10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Βράδυ Κυριακής με όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Μοντέρνα Σταχτοπούτα» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία – Η Κατερίνα είναι μια ορφανή κοπέλα που ζει με τη γιαγιά της και τα τρία μικρά αδελφάκια της. Όμορφη και έξυπνη, αγωνίστηκε να μορφωθεί, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της υποχρεώσεις.

Δυστυχώς, όμως, δεν έχει κατορθώσει να βρει δουλειά. Έτσι, όταν πληροφορείται ότι ο Αλέξης Βαρνέζης, γενικός διευθυντής μιας μεγάλης εταιρείας πετρελαίων, απέλυσε την ιδιαιτέρα γραμματέα του, βρίσκει τρόπο να φτάσει μέχρι τον Βαρνέζη και, χάρη στις ικανότητές της, κατορθώνει να κερδίσει την κενή θέση.

Σιγά-σιγά, μετά από πολλές παρεξηγήσεις, αλλά και μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Ρώμη, η Κατερίνα κατορθώνει να γοητεύσει τον πλούσιο προϊστάμενό της και να τον πείσει να την… διώξει από γραμματέα του και να την κάνει γυναίκα του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Άρης Μαλιαγρός, Σταύρος Ξενίδης, Χρήστος Πάρλας, Δέσποινα Νικολαΐδου.

*Ant1, Κυριακή 02/04, στις 21:00

«Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης» (2011) σε σκηνοθεσία Έρικ Νταρνέλ, Τομ ΜακΓκραθ

Animation – Οι λατρεμένοι μας φυγάδες, η γνωστή παρέα του Ζωολογικού Κήπου, αγωνίζεται και σε αυτήν την ταινία, προκειμένου να φτάσει στη Νέα Υόρκη!

Ο Άλεξ το λιοντάρι, ο Μάρτι η ζέβρα, ο Μέλμαν η καμηλοπάρδαλη και η Γκλόρια ο ιπποπόταμος ακόμα προσπαθούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους και φυσικά, από την τρίτη αυτή απόπειρά τους, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λεμούρια, ο Βασιλιάς Τζούλιαν, ο Μορίς και οι τρισχαριτωμένοι Πιγκουίνοι!

Έτσι, όλοι μαζί ταξιδεύουν ανά την Ευρώπη, έχοντας βρει και την τέλεια κάλυψη: ένα τσίρκο σε περιοδεία το οποίο, μάλιστα, οι φίλοι μας φτιάχνουν στα μέτρα τους, δηλαδή σε στιλ Μαδαγασκάρης! Στο κατόπι τους βρίσκεται η δαιμόνια αστυνομικός Σαντέλ Ντι Μπουά που τους καταδιώκει, ελπίζοντας να εμπλουτίσει τη συλλογή της και με ένα κεφάλι λιονταριού!

Με τις φωνές των: Σπύρος Ζουπάνος, Γεράσιμος Γεννατάς, Κατερίνα Γκίργκις, Πέτρος Δαμουλής.

*Alpha, Κυριακή 02/04, στις 21:40

«Χωρίς Στοργή» (2009) σκηνοθεσία Χάρι Κλεβεν

Δραματική – Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’60, την εποχή που η Μπριζίτ Μπαρντό έβγαζε τα ρούχα της στην ταινία “Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα”, τα νεαρά κορίτσια κλείνονταν σε εξαιρετικά σκληρά ιδρύματα που διοικούνταν από καλόγριες και ονομάζονταν “Le Bon Pasteur”, “Καλός Ποιμένας”. Δημιουργήθηκαν για να σώσουν αυτές τις “χαμένες ψυχές” μέσω της εργασίας και της προσευχής.

Η Σιλβί, που μεγάλωσε με τη θεία και τον θείο της, πιάστηκε να φλερτάρει με τον Πολ. Αποφασίζουν να τη στείλουν στον “Καλό Ποιμένα”.

Εκεί, η Σιλβί και τα άλλα χαμένα κορίτσια ανακαλύπτουν σιγά-σιγά ότι υπάρχει ένα τίμημα αποξένωσης που πρέπει να πληρώσουν για να “σωθούν από την αμαρτία” : τα ονόματά τους αλλάζουν, διδάσκονται να κρύβουν το σώμα τους, να νιώθουν περιφρόνηση για τον εαυτό τους και τις συντρόφους τους.

