7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Αψηφώντας το Θάνατο» (2007) σκηνοθεσία Τζίλιαν Άρμστρονγκ 

Δραματική Ρομαντική – Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του το 1926, ο διάσημος μάγος Χάρι Χουντίνι (Γκάι Πίρς) φτάνει στο Εδιμβούργο.
Ενώ το κοινό καταχειροκροτεί την ανάδυσή του διάσημου μάγου από τα νερά του λιμανιού, που είχε βυθιστεί αλυσοδεμένος, η Μαίρη (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) και η 11χρονη κόρη της Μπέντζι (Σάρσε Ρόναν) προετοιμάζονται για το δικό τους σόου.

Παρατηρούν το κοινό και συλλέγουν χρήσιμα στοιχεία για τη βραδινή τους «μεταφυσική» παράσταση, ως αχτύπητο δίδυμο μέντιουμ «Princess Kali and her Dusky Disciple».
Η Μαίρη και η Μπέντζι μαθαίνουν ότι, μετά το θάνατο της μητέρας του, ο Χουντίνι έχει στραφεί προς τα μέντιουμ και δίνει 10.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να του αποκαλύψει τα τελευταία της λόγια προτού πεθάνει. Η Μαίρη, αποφασισμένη να πάρει τα χρήματα, βάζει τα δυνατά της για να μαζέψει πληροφορίες.

Ο Χάρι κι ο μάνατζερ του κ. Σουγκαρμαν (Τίμοθι Σπαλ) συναντούν δεκάδες μέντιουμ, αλλά μόνο η Μαίρη με την Μπέντζι καταφέρνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του.

Ο κ. Σούγκαρμαν ανακοινώνει στον τύπο το επόμενο μεταφυσικό πείραμα του Χουντίνι: τα τελευταία λόγια της μητέρας του βρίσκονται σε ένα σφραγισμένο φάκελο, αλλά θα αποκαλυφθούν από ένα μέντιουμ που θα επικοινωνήσει με την ψυχή της. Καθώς η ημέρα της αποκάλυψης πλησιάζει, ο Χάρι και η Μαίρη γνωρίζονται καλύτερα και η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία.

Ο Χουντίνι αρχίζει να είναι ασυνεπής με τις παραστάσεις του και ο μάνατζέρ του ζητάει από τη Μαίρη να εξαφανιστεί. Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να φύγει με τα 10.000 δολάρια ή με την αγάπη του Χάρι.

Η εντυπωσιακή ομοιότητά της με τη μητέρα του περιπλέκει τα πράγματα..

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Γκάι Πιρς, Σάρσε Ρόναν, Τίμοθι Σπαλ, Μάλκομ Σιλντς, Ολίβια Νταρνλέι.

*Open, Δευτέρα 03/04, στις 21:00

«Ο Συγγραφέας» (2015) σκηνοθεσία Γιάν Γκοζλάν

Δραματική Τρόμου – Ο Ματιέ (Πιέρ Νινέ) είναι ένας νεαρός επίδοξος συγγραφέας που όσο αναζητά την έμπνευση και περιμένει την πολυπόθητη επιτυχία αναγκάζεται να εργάζεται ως μεταφορέας, αδειάζοντας εγκαταλελειμμένα διαμερίσματα.

Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας δουλειάς, ανακαλύπτει στο σπίτι ενός άνδρα που μόλις έχει πεθάνει τα χειρόγραφα ημερολόγιά του από τη θητεία του στον πόλεμο της Αλγερίας. Απογοητευμένος από την απόρριψη του δικού του βιβλίου από έναν εκδοτικό οίκο, ο Ματιέ παρουσιάζει ως δικό του το εντυπωσιακό κείμενο, το οποίο όχι μόνο εκδίδεται, αλλά γίνεται δεκτό με ενθουσιασμό από το κοινό, μετατρέποντάς τον στο νέο μεγάλο αστέρι του λογοτεχνικού κόσμου μέσα σε μια νύχτα.

Λίγο καιρό αργότερα, ο Ματιέ ζει τη μεγάλη ζωή με τη γυναίκα των ονείρων του (Αν Ζιραρντό), περνώντας τον περισσότερο χρόνο του στην παραθαλάσσια βίλα των γονιών της στην Κυανή Ακτή, πασχίζοντας να γράψει το επόμενο βιβλίο του.

Το παρελθόν όμως δεν συγχωρεί και η αρχικά «αθώα» επιθυμία του Ματιέ να αναγνωριστεί, μετατρέπεται σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να διατηρήσει τα αδίκως κεκτημένα του.
Ο μεγάλος έρωτας, η πλούσια ζωή φαίνονται τώρα κι αυτά ως μία συνέχεια της μεγάλης του απάτης.

Καθώς το ένα ψέμα διαδέχεται το άλλο, ο Ματιέ δεν αργεί να φτάσει στο έγκλημα για να καλύψει τα ίχνη του.

Παίζουν: Πιέρ Νινέ, Αν Ζιραρντό, Τιμπό Βενσόν, Αντρέ Μαρκόν.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 03/04, στις 22:00

«Parker» (2013) σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ Δράσης – Ο Πάρκερ (Τζέισον Στέθαμ) ένας επαγγελματίας κλέφτης, συμμετέχει στη μεγάλη ληστεία της Ετήσιας Έκθεσης του Οχάιο.

Και ενώ το σχέδιο πετυχαίνει, ο ικανότατος κακοποιός βρίσκεται, ύστερα από μια διαφωνία με τους συνεργάτες του για τη μοιρασιά της λείας, ετοιμοθάνατος στην άκρη ενός δρόμου.

