9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Need for Speed» (2014) σκηνοθεσία Σκοτ Γουό

Περιπέτεια – Ο Τόμπι Μάρσαλ, εργάζεται με τους φίλους του στην οικογενειακή του επιχείρηση ενώ παράλληλα δοκιμάζει το σπάνιο ταλέντο του σε ερασιτεχνικές και αυτοσχέδιες κόντρες αυτοκινήτων. Η ζωή κυλάει όμορφα, μέχρι τη στιγμή που έρχονται τα πάνω κάτω και καταλήγει στη φυλακή για ένα έγκλημα, το οποίο ουδέποτε διέπραξε. Για τα επόμενα δύο χρόνια της ζωής του θα παραμείνει άδικα φυλακισμένος, έχοντας στο μυαλό μόνο μια σκέψη: την εκδίκηση!

Παίζουν: Άαρον Πολ, Ντομινίκ Κούπερ, Σκοτ Μεσκούντι, Ίμοτζεν Πουτς, Μάικλ Κίτον.

*Open, Τρίτη 04/04 στις 21:00

«Η Νύχτα και η Πόλη» (1992) σκηνοθεσία Ίρβιν Γουίνκλερ

Αστυνομική Δραματική Κομεντί –  Αμερικανική νεο-νουάρ αστυνομική δραματική ταινία του 1992 και remake του ομώνυμου φιλμ νουάρ του 1950, που είχε σκηνοθετήσει ο Ζυλ Ντασέν.

Ο Χάρι Φάμπιαν (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) είναι ένας δικηγόρος μπλεγμένος σε απατεωνιές σε όλη τη Νέα Υόρκη.
Συχνάζει στο μπαρ Boxers που ανήκει στον Φιλ και την σύζυγό του Έλεν.
Ο Χάρι έχει σχέση με την Έλεν, η οποία ονειρεύεται να ανοίξει το δικό της μπαρ και να αφήσει τον Φιλ. Η Έλεν για να αφήσει τον άντρα της χρειάζεται τη βοήθεια του Χάρι.

Ο Χάρι αφού αποτυγχάνει σε μία ακόμη κομπίνα από τον τοπικό μαφιόζο, αποφασίζει να αλλάξει επάγγελμα και να γίνει ιμπρεσάριος σε αγώνες πυγμαχίας.
Στρατολογεί τον μεγαλύτερο αδερφό του μαφιόζου ως συνεργάτη, ώστε να αποφύγει τα αντίποινα, κλείνει αγώνες, ετοιμάζει την αίθουσα, παραγγέλνει αφίσες, αλλά για να ανταπεξέλθει στα έξοδα δανείζεται από τον τοκογλύφο κο Πεκ.

Σύντομα χρωστάει αρκετά και περιμένει τη μεγάλη βραδιά για να πάρει τα μετρητά, ενώ ζητά δανεικά και από την Έλεν.
Ο μαφιόζος δεν αργεί να του προκαλέσει μπελάδες και ο Χάρι έρχεται αντιμέτωπος με όλους.
Μπορεί ο Φάμπιαν να τα καταφέρει;

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζέσικα Λάνγκ, Τζακ Γουόρντεν, Άλαν Κινγκ, Ρίτσαρντ Πράις, Κλιφ Γκόρμαν.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 04/04 στις 22:00

«An Acceptable Loss» (2018) σκηνοθεσία Τζο Τσάπελ

Δραματική Μυστηρίου – Η ταινία An Acceptable Loss είναι ένα πολιτικό θρίλερ με την Τζέιμι Λι Κέρτις στο ρόλο της Πρόεδρου της Αμερικής και την Τίκα Σάμπτερ στο ρόλο της Συμβούλου Ασφαλείας, που αναζητά τρόπο να γλυτώσει από τις τύψεις των αποφάσεων που κλήθηκε να πάρει στο παρελθόν.

Η Λίμπι Λαμ ήταν η προσωποποίηση της Αμερικανίδας πατριώτισσας. Πιστή στο καθήκον της ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας εργαζόταν στο πλάι, της τότε Αντιπροέδρου Ρέιτσελ Μπεργκ, μιας βετεράνου στην πολιτική με ατσάλινη πυγμή.