Έχοντας υποφέρει στην αρχή από τις βίαιες σχέσεις με τα κορίτσια, η Σιλβί γίνεται φίλη με την Ντενίζ, αναμφίβολα μία από τις πιο αντιδραστικές “τροφίμους”. Όπως και οι άλλες έγκυοι, αναγκάστηκε να γεννήσει ανώνυμα και της πήραν το μωρό.

Παίζουν: Σόκο, Μπερναντέτ Λαφόν, Μαριάν Μπασλέρ, Άννι Γκεκόριο

*ΕΡΤ3, Κυριακή 02/04, στις 21:40

«Η Μούμια» (2017) σκηνοθεσία Άλεξ Κούρτζμαν

Δράσης Θρίλερ Φαντασίας – Ο Νικ Μόρτον, ένας στρατιώτης, αναλαμβάνει να συνοδέψει σε μια αποστολή στο Ιράκ την αρχαιολόγο Τζένι Χάλσεϊ. Τυχαία ανακαλύπτουν τη σαρκοφάγο της αρχαίας πριγκίπισσας της Αιγύπτου, Αχμανέτ. Η Αχμανέτ ξυπνάει από τον λήθαργό της και μαζί της ξυπνάει ένα πρωτόγνωρο μίσος και δίψα για εκδίκηση, πέρα από την ανθρώπινη φαντασία.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ράσελ Κρόου, Άναμπελ Γουάλις, Σοφία Μπουτέλα.

*Ant1, Κυριακή 02/04, στις 23:15

«Μια Μικρή Χάρη» (2018) σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Μυστηρίου – Η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από την Στέφανι μια μαμά «vlogger» που αναζητά την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση της καλύτερης της φίλης , της Έμιλi.

Η Έμιλι ένα πρωινό της τηλεφωνεί και της ζητάει μια μικρή χάρη, να παραλάβει η Στέφανι τον γιό της από το σχολείο μέχρι η ίδια να επιστρέψει από την δουλεία της. Από εκείνη την στιγμή τα ίχνη της Έμιλι αγνοούνται.

Παίζουν: Άννα Κέντρικ, Μπλέικ Λάιβλι, Λίντα Καρντελίνι, Ρούπερτ Φρε

*Star, Κυριακή 02/04, στις 23:30

«Revolver» (2005) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης – Ο Τζέικ Γκριν είναι ένας παράτολμος τζογαδόρος με πολλά κότσια, αλλά χωρίς μυαλό. ‘Eνα βράδυ, θα λάβει μια πρόσκληση για να καθίσει στο τραπέζι για μια παρτίδα τζόγου. ‘Oταν, όμως, κερδίσει τον Μάτσα, έναν βίαιο ιδιοκτήτη καζίνο, θα μπλέξει σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Ρέι Λιότα, Βίνσεντ Παστόρε. Αντρέ 3000, Μαρκ Στρογκ, Φραντσέσκα Άνις, Άντζελα Λόρεν Σμιθ

*Ant1, Κυριακή 02/04, στις 01:15

«Million Dollar Baby» (2004) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ 

Κοινωνική – Ο Φράνκι είναι ένας πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας, ο οποίος έχει τώρα το δικό του γυμναστήριο για να προπονεί επίδοξους πυγμάχους.

Παρά το σκληροτράχηλο παρουσιαστικό του, στην πραγματικότητα κρύβει πολλές ευαισθησίες αλλά φοβάται να τις δείξει γιατί η ζωή τον έχει πληγώσει βαθιά. Όλα θα αλλάξουν την ημέρα που θα μπει στο γυμναστήριό του η Μάγκι, μια τριαντάχρονη σερβιτόρα με δύσκολο παρελθόν αλλά γεμάτη θέληση και αποφασιστικότητα.

