7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Εξαίρεση στον Κανόνα» (2016) σε σκηνοθεσία Γουόρεν Μπήτυ

Κομεντί Ρομαντική – Ο Γουόερν Μπίτυ σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην ταινία Η εξαίρεση στον Κανόνα, στην οποία υποδύεται τον θρυλικό δισεκατομμυριούχο Χάουαρντ Χιουζ.

Η ταινία βασίζεται σε γεγονότα από τη ζωή του επιχειρηματία και παραγωγού ταινιών Χάουαρντ Χιουζ, διαδραματίζεται στο Χόλιγουντ του 1958 και αφηγείται τη ρομαντική σχέση μεταξύ μιας νεαρής ηθοποιού και του οδηγού της, η οποία απαγορεύεται χάρη στους όρους που θέτει ο εργοδότης τους, ο Χάουαρντ Χιουζ, να μην συνάπτονται σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων.

Η Μάρλα Μάμπρεϊ (Λίλι Κόλινς), βασίλισσα της ομορφιάς στην πόλη της και πιστή βαπτίστρια υπογράφει συμβόλαιο με τον διαβόητο παραγωγό Χάουαρντ Χιουζ (Γουόρεν Μπίτι), και φτάνει με το αεροπλάνο στο Λος Άντζελες.

Στο αεροδρόμιο, συναντά τον οδηγό που θα την παραλάβει, τον Φρανκ Φόρμπς, ο οποίος έχει κλείσει μόλις δύο εβδομάδες στη δουλειά και αναθρεμμένος επίσης από θρησκευτικά συντηρητικό περιβάλλον.

Η αμοιβαία έλξη τους όχι μόνο θέτει σε δοκιμασία τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, αλλά και αψηφά τον υπ’ αριθμόν ένα κανόνα του Hughes: κανένας υπάλληλος δεν επιτρέπεται να έχει στενή σχέση με συμβασιούχο ηθοποιό.

θα καταφέρουν να γίνου Η Εξαίρεση στον Κανόνα ή θα υποχωρήσουν στις πιέσεις του εργοδότη τους;

Παίζουν: Γουόρεν Μπίτ, Λίλι Κόλινς, Άλντεν Έρενράιχ, Ανέτ Μπένιγκ, Άλεκ Μπαλντγουιν, Μάρτιν Σιν

*Open, Τετάρτη 15/03 στις 21:00

«Spy» (2015) σε σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Κωμωδία, Δράσης – Η Σούζαν Κούπερ είναι μία φιλήσυχη αναλύτρια της CIA, που κάνει κυρίως δουλειά γραφείου και ταυτόχρονα ο αφανής ήρωας πίσω από τις πιο επικίνδυνες αποστολές της Υπηρεσίας. Αλλά όταν ο συνεργάτης της εξαφανίζεται και ένας ακόμη κορυφαίος πράκτορας βρίσκεται σε κίνδυνο, η Σούζαν δηλώνει εθελοντικά συμμετοχή σε μια μυστική αποστολή. Η απρόβλεπτη πράκτορας πρέπει τώρα να αφήσει πίσω το ήσυχο γραφείο της και να εισχωρήσει στον κόσμο ενός θανάσιμου εμπόρου όπλων, έτσι ώστε να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Τζουντ Λο, Ρόουζ Μπάιρν.

*Star, Τετάρτη 15/03 στις 21:00

«Ένα Όμορφο Αγόρι» (2017) σκηνοθεσία Φέλιξ Φον Γκρόνιγκεν

Δράμα – Ο Nic είναι παιδί χωρισμένης οικογένειας και ζει αρμονικά ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται, με τον πατέρα του, τη νέα του σύζυγο και τα νέα του αδέρφια. Είναι ένας τυπικός έφηβος, άριστος μαθητής, μετρίως επαναστατημένος, ευγενικός και έχει όλη τη ζωή μπροστά του. Είχε αρχίσει να πειραματίζεται με τα ναρκωτικά όταν ήταν 12 ετών, αλλά στην εφηβεία του δοκίμασε για πρώτη φορά μεθαμφετανίνη. Πολύ γρήγορα μεταμορφώθηκε σέ έναν πλήρως εξαρτημένο από ουσίες έφηβο και παρά τις προσπάθειες αποτοξίνωσης και τις υποσχέσεις βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στον κόσμο των ναρκωτικών. Ο πατέρας του αγωνίζεται να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη και με τη δύναμη της αγάπης να σώσει το «όμορφο αγόρι» από τα δίχτυα της εξάρτησης.

Μια οικογένεια αντιμέτωπη με τον δαίμονα της εξάρτησης, δυο άνθρωποι που έχουν χάσει τον δρόμο τους, αλλά θα ξαναβρούν ο ένας τον άλλον, καθώς και τον εαυτό τους.

Παίζουν: Στιβ Κάρελ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Μόρα Τίρνεϊ, Έιμι Ράιαν

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 15/03 στις 22:00

«Στο Τέλος του Δρόμου» (2012) σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιάνφρανς

Αστυνομική, δράμα – O Λουκ είναι μοτοσικλετιστής κασκαντέρ και βγάζει το μεροκάματό του στο θρυλικό “γύρο του θανάτου”, ενός περιοδεύοντος λούνα παρκ. Στο πέρασμά του από τη Νέα Υόρκη, ξαναβρίσκει τη χαμένη του αγάπη και μαθαίνει ότι έχει αποκτήσει μαζί της ένα γιο.

