10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Άνισος Αγώνας» (2020) σκηνοθεσία Κλαρκ Τζόνσον

Δραματική – Ένας καναδός αγρότης τα βάζει με έναν κολοσσό γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, ανακαλύπτοντας στην πορεία ότι υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι αγρότες στον κόσμο που δίνουν τον ίδιο αγώνα.

Παίζουν: Κρίστοφερ Γουόκεν, Κριστίνα Ρίτσι, Ζακ Μπραφ, Λουκ Κίρμπι, Άνταμ Μπιτς, Μάρτιν Ντόνοβαν.

*Open, Τετάρτη 12/04 στις 21:00

«Νώε για μια Εβδομάδα» (2007) σε σκηνοθεσία Τομ Σάντιακ

Κωμωδία – Ο Έβαν Μπάξτερ βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, ως νεοεκλεγείς βουλευτής στο Κογκρέσο, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Για τον ήρωα μας όμως είναι άλλα τα σχέδια του Θεού, ο οποίος του δίνει εντολή να φτιάξει μια κιβωτό.

Η οικογένεια του Έβαν μένει εμβρόντητη μπροστά στην αποστολή του, αλλά ο ίδιος, ξεπερνώντας την αρχική του δυσπιστία, νιώθει υποχρεωμένος να τη φέρει σε πέρας με όποιο κόστος, προσπαθώντας να σώσει όχι μόνο τη χώρα του, αλλά ολόκληρη την ανθρωπότητα!

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Στιβ Καρέλ, Τζον Γκούντμαν, Τζίμι Μπένετ, Λόρεν Γκράχαμ, Γουάντα Σάικς, Τζόνι Σίμονς.

*Star, Τετάρτη 12/04 στις 21:00

«Ο Φαροφύλακας» (2018) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νάιχολμ

Δραματική Μυστηρίου – Τρεις φαροφύλακες πηγαίνουν για έξι εβδομάδες σε ένα ακατοίκητο νησί, 20 μίλια μακριά από τις δύσβατες ακτές της Σκωτίας.

Καθώς ο Τόμας (Πίτερ Μούλαν), o Τζέιμς (Τζέραρντ Μπάτλερ) και ο Ντόναλντ (Κόνορ Σουίντελς) τακτοποιούνται στη συνηθισμένη, μοναχική τους ρουτίνα, κάτι απρόσμενο και πιθανώς καταλυτικό συμβαίνει, όταν πέφτουν πάνω σε κάτι που δεν είναι δικό τους για να το κρατήσουν.

Από πού ήρθε; Σε ποιαν ανήκει; Ένα πλοίο εμφανίζεται από μακριά και μπορεί να έχει τις απαντήσεις… Μία σκληρή μάχη για επιβίωση ξεκινά, ενώ η απληστία αντικαθιστά την πίστη και η απομόνωση τροφοδοτεί την παράνοια. Τρεις τίμιοι άντρες οδηγούνται στην καταστροφή.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Πίτερ Μούλαν, Κόνορ Σουίντελς.

*Alpha, Τετάρτη 12/04 στις 22:40

«Jurassic World» (2015) σκηνοθεσία Κόλιν Τρέβοροου

Περιπέτεια – Είκοσι δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic Park, το νησί Nublar διαθέτει πλέον ένα θεματικό πάρκο δεινοσαύρων το «Jurassic World». όπως το είχε οραματιστεί ο John Hammond.

‘Έπειτα από αρκετά χρόνια λειτουργίας και βλέποντας τους επισκέπτες κάθε χρόνο να μειώνονται, οι υπεύθυνοι του θεματικού πάρκου «Jurassic World» είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το καινούριο υπερθέαμα, έναν γενετικά κατασκευασμένο, γιγάντιο και σαρκοφάγο δεινόσαυρο, ο οποίος όμως δραπετεύει από το χώρο του και σπέρνει τον πανικό στο γεμάτο χιλιάδες επισκέπτες νησιωτικό πάρκο…

Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Τάι Σίμπκιν.

*Star, Τετάρτη 12/04 στις 23:00

«Κατηγορώ» (2019) σε σκηνοθεσία Ρόμαν Πολάνσκι

Δραματική – Στις 5 Ιανουαρίου, 1895, ο λοχαγός Άλφρεντ Ντρέιφους, ένας νέος αξιωματικός του γαλλικού στρατού κατηγορείται άδικα πως κατασκόπευε για λογαριασμό της Γερμανίας και καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη στο Νησί του Διαβόλου.

