρών και των προνομιούχων του κόσμου. Με ελάχιστα οικονομικά κεφάλαια, δημιουργούν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που επιτρέπει στους πληροφοριοδότες να δημοσιεύουν ανώνυμα στοιχεία κρατών και κυβερνήσεων.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπόρεσαν να δημοσιεύσουν πληροφορίες, που ούτε τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν είχαν καταφέρει. Όταν όμως ο Ασάνζ και ο Μπεργκ θα αποκτήσουν πρόσβαση στα πιο εμπιστευτικά έγγραφα στην ιστορία των ΗΠΑ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα καθοριστικό ερώτημα: Ποιο είναι το κόστος του να κρατάς μυστικά σε μία ελεύθερη κοινωνία – και ποιο είναι το κόστος του να τα προδίδεις.

Παίζουν: Μπένεκτιτ Κούμπερμπατς, Αλίσια Βικάντερ, Στάνλεϊ Τούτσι, Κάρις Βαν Χάουτεν, Λόρα Λίνεϊ, Άντονι Μακί, Ντάνιελ Μπρουλ, Νταν Στίβενς, Ντέιβιντ Θιούλις, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Πίτερ Καπάλντι.

*Open, Δευτέρα 13/03, στις 21:00

«Ζωή σε Φιλμ» (2017) σκηνοθεσία Μαρκ Ρέισο

Δραματική – Ο Ματ (Τζέισον Σουντέικις) είναι ένας παραγωγός στη μουσική βιομηχανία και λίγο πριν την απόλυτη καταστροφή σε επαγγελματικό επίπεδο και το διαζύγιο που έχει ήδη εκδοθεί, δέχεται μία απρόσμενη επίσκεψη στο γραφείο του από την Ζούι (Ελίζαμπεθ Όλσεν).

Η Ζούι είναι η γυναίκα που φροντίζει τον πατέρα του Μπεν (Έντ Χάρις), ο οποίος είναι άρρωστος και παρά την μακροχρόνια απουσία του από τη ζωή των παιδιών του, απαιτεί από τον Ματ να θυμηθεί ότι είναι γιος του.

Ο Μπεν ήταν διάσημος φωτογράφος που θέλει να ικανοποιήσει μία τελευταία επαγγελματική του επιθυμία. Λίγο πριν το θάνατό του αφού είναι στο τελικό στάδιο της ασθένειας που τον ταλαιπωρεί, θέλει να εμφανίσει 4 φιλμ που βρήκε ξεχασμένα και είναι τραβηγμένα σε Kodachrome.

Το τελευταίο εργαστήριο που μπορεί να εμφανίσει τα φίλμ βρίσκεται στο Κάνσας και θα κλείσει αφού η εταιρεία kodak αποσύρει οριστικά αυτό το φιλμ από την αγορά.

Ο Ματ, αν και έχει 10 χρόνια να μιλήσει με τον πατέρα του, αποφασίζει να δεχτεί και να τον συνοδεύσει στο ταξίδι από το οποίο ελπίζει να ξαναβρεί τις ισορροπίες που έχει τόσο ανάγκη.

Ο Μπεν όμως δεν ξεχνά τις ιδιοτροπίες και τα ελαττώματά του, με αποτέλεσμα να έρχονται σε μια συνεχή ρήξη σε όλο το ταξίδι, ενώ επιμένει να αρνείται την αλλαγή του αναλογικού κόσμου σε ψηφιακό…

Παίζουν: Έντ Χάρις, Τζέισον Σουντέκις, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Μπρους Γκρινγουντ, Γουέντι Κρουσον, Ντένις Χέισμπερντ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 13/03, στις 22:00

«The Empty Man» (2020) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Πράιορ

Τρόμου – Όταν μια ομάδα εφήβων από μια μικρή μεσοδυτική πόλη της Αμερικής αρχίζει να εξαφανίζεται μυστηριωδώς, οι ντόπιοι πιστεύουν ότι είναι έργο ενός αστικού μύθου γνωστού ως «The Empty Man».

Καθώς ένας συνταξιούχος αστυνομικός ερευνά και προσπαθεί να βρει την άκρη του μυστηρίου, ανακαλύπτει ένα φρικτό μυστικό που θέτει τη ζωή του σε σοβαρό κίνδυνο.

Παίζουν: Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Σάσα Φρόλοβα, Μάριν Άιρλαντ Σαμάνθα, Λόγκαν, Ρόμπερτ Αραμάγιο

*Alpha, Δευτέρα 13/03, στις 22:40

«21 Γέφυρες» (2019) σκηνοθεσία Μπράιαν Κερκ

Αστυνομική Δράσης – Ενας ατιμασμένος ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης έχει μια ευκαιρία για λύτρωση.

Οταν «ρίχνεται» σε ένα ανθρωποκυνηγητό για να πιάσει ένα δολοφόνο, αρχίζει να ανακαλύπτει μια τεράστια συνομωσία που ενώνει τους συναδέλφους του με μια εγκληματική αυτοκρατορία.

