11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Περιπέτεια, δράμα, κινούμενα σχέδια, ελληνική κωμωδία, φαντασίας… Εσύ τι θα δεις απόψε;

«Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία» (2020) σκηνοθεσία Γουόλτ Ντορν

Κινούμενα Σχέδια – Αυτή η φανταστική ιστορία, θα ταξιδέψει την Πόπη και τον Μπράντς σε μέρη που δεν έχουν καν φανταστεί, και θα ανακαλύψουν ότι η φυλή τους είναι μόλις μία από τις έξι φυλές των Ευχούληδων, οι οποίες είναι διασκορπισμένες σε έξι διαφορετικές τοποθεσίες και που η καθεμία τους είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής: Φανκ, Κάντρι, Τέκνο, Κλασική, Ποπ και Ροκ.

Ένα μέλος της αριστοκρατίας του σκληρού ροκ, η βασίλισσα Μπαρμπ με την βοήθεια του πατέρα της, του βασιλιά, θέλουν να καταστρέψουν όλα τα υπόλοιπα είδη μουσικής και να επιβάλλουν την κυριαρχία του ροκ.

Η μοίρα του κόσμου τους βρίσκεται σε κίνδυνο, όμως η Πόπη και ο Μπράντς, μαζί με τους φίλους τους – θα επισκεφτούν μακρινούς τόπους για να ενώσουν όλους τους Ευχούληδες ενάντια στην Μπάρμπ.

Ο κόσμος των Ευχούληδων με αυτό το ταξίδι, όχι μόνο θα μεγαλώσει, αλλά θα αποκτήσει νέο ρυθμό και πολλή ένταση.

Άννα Κέντρικ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Ρέιτσελ Μπλουμ

*Star, Σάββατο 08/04 στις 20:50

«Ο Γεροντοκόρος» (1967) σε σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Ελληνική κωμωδία – Αισθηματική κωμωδία με επίκεντρο έναν εκ πεποιθήσεως εργένη, τον Θανάση Μπαρούτσο, που έχει πλήρη αλλεργία ακόμα και στην ιδέα του γάμου. Οι δικοί του βέβαια θέλουν να τον παντρέψουν και το επιχειρούν με δόλιο τρόπο. Του πλασάρουν, ως δακτυλογράφο, τη Μαίρη Αγγελίδου, μια δήθεν ομοϊδεάτισσα που παριστάνει τη φανατική πολέμια του έγγαμου βίου.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Γιώργος Μούτσος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Πόπη Λάζου, Ορφέας Ζάχος, Κώστας Πρέκας, Αγγέλα Γιουράντη.

*Skai, Σάββατο 08/04 στις 21:00

«Εγώ, ο Απαισιότατος 3» (2017) σκηνοθεσία Πιερ Κόφιν, Κάιλ Μπάλντα

Κινούμενα Σχέδια – Ο αγαπημένος Γκρου σε άλλη μια ξεκαρδιστική περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους! Ενώ σχεδίαζε να κλέψει το φεγγάρι και να γίνει επιτέλους ένας πρωτοκλασάτος «κακός», τελικά ο Γκρου υιοθέτησε τρία μικρά κοριτσάκια, παντρεύτηκε την πράκτορα της Αντιτρομοκρατικής Λούσι και έπιασε και εκείνος δουλειά στην Αντιτρομοκρατική.

Τώρα, όμως, που έχει να αντιμετωπίσει τον Μπαλτάζαρ Μπρατ, ένα εμμονικό πρώην παιδί θαύμα της δεκαετίας του 80, που έχει εξελιχθεί σε παρανοϊκό κακοποιό, ο Γκρου τα βρίσκει σκούρα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ξαφνικά μαθαίνει πως έχει ένα δίδυμο αδερφό, τον Ντρου, που είναι όλα όσα ο Γκρου δεν είναι: όμορφος, πλούσιος, με μακριά, ξανθά μαλλιά και «επαγγελματίας» κακοποιός! Την ίδια ώρα, τα Μίνιον πιάνονται αιχμάλωτα από τον Μελ, ένα μίνιον, που εργάζεται για λογαριασμό του Ντρου, ο οποίος έχει σκοπό να κάνει πειράματα για να φτιάξει έναν στρατό από ροκ-σταρ κακά μίνιον.

Με τις φωνές των: Γιάννη Ζουγανέλη, Λευτέρη Ελευθερίου, Ελένη Βογιατζή, Μυρτώ Ορφανάκου, Ελενα Γιαννέτσου.

*Star, Σάββατο 08/04 στις 23:00

«Apocalypto» (2006) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Δράσης – Μια φυλή των Μάγια ζει αρμονικά στα βάθη της ζούγκλας και ασχολείται με το κυνήγι, έως ότου μια ισχυρή φυλή πολεμιστών εισβάλλει στο χωριό, σκοτώνει τα γυναικόπαιδα και αιχμαλωτίζει πολλούς από τους άντρες. Ανάμεσα στους αιχμαλώτους βρίσκεται ο Τζάγκουαρ Πόου, ο οποίος είχε προλάβει να κρύψει τη γυναίκα και το παιδί του σε μια υπόγεια κρύπτη. Δεμένος μαζί με τους υπόλοιπους σκλάβους ξεκινάει ένα επίπονο ταξίδι με προορισμό την πρωτεύουσα. Εκεί σκοπεύουν να τους θυσιάσουν στους θεούς και να αποτρέψουν την ξηρασία. Όλες οι προσπάθειες του Τζάγκουαρ Πόου είναι να δραπετεύσει να επιστρέψει να δει τι έγινε η οικογένεια του.

Παίζουν: Χεράρδο Ταρασένα, Ρούντι Γιάνγκμπλαντ, Ραούλ Τρουχίγιο, Μάιρα Σαρμπούλο, Ντάλια Ερνάντες.

*Skai, Σάββατο 08/04 στις 23:00

«Η Μούμια» (2017) σκηνοθεσία Άλεξ ΚούρτζμανΔράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Η Αιγύπτια βασίλισσα Άμανετ (Σοφία Μπουτέλα) είναι θαμμένη κάπου στην Αιγυπτιακή έρημο εδώ και 5.000 χρόνια.

Όταν παραγκωνίστηκε στη διαδοχή του θρόνου, δολοφόνησε τον Φαραώ πατέρα της.

Η τιμωρία της για την επίκληση του θεού Σετ, ήταν να την μετατρέψουν σε Μούμια οι ιερείς του Ναού, ενώ ήταν ακόμη ζωντανή και, να την θάψουν σε μία κρύπτη καλυμμένη με τόνους άμμου, κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου.

Το ξύπνημά της στο σήμερα, οφείλεται στον μισθοφόρο-αρχαιολόγο-τυχοδιώκτη Νίκ Μόρτον, που υποδύεται ο Τομ Κρουζ, τον συνοδοιπόρο του Κρις Βέιλ και την αρχαιολόγο Τζεν Χάλσι (Άναμπελ Γουάλις).

Μεταφέροντας τη Μούμια της πριγκίπισσας-ζόμπι στο Λονδίνο, εν αγνοία τους, την επαναφέρουν στη ζωή μαζί με όλο το μίσος που κουβαλά και την μανία της για εκδίκηση.

Η Μούμια «ζωντανεύει» και αναζητά τρόπους να κυριαρχήσει στο σύγχρονο κόσμο, σκορπίζοντας γύρω της τον τρόμο.

Ο Δρ. Χένρι Τζέκιλ και το άλτερ έγκο του, κος Έντουαρντ Χάιντ που υποδύεται ο Ράσελ Κρόου, εξηγεί ότι η Τζέν είναι στην πραγματικότητα μέλος μίας μυστικής κοινωνίας, που σκοπό έχει να αποτρέπει τις υπερφυσικές απειλές. Δεν θα διστάσει όμως να επιστρέψει στο πνεύμα του Σετ να κυριεύσει το σώμα του Νικ Μόρτον προκειμένου να γίνει ευάλωτος και στη συνέχεια να τον εξοντώσουν.