Ανάμεσα στους μάρτυρες αυτού του εξευτελισμού είναι ο Ζορζ Πικάρ, ο οποίος παίρνει προαγωγή για να διοικήσει τη μονάδα στρατιωτικής αντικατασκοπείας που τον εντόπισε.

Όταν, όμως, ο Πικάρ ανακαλύπτει πως τα μυστικά εξακολουθούν να διαδίδονται στους Γερμανούς, παρασύρεται σε ένα επικίνδυνο λαβύρινθο εξαπάτησης και διαφθοράς που απειλεί όχι μόνο την τιμή του αλλά και τη ζωή του.

Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντάν, Λουί Γκαρέλ, Εμανουέλ Σενιέ.

*Open, Τετάρτη 12/04 στις 23:00

«12 Χρόνια Σκλάβος» (2013) σκηνοθεσία Στιβ Μακουΐν

Βιογραφική Δραματική – Το 1841, ο Σόλομον Νόρθαπ είναι ένας ελεύθερος μαύρος άνδρας που ζει μαζί με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους στη Σαρατόγκα της Νέας Υόρκης, όπου εργάζεται ως βιολιστής.

Όταν θα εμφανιστεί μια προσοδοφόρα ευκαιρία για περιοδεία από δύο άνδρες που γνώρισε σε μια συναυλία, ο Νόρθαπ μετά από μια νύχτα εξόδου με τους δύο αυτούς άνδρες, ξυπνά από ένα φάρμακο που προκαλεί λήθαργο και βρίσκει τον εαυτό του αλυσοδεμένο στο πάτωμα σε μια φυτεία βαμβακιού στον αμερικανικό Νότο.

Εκεί θα τον αγοράσει ένας ιδιοκτήτης σκλάβος, ο Γουίλιαμ Φορντ, ο οποίος θα τον πουλήσει σε μια άλλη φυτεία που τη διοικεί ο σκληρός οδηγός σκλάβων Έντγουιν Επς.

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια θα ζήσει αυτό το Γολγοθά, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν Καναδό, που θα του αλλάξει τη ζωή μια για πάντα.

Παίζουν: Τσιούιτελ Ιτζίοφορ, Μπραντ Πιτ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μάικλ Φασμπέντερ, Πολ Ντάνο, Πολ Τζιαμάτι, Σάρα Πόλσον, Λουπίτα Νιόνγκο, Αντεπέρο Ονουγιέ.

*Skai, Τετάρτη 12/04 στις 00:00

«Elizabeth: Η Χρυσή Εποχή» (2007) σε σκηνοθεσία Σεϊκάρ Καπούρ

Ιστορικό δράμα – Στα τέλη του 16ου αιώνα, η Ελισάβετ Ι συνειδητοποιεί ότι η εξουσία της απειλείται από τον Ισπανό βασιλιά Φίλιππο ΙΙ, ο οποίος έχει συμμαχήσει με την ξαδέρφη της Μαρία Στιούαρτ. Έτσι, ετοιμάζεται να κηρύξει τον πόλεμο για να υπερασπιστεί την Αυτοκρατορία της, ενώ ερωτεύεται χωρίς ανταπόκριση έναν γοητευτικό πειρατή, τον Σερ Γουόλτερ Ράλεϊ.

Παίζουν: Κέιτ Μπλάνσετ, Κλάιβ Όουεν, Τζέφρι Ρας, Τζόρντι Μολά, Λόρενς Φοξ, Τζον Σνάπρελ.

*Alpha, Τετάρτη 12/04 στις 01:00

«Ο Δικηγόρος» (2017) σκηνοθεσία Νταν Γκίλροϊ

Αστυνομική Δραματική – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον και ο Κόλιν Φάρελ πρωταγωνιστούν σε ένα δραματικό νομικό θρίλερ στη μεγαλούπολη του Λος Άντζελες.

Ο Ρόμαν Ίσραελ (Ντένζελ Ουάσινγκτον) είναι ένα ιδεαλιστής δικηγόρος, ο οποίος αντιμετωπίζει καθημερινά το χαοτικό υπερφοτρτωμένο δικαστικό σύστημα του Λος Άντζελες. Το ακτιβιστικό του πνεύμα θα τον παρασύρει σε μια καθοριστική για τη ζωή του υπόθεση και σύντομα θα βρεθεί σε επαγγελματικό και προσωπικό τέλμα.

