Πώς έπεισαν οι αστυνομικοί 60χρονη να μην πέσει από τη σκαλωσιά στη Θεσσαλονίκη

Αίσιο τέλος με τη γυναίκα που για περισσότερες από τέσσερις ώρες απειλούσε να πέσει από την ταράτσα πολυκατοικίας

Για περισσότερες από τέσσερις ώρες παρέμεινε στον 7ο όροφο της οικοδομής στη Θεσσαλονίκη η γυναίκα που απειλούσε πως θα δώσει τέλος στη ζωή της.

Επί τόπου στην περιοχή Ντεπώ και συγκεκριμένα στην οδό Γαβριηλίδη, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή, μεταξύ άλλων, διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. και ψυχολόγος, ενώ σε ετοιμότητα ήταν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Λίγο μετά τις 22.30, μετά από τις επίμονες προσπάθειες του ειδικού διαπραγματευτή της Ελληνικής Αστυνομίας η γυναίκα πείστηκε να συνεργαστεί και οι αστυνομικοί τη μετέφεραν στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστή στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα περίπου 60 ετών, ανέβηκε στην ταράτσα της 7όροφης οικοδομής επί της οδού Γαβριηλίδη στις 5 το απόγευμα, ενώ ο λόγος που απειλούσε ότι θα πέσει στο κενός παραμένει άγνωστος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι κάτοικος της περιοχής.

Ο διαπραγματευτής της αστυνομίας ακούστηκε να προτείνει στη γυναίκα «να έρθω να σε πιάσω από το χέρι για να κατέβουμε μαζί» και να της λέει «θέλω να σε βοηθήσω». Σε μια ακόμη προσπάθεια να πείσει τη γυναίκα να μη κάνει βουτιά θανάτου και να απομακρυνθεί από την άκρη του μπαλονιού, ο διαπραγματευτής της είπε «όσο είσαι μαζί μου δεν θα σε πειράξει κανείς».

Η 60χρονη ζήτησε να δει την κόρη της, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τα παιδιά της.

Σημειώνεται ότι οι πυροσβέστες τοποθέτησαν στο σημείο το ειδικό στρώμα, όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

IMG-9a1a36b4fb30485e5858a584d4129cc3-Vthessaloniki__1__2thessaloniki__3__2thessaloniki__4__2