14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Γεμάτο το τηλεοπτικό πρόγραμμα με ταινίες για κάθε γούστο και διάθεση

«Οι Κληρονόμοι» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο θείος Αργύρης αφήνει κληρονομιά στα τρία ανιψιά του τον οίκο μόδας που είχε – μια εξαιρετικά καλοστημένη και κερδοφόρα επιχείρηση. Κληρονόμοι είναι ο κουρέας Παναγιώτης, ο Σώτος, ο οποίος είναι άνεργος αλλά ελπίζει να ανοίξει κάποτε ένα χορευτικό κέντρο, και η χορεύτρια Μαίρη. Αλλά και τον Ρίκο, το διευθυντή του οίκου του, δεν τον άφησε παραπονεμένο ο μακαρίτης. Σε κάθε αρσενικό κληρονόμο αφήνει το 24% της επιχείρησής του, ενώ στην ανιψιά του, το 28%. Όμως τέσσερα μερίδια για μια τέτοια κληρονομιά είναι πολλά και από εδώ ξεκινούν όλες οι παρεξηγήσεις και τα κωμικά απρόοπτα.

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Χλόη Λιάσκου, Έλσα Ρίζου, Περικλής Χριστοφορίδης, Κατερίνα Γιουλάκη, Νικήτας Πλατής, Σάσα Καζέλη.

*Ant1, Κυριακή 26/03, στις 21:00

«Μια Γυναίκα στο Παράθυρο» (1976) σκηνοθεσία Πιερ Γκρανιέρ-Ντεφέρ

Δραματική – Ελλάδα 1936.

Η Μαργκό Σαντορίνι, μια όμορφη και εύπορη νεαρή γυναίκα, είναι παντρεμένη με τον Ρίκο, έναν άφραγκο διπλωμάτη. Το όποιο πάθος ένιωθε ο ένας για τον άλλο έχει παγώσει και η Μαργκό περιμένει τον πραγματικό έρωτα. Μια νύχτα, από το παράθυρό της, γίνεται μάρτυρας ενός ανθρωποκυνηγητού.

O Μιχάλης Βούτρος, ένας κομουνιστής συνδικαλιστής που τον κυνηγά η αστυνομία του Μεταξά, βλέποντας το μισάνοιχτο παράθυρο της Μαργκό, ορμά μέσα για να γλυτώσει Εκείνη τρομάζει στην αρχή αλλά αυτός την καθησυχάζει λέγοντάς της ότι δεν είναι κακοποιός αλλά κάποιος που η αστυνομία κυνηγά για πολιτικούς λόγους.

Σύντομα μοιράζεται τον ιδεαλισμό του και αυτό οδηγεί στον έρωτα. Με τη βοήθεια του Ρίκο και του Ραούλ, ενός φίλου της, καταφέρνει να κρύψει τον Μισέλ πριν εξαφανιστεί μαζί του. Το 1967, η κόρη της Μαργκό και του Μισέλ επιστρέφει στον τόπο όπου ερωτεύτηκαν οι γονείς της.

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Φιλίπ Νουαρέ, Βικτόρ Λανού, Ουμπέρτο ορσίνι, Ντέλια Μποκάρντο, Γκαστόν Μοσίν, Μαρτίν Μπροσάρ.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 26/03, στις 22:00

«I.T. – Προσωπικά μυστικά» (2016) σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Μυστηρίου  – Ο Μάικ Ράιαν τα έχει όλα: μία πανέμορφη γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, ένα «έξυπνο» αυτοματοποιημένο σπίτι προηγμένης τεχνολογίας και μία επιτυχημένη εταιρεία. Όλα όμως ανατρέπονται όταν μετά από μια έντονη σύγκρουση με τον νεαρό Εντ, υπεύθυνο τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας του, ο Μάικ αποφασίζει να τον απολύσει. Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Μάικ παρακολουθεί τη ζωή του να καταρρέει.

Ο Εντ χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για να παρακολουθεί την κόρη του Μάικλ, να βάλει σε κίνδυνο την επιχείρησή του, ακόμη και τη ζωή της οικογένειάς του. Σε έναν κόσμο, όπου δεν υπάρχει ιδιωτικότητα, και τα πιο προσωπικά μυστικά μας μπορούν να αποκαλυφθούν με το πάτημα ενός πλήκτρου, ο Μάικ θα πρέπει να βασιστεί στις παλιές του διασυνδέσεις για να νικήσει αυτό το νέο, on line, είδος εχθρού…

Στην αγόρευσή του, ο Λιάνας ζητά την αθώωση της Ρούσσου κι αποκαλύπτει ότι δολοφόνος είναι η γυναίκα του.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Άννα Φρίελ, Μάικλ Νίκβιστ, Στέφανι Σκοτ, Τζέισον Μπάρι.

*Open, Κυριακή 26/03, στις 22:00

«Κατηγορώ Τους Ανθρώπους» (1966) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Ο εισαγγελέας Φίλιππος Λιάνας (Νίκος Κούρκουλος) αναλαμβάνει μια σημαντική δίκη για φόνο. Ο συνήγορος της Σοφίας Ρούσσου (Φλωρέττα Ζάννα) η οποία κατηγορείται για το φόνο του ζωγράφου Αλέξη Πλατωνίδη, ενός σωματέμπορα γνωστού ως Άριελ, τον μέμφεται διαρκώς λέγοντας ότι χειρίζεται τη δίκη σαν να είναι προσωπική του υπόθεση.

Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης δίκης, ο Λιανάς αποφαίνεται ότι στο εδώλιο της κατηγορουμένης έπρεπε να βρίσκεται η γυναίκα του (Τζένη Ρουσσέα), αφού ο Πλατωνίδης την εκβίαζε επειδή τον είχε εγκαταλείψει για να παντρευτεί τον Λιανά.

Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Τζένη Ρουσσέα, Γιάννης Βόγλης, Φλωρέττα Ζάννα, Μάνος Κατράκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Ελεάνα Απέργη, Σπύρος Καλογήρου, Λαυρέντης Διανέλλος

*ΕΡΤ1, Κυριακή 26/03, στις 22:00

«Η Αλίκη στο Ναυτικό» (1961) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Δύο νέοι, η Αλίκη (Βουγιουκλάκη) – κόρη του διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Λάμπρος Κωνσταντάρας) – και ο Κώστας (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) – δόκιμος αξιωματικός – γνωρίζονται ένα καλοκαίρι στον Πόρο όπου έχουν πάει εκδρομή, ο καθένας με την παρέα του.

Γοητεύονται ο ένας από τον άλλον και συμφωνούν να ανταμώσουν ξανά, αλλά το ραντεβού που δίνουν δεν πραγματοποιείται. Συναντιούνται και πάλι τυχαία στον ετήσιο χορό της Σχολής Δοκίμων.
Στη συνέχεια, η σχολή των δόκιμων πρόκειται να πάει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι. Όταν η Αλίκη το μαθαίνει αυτό προσπαθεί να βρει αφορμή να μπει στο πλοίο.

Η Αλίκη είναι αποφασισμένη να μην ξαναχαθούν και επιβιβάζεται κρυφά στο πλοίο που υπηρετεί ο Κώστας.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιάννης Μαλούχος, Γιάννης Γκιωνάκης, Δέσπω Διαμαντίδου, Καίτη Λαμπροπούλου.

*Alpha, Κυριακή 26/03, στις 22:00

«Η Βασίλισσα» (2006) σκηνοθεσία Στήβεν Φριαρς

Δραματική – Μ. Βρετανία, καλοκαίρι του 1997:
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα μετά το διαζύγιό της με τον Κάρολο και την απομάκρυνσή της από τη βασιλική οικογένεια είναι πλέον ανεπιθύμητο πρόσωπο στο Μπάκινγκχαμ.
Τα νέα του θανάτου της όμως πέφτουν σαν κεραυνός εν αιθρία στο Λονδίνο και ολόκληρο τον πλανήτη. Η κοινή γνώμη θρηνεί την πριγκίπισσα της καρδιάς τους και ζουν ένα άνευ προηγουμένου εθνικό πένθος.
Η βασιλική οικογένεια όμως δεν έδειξε καμία προθυμία να εκφράσει δημόσια τη θλίψη της.

