7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Χωρίς Οικογένεια» (2018) σκηνοθεσία Αντουάν Μπλοσιέ

Δραματική – Βασισμένη στο ομώνυμο κλασικό αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας του Έκτορα Μαλό, που έχει μεγαλώσει γενιές παιδιών σε όλο τον κόσμο, η ταινία «Χωρίς Οικογένεια» μεταφέρει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του μικρού Remi σε μια σύγχρονη, επική ταινία με μοντέρνο αέρα, υπέροχα σκηνικά, νοσταλγική ατμόσφαιρα και μια συγκινητική και πάνω απ’ όλα αισιόδοξη ιστορία ενηλικίωσης για μικρούς και μεγάλους.

Παίζουν: Ντανιέλ Οτέιγ, Μαλόμ Πακίν, Βιρζινί Λεντουαγιέν, Ζακ Περέν, Λουντιβίν Σανιέ.

*Open, Τρίτη 14/03 στις 21:00

«Κλέφτες Καταστημάτων» (2018) σκηνοθεσία Χιροκάζου Κόρε-Εντα

Δραματική – Μετά από μια εξόρμηση για άλλη μια μικροκλοπή, ο Οσάμου και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι μέσα στο κρύο. Στην αρχή διστακτική να αφήσουν το κορίτσι να μείνει μαζί τους, η σύζυγος του Οσάμου συμφωνεί να αναλάβουν τη φροντίδα της αφού καταλαβαίνει ότι έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες.

Αν και η οικογένεια είναι φτωχή, ίσα-ίσα τα βγάζουν πέρα με τις δουλειές τους και τις μικροκλοπές, μοιάζουν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.

Παίζουν: Σακούρα Αντο, Λίλι Φράνκι, Μάγκου Ματσουόκα, Τζίο Καΐρι.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 14/03 στις 22:00

«Peterloo» (2018) σκηνοθεσία Μάικ Λι

Δραματική –O Μάικ Λι φέρνει στη μεγάλη οθόνη την περιβόητη σφαγή του 1819 στο Σεντ Πίτερς Φιλντς του Μάντσεστερ όταν, κατ’ εντολή των αρχών της πόλης, η ειρηνική διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων διαλύθηκε με αιματηρό τρόπο.

Μία ειρηνική διαδήλωση 60.000 ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στις 16 Αυγούστου 1819, για να απαιτήσουν πολιτικές μεταρρυθμίσεις, επέκταση δικαιωμάτων ψήφου και να διαμαρτυρηθούν για το συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο φτώχειας, μετατράπηκε σε ένα από τα πλέον αιματηρά επεισόδια στη βρετανική ιστορία.

Πολλοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν, προκαλώντας πανεθνική κατακραυγή αλλά και περαιτέρω κυβερνητική καταστολή. Η σφαγή του Πέτερλοου ήταν μια καθοριστική στιγμή στη βρετανική δημοκρατία, η οποία έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην ίδρυση της εφημερίδας The Manchester Guardian.

Παίζουν: Ρόρι Κινίαρ, Μαξίν Πικ, Πιρς Κουίγκλι, Νηλ Μπελ, Φίλιπ Τζάκσον.

*Open, Τρίτη 14/03 στις 23:30

«Spy» (2015) σε σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Κωμωδία, Δράσης – Η Σούζαν Κούπερ είναι μία φιλήσυχη αναλύτρια της CIA, που κάνει κυρίως δουλειά γραφείου και ταυτόχρονα ο αφανής ήρωας πίσω από τις πιο επικίνδυνες αποστολές της Υπηρεσίας. Αλλά όταν ο συνεργάτης της εξαφανίζεται και ένας ακόμη κορυφαίος πράκτορας βρίσκεται σε κίνδυνο, η Σούζαν δηλώνει εθελοντικά συμμετοχή σε μια μυστική αποστολή. Η απρόβλεπτη πράκτορας πρέπει τώρα να αφήσει πίσω το ήσυχο γραφείο της και να εισχωρήσει στον κόσμο ενός θανάσιμου εμπόρου όπλων, έτσι ώστε να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Τζουντ Λο, Ρόουζ Μπάιρν.

