Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο ΕΝΕΕΓΥΛ με την κ. Σόνια Ευθυμιάδου – Παπασταύρου

Στα πλαίσια των δράσεων της ομάδας φιλαναγνωσίας του σχολείου μας και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε την εκπαιδευτικό και συγγραφέα, κυρία Σόνια Ευθυμιάδου-Παπασταύρου.

Η κ. Σόνια μας μίλησε για την απόφαση της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα, να καθιερώσει την 2η μέρα του Απριλίου ως την παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου μιας και εκείνη είναι η γενέθλια ημέρα του γνωστού Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η αγαπημένη συγγραφέας (που φανερώθηκε και απο τις αγκαλιές των παιδιών στο τέλος της παρουσίασης) συζήτησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες μας σχετικά με τα μηνύματα που αποτυπώνει κάθε χώρα στην αφίσα της για την παγκόσμια ημέρα του παιδικού βιβλίου από το 2000 έως και το 2023 και κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων μας. Και μαθητών και ΕΚπαιδευτικών.

Μήπως οι ιστορίες που κρύβουν τα βιβλία είναι τα φτερά που μας βοηθούν να πετάμε ψηλά κάθε μέρα; Ή μήπως είναι μια μουσική που δημιουργούν οι λέξεις και μας καλούν να χορέψουμε στον ρυθμό τους υμνώντας την ειρήνη, την χαρά, τη φιλία και την ελπίδα; Μήπως είναι η ίδια μας η ζωή ένα παραμύθι η μήπως είναι το φως που φωτίζει τη ζωή μας; Όπως και να δούμε τις ιστορίες των βιβλίων ένα είναι σίγουρο, ότι κάθε βιβλίο περιέχει ένα ταξίδι που δεν αφήνει κανέναν ανεπηρέαστο και κυρίως μόνο!

Στο τέλος της συνάντησης μας, προσφέραμε στην κ. Σόνια το τελευταίο τεύχος της εφημερίδας του σχολείου μας αλλά και το παραμύθι που έγραψε η μαθήτρια μας Άννα Κουρκοπούλου.

Ευχαριστούμε την κ. Σόνια Ευθυμιάδου-Παπασταύρου για τις υπέροχες στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί της και που μας ταξίδεψε στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΕΓΥΛ