7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Πέρασμα» (2014) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δραματική Ρομαντική – Τρία ζευγάρια από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα της δεκαετίας του ‘40 βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει μέσα στη δίνη ενός εμφυλίου πολέμου και να ανατρέπεται μετά το συγκλονιστικό ναυάγιο του πλοίου Ταϊπίνγκ, στο οποίο θα χάσουν τη ζωή τους 1.500 επιβάτες μαζί με το πλήρωμα…

Υπερπαραγωγή σε σκηνοθεσία Τζον Γου, βασισμένη στο ιστορικό γεγονός της βύθισης του ατμόπλοιου Ταϊπίνγκ το 1949, που χαρακτηρίζεται ως ο αντίστοιχος «Τιτανικός» της Κίνας.

Παίζουν: Ζανγκ Ζιγί, Τακέσι Κανεσίρο, Σονγκ Χι Κίο, Χουάνγκ Σιαόμινγκ.

*Open, Τρίτη 14/03 στις 21:00

«Οικογενειακά Μυστικά» (2004) σκηνοθεσία Νταν Χάρις

Δραματική Κομεντί – Μια αυτοκτονία που συνταράσσει την οικογένεια Τράβις και τους βάζει στην επώδυνη διαδικασία να επαναπροσδιορίσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να προσπαθήσουν να επουλώσουν τις πληγές τους.
Ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά την τραγωδία.

Η μητέρα ανακαλύπτει τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαριχουάνας και προσπαθεί να αφήσει πίσω της την τραγωδία.
Ο πατέρας από την άλλη μεριά, που είχε ως μοναδικό σκοπό της ζωής του να δει το γιο του να συμμετέχει στην αμερικάνικη κολυμβητική ομάδα, περιφέρεται στο σπίτι σαν ζωντανό φάντασμα, έχοντας πέσει σε κατάθλιψη.
Και ανάμεσά τους ο 16χρονος Τιμ που προσπαθεί εναγωνίως να βρει τον εαυτό του.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Τζεφ Ντάνιελς, Εμίλ Χιρς, Μισέλ Ουίλιαμς, Ράιαν Ντόνοβο, Κιπ Παρντού.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 14/03 στις 22:00

«Το Πέρασμα 2» (2015) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δραματική Ρομαντική – Το επικό ταξίδι του ατμόπλοιου συνεχίζεται με την επανένωση των τριών ζευγαριών, των οποίων οι μοίρες είναι άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους και με το Taiping.

Ο στρατιωτικός γιατρός Yan Zenkun (Τακέσι Κανεσίρο) παραμένει μακριά από την γυναίκα που αγαπά (Μασάμι Ναγκασάουα) λόγω αλλαγών στην πολιτική. Ο στρατιώτης (Τονγκ Ντάγουεϊ) και η αναλφάβητη γυναίκα χαμηλότερης τάξης Yu Zhen (Ζαγκ Σιγι) έχουν ερωτευτεί ο ένας τον άλλον, αλλά η ζωή φαίνεται να έχει έναν τρόπο να τους κρατήσει χωριστά. Η σύζυγος (Σονγκ Χιε Κιο) του στρατηγού Lei Yifang (Χουαγκ Σιαομιγκ ), συνεχίζει να τον περιμένει στην Ταϊβάν, παρόλο που δεν γνωρίζει αν είναι νεκρός ή ζωντανός.

Παίζουν: Μασάμι Ναγκασάουα, Τονγκ Ντάγουεϊ, Χιτόμι Κουρόκι, Σονγκ Χιε Κιο, Ζαγκ Σιγι, Τακέσι Κανεσίρο, Χουαγκ Σιαομιγκ.

*Open, Τρίτη 14/03 στις 23:30

«Η Συγκάληψη» (2014) σκηνοθεσία Μάικλ Ρόσκαμ

Δραματική – Η ρουτινιάρικη καθημερινότητα του Μπομπ, ενός φιλήσυχου μπάρμαν, ανατρέπεται όταν περιθάλπει το ετοιμοθάνατο σκυλί της γειτόνισσάς του, γνωρίζει τον ανεξέλεγκτα βίαιο πρώην φίλο της Έρικ και στο μπαρ του, που ελέγχεται από την τσετσένικη μαφία, γίνεται ληστεία.

Παίζουν: Τομ Χάρντι Τζέιμς Γκαντολφίνι Νούμι Ραπάσε Ματίας Σένερτς.

*Alpha, Τρίτη 14/03 στις 22:40

«American Assassin: Η Εκδίκηση» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Κουέστα Πάρις

Δράσης, μυστηρίου – Ο Μιτς Ραπ στρατολογείται στις απόρρητες αποστολές, συντετριμμένος μετά την απώλεια της συντρόφου του σε μια τρομοκρατική επίθεση.

