Διαμαρτυρία για την επίσκεψη της σχολικής συμβούλου στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας

Πραγματοποιήθηκε χθες, ημέρα Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 επίσκεψη της σχολικής συμβούλου 1ης & 3ης ομάδας σχολείων στο Δημοτικό Σχολείο Μεσοποταμίας με θέμα την ατομική αξιολόγηση.

Σύσσωμος ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Μεσοποταμίας, έχοντας τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και τη στήριξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς, έθεσε τους προβληματισμούς του στη σχολική σύμβουλο για την αξιολόγηση που θέλει να περάσει το Υπουργείο Παιδείας.

Στόχος μιας ουσιαστικής αξιολόγησης θα έπρεπε να είναι η βελτίωση της λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η συνεχής και έμπρακτη στήριξη των εκπαιδευτικών στην παιδαγωγική διαδικασία, ώστε οι μαθητές/τριες να έχουν το σχολείο που τους αξίζει. Δυστυχώς, το Υ.ΠΑΙ.Θ θεωρεί σημαντικότερο, στα πλαίσια της αξιολόγησης, να συμπληρώνουν οι εκπαιδευτικοί ατελείωτες «εκθέσεις» σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες και γενικότερα να τους περιπλέκει σε μία ανούσια γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα

να τους αποσπά από το εκπαιδευτικό τους έργο και να καλλιεργεί τον φόβο. Επιπροσθέτως, το υπουργείο αδιαφορεί για τις ελλείψεις των δημόσιων σχολείων, ακόμη και σε θέματα ασφάλειας των μαθητών και οδηγεί γονείς και εκπαιδευτικούς να αναζητούν χορηγούς για την κάλυψη υλικοτεχνικών υποδομών. Αξιοσημείωτη είναι και η υποβάθμιση σχολικών μονάδων εν μία νυκτί, όπως το Δημοτικό Σχολείο της Μεσοποταμίας που από 12/θέσιο έγινε 7/θέσιο.

Δε φοβόμαστε να αξιολογηθούμε ουσιαστικά και αξιοκρατικά…
Φοβόμαστε τα επικίνδυνα σχέδιά τους για τις ιδιωτικοποιήσεις!!!
Δε θέλουμε να χρησιμοποιούν τους εκπαιδευτικούς σαν
πολιορκητικό κριό για τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Καστοριάς στηρίζει τους συναδέλφους που επέλεξαν να απέχουν από οποιαδήποτε αξιολογική διαδικασία με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και κριτήρια που προβλέπει ο Ν. 4823/21.