Τώρα εργάζεται ως καθηγήτρια Πανεπιστημίου και προσπαθεί να ξεπεράσει τις τύψεις που αισθάνεται, για μία από τις αποφάσεις που είχε πάρει στο παρελθόν η οποία κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες άμαχους ανθρώπους. Η Λίμπι είχε υπογράψει μια αμφιλεγόμενη στρατιωτική δράση που υποτίθεται ότι θα τερμάτιζε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Οι λεπτομέρειες που γνωρίζει θα μπορούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση.
Η Ρέιτσελ Μπεργκ με την αταλάντευτη ικανότητα να πετυχαίνει τους στόχους της, είναι πλέον η Πρόεδρος της Αμερικής και θέλει να διασφαλίσει ότι η Λίμπι θα κρατήσει το στόμα της κλειστό για τα λάθη του παρελθόντος.

Η Λίμπι που ακόμη ταλανίζεται από τις αθώες ζωές που χάθηκαν, θέλει να πει την αλήθεια, διακινδυνεύοντας την κατηγορία για εσχάτη προδοσία και την ίδια της τη ζωή.

Παίζουν: Τζέιμι Λι Κέρτις, Τίκα Σάμπερς, Μπεν Τζβασόλι, Τζεφ Χέφνερ, Ντίνα Ντουναγκαν, Άλεξ Γουαισμαν, Τιμ Χόπερ

*Alpha, Τρίτη 04/04 στις 22:40

«Κόκκινη αυγή» (2012) σκηνοθεσία Νταν Μπράντλεϊ

Περιπέτεια – Οι ανυποψίαστοι πολίτες της περιοχής Σπόκεϊν στη Ουάσιγκτον, ξυπνούν ένα πρωί αντικρίζοντας αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι πέφτουν από τον ουρανό σε μια αιφνιδιαστική επίθεση κατά των Η.Π.Α. Σύντομα ολόκληρη η πόλη είναι υπό τον έλεγχο του εχθρού. Μια ομάδα όμως θαρραλέων εφήβων αποφασίζει να αγωνιστεί ξεκινώντας έναν σκληρό πόλεμο εναντίον των επιδρομέων με σκοπό να πάρουν πίσω την πόλη τους – και την ελευθερία τους… Ριμέικ της κλασικής ταινίας δράσης του 1984, που είχε σκηνοθέτη τον Τζον Μίλιους και πρωταγωνιστή τον Πάτρικ Σουέιζι

Παίζουν:Κρις Χέμσγουορθ, Αντριάν Παλίκι, Τζος Χάτσερσον, Τζος Πεκ, Ίζαμπελ Λούκας.

*Open, Τρίτη 04/04 στις 23:45

«24 Ώρες Προθεσμία» (2017) σκηνοθεσία Μπράιαν Σμιρτζ 

Περιπέτεια – Ο Τράβις Κόνραντ, ένας πρώην στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων, αγωνίζεται να ξεπεράσει τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας και του γιού του. Ένας παλιός του συνάδελφος του κάνει μια δελεαστική πρόταση, με μεγάλο οικονομικό όφελος: να αναλάβει μια επικίνδυνή αποστολή δολοφονίας για λογαριασμό ενός πανίσχυρου μυστικού οργανισμού, η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί ακριβώς σε 24 ώρες. Ο Τράβις θα δεχθεί την πρόταση αλλά λίγο πριν ολοκληρώσει την αποστολή του θα γίνει αντιληπτός, με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από την Interpol. Και ενώ νομίζει ότι όλα τελείωσαν, ξυπνάει στο τραπέζι μια χειρουργικής αίθουσας…

Παίζουν: Ίθαν Χοκ, Πολ Άντερσον, Ρούτγκερ Χάουερ, Κινγκ Χου.