Ο Τζώρτζ Πιρς (Κόλιν Φάρελ) είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος που θα προσλάβει τον Ίσραελ στη νομική του εταιρεία.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κόλιν Φάρελ, Κάρμεν Εγιόγκο, Αμάντα Ουόρεν, Χιούγκο Άρμστρονγκ

*Mega, Τετάρτη 12/04 στις 01:00

«Ίχνη στο χιόνι» (2009) σκηνοθεσία Ντομινίκ Σένα

Δράσης μυστηρίου – Τα σχέδια της κυβερνητικής πράκτορα Κάρι Στέκο, η οποία βρίσκεται σε ένα ερευνητικό κέντρο στην Ανταρκτική, αλλάζουν όταν, λίγες μέρες πριν το τέλος της «θητείας» της, ανακαλύπτει ένα πτώμα, θαμμένο στο άγριο τοπίο της Ανταρκτικής.

O άνεμος χτυπά με ταχύτητα 100 χλμ/ώρα. Η θερμοκρασία φτάνει του 850C. Η πρόθεση της Φύσης δεν ήταν ποτέ να μπορούν οι άνθρωποι, στον Ερευνητικό Σταθμό “Αμούντσεν Σκοτ” της Ανταρκτικής, να επιβιώσουν υπό τέτοιες καιρικές συνθήκες.

Εκεί βρίσκεται η Κάρι Στέτκο, υψηλόβαθμη στρατιωτικός και η μοναδική εκπρόσωπος των ΗΠΑ στην Ανταρκτική. Και ενώ η μετάθεσή της εκεί αποτελεί γι` αυτήν μια μορφή αυτοεξορισμού, η πρώτη υπόθεση δολοφονίας στη παγωμένη ήπειρο έρχεται για να τη βάλει στην ενεργό δράση.

Οι έρευνες πρέπει να γίνουν γρήγορα και να έχουν αποτέλεσμα, γιατί σε 3 μέρες ο αφιλόξενος χειμώνας της Ανταρκτικής θα φέρει το σκοτάδι για τους επόμενους 6 μήνες…

Παίζουν: Κέιτ Μπεκινσέιλ, Γκάμπριελ Μαχτ, Τομ Σκέριτ, Άλεξ Ο’ Λόχλιν, Κολόμπους Σορτ.

*Star, Τετάρτη 12/04 στις 01:45

«Βασίλισσα Βικτώρια: Τα Χρόνια της Νιότης» (2009) σκηνοθεσία Ζαν-Μαρκ Βαλέ

Δράμα εποχής – Βρισκόμαστε στα 1837 και η Βικτώρια βρίσκεται στο επίκεντρο της βασιλικής διαμάχης για την εξουσία. Ο βασιλιάς Γουίλιαμ, που είναι θείος της, βρίσκεται στο κατώφλι του θανάτου και η Βικτώρια προορίζεται για διάδοχος του θρόνου.

Ενώ όλοι προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοιά της, η μητέρα της, Δούκισσα του Κεντ, την κρατάει σε απόσταση από την Αυλή. Παράλληλα, ο βασιλιάς Λεοπόλδος του Βελγίου και θείος της Βικτώρια πατρονάρει τον γοητευτικό ανιψιό του, Άλμπερτ, να κερδίσει την καρδιά της. Όμως, η Βικτώρια και ο Άλμπερτ έχουν κουραστεί να δέχονται εντολές από τους άλλους.

Και αφού η Βικτώρια γίνεται βασίλισσα της Αγγλίας, αναπτύσσεται μεταξύ τους ένας ισχυρός δεσμός που θα οδηγήσει όχι μόνο στο γάμο και στην οικογένεια, αλλά και σε μια ουσιαστική σχέση ζωής. Η βασίλισσα Βικτώρια έχει καταχωρηθεί στο συλλογικό υποσυνείδητο ως μία ηλικιωμένη, βλοσυρή γυναίκα σε μόνιμο πένθος. Όμως, στα νεανικά της χρόνια, η Βικτώρια ήταν μια κοπέλα τολμηρή, γεμάτη ζωντάνια.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Ρούπερτ Φρεντ, Πολ Μπέτανι, Μιράντα Ρίτσαρντσον, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Τόμας Κρέτσμαν, Μαρκ Στρονγκ, Γέσπερ Κρίστενσεν, Χάριετ Γουόλτερ.

*Open, Τετάρτη 12/04 στις 02:30