8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Αξέχαστη Διαδρομή» (2015) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Τίλμαν 

Κοινωνική, δραματική, ρομαντική – Ο Λουκ, ένας πρώην πρωταθλητής γητευτής ταύρων που θέλει να κάνει την επιστροφή του, και η Σοφία, μια φοιτήτρια που ονειρεύεται να τα καταφέρει στον καλλιτεχνικό κόσμο της Νέας Υόρκης, ζουν τον έρωτα τους, αλλά οι δρόμοι που θέλουν να ακολουθήσουν δυσκολεύουν το μεταξύ τους μέλλον. Ο δρόμος τους θα διασταυρωθεί με αυτόν του γηραιού Άιρα, του οποίου οι αναμνήσεις από την αγαπημένη του επί δεκαετίες εμπνέουν το ζευγάρι.

Παίζουν: Μπριτ Ρόμπερτσον, Σκοτ Ίστγουντ, Άλαν Άλντα, Τζακ Χιούστον.

*Open, Πέμπτη 30/03, στις 21:00

«Ο Διαχειριστής» (2009) σκηνοθεσία Περικλής Χούρσογλου

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ο Παύλος είναι ένας τυπικός Έλληνας μεσοαστός, κοντά στα 50. Έχει δύο παιδιά τα οποία κάθε πρωί πηγαίνει σχολείο, την πολυκατοικία όπου είναι διαχειριστής, την αποχέτευση ξεχαρβαλωμένη, τη μάνα του που δεν εννοεί να καταλάβει πως ο γιος της είναι παντρεμένος με άλλη γυναίκα, τη γυναίκα του που έπειτα από 10 χρόνια γάμου τον νιώθει ολοένα να απομακρύνεται.

Όμως ο Παύλος έχει ένα όραμα, να κάνει αυτόν τον μικρό κόσμο καλύτερο! Μέσα σε όλα αυτά μια κοπέλα, η Γιάννα, με τα μισά χρόνια του Παύλου, πρώτη θ αγγίξει το χέρι του και για πρώτη φορά ο Παύλος θα φιλήσει μια άλλη γυναίκα. Ο Παύλος σταδιακά θα αγγίξει τα όριά του, όμως, παράλληλα θα ανακαλύψει πως η λύση που ψάχνει, βρίσκεται μέσα του…

Θέλοντας να μιλήσει για καθημερινές καταστάσεις, οικείες συμπεριφορές και στιγμές που μπορούν να καθορίσουν τη ζωή μας, ο Περικλής Χούρσογλου δημιούργησε μια ταινία με άξονα την οικογένεια. Πρωτοτύπησε, επιλέγοντας για πρωταγωνιστή μια πραγματική οικογένεια, τη δική του, κρατώντας ο ίδιος τον βασικό ρόλο.

Παίζουν: Περικλής Χούρσογλου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Κώστας Βουτσάς, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Κατερίνα Γιουλάκη, Κωνσταντίνος Χούρσογλου, Ιορδάνης Χούρσογλου, Νίκος Γεωργάκης.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 30/03, στις 22:00

«Μπάτσος ή Αλήτης» (1979) σκηνοθεσία Ζωρζ Λοτνέρ

Δράσης  Κωμωδία – Δύο αρχηγοί συμμοριών, με τη βοήθεια και τη συνοδεία ορισμένων νομικών, κυβερνούν τη Νίκαια. Όταν ένας αστυνομικός ντετέκτιβ και μια πόρνη δολοφονούνται, ο Στάνισλας Μπόροουϊτς, από τις εσωτερικές υποθέσεις, καλείται να τακτοποιήσει τα πράγματα. Κάνει τη δουλειά του, μόνος και ινκόγκνιτο, επιδεικνύοντας ελάχιστο σεβασμό στους νόμους και τους κανονισμούς – ένας αστυνομικός που χρησιμοποιεί σκληρές τακτικές. Αλλά η απροσδόκητη άφιξη της δεκατριάχρονης κόρης του πρόκειται να αλλάξει τα σχέδιά του.

Παίζουν: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Μισέλ Καλαμπρί, Κλοντ Μπροσέ ,Ζουλί Ζεζεκέλ

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 30/03, στις 23:00

«Επικίνδυνες Κυρίες» (2019) σκηνοθεσία Λορίν Σκαφάρια

Δραματική Κομεντί – Mια παρέα από στρίπερς στην Νέα Υόρκη, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008, βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντέστινι και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ.

Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Κόνστανς Γου, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζούλια Στάιλς, Λίλι Ράινχαρτ, Cardi B, Lizzo.

*Open, Πέμπτη 30/03, στις 23:45

«Η Ώρα των Εκτελεστών» (1995) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο Ρόμπερτ Ραθ (Σιλβέστερ Σταλόνε,) θεωρείται ο καλύτερος δολοφόνος επί πληρωμή. Όμως, τώρα πια το μόνο που επιθυμεί είναι να εγκαταλείψει οριστικά το «επάγγελμά» του. Παρόλα αυτά, όταν αναλαμβάνει ένα τελευταίο συμβόλαιο, η κατάσταση περιπλέκεται αφού ο Ραθ αισθάνεται μια έντονη έλξη για τον στόχο του, τη γοητευτική Ιλέκτρα, (Τζούλιαν Μουρ).