Αποφασίζει να εγκαταλείψει τη ζωή στους δρόμους και να γίνει ο ιδανικός πατέρας, ο πατέρας, που ο ίδιος δεν είχε ποτέ στο πλευρό του.

Όμως ο νέος εργοδότης του τον μπλέκει σε μία σειρά από ληστείες σε τράπεζες και ο Λουκ μπαίνει στο στόχαστρο του Έιβερι, ενός φιλόδοξου αστυνομικού.

Η αντιπαράθεση των δύο αντρών θα έχει συγκλονιστικές συνέπειες και για τους δύο…

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντεζ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα, Μπεν Μεντελσον.

*Star, Τετάρτη 15/03 στις 23:30

«Robocop 2» (1990) σκηνοθεσία Ίρβιν Κέρσνερ

Δράσης – Η συνέχεια των περιπετειών του Robocop μας βρίσκει για άλλη μια φορά στην Delta City η οποία μαστίζεται από το έγκλημα. Μια απεργία της αστυνομίας έχει δώσει το πάτημα σε όλα τα καθάρματα της πόλης να βγουν από τα λαγούμια τους και να σπείρουν το χάος και την καταστροφή.

Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα είναι λιγάκι διαφορετικά, μιας και ανάμεσα στα αποβράσματα της κοινωνίας πλέον συναντάς και αρκετούς πολίτες από τους οποίους δεν θα περίμενες να προβούν σε τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές.

Αιτία για αυτή την στροφή προς το έγκλημα των πολιτών αποτελεί ένα καινούργιο συνθετικό ναρκωτικό που είναι γνωστό στην πιάτσα ως Nuke και εξαιτίας της ικανότητας του να σου αλλάζει και να διογκώνει την διάθεση σου με τον τρόπο που θέλεις το καθιστά το πιο εθιστικό ναρκωτικό που έχει υπάρξει ποτέ.

Ο Άλεξ Μέρφι πάντα πιστός στο καθήκον προσπαθεί σχεδόν μόνος του, παρέα πάντα και με την πιστή συνεργάτιδά του, να επαναφέρει τον νόμο και την τάξη στην πόλη του.

Παίζουν: Πίτερ Γουέλερ, Τζον Γκλόβερ, Μάριο Μασάντο.

*Open, Τετάρτη 15/03 στις 23:45

«The call» (2013) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντ’Οβίντιο

Δραματική Μυστηρίου – Μια λεπτή κλωστή επιβίωσης χωρίζει μια έφηβη, θύμα απαγωγής, από τη μόνη ελπίδα σωτηρίας της, μια ψύχραιμη, καθησυχαστική φωνή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής της ειδικής υπηρεσίας 911. Η Τζόρνταν, οδηγώντας μια ομάδα νέων αστυνομικών σε μια ακόμα μεγάλη επιχείρηση της υπηρεσίας, προσπαθεί να εντοπίσει την πηγή της κλήσης.

Σταδιακά, όμως διαπιστώνει ότι οι λεπτομέρειες της απαγωγής τής θυμίζουν μιαν αντίστοιχη περίπτωση από το παρελθόν, όπου τότε η αποτυχία της να σώσει το θύμα από τα χέρια του παράφρονα απαγωγέα του, τής είχε στοιχειώσει τη ζωή. Τώρα η Τζόρνταν δεν έχει άλλη λύση, από το να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης με τρόπο που δεν το είχε κάνει ποτέ πριν, όχι μόνο για να σώσει την μικρή Κέισι, αλλά και να αποδώσει τη δικαιοσύνη, έστω και με καθυστέρηση…

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Μόρις Τσέστνατ, Μάικλ Έκλαντ, Ντέιβιντ Οτένγκα, Μάικλ Ιμπιριόλι

*Alpha, Τετάρτη 15/03 στις 00:45

«Ghost Rider» (2007) σκηνοθεσία Μάρκ Τζόνσον

Δράσης Τρόμου Φαντασίας – O μοτοσικλετιστής κασκαντέρ Τζόνι Μπλέιζ αναγκάζεται να πουλήσει την ψυχή του σε μία σατανική δύναμη, για να σώσει τη ζωή του πατέρα του.

Το τίμημα που πληρώνει όμως είναι παραπάνω από βαρύ: κάθε νύχτα μεταμορφώνεται στον Ghost Rider, κυνηγό κεφαλών του Διαβόλου, που συλλαμβάνει διαβολικές ψυχές και τις οδηγεί στην κόλαση. Όταν εμφανίζεται στη ζωή του η παλιά του αγάπη, ο Τζόνι έχει μια δεύτερη ευκαιρία στην ευτυχία.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Εύα Μέντες, Γουές Μπέντλεϊ, Σαμ Έλιοτ, Ματ Λονγκ.

*Mega, Τετάρτη 15/03 στις 01:20