9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Μις Πέρεγκριν: Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά» (2016) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Φαντασίας – Όταν ο πολυαγαπημένος παππούς του Τζέικ τού αφήνει στοιχεία για ένα μυστήριο που διατρέχει διαφορετικούς κόσμους και εποχές, ο Τζέικ βρίσκει ένα μαγικό μέρος γνωστό ως Μις Πέρεγκριν – Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά.

Αλλά τα μυστήρια και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν όταν γνωρίζει τους ενοίκους και μαθαίνει για τις ειδικές τους δυνάμεις… και τους παντοδύναμους εχθρούς τους.

Τελικά, ο Τζέικ ανακαλύπτει ότι μοναχά το δικό του «ασυνήθιστο χάρισμα» μπορεί να σώσει τους νέους του φίλους.

Παίζουν: Εϊσα Μπάτερφιλντ, Εύα Γκριν, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ελα Περνέλ, Αλισον Τζάνεϊ, Τζούντι Ντεντς, Τέρενς Σταμπ.

*Open, Πέμπτη 23/03, στις 21:00

«Λάβετε Θέσεις» (1973) σκηνοθεσία Θόδωρος Μαραγκός

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Δεκαετία του ’70 στα Φιλιατρά του Νομού Μεσσηνίας. Μια ελληνική, επαρχιακή πολίχνη βουλιάζει στη σιωπή. Σταδιακά ερημώνει κι εγκαταλείπεται, καθώς η αστυφιλία μεσουρανεί. Οι εναπομείναντες αγρότες αγωνίζονται να πληρώσουν τα δάνειά τους στην Αγροτική Τράπεζα.

Ο Αντρέας, ένας ράφτης και παλιός δρομέας, τρέχει κάπου κάπου σε αυτοσχέδιους, τοπικούς αγώνες. Ωστόσο, η αναχώρηση της αδελφής του και η αφόρητη πλήξη θα τον αναγκάσουν να πάρει τις αποφάσεις του.

Παίζουν: Βαγγέλης Καζάν, Χρήστος Τόλιος, Κώστας Τσάκωνας, Βασίλης Τσιπίδης, Φανή Τόλιου, Κώσταν Αλεξανδράκης, Κώστας Τζικάκης, Μήτσος Ασημακόπουλος, Χαράλαμπος Φουραναράκης, Αγγελική Μαραγκού

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 23/03, στις 22:00

«Ιστορίες του Μπρονξ» (1993) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Δεκαετία του ’60, οι δρόμοι του Μπρονξ είναι ένα δύσκολο μέρος για να μεγαλώσει κάποιος.
Πρέπει να μαθαίνεις γρήγορα αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να χάσεις τα πάντα.

Ο Καλότζερο, γιος του Λορέντζο, μαθαίνει για τις αρετές της σκληρής και τίμιας δουλειάς από τον πατέρα του, που δεν έχει τίποτα πιο ιερό από την αξιοπρέπειά του, αλλά και τον τρόπο για να βγάλεις εύκολα λεφτά επιβιώνοντας στους δρόμους από τον άντρα που τους ελέγχει, έναν μαφιόζο με το όνομα Σόνι.
Τώρα ο Καλότζερο πρέπει να διαλέξει αν θα κερδίζει τον σεβασμό των άλλων σαν τον πατέρα του ή αν θα τους αναγκάζει να τον σεβαστούν, όπως κάνει ο Σόνι.

Σε μια γειτονιά που κυριαρχούν οι καυγάδες, οι φασαρίες και πυροβολισμοί, ένας νεαρός άνδρας, διχασμένος ανάμεσα σε δύο κόσμους, σύντομα θα μάθει πως για κάθε σεντ εύκολου χρήματος που βγάζεις, υπάρχει ένα δύσκολο, σχεδόν θανάσιμο μάθημα για να διδαχθείς.

Παίζουν: Τσαζ Παλμιντέρι, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Λίλο Μπανκάτο, Φράνσις Κάπρα, Τάραλ Χικς, Τζο Πέσι.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 23/03, στις 23:00

«Winchester: Το σπίτι των φαντασμάτων» (2018) σκηνοθεσία Μάικλ Σπίριγκ, Πίτερ Σπίριγκ

Τρόμου – Σε μια απομονωμένη περιοχή 50 μίλια έξω από το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται η έπαυλη Winchester, το πιο στοιχειωμένο σπίτι στον κόσμο, χτισμένη το 1884.