Η απομόνωση στο κάστρο του Μπαλμοράλ και η σιωπή της βασίλισσας Ελισσάβετ προκαλούν το κοινό αίσθημα και οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις φαίνονται στον ορίζοντα.
Ο νεοεκλεγείς Τόνι Μπλερ έχοντας την ψήφο από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, επιθυμεί να λάβει η νεκρώσιμη ακολουθία δημόσιο χαρακτήρα για να ικανοποιήσει το λαϊκό αίσθημα, ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ ζητά μία πιο κλειστή, οικογενειακή τελετή.

Ο Στήβεν Φρίαρς συνδυάζοντας σκηνές από την αναπαράσταση της ζωής στα ανάκτορα, με τηλεοπτικά πλάνα από τα γεγονότα της εποχής, δίνει μια ζωντανή εικόνα της εποχής, που άλλαξε αρκετά πράγματα σε ό,τι αφορά τον τρόπο που οι Βρετανοί βλέπουν τη βασιλεία, αλλά και το πώς η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ έκανε μια υπέρβαση σε σχέση με τις αυστηρές παραδόσεις, προκειμένου να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του λαού της.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Πριγκιπισσα Νταϊάνα, Μάικλ Σιν, Άλεξ τζενινγκς, Έλεν Μακ Κροϊ, Σίλβια Σιμς

*Ant1, Κυριακή 26/03, στις 23:00

«Θεόφιλος» (1987) σκηνοθεσία Λάκης Παπαστάθης

Βιογραφία – Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, παρότι γεννήθηκε αρκετές δεκαετίες μετά την επανάσταση του 1821, μια μέρα εγκατέλειψε το ευρωπαϊκό στυλ ντυσίματος και υιοθέτησε την παραδοσιακή φορεσιά, την φουστανέλα. Ταυτίστηκε με τον ελληνικό μύθο ενός κόσμου ηρώων, από το Μεγάλο Αλέξανδρο ως τους κλέφτες και αρματωλούς του 19ου αιώνα.

Τρεφόταν από τις καθημερινές μορφές του λαϊκού πολιτισμού και από το φως της Ελλάδας. Φορούσε τα ρούχα των ανθρώπων που ζωγράφιζε. Ζούσε μέσα από τους μύθους και την ιστορία των συμβόλων αυτού του τόπου. Αυτός ο φωτισμένος άνθρωπος, οδηγήθηκε στην πιο απόκρυφη απουσία του Ελληνικού Μύθου, στην τέχνη του. Ζωγράφιζε με ένα μοναδικό προσωπικό τρόπο, πρωτοφανή για τα δεδομένα της εποχής.

Παίζουν: Δημήτρης Καταλειφός, Σταμάτης Φασουλής, Δημήτρης Καμπερίδης, Ειρήνη Χατζηκωνσταντή, Θεόδωρος Έξαρχος, Υβόννη Μαλτέζου, Θέμης Μάνεσης, Ντίνος Λύρας.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 26/03, στις 23:10

«Στο Τέλος του Δρόμου» (2012) σκηνοθεσία Ντέρεκ Σιάνφρανς

Αστυνομική, δράμα – O Λουκ είναι μοτοσικλετιστής κασκαντέρ και βγάζει το μεροκάματό του στο θρυλικό “γύρο του θανάτου”, ενός περιοδεύοντος λούνα παρκ. Στο πέρασμά του από τη Νέα Υόρκη, ξαναβρίσκει τη χαμένη του αγάπη και μαθαίνει ότι έχει αποκτήσει μαζί της ένα γιο.

Αποφασίζει να εγκαταλείψει τη ζωή στους δρόμους και να γίνει ο ιδανικός πατέρας, ο πατέρας, που ο ίδιος δεν είχε ποτέ στο πλευρό του.

Όμως ο νέος εργοδότης του τον μπλέκει σε μία σειρά από ληστείες σε τράπεζες και ο Λουκ μπαίνει στο στόχαστρο του Έιβερι, ενός φιλόδοξου αστυνομικού.

Η αντιπαράθεση των δύο αντρών θα έχει συγκλονιστικές συνέπειες και για τους δύο…

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντεζ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα, Μπεν Μεντελσον.