Ο Πάρκερ, με ένα ιδιαίτερο κώδικα τιμής, αφού καταφέρει να παραμείνει στη ζωή, η εκδίκηση γίνεται πλέον μονόδρομος. Αναρρώνοντας σε χρόνο-ρεκόρ, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι εκδίκησης που θα έχει ως τελικό σταθμό το Παλμ Μπιτς και την απρόσμενη βοήθεια από τη μεσίτρια Λέσλι Ροτζερς (Τζένιφερ Λόπεζ).

Σύντομα, ο Πάρκερ θα ακολουθήσει μεταμφιεσμένος τους πρώην συνεργάτες του στην επόμενη επιχείρησή τους…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζένιφερ Λόπεζ, Μάικλ Τσίκλις, Ρόμπερτ Κανεβάλι, Νικ Νόλτε.

*Alpha, Δευτέρα 03/04, στις 22:40

«The Nice Guys» (2016) σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ

Κωμωδία Δράσης – Στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του 1970, ο Χόλαντ Μαρτς, ένας νεαρός ντετέκτιβ και ο Τζάκσον Χίλι, ένας μπράβος, από ένα παιχνίδι της τύχης καταλήγουν να συνεργάζονται στην υπόθεση αναζήτησης ενός κοριτσιού αλλά και στην έρευνα για τον θάνατο μιας πορνοστάρ. Οι δύο υποθέσεις δείχνουν αρχικά να μη σχετίζονται αλλά τελικά το αταίριαστο δίδυμο θα αποκαλύψει μια μεγάλη συνομωσία.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Ράσελ Κρόου, Ματ Μπόμερ, Ανγκούρι Ράις.

*Open, Δευτέρα 03/04, στις 23:00

«Πόλη υπό Κατοχή» (2019) σκηνοθεσία Ρούπερτ Γουάιατ

Δράσης Τρόμου – Στο Σικάγο του μέλλοντος το έγκλημα έχει εξαλειφθεί, η ανεργία είναι στα χαμηλότερα επίπεδα της εδώ και δεκαετίες κι όλα μοιάζουν να κυλούν αρμονικά από την στιγμή που μια καινούρια «Νομοθεσία» ορίστηκε δέκα χρόνια πριν, από εξωγήινους εισβολείς.

Σχεδόν μία δεκαετία μετά τη σαρωτική εισβολή που οδήγησε σε άνευ όρων παράδοση, ο πλανήτης μας ελέγχεται απόλυτα από τους «Νομοθέτες», τους εξωγήινους κατακτητές που ζουν αθέατοι κάτω από το έδαφος. Μία κυβέρνηση-μαριονέτα είναι εκείνη που αναλαμβάνει να εφαρμόζει πιστά τις εντολές τους, την ώρα που η αντίσταση θέλει να καταφέρει ένα χτύπημα που θα στείλει μήνυμα αντεπίθεσης.

Παίζουν: Αστον Σάντερς, Βέρα Φαρμίγκα, Τζον Γκούντμαν, Κίκι Λέιν

*Alpha, Δευτέρα 03/04, στις 01:15

«Στη Σκιά του Νόμου» (2017) σκηνοθεσία Ρέτζιναλντ Χάντλιν

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Το 1940, ο Θέργκουντ Μάρσαλ είναι νεαρός δικηγόρος που διασχίζει τη χώρα υπερασπιζόμενος στις δικαστικές αίθουσες αθώους Αφροαμερικανούς από άδικες κατηγορίες. Μια από τις πρώτες δίκες του Θέργκουντ, όταν έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα του ήταν η υπόθεση ενός Αφροαμερικανού ονόματι Τζόσεφ Σπελ, που κατηγορήθηκε άδικα για βιασμό και απόπειρα δολοφονίας από το λευκό αφεντικό του, την Έλινορ Στράμπινγκ.

Ο ρατσιστής δικαστής απαγορεύει στον Μάρσαλ να μιλήσει στο δικαστήριο, αναγκάζοντας τον Φρίντμαν, έναν άλλο δικηγόρο, να ενεργήσει ως επικεφαλής σύμβουλος και έτσι μαζί δίνουν μία μάχη κατά του ρατσισμού.

Ο Μάρσαλ πολέμησε με πάθος τον ρατσισμό και έμεινε γνωστός για τη δικαστική υπόθεση που κατήργησε τους φυλετικούς διαχωρισμούς στα σχολεία της Αμερικής. Ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Τζος Γκαντ, Κέιτ Χάντσον, Τζέιμς Κρόμγουελ, Κίσα Σαρπ.

*Mega, Δευτέρα 03/04, στις 01:20

«Επαγγελματίες απατεώνες» (2003) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Κωμωδία – Ο Ρόι είναι μοναχικός, υποχόνδριος, με τάσεις αγοραφοβίας και εμμονή με την καθαριότητα! Το επάγγελμά του είναι… μικροαπατεώνας!

Μαζί με τον νεαρό συνεργάτη του Φρανκ, στήνουν έξυπνα «κόλπα» αποσπώντας χρήματα από τα ανυποψίαστα θύματά τους.

Αυτή την εποχή ο Ρόι και ο Φρανκ ετοιμάζουν ένα μεγάλο «κόλπο», που είναι σίγουροι πως θα τους αποφέρει τεράστια κέρδη.

Και αυτήν ακριβώς τη στιγμή, εμφανίζεται εντελώς αναπάντεχα η Άντζελα, η 14χρονη κόρη του Ρόι, που δεν έχει ιδέα για την… επαγγελματική καριέρα του πατέρα της!

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Σαμ Ρόκγουελ, Άλισον Λόμαν, Μπρους Άλτμαν.

*Star, Δευτέρα 03/04, στις 01:30