Σε έναν ιδιότυπο κόσμο θεών και τεράτων, η διαφορά μεταξύ καλού και κακού γίνεται, πολλές φορές, ιδιαίτερα δυσδιάκριτη και οι θυσίες μοιάζουν μονόδρομος.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Αναμπελ Γουόλιες, Σοφία Μπουτέλα, Ράσελ Κρόου, Τζέικ Τζόνσον, Κόρτνεϊ Μπ. Βανς

*Ant1, Σάββατο 08/04 στις 23:45

«100 Μέτρα» (2016) σκηνοθεσία Μαρσέλ Μπαρένα

Δράμα – Πετυχημένος στη δουλειά του, με οικογένεια που τον αγαπά και τον θαυμάζει, ο Ραμόν έχει μια ζωή που πολλοί θα ζήλευαν. Η τύχη του όμως σύντομα θα αλλάξει.
Η σύζυγός του αποφασίζει να φέρει τον πατέρα της να ζήσει μαζί τους κι ο Ραμόν αναζητά καταφύγιο στη δουλειά του. Καθώς η πίεση μεγαλώνει, ο Ραμόν ανακαλύπτει ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας και του ανακοινώνουν ότι σύντομα δε θα μπορεί να περπατήσει ούτε 100 μέτρα.

Έχει δύο επιλογές: να αφήσει την ασθένεια να πάρει τον έλεγχο του σώματος του ή να παλέψει. Με τη γέννηση του δεύτερου παιδιού του, ο μαχητής μέσα του τον ωθεί να λάβει μέρος στην πιο δύσκολη δοκιμασία τριάθλου. Με τη βοήθεια ενός αναπάντεχου συμμάχου, μαθαίνει να ξεπερνά όλους τους περιορισμούς που του θέτει η ασθένεια του.

Παίζουν: Ντάνι Ροβίρα, Κάρα Ελεχάλντε, Αλεξάνδρα Χιμένεζ.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 08/04 στις 00:30

«Φόνος στο Λευκό Οίκο» (1997) σκηνοθεσία Ντουάιτ Λιτλ

Αστυνομική – Το πτώμα μιας όμορφης κοπέλας ανακαλύπτεται σε μια τουαλέτα, στα άδυτα του Λευκού Οίκου και ο Χάρλαν Ρέγκις, αστυνομικός ντετέκτιβ της Ουάσινγκτον, αναλαμβάνει τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σύντομα αντιλαμβάνεται πως η παρουσία του είναι ανεπιθύμητη στους κόλπους των μυστικών υπηρεσιών και της Εθνικής Ασφάλειας, καθώς συναντά συνεχώς εμπόδια σε μια υπόθεση, όπου μεταξύ των υπόπτων είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο κακομαθημένος γιος του.

Τελικά, ο Χάρλαν βρίσκει συμπαράσταση από τη Νίνα Τσανς, πράκτορα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας, και οι δυο τους θα συνεργαστούν για να βρουν το δολοφόνο…

Παίζουν: Γουέσλι Σνάιπς, Νταϊάν Λέιν, Άλαν Αλντα,ν Ντάνιελ Μπενζάλι, Ρόνι Κοξ.

*Star, Σάββατο 08/04 στις 01:00

«Βάσιμη Αμφιβολία» (2014) σκηνοθεσία Πίτερ Χάουιτ

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Για τον ανερχόμενο δικηγόρο Μιτς Μπρόκντεν, δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να τον εμποδίσει να διαπρέψει στο πεδίο της Δικαιοσύνης. Όλα όμως αλλάζουν όταν βρίσκεται μπλεγμένος σε ένα θανατηφόρο ατύχημα και εγκαταλείπει το θύμα του.
Αρχικά, αποφασίζει να μην εμπλακεί ο ίδιος στο γεγονός.

Όμως ένα άλλο άτομο συλλαμβάνεται με το πτώμα και κατηγορείται για φόνο. Ο Μιτς είναι πεπεισμένος πως ο κατηγορούμενος είναι αθώος, και έτσι – υπακούοντας στη συνείδησή του – προσπαθεί να λάβει μέρος ο ίδιος στη δίκη ως κατήγορος, προκειμένου να τον αθωώσει. Σύντομα, η τέλεια ζωή του Μιτς θα συντριβεί, καθώς θα συνειδητοποιήσει ότι ο άντρας τον οποίο αθώωσε και άφησε ελεύθερο, κρύβει ένα μυστικό ικανό να τον καταστρέψει

Παίζουν: Ντομινίκ Κούπερ, Σάμιουελ Τζάκσον, Γκλόρια Ρόμπεν, Ράιαν Ρόμπινς.