Παράλληλα, ο Μιγκέλ Μπέιν (Αντόνιο Μπαντέρας) ένας νεαρός κι αρκετά ενθουσιώδης «συνάδελφός» του Ραθ, που φιλοδοξεί να πάρει την πρωτιά από τον τελευταίο, σκοπεύει να δολοφονήσει αυτός την Ιλέκτρα για να καρπωθεί την αμοιβή και κατόπιν να σκοτώσει και τον Ραθ.

Η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο επαγγελματίες δολοφόνους θα είναι σκληρή.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζούλιαν Μουρ, Κέλι Ρόουαν.

*Star, Πέμπτη 30/03, στις 00:10

«Killers Anonymous» (2019) σκηνοθεσία Μαρτίν Όουεν 

Αστυνομική Δράσης Μυστηρίου – Η ταινία αφορά μια ομάδα υποστήριξης δολοφόνων, η οποία πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις, με τους δολοφόνους να παίρνουν έναν ασφαλή χώρο για να μοιραστούν την εμπιστοσύνη τους και τους λογαριασμούς των παραβάσεών τους.

Όταν ένας εξ αυτών αποτυγχάνει να δολοφονήσει ένα γερουσιαστή έρχονται αντιμέτωποι με την προδοσία.
Το ερώτημα πλέον είναι ποιος μπορεί να εμπιστευτεί ποιον και ποιος τους έχει προδώσει.

Παίζουν: Γκάρυ Όλντμαν, Τζέσικα Άλμπα, Ελίζαμπεθ Μόρις, Ράιαν Νικόλ Μπράουν, Κιθ Μέισον, Τόμι Φλάναγκαν.

*Alpha, Πέμπτη 30/03, στις 00:45

«Ξέρω τι Κάνατε Πέρυσι το Καλοκαίρι» (1997) σκηνοθεσία Τζιμ Γκιλέσπι

Μυστηρίου Τρόμου – Μια παρέα τεσσάρων φίλων χτυπούν και σκοτώνουν έναν άνθρωπο στο δρόμο, μετά από ατύχημα με το αμάξι τους.

Τους πιάνει πανικός και αποφασίζουν να ρίξουν το πτώμα στη θάλασσα και να μην ξαναμιλήσουν ποτέ για το συμβάν.

Ένα χρόνο μετά, όλοι τους συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους, μέχρι που μία κοπέλα από την παρέα θα λάβει ένα σημείωμα που γράφει: Ξέρω τι έκανες πέρσι το καλοκαίρι..

Παίζουν: Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, Σάρα Μισέλ Γκέλαρ, Αν Χεκ, Ράιαν Φιλίπε, Φρέντι Πρινς Τζούνιορ.

*Mega, Πέμπτη 30/03, στις 01:20

«Γεννημένοι Δολοφόνοι» (1994) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Δραματική Δράσης – Αυτή είναι η ιστορία ενός ζευγαριού, του Μίκι και της Μάλορι Νοξ, που διατρέχουν τις ΗΠΑ, συχνά σκοτώνοντας αυτούς που είχαν την ατυχία να βρεθούν στον δρόμο τους.

Έγινε πασίγνωστη παγκοσμίως για το βίαιο περιεχόμενό της και τα εμπνευσμένα «αντιγραφικά» εγκλήματα. Η ταινία Γεννημένοι Δολοφόνοι (Natural Born Killers) έλαβε το χρίσμα της 8ης πιο αμφιλεγόμενης ταινίας στην ιστορία του κινηματογράφου, από το Entertainment Weekly, το 2006

Ο Μάικ και η Μάλορι, με τραυματικές παιδικές εμπειρίες, γίνονται εραστές και στη συνέχεια κατά συρροήν δολοφόνοι ενώ δοξάζονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο ντετέκτιβ Τζακ Σκανέτι αρχίζει να τους ψάχνει, νιώθοντας ένα άσβεστο μίσος, αφού και η μητέρα του είχε δολοφονηθεί από έναν κατά συρροήν δολοφόνο. Εν τω μεταξύ, ο Μίκυ και η Μάλορι παντρεύονται και γίνονται επίσημο ζευγάρι δολοφόνων.

Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να τους θαυμάζουν λόγω της δημοσιότητας που έχουν τα εγκλήματά τους, ειδικά στην εκπομπή του Γουέιν Γκέιλ. Ο κόσμος έλεγε: «Αν γίνω δολοφόνος, θέλω να γίνω σαν τον Μίκυ και την Μάλορι Νοξ»….

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γούντι Χάρελσον, Τζούλιετ Λιούις, Τομ Σάιζμορ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ρόντνεϋ Ντέηντζερφιλντ, Ρίτσαρντ Λάινμπακ, Εντ Γουάιτ.

*Open, Πέμπτη 30/03, στις 02:00