Πρέπει να αποφασίσει ποιον κυνηγάει και ποιος τον κυνηγάει. Κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού, το Μανχάταν είναι εντελώς αποκλεισμένο για πρώτη φορά, ακόμα και οι 21 γέφυρές του.

Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Σιένα Μίλε, Τζ. Κ. Σίμονς.

*Open, Δευτέρα 13/03, στις 23:45

«Επίθεση στη Βομβάη» (2018) σκηνοθεσία  Άντονι Μάρας

Δράμα – Μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία ανθρωπιάς και ηρωισμού. Η ταινία αφηγείται τα πραγματικά γεγονότα της πολιορκίας του φημισμένου Taj Hotel στη Βομβάη της Ινδίας από μια ομάδα τρομοκρατών τον Νοέμβριο του 2008. Το αφοσιωμένο προσωπικό του ξενοδοχείου επιλέγει να διακινδυνεύσει τη ζωή του για να παραμείνουν ασφαλείς οι επισκέπτες τους καθώς οι άνθρωποι κάνουν αδιανόητες θυσίες για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Οι αληθινές ιστορίες των θυμάτων και των επιζώντων… Η ταινία του ελληνοαυστραλού Άντονι Μάρας βασίζεται στα δραματικά γεγονότα με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη το 2008, που βύθισαν την πόλη στο απόλυτο χάος.

Παίζουν: Ντεβ Πατέλ, Άρμι Χάμερ, Ναζανίν Μποντιάντι, Ανουπάμ Χερ.

*Star, Δευτέρα 13/03, στις 23:50

«Το Παιχνίδι του Χρήματος» (2016) σκηνοθεσία Τζόντι Φόστερ

Δράσης – Ο Λι Γκέιτς είναι διάσημος οικονομικός αναλυτής και τηλεοπτική περσόνα. Η δημοφιλής εκπομπή του τον έχει καταξιώσει ως έναν από τους γκουρού της Γουόλ Στριτ. Μετά τη λυσσαλέα προώθηση μιας μετοχής-φούσκα μέσω της εκπομπής του, ένας οργισμένος νεαρός επενδυτής εισβάλει οπλισμένος στο στούντιο και κρατάει ομήρους αυτόν και την παραγωγό της εκπομπής του.

Ο Λι και ο νεαρός προσπαθούν να βρουν τρόπο να παραμείνουν ζωντανοί, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνονται οι πτυχές μιας μεγάλης οικονομικής απάτης.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς, Τζακ Ο Κόνελ, Ντόμινικ Γουέστ.

*Mega, Δευτέρα 13/03, στις 01:20

«Το Άγγιγμα του Δολοφόνου» (2009) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάτκινγκ

Δράσης Περιπέτεια – Η υπόθεση της ταινίας Ninja Assassin ακολουθεί τον Ράιζο, εναν νεαρό νίντζα από τη φατρία Οζούνου, μια μυστική κοινωνία δολοφόνων, που τον μάζεψε από τους δρόμους και τον ανέθρεψε, εκπαιδεύοντας τον ως επαγγελματία δολοφόνο.

Ο Ράιζο έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ταλαντούχους και θανατηφόρους δολοφόνους της φατρίας, και του ανατίθεται να εκτελεί διάφορες δολοφονίες υψηλού επιπέδου για λογαριασμό τους.

Παρά τις ικανότητες και την αφοσίωσή του, η πίστη του Ραΐζο στην οργάνωση είχε κλονιστεί χρόνια πριν, όταν είδε να δολοφονούν μπροστά στα μάτια του την καλύτερη του φίλη, που προσπάθησε να αποδράσει από την οργάνωση.

Ο Ράιζο πλέον σχεδιάζει τη δική του απόδρασή από την οργάνωση Οζούνου και τους δολοφόνους της.

Η φατρία Οζούνου και οι επικεφαλής της όμως, γνωρίζουν για την προδοσία του και εξαπολύουν όλες τις δυνάμεις τους για να τον σταματήσουν.

Ο Ραΐζο πρέπει να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του ως Νίντζα και τη βοήθεια των συμμάχων του για να αντιμετωπίσει το Άγγιγμα του Δολοφόνου, που στέλνει η φατρία Οζούνου.

Στην πορεία, ο Ραΐζο με τη βοήθεια της πράκτορα Μίκα, ανακαλύπτει ότι η οργάνωση “πουλάει” τις υπηρεσίες της σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και συνεργάζεται μαζί της για να εξαφανίσει κάθε ίχνος των Οζούνου.

Παίζουν: Ρέιν, Ναόμι Χάρις, Μπεν Μάιλς, Ρικ Γιουν, Ράνταλ Ντακ Κιμ, Σο Κοσούγκι, Τζόναθαν Τσαν-Πένσλεϊ, Σουνγκ.

*Star, Δευτέρα 13/03, στις 02:30