*Star, Κυριακή 26/03, στις 23:30

«Ο Μαύρος Πύργος» (2017) σκηνοθεσία Νικολάι Αρσέλ

Περιπέτεια – Ο Μαυροντυμένος Άντρας (Μάθιου ΜακΚόναχι) και ο τελευταίος Πιστολέρο (Ίντρις Έλμπα) θα παλέψουν στην αιώνια μάχη του καλού απέναντι στο κακό.

Η κινηματογραφική μεταφορά της σαρωτικής ιστορίας του Μαύρου Πύργου από τον συγγραφέα του τρόμου Στίβεν Κιγκ. Υπάρχουν κι άλλοι κόσμοι εκτός από τους δικούς μας.

Ο Μαύρος Πύργος είναι ο στόχος του Γουόλτερ ο΄ Ντιμ (Μαθιου ΜακΚόναχι), θέλει να τον γκρεμίσει για να μπορούν οι δαίμονες και το κακό που τον υπηρετεί, να κυριαρχήσει στο σύμπαν.

Για να το καταφέρει αυτό χρειάζεται να αιχμαλωτίσει την “λάμψη” των παιδιών. Ο  Ρόλαντ Νεστσέιν (Ίντρις Έλμπα) είναι ο μόνος που μπορεί να τον σταματήσει και σύμμαχός του σε αυτό τον αγώνα είναι ο Τζέικ, ένα αγόρι που θρηνεί τον θάνατο του πατέρα του και η “λάμψη” του είναι ικανή να σαρώσει τα πάντα.

Ο Ρόλαντ είναι αποφασισμένος να εμποδίσει τον Μαυροντυμένο Άντρα απ’ το να γκρεμίσει το Μαύρο Πύργο, το μοναδικό θεμέλιο που συγκρατεί αυτόν και τους άλλους κόσμους. Στην τελική μάχη το καλό και το κακό θα συγκρουστούν. Ποιος θα είναι ο νικητής;

Παίζουν: Ιντρις Ελμπα, Μάθιου Μακ Κόναχεϊ, Τομ Τέιλορ, Κλόντια Κιμ, Φρανκ Κρανζ, Άμπι Λη, Κάθριν Γουινικ.

*Mega, Κυριακή 26/03, στις 00:00

«Το Σινικό τοίχος» (2016) σκηνοθεσία Γίμου Ζανγκ

Περιπέτεια φαντασίας – Στον 10ο αιώνα μ.Χ. στην Κίνα, δύο μισθοφόροι πολεμιστές, κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για πυρίτιδα, φυλακίζονται στο Σινικό Τείχος. Εκεί διαπιστώνουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου. Υπερφυσικά τέρατα που, σύμφωνα με τον θρύλο, «ξυπνούν» κάθε 60 χρόνια, πολιορκούν το Σινικό Τείχος και από τη μια στιγμή στην άλλη, η αναζήτησή της μοίρας μετατρέπεται σε ένα ταξίδι ηρωισμού. Οι δύο μισθοφόροι ενώνονται με έναν τεράστιο στρατό επανδρωμένο με τους καλύτερους πολεμιστές της Κίνας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή τη φαινομενικά ασταμάτητη δύναμη.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Πέδρο Πασκάλ, Γουίλεμ Νταφόε, Τιάν Τζινγκ, Άντι Λάου, Λου Χαν.

*Ant1, Κυριακή 26/03, στις 01:00

«Στη Σκιά του Τρόμου» (1976) σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ

Κωμικό θρίλερ – Ένα ψευτο-μέντιουμ και ο ταξιτζής εραστής-συνεργός της, γίνονται ερασιτέχνες ντετέκτιβ για χάρη μιας πλούσιας χήρας, που τους ζήτησε να βρουν τον χαμένο ανιψιό της. Την κατάσταση δυσκολεύει το γεγονός πως το ίδιο το πρόσωπο που αναζητείται είναι ένας άνθρωπος καταζητούμενος, ένας στυγνός, αλλά απόλυτα κομψός, κλέφτης και απαγωγέας πλουσίων, που δε διστάζει να δολοφονήσει ανθρώπους αν παραστεί ανάγκη.