Κατασκευαζόταν με μανιώδεις ρυθμούς, ολημερίς και ολονυχτίς για δεκαετίες, υπό τις οδηγίες της Σάρα Ουίντσεστερ (Έλεν Μίρεν): έχει επτά ορόφους και εκατοντάδες δωμάτια, διαδρόμους που δεν οδηγούν πουθενά και πόρτες πίσω από τις οποίες κρύβεται τοίχος, σαράντα επτά τζάκια, δύο χιλιάδες καταπακτές, αετώματα, πυργίσκους, αυλές, υαλογραφήματα με αποσπάσματα από σεξπηρικά έργα: «Οι ίδιες αυτές σκέψεις κατοικούν τον μικρό τούτο κόσμο».

Η ιδιοκτήτριά της έπαυλης ήταν η Σάρα Γουίντσεστερ, χήρα και κληρονόμος του Γουίλιαμ Γουίντσεστερ, διάσημου κατασκευαστή όπλων της εποχής και εμπνευστή της ομώνυμης, αυτόματης καραμπίνας.

Στον υπόλοιπο κόσμο μοιάζει με τερατώδες μνημείο που συμβολίζει την τρέλα μιας διαταραγμένης γυναίκας. Όμως η Σάρα δεν το έχτισε για τον εαυτό της, την ανιψιά της (Σάρα Σνουκ) ή τον εκκεντρικό γιατρό Έρικ Πράις (Τζέισον Κλαρκ), τον οποίο έχει καλέσει στο σπίτι, αλλά το δημιούργησε ως καταφύγιο ή τόπο περιορισμού των φαντασμάτων όσων έπεσαν θύματα του θανάσιμου όπλου.

Το έχτισε για να αντιμετωπίσει το ακατανόητο: θύμα ή θύτης, εκατοντάδες πνεύματα που διψούν για εκδίκηση, μερικά καλά και μερικά κακά, φυλακίστηκαν στο άσυλο αυτό και εκείνη ήταν η δεσμοφύλακάς τους. Και το πιο τρομακτικό πνεύμα όλων θέλει να κάνει την Σάρα μία από αυτούς…

Παίζουν: Ελεν Μίρεν, Τζέισον Κλαρκ, Σάρα Σνουκ, Εμ Γουάιζμαν, Αλανα Φαγκαν.

*Open, Πέμπτη 23/03, στις 23:45

«Star Trek: Into Darkness» (2013) σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς

Επιστημονικής Φαντασίας – Όταν το πλήρωμα του θρυλικού Έντερπραϊζ καλείται να επιστρέψει στη Γη, ανακαλύπτει πως μια τρομοκρατική δύναμη που προέρχεται από την ίδια την οργάνωσή τους, απειλεί τον κόσμο με πλήρη καταστροφή. Έτσι, ο κυβερνήτης Κερκ αναλαμβάνει να ηγηθεί των συντρόφων του στη μάχη τους να αποτρέψουν έναν θανάσιμο κίνδυνο που απειλεί όλη την ανθρωπότητα.

Παίζουν: Άλις Ιβ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Βρους Γκρίνγουντ, Κρις Πάιν, Τζον Τσο, Σάιμον Πεγκ, Ζόι Σαλντάνα.

*Alpha, Πέμπτη 23/03, στις 23:50

«Οι Σπεσιαλίστες» (1994) σκηνοθεσία Λουίς Λιόσα

Δραματική  Δράσης – Η Μέι Μάνρο επαναφέρει στην ενεργό δράση τον Ρέι Κουίκ, πρώην πράκτορα της CIA και ειδικό στα εκρηκτικά, καθώς προτίθεται να εκδικηθεί για τη δολοφονία των γονιών της από τον μεγαλοκακοποιό Τζο Λίον και τον γιο του, Τόμας.

Εντωμεταξύ, ο Νεντ Τρεντ, πρώην συνάδελφος του Ρέι, που εργάζεται τώρα για λογαριασμό του Λίον, είναι αποφασισμένος να κλείσει μια και καλή τους παλιούς, ανοιχτούς λογαριασμούς, που έχει με τον Ρέι.

Καθώς ο Ρέι αποδεκατίζει τους άνδρες του Λίον, μπλέκει παράλληλα σ’ ένα φλογερό ειδύλλιο με τη Μέι

Παίζουν: Σάρον Στόουν, Συλβέστερ Σταλόνε, Έρικ Ρόμπερτς, Τζέιμς Γουντ, Μάιτε Βιλάν, Ροντ Στάιγκερ

*Star, Πέμπτη 23/03, στις 00:00

«Παράνομος Κόσμος» (2005) σκηνοθεσία Χάντερ Ρίτσαρντς

Ρομαντικό δράμα – Η «Λόντον» (Τζέσικα Μπίελ) λίγες μέρες πριν μετακομίσει με τον νέο της σύντροφο από την Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια, διοργανώνει ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι σε ένα διαμέρισμα του Μανχάταν.