*Star, Τρίτη 14/03 στις 00:00

«Επικίνδυνος Θαυμαστής» (2019) σκηνοθεσία Φρεντ Ντέρστ

Αστυνομική Τρόμου – Ο Μους έχει εμμονή με τον αγαπημένο του ήρωα ταινιών δράσης, τον Χάντερ Ντάνμπαρ. Όταν του στερούν την ευκαιρία να τον γνωρίσει επιτέλους από κοντά, ο Μους παίρνει τη βοήθεια της φίλης του Λία, μια φωτογράφο παπαράτσι, που ξέρει πώς να βρει σπίτια διασημοτήτων. Ο Μους ξεκινά να παρακολουθεί τον αγαπημένο του ηθοποιό και ενώ στην αρχή είναι ακίνδυνος, οι ενέργειες του αρχίζουν να παίρνουν σκοτεινή τροπή, καθώς η εμμονή του δυναμώνει. Καθώς οι επισκέψεις στο σπίτι του κλιμακώνονται, ο Χάντερ βρίσκεται σε αυξανόμενο κίνδυνο.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Ντέβον Σάουα, Άνα Γκόλτζα, Τζέικομπ Γκρόντνικ

*Alpha, Τρίτη 14/03 στις 00:20

«Μπάτσος Διαμάντι» (1999) σκηνοθεσία Λες Μέιφιλντ

Κωμωδία – Πριν από δύο χρόνια ο ταλαντούχος διαρρήκτης κοσμημάτων Μάιλς Λόγκαν είχε σχεδιάσει τη ληστεία της ζωής του, με λάφυρο ένα διαμάντι αξίας 20 εκατομυρίων δολαρίων. Δυστυχώς για εκείνον, ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας συγκαταλεγόταν και ένας προδότης, ο άπληστος Ντίκον, ο οποίος δεν ήταν διαθετημένος να μοιραστεί το διαμάντι με κανέναν.

Η εμφάνιση της αστυνομίας ανατρέπει τα σχέδια όλων και ο Μάιλς μόλις που κατορθώνει να το σκάσει προς μία κοντινή οικοδομή, όπου και κρύβει το διαμάντι σ’ έναν αεραγωγό. Τελικά, δεν διαφεύγει της σύλληψης και μέχρι τη στιγμή της αποφυλάκισης, στο μυαλό του βρίσκεται μονάχα εκείνη η ώρα που θα πιάσει ξανά στο χέρι του τον ανεκτίμητης αξίας πολύτιμο λίθο! Δύο χρόνια μετά, ο ελεύθερος πιά Μάιλς παγώνει στη θέα του κτηρίου που είχε αφήσει τότε πίσω του ως οικοδομή. Πρόκειται για το 37ο Αστυνομικό Τμήμα του Λος ‘Αντζελες! Ειρωνία, κακοτυχία, γκαντεμιά και όλα τα στραβά του κόσμου!

Ο Μάιλς επιχειρεί τώρα με διάφορα κόλπα να μπει στο Τμήμα και να βρει το διαμάντι. Για να επιτύχει βέβαια τον σκοπό του, υπάρχουν μονάχα δύο τρόποι: να εισαχθεί ως κρατούμενος ή να εμφανιστεί ως ντετέκτιβ!

Παίζουν: Μάρτιν Λόρενς, Λουκ Γουίλσον, Πίτερ Γκριν

*Mega, Τρίτη 14/03 στις 01:20

«Τα Καλά Παιδιά» (1990) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορτσέζε

Περιπέτεια – Ο Χένρι Χιλ, που μεγαλώνει στην ιταλοαμερικάνικη γειτονιά του Μπρούκλιν, φιλοδοξεί να καταφέρει κάποτε να διεισδύσει στο κύκλωμα των ισχυρών της Μαφίας.

Όταν τελικά τα καταφέρνει, γνωρίζει από κοντά τη βία την ωμότητα, αλλά και τους κώδικες τιμής αυτού του κόσμου, σε όλο τους το μεγαλείο.

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Ρέι Λιότα, Τζο Πέσι, Λορέιν Μπράκο, Πολ Σορβίνο.

*Star, Τρίτη 14/03 στις 02:30