Παίζουν: Κάρεν Μπλακ, Μπρους Ντερν, Μπάρμπαρα Χάρις, Γουίλιαμ Ντιβέιν, Εντ Λότερ, Καθλίν Νέσμπιτ, Καθρίν Χέλμοντ

*Alpha, Κυριακή 26/03, στις 01:45

«Ρόμποκοπ 3» (1993) σκηνοθεσία Φρεντ Ντέκερ

Αστυνομική  Δράσης  – Ο μοναδικός αστυνόμος -ρομπότ παίρνει το μέρος των αδικημένων πολιτών σε μια διεφθαρμένη κοινωνία του μέλλοντος επιβάλλοντας την τάξη με τον δικό του μοναδικό τρόπο όταν μια εταιρεία σχεδιάζει να εκκενώσει μία από τις καλύτερες περιοχές της πόλης και να κτίσει έναν γυάλινο πύργο. Για να πετύχουν τον σκοπό τους τα αφεντικά της εταιρείας δε διστάζουν να δολοφονήσουν τους κατοίκους που αντιστέκονται στα σχέδια τους. Μοναδική ελπίδα, ο Ρόμποκοπ…

Ο Ρομποκόπ θα είναι ο μόνος που θα βοηθήσει τους κατοίκους στον αγώνα τους εναντίον της κτηματομεσιτικής εταιρίας που θέλει να τους διώξει από τα σπίτια τους.

Παίζουν: Ρόμπερτ Μπερκ, Νάνσι Άλεν, Ριπ Τορν.

*Open, Κυριακή 26/03, στις 02:00

«Ο Καθηγητής Μάρστον και οι Wonder Women» (2017) σκηνοθεσία  Άντζελα Ρόμπινσον

Δράμα – Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος ή πότε δημιούργησε έναν υπερήρωα; Σε αυτή την βιογραφική, απίστευτα αληθινή ιστορία, μαθαίνουμε τι ήταν εκείνο που ενέπνευσε τον ψυχολόγο του Χάρβαρντ Δρ. Γουίλιαμ Μούλτον Μάρτσον να δημιουργήσει τον εμβληματικό χαρακτήρα της Wonder Woman στην δεκαετία του 1940.

Ενώ η φεμινίστρια υπερηρωίδα του Μάρστον επικρίθηκε για τη «σεξουαλική διαστροφή» της, ο ίδιος κρατούσε ένα μυστικό που θα μπορούσε να τον είχε καταστρέψει… κι όμως αυτός ο άνδρας εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει την ηρωίδα του από την σύζυγο του, Ελίζαμπεθ, και την ερωμένη τους, Όλιβ Μπιρν.

Πρόκειται για δύο δυναμικές γυναίκες από τον κλάδο της ψυχολογίας, που αψήφησαν τις συμβάσεις, κι έχτισαν μια μυστική ζωή με τον καθηγητή.

Παίζουν: Λουκ Έβανς, Ρεμπέκα Χολ, Μπέλα Χίθκοουτ, Κόνι Μπρίτον.

*Mega, Κυριακή 26/03, στις 02:30

«Οι Ασυγχώρητοι» (1992) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δράσης – Ο Γουίλιαμ Μάνι είναι ένας πρώην παράνομος, που προσπαθεί να ξεχάσει το παρελθόν του. Έχουν περάσει έντεκα χρόνια από τότε, που εγκατάλειψε το όπλο του, αφήνοντας πίσω του μία φοβερή φήμη αδίστακτου φονιά.

Τώρα ζει ήρεμα με το γιο του και την κόρη του, φροντίζοντας το κτήμα του, στο Κάνσας.

Η οικονομική του κατάσταση είναι άσχημη και το κτήμα δεν του αποφέρει τα απαραίτητα προς το ζην.

Όταν ο Σκότφιλντ Κιντ, κυνηγός επικηρυγμένων, τον επισκέπτεται και του ζητάει τη βοήθειά του για να εντοπίσει δυο καουμπόις, που δολοφόνησαν μία πόρνη, ο Μάνι αποφασίζει να δεχτεί.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τζιν Χάκμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Ρίτσαρντ Χάρις, Σολ Ρούμπινεκ, Φράνσις Φίσερ

*Star, Κυριακή 26/03, στις 02:40