Για τον Μιτς δεν είναι η πρώτη απώλεια στη ζωή του, καθώς όταν ήταν 14 ετών είχε χάσει σε τροχαίο και τους γονείς του. Ο διευθυντής της CIA αναθέτει στον “σκοτεινό” βετεράνο των ειδικών δυνάμεων του ναυτικού, σταν Χάρλεϊ την εκπαίδευση του θλιμμένου αλλά απόλυτα αποφασισμένου Μιτς, στην αποτροπή και το κυνήγι των τρομοκρατών.

Καθώς η εκπαίδευση του Μιτς προχωρά, μαζί με τον Χάρλεϊ αναλαμβάνουν να ερευνήσουν ένα κύμα φαινομενικά τυχαίων επιθέσεων σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους σε μια κοινή αποστολή με ένα θανάσιμο Τούρκο πράκτορα, με σκοπό τη σύλληψη ενός μυστηριώδους άντρα, που θέλει να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Παίζουν: Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Μάικλ Κίτον, Σάναα Λέιθαν, Τέιλορ Κιτς, Σκοτ Άτκινς, Σίβα Νεγκάρ.

*Star, Τρίτη 14/03 στις 23:45

«Το Κλάμα Βγήκε από τον Παράδεισο» (2001) σκηνοθεσία Μιχάλης Ρέππας – Θανάσης Παπαθανασίου

Κωμωδία – Πρόκειται για παρωδία, που διακωμωδεί με γλυκιά και νοσταλγική διάθεση όλο το φάσμα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1960 και κυρίως τις εμπορικές ταινίες της Φίνος Φιλμ. Στην ταινία συνυπάρχουν η κωμωδία, η περιπέτεια, το μελό, το μιούζικαλ, το βουκολικό δράμα, αλλά και οι σκηνές εποχής (Κατοχική περίοδος), όλα μέσα από μία κωμική και σατιρική αντίληψη.

Βασικός άξονας του σεναρίου είναι η σύγκρουση δύο οικογενειών, της οικογένειας Μπισμπίκη που είναι φτωχή αλλά έντιμη και καλόκαρδη, και της οικογένειας Δελαφράγκα, που είναι πανίσχυρη και βαθύπλουτη, αλλά και εντελώς ανήθικη (αρχηγός της οποίας είναι ο σατανικός και ανελέητος Βύρων Δελλαφράγκας).

Εμποδισμένοι έρωτες, ταξικές αντιθέσεις, βυθισμένα καράβια, χαμένα παιδιά και βίαιες συγκρούσεις με την πλοκή να ολοκληρώνεται όταν αποκαλύπτεται ένα καλά κρυμμένο μυστικό του Βύρωνα Δελαφράγκα.

Παίζουν: Άννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Τάσος Χαλκιάς, Μαρία Καβογιάννη, Τζόυς Ευείδη, Μιχάλης Ρέππας, Μίνα Αδαμάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Χρήστος Βαλαβανίδης, Δημήτρης Πιατάς, Σοφία Φιλιππίδου, Μίμης Χρυσομάλης

*Mega, Τρίτη 14/03 στις 00:10

«Child 44» (2015) σκηνοθεσία Ντανιέλ Εσπίνοσα

Δραματική  Περιπέτεια – Η ιστορία διαδραματίζεται στη Σοβιετική Ένωση το 1953, εν μέσω του σταλινικού καθεστώτος

Ακολουθεί τον πράκτορα Λέο Ντεμίντοφ (Τομ Χάρντυ) , ενός ατιμασμένου μέλους της στρατιωτικής αστυνομίας, ο οποίος αρχίζει να ερευνά μια σειρά από παιδικές δολοφονίες που συμβαίνουν σε μια μικρή πόλη.

Το κράτος τα χαρακτηρίζει “ατυχήματα” αλλά το μοτίβο που διαπιστώνει ο Λέο τον παρακινεί να αποκαλύψει την αλήθεια αυτών των εγκλημάτων.

Η έρευνα του Λέο τον οδηγεί σε έναν ιστό διαφθοράς και εξαπάτησης που εμπλέκει τους ίδιους τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι προστατεύει, καθώς και την ίδια του την οικογένεια. Αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το δικό του σκοτεινό παρελθόν και να συμβιβαστεί με τη φρίκη του σοβιετικού συστήματος, προκειμένου να βρει δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Η ταινία Child 44 παρακολουθεί τον Ντεμίντοφ καθώς κινείται στο ύπουλο, πολιτικό τοπίο χωρίς συμμάχους.

Έρχεται αντιμέτωπος με ισχυρούς εχθρούς και κινείται σε ένα επικίνδυνο σύστημα κατασκοπείας και απάτης προκειμένου να βρει τον δολοφόνο.

Στην πορεία ανακαλύπτει ότι οι παιδοκτονίες είναι μέρος μιας μεγαλύτερης συνωμοσίας και πρέπει να αντιμετωπίσει έναν ισχυρό και επικίνδυνο εχθρό.

Παίζουν:Τομ Χάρντι, Γκάρι Όλντμαν, Νούμι Ράπας, Τζόελ Κινάμαν, Βενσάν Κασέλ, Τζέισον Κλαρκ, Μαρκ Λιούις Τζόουνς

*Star, Τρίτη 14/03 στις 02:00