*Alpha, Σάββατο 08/04 στις 01:30

«Οι 50 Αποχρώσεις του Μαύρου» (2016) σκηνοθεσία Μάικλ Τάιντς 

Κωμωδία – Ο γοητευτικός πολυεκατομμυριούχος Κρίστιαν Μπλακ γνωρίζει τη ντροπαλή φοιτήτρια Χάνα Στιλ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, που θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της σχολής της.

Το φαινομενικά αταίριαστο ζευγάρι προχωρά τη σχέση του, παρά τις ιδιορυθμίες του Κρίστιαν και τα πολλά προβλήματά, που αντιμετωπίζουν από το περιβάλλον τους, όπως η ρατσίστρια μητέρα του Κρίστιαν, ο φοβερά “άνετος” αδελφός του αλλά και η ασυγκράτητη συγκάτοικος της Χάνα…

Παίζουν: Μάρλον Γουέιανς, Τζέιν Σέιμουρ, Κάλι Χοκ, Μάικ Επς, Φρεντ Γουίλαρντ, Άντριου Μπάτσελορ, Αφιόν Κρόκετ.

*Skai, Σάββατο 08/04 στις 01:45

«Criminal» (2016) σκηνοθεσία Άριελ Βρόμεν

Δράσης. επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ – Ο πράκτορας της CIA Μπιλ Πόουπ σκοτώνεται κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά σημαντικής αποστολής, προσπαθώντας να ξεσκεπάσει τα ίχνη του περίφημου «Ολλανδού», ενός εγκληματία, που κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο σύνολο του οπλισμού των ΗΠΑ. Με τον θάνατο του Πόουπ κάθε πληροφορία γύρω από τη δράση του «Ολλανδού» εξαφανίζεται για πάντα, καθώς οι νεκροί δε μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες.

Ή μήπως μπορούν; Ο αμείλικτος επικεφαλής της CIA στο Λονδίνο επιστρατεύει έναν εκκεντρικό νευροχειρούργο για να εμφυτεύσει το DNA και τις αναμνήσεις του Πόουπ στον Τζέρικο Στούαρτ, έναν παντελώς απρόβλεπτο και ιδιαίτερα επικίνδυνο κακοποιό με βαρύ ποινικό μητρώο, ο οποίος αντί μιας παρατεταμένης ποινής φυλάκισης, προτιμά να υποβληθεί στο πρωτοποριακό επιστημονικό πείραμα. Όμως, ο Τζέρικο έχει τα δικά του σχέδια, ενώ η τελευταία ελπίδα της CIA, πριν όλα τιναχτούν στον αέρα, βρίσκεται πλέον στο μυαλό ενός αδίστακτου εγκληματία…

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γκάρι Όλντμαν, Ράιαν Ρέινολντς, Τόμι Λι Τζόουνς.

*Open, Σάββατο 08/04 στις 02:00

«Σίνα: Η Βασίλισσα της Ζούγκλας» (1984) σκηνοθεσία Τζον Γκιλέρμιν

Περιπέτεια – Η κατάξανθη Σίνα, ένα ορφανό κορίτσι από την περιοχή των Ζαμπούλι, μεγάλωσε στα χέρια μιας φυλής ιθαγενών που της έμαθαν να επικοινωνεί τηλεπαθητικά με όλα τα πλάσματα του ζωϊκού βασιλείου. Η Σίνα γνωρίζει για πρώτη φορά τον έρωτα από τον τηλεοπτικό ρεπόρτερ Βικ Κάσεϊ, που έχει επισκεφτεί την Αφρική, με σκοπό να γράψει μια ιστορία για τον άσσο του ποδοσφαίρου, τον πρίγκιπα Οργουάνι.

Ο Βικ, άθελά του, εμπλέκεται στην ταραχώδη πολιτική ζωή του τόπου. ‘Οταν ο ύπουλος πρίγκιπας αποφασίζει να επιτεθεί στην περιοχή των Ζαμπούλι, η Σίνα είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας της ειρηνικής φυλής της, αλλά και του άνδρα που την μύησε στα μυστικά του έρωτα και της αγάπης!

Παίζουν: Τάνια Ρόμπερτς, Τεντ Γουός, Ντόνοβαν Σκοτ, Ελίζαμπεθ του Τόρο, Φρανς Ζόμπντα, Τρέβορ Τόμας.

*Mega, Σάββατο 08/04 στις 02:10