Ο Σίντ (Κρις Έβανς), πρώην σύντροφος της Λόντον, δεν έχει ξεπεράσει τον χωρισμό τους και έχει απελπισμένα παρασυρθεί στις καταχρήσεις. Θα λάβει με ένα τηλεφώνημα τα νέα για τη Λόντον και σε μια παρορμητική απόφαση της στιγμής θα αποφασίσει να παραστεί ακάλεστος στο πάρτι, με σκοπό να ξανακερδίσει το ενδιαφέρον της.

Παίζουν: Τζέσικα Μπίελ, Κρις ‘Εβανς, Τζέισον Στέιθαμ, Τζον Νιούτον.

*Mega, Πέμπτη 23/03, στις 01:20

«Επικίνδυνες Ερωτήσεις, Θανάσιμες Απαντήσεις» (1990) σκηνοθεσία Σίντεϊ Λουμετ

Αστυνομική Δραματική -Το Q & A είναι μία αστυνομική ταινία με πρωταγωνιστές τους Νίκ Νόλτε και Τίμοθι Χάτον στους ρόλους ενός διεφθαρμένου αστυνομικού και του βοηθού εισαγγελέα (ADA) αντίστοιχα, που είναι αποφασισμένος να φέρει τον πρώτο, ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Μάικ Μπρέναν είναι ένας επιτυχημένος αστυνομικός της Νέας Υόρκης, ο οποίος είναι γνωστός για τη σκληρή στάση του απέναντι στο έγκλημα, αλλά δεν διστάζει να εφαρμόσει συστηματικά, σκοτεινές και ύπουλες τακτικές.

Πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί ποτέ να τον αγγίξει αφού μάχεται για την απόδοση της δικαιοσύνης, με τους δικούς του όρους.

Ο Βοηθός Εισαγγελέα, τον οποίο υποδύεται ο Τίμοθι Χάτον, είναι το ακριβώς αντίθετο του Μπρέναν. Το πάθος του για τη δικαιοσύνη και την ηθική είναι ακλόνητο και είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη όταν ένας έμπορος ναρκωτικών και ένας πληροφοριοδότης σκοτώνονται κάτω από ύποπτες συνθήκες, στη Βάρδια του Μπρέναν.

Κατά την ανάκριση του Μπρέναν, ο αστυνομικός επιμένει ότι δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία και το ίδιο ισχυρίζονται και οι μάρτυρες που ήταν παρόντες.

Μια λεπτομέρεια όμως που προσέχει τυχαία ο ADA, θα του κινήσει το ενδιαφέρον να ασχοληθεί εξονυχιστικά.
Συνεχίζει την έρευνα και σύντομα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Μπρέναν είναι ένοχος για το έγκλημα.

Οι ισχυρισμοί του Μπρέναν ότι ήταν σε άμυνα και ότι προστάτευε τον πληροφοριοδότη του, αφήνουν αδιάφορο τον βοηθό εισαγγελέα, ο οποίος συνεχίζει να τον πιέζει για να μάθει την αλήθεια, μέσα από Επικίνδυνες Ερωτήσεις και Θανάσιμες Απαντήσεις.

Παίζουν: Νικ Νόλτε, Αρμάν Ασάντε, Τίμοθι Χάτον, Λιούις Γκουζμαν, Πάτρικ Ο Νηλ, Τσαρλς Ντάτον

*Open, Πέμπτη 23/03, στις 01:45

«Θεοί και Στρατηγοί» (2003) σκηνοθεσία Ρον Μάξγουελ

Δραματική Πολεμική – Η άνοδος και η πτώση ενός ήρωα, του Στρατηγού Τζάκσον, που τραυματίστηκε σοβαρά και έχασε το χέρι του στη μάχη και για τον οποίο ο Στρατηγός Λι είχε πει χαρακτηριστικά: «Εκείνος έχασε το αριστερό του κι εγώ το… δεξί μου χέρι!».

Μια συγκλονιστική ιστορία, που εκτυλίσσεται στα δραματικά χρόνια του Αμερικάνικου Εμφυλίου Πολέμου.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντυβάλ, Στήβεν Λαγκ, Τζεφ Ντάνιελς, Κέβιν Κονγουεϊ, Ντονζαλι Αμπερνάθι, Μίρα Σορβίνο, Τεντ Τέρνερ.

*Open, Πέμπτη 23/03, στις 02:15