Ο Φράνκι επιμένει πως δεν προπονεί γυναίκες, όμως η Μάγκι με την επιμονή της θα τον κάνει να αλλάξει γνώμη. Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι που θα μάθει και στους δύο πολύ περισσότερα από ό,τι μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Παίζουν: Χίλαρι Σουόνκ, Κλιντ Ίστγουντ, Μόργκαν Φρίμαν.

*Alpha, Κυριακή 02/04, στις 01:15

«Το Μεγάλο Δίλημμα» (2004) σκηνοθεσία Τζορτζ Άρμιτατζ

Κωμωδία – Αποφασισμένος να κυνηγήσει την… τύχη του, ο νεαρός σέρφερ και ενίοτε μικροαπατεώνας Τζακ Ράιαν ταξιδεύει μέχρι το εξωτικό νησί Ουάχου στον Ειρηνικό.

Εκεί πιάνει δουλειά στην εταιρία του Ρέι Ρίτσι, ενός αριβίστα κτηματομεσίτη, που έχει αναλάβει την κατασκευή ενός τουριστικού θέρετρου, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των ιθαγενών του νησιού.

Η διαρκής και έντονη αντιπαράθεση του Τζακ με τον Λου Χάρις, επιστάτη και «δεξί χέρι» του Ρίτσι, καταλήγει σε καυγά με αποτέλεσμα ο Τζακ να χάσει τη δουλειά του, αλλά παράλληλα να γνωρίσει τον δικαστή Γουόλτερ Χιουζ.

Εντυπωσιασμένος από το θάρρος του νεαρού, ο Χιουζ τον προσλαμβάνει ως βοηθό του.

Παίζουν: Τσάρλι Σιν, Μόργκαν Φρίμαν, Όουεν Ουΐλσον, Γκάρι Σινίζ, Σάρα Φόστερ, Βίνι Τζόουνς

*Star, Κυριακή 02/04, στις 02:00

«Επικίνδυνες Κυρίες» (2019) σκηνοθεσία Λορίν Σκαφάρια

Δραματική Κομεντί – Mια παρέα από στρίπερς στην Νέα Υόρκη, κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2008, βλέπουν τους πελάτες τους και τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται.

Με αρχηγό τη φιλόδοξη χωρισμένη μητέρα Ντέστινι και με τη βοήθεια της βετεράνου στρίπερ Ραμόνα, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους κλέβοντας και εξαπατώντας πλούσιους άντρες της Γουόλ Στριτ.

Το σχέδιο τους δουλεύει με μεγάλη επιτυχία μέχρι που τα πράγματα αρχίζουν να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Παίζουν: Κόνστανς Γου, Τζένιφερ Λόπεζ, Τζούλια Στάιλς, Λίλι Ράινχαρτ, Cardi B, Lizzo.

*Open, Κυριακή 02/04, στις 02:00

«UFO» (2018) σε σκηνοθεσία Ράιαν Έσλινγκερ

Περιπέτεια Μυστηρίου – Ο Ντέρεκ Ετσεβάρο (Άλεξ Σαρπ) είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι όταν ήταν παιδί είχε έρθει σε επαφή με UFO.
Αυτή η σκέψη τον στοιχειώνει ακόμη και σήμερα που είναι φοιτητής κολλεγίου. Έτσι όταν μια σειρά ανεξήγητων φαινομένων αναφέρονται σε αεροδρόμια των ΗΠΑ, βρίσκει το κίνητρο που χρειάζεται για να αρχίσει μία προσωπική έρευνα ως προς την ύπαρξη των εξωγήινων.

Η βοήθεια θα έρθει από την φίλη του Νάταλι (Έλα Παρνέλ) και την καθηγήτρια Μαθηματικών Δρ. Χέντρικς (Γκίλιαν Άντερσον).
Οι τρεις τους αγωνίζονται για να ξεδιαλύνουν το μυστήριο μέσω των μαθηματικών, ενώ ο πράκτορας του FBI Φράνκλιν Αλς παρακολουθεί από κοντά τις ενέργειές τους.

Παίζουν: Έλα Παρνέλ, Τζίλιαν Άντερσον, Άλεξ Σαρπ, Μπέντζαμιν Μπίτι, Ντέιβιντ Στρέιθερν.

*Mega, Κυριακή 02/04, στις 02:30