*Star, Τρίτη 04/04 στις 00:30

«Ο Κανόνας Της Σιωπής» (2012) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ 

Δραματική Τρόμου – Ο Τζιμ Γκραντ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) είναι ένας επιφανής δικηγόρος που αναλαμβάνει υποθέσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πατέρας μία κόρης, την οποία μεγαλώνει μόνος του, στα ήρεμα προάστια του Όλμπανι, στη Νέα Υόρκη.

Ο κόσμος του έρχεται τα πάνω-κάτω όταν ένας φιλόδοξος νέος δημοσιογράφος, ο Μπεν Σέπαρντ (Σία Λαμπέφ), αποκαλύπτει την πραγματική του ταυτότητά, αυτή δηλαδή ενός πρώην ακτιβιστή της οργάνωσης Weather Underground, που εξαιτίας της συμμετοχής του σε μία ένοπλη ληστεία, καταζητείται για φόνο.

Έχοντας ζήσει για περισσότερα από 30 χρόνια ως δικηγόρος, ο Γκραντ πρέπει τώρα να τραπεί σε φυγή. Εξαιτίας του, το FBI εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό σε όλη τη χώρα, ενώ αυτός προσπαθεί να εντοπίσει το μοναδικό άτομο που μπορεί να «καθαρίσει» το όνομά του.

Καθώς ο Γκραντ αναμοχλεύει το παρελθόν του και επανασυνδέεται με πρώην μέλη της αντιπολεμικής οργάνωσης Weather Underground στην οποία ανήκε, o Σέπαρντ συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν κολλά στην ιστορία.

Καθώς το FBI στενεύει τον κλοιό γύρω από τον Γκραντ, ο Σέπαρντ ανακαλύπτει συγκλονιστικά μυστικά που ο Γκραντ κρατούσε κρυμμένα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Παίζουν: Σία ΛαΜπέφ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζούλι Κρίστι, Νικ Νόλτε, Σούζαν Σάραντον.

*Alpha, Τρίτη 04/04 στις 00:50

«Μάρτυρες Δολοφονίας» (2013) σκηνοθεσία Ντάμιαν Λι

Αστυνομική, δράμα, δράσης, θρίλερ – Μια συνηθισμένη εκδρομή για κάμπινγκ, παίρνει μια απρόσμενη τροπή για δύο νεαρά αδέρφια, όταν γίνονται μάρτυρες μιας δολοφονίας.

Τα δυο παιδιά, η Τζένι και ο Μίκυ, γίνονται αυτόματα οι επόμενοι στόχοι του δολοφόνου και η θανάσιμη καταδίωξη ξεκινά.

Ο πατέρας τους, Τζακ Ντάμσον (Μπρένταν Φρέιζερ) καταφέρνει να αποφυλακιστεί αφού κλείνει μία συμφωνία με τις αρχές και ξεκινά τον δικό του αγώνα να σώσει τα παιδιά του από τους εγκληματίες.

Παίζουν: Μπρένταν Φρέιζερ, Ντόμινικ Παρσέλ, Ίθαν Σάπλι, Ναόμι Άντριους, Ράιαν Μπερν.

*Mega, Τρίτη 04/04 στις 01:20

«Επικίνδυνες Ερωτήσεις, Θανάσιμες Απαντήσεις» (1990) σκηνοθεσία Σίντεϊ Λουμετ

Αστυνομική Δραματική -Το Q & A είναι μία αστυνομική ταινία με πρωταγωνιστές τους Νίκ Νόλτε και Τίμοθι Χάτον στους ρόλους ενός διεφθαρμένου αστυνομικού και του βοηθού εισαγγελέα (ADA) αντίστοιχα, που είναι αποφασισμένος να φέρει τον πρώτο, ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο Μάικ Μπρέναν είναι ένας επιτυχημένος αστυνομικός της Νέας Υόρκης, ο οποίος είναι γνωστός για τη σκληρή στάση του απέναντι στο έγκλημα, αλλά δεν διστάζει να εφαρμόσει συστηματικά, σκοτεινές και ύπουλες τακτικές.

Πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί ποτέ να τον αγγίξει αφού μάχεται για την απόδοση της δικαιοσύνης, με τους δικούς του όρους.

Ο Βοηθός Εισαγγελέα, τον οποίο υποδύεται ο Τίμοθι Χάτον, είναι το ακριβώς αντίθετο του Μπρέναν. Το πάθος του για τη δικαιοσύνη και την ηθική είναι ακλόνητο και είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη όταν ένας έμπορος ναρκωτικών και ένας πληροφοριοδότης σκοτώνονται κάτω από ύποπτες συνθήκες, στη Βάρδια του Μπρέναν.

Κατά την ανάκριση του Μπρέναν, ο αστυνομικός επιμένει ότι δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία και το ίδιο ισχυρίζονται και οι μάρτυρες που ήταν παρόντες.

Μια λεπτομέρεια όμως που προσέχει τυχαία ο ADA, θα του κινήσει το ενδιαφέρον να ασχοληθεί εξονυχιστικά.
Συνεχίζει την έρευνα και σύντομα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Μπρέναν είναι ένοχος για το έγκλημα.

Οι ισχυρισμοί του Μπρέναν ότι ήταν σε άμυνα και ότι προστάτευε τον πληροφοριοδότη του, αφήνουν αδιάφορο τον βοηθό εισαγγελέα, ο οποίος συνεχίζει να τον πιέζει για να μάθει την αλήθεια, μέσα από Επικίνδυνες Ερωτήσεις και Θανάσιμες Απαντήσεις.

Παίζουν: Νικ Νόλτε, Αρμάν Ασάντε, Τίμοθι Χάτον, Λιούις Γκουζμαν, Πάτρικ Ο Νηλ, Τσαρλς Ντάτον

*Open, Τρίτη 04/04 στις 02:00

«Το Άγγιγμα του Δολοφόνου» (2009) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάτκινγκ

Δράσης Περιπέτεια – Η υπόθεση της ταινίας Ninja Assassin ακολουθεί τον Ράιζο, εναν νεαρό νίντζα από τη φατρία Οζούνου, μια μυστική κοινωνία δολοφόνων, που τον μάζεψε από τους δρόμους και τον ανέθρεψε, εκπαιδεύοντας τον ως επαγγελματία δολοφόνο.

Ο Ράιζο έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ταλαντούχους και θανατηφόρους δολοφόνους της φατρίας, και του ανατίθεται να εκτελεί διάφορες δολοφονίες υψηλού επιπέδου για λογαριασμό τους.

Παρά τις ικανότητες και την αφοσίωσή του, η πίστη του Ραΐζο στην οργάνωση είχε κλονιστεί χρόνια πριν, όταν είδε να δολοφονούν μπροστά στα μάτια του την καλύτερη του φίλη, που προσπάθησε να αποδράσει από την οργάνωση.

Ο Ράιζο πλέον σχεδιάζει τη δική του απόδρασή από την οργάνωση Οζούνου και τους δολοφόνους της.

Η φατρία Οζούνου και οι επικεφαλής της όμως, γνωρίζουν για την προδοσία του και εξαπολύουν όλες τις δυνάμεις τους για να τον σταματήσουν.

Ο Ραΐζο πρέπει να χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του ως Νίντζα και τη βοήθεια των συμμάχων του για να αντιμετωπίσει το Άγγιγμα του Δολοφόνου, που στέλνει η φατρία Οζούνου.

Στην πορεία, ο Ραΐζο με τη βοήθεια της πράκτορα Μίκα, ανακαλύπτει ότι η οργάνωση “πουλάει” τις υπηρεσίες της σε κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και συνεργάζεται μαζί της για να εξαφανίσει κάθε ίχνος των Οζούνου.

Παίζουν: Ρέιν, Ναόμι Χάρις, Μπεν Μάιλς, Ρικ Γιουν, Ράνταλ Ντακ Κιμ, Σο Κοσούγκι, Τζόναθαν Τσαν-Πένσλεϊ, Σουνγκ.

*Star, Τρίτη 04/04 στις 02:30