7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Τελευταία Λεγεώνα» (2007) σκηνοθεσία Νταγκ Λεφλέρ

Περιπέτεια – Ρώμη 476 μ.Χ. Η μέχρι τότε πανίσχυρη αυτοκρατορία κινδυνεύει.

Την παραμονή της ανακήρυξης του 12χρονου Ρωμύλου Αυγούστου (Τόμας Μπρόντι Σανγκστερ) σε αυτοκράτορα, ο σαμάνος μέντορας προβλέπει μεγάλο κακό. Την ίδια νύχτα οι γονείς του σκοτώνονται και ο ίδιος αιχμαλωτίζεται από τους Γότθους σε οχυρό του νησιού Κάπρι. Ο στρατηγός Αυρήλιος (Κόλιν Φερθ) θα τον ελευθερώσει, αλλά στη συνέχεια θα ανακαλύψει ότι οι βυζαντινοί σύμμαχοί τους έχουν συνταχθεί με το πλευρό των Γότθων.
Η προδοσία αυτή τους αναγκάζει να φτάσουν την ένατη λεγεώνα και να αντιμετωπίσουν μαζί τον εχθρό.

Παίζουν: Μπεν Κίνγκσλεϊ, Κόλιν Φερθ, Ίαν Γκλεν, Τζων Χάνα, Πίτερ Μάλαν, Τζέιμς Κόσμο, Αλεξάντερ Σίντινγκ, Τόμας Μπρόντι Σανγκστερ.

*Open, Δευτέρα 10/04, στις 21:00

«Ο Άνθρωπος του Θεού» (2021) σκηνοθεσία Γελένα Πόποβιτς

Βιογραφική Δραματική Ελληνική Ταινία – Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια.

Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο.

Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο.

Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα.

Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει.

Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Αλεξάντρ Πετρόφ, Μίκι Ρουρκ, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη.

*Ant1, Δευτέρα 10/04, στις 21:00

«O Τυχοδιώκτης του Παρισιού» (2018) σκηνοθεσία Ζαν-Φρανσουά Ρισέτ

Περιπέτεια – Στο απόγειο της βασιλείας του Ναπολέοντα, ο Βιντόκ – ο μόνος άνθρωπος που απέδρασε με επιτυχία από δύο φυλακές υψηλής ασφαλείας – είναι ένας θρύλος.

Αφού θεωρήθηκε νεκρός μετά από την τελευταία, εντυπωσιακή του απόδραση, ο πρώην κακοποιός κρατάει πια χαμηλό προφίλ, ως ένας απλός έμπορος ρούχων.

Το παρελθόν του όμως δεν τον αφήνει ήσυχο, καθώς οι πρώην συγκρατούμενοί του τον κατηγορούν για μια δολοφονία που δεν διέπραξε.

Για να αποδείξει την αθωότητα και τις καλές του προθέσεις, κλείνει μια συμφωνία με την αστυνομία: κυνηγά όλους τους κλέφτες και δολοφόνους του Παρισιού με αντάλλαγμα την ελευθερία του. Χωρίς καν να το προσπαθεί, ο Βιντόκ γίνεται από πρώην κατάδικος σερίφης.

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Ολγκα Κιριλένκο, Φρέγια Μάβορ.

*Open, Δευτέρα 10/04, στις 23:15

«Μαρία Μαγδαληνή» (2018) σκηνοθεσία Γκαρθ Ντέιβις

Βιογραφικό δράμα – Η Μαρία Μαγδαληνή είναι μια νεαρή γυναίκα που αναζητά ένα νέο τρόπο ζωής και, αψηφώντας τις ιεραρχίες και τις αξίες της παραδοσιακής οικογένειας, γίνεται μέλος ενός κοινωνικού κινήματος με επικεφαλής τον Ιησού το Ναζωραίο.
Σύντομα, η Μαρία βρίσκει τη θέση της μέσα στο κίνημα και το πνευματικό της ταξίδι την τοποθετεί στην καρδιά μιας ιστορίας που θα τη φέρει αντιμέτωπη με το πεπρωμένο του Ιησού και τη δική της θέση σ αυτό.

Παίζουν: Ρούνι Μάρα, Χοακίν Φίνιξ, Τσιουετέλ Ετζιόφορ, Ταχάρ Ραχίμ, Αριάν Λαμπέντ.

*Ant1, Δευτέρα 10/04, στις 23:15

«Τα Καλά Παιδιά» (1990) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Αστυνομική Δραματική – Ο Χένρι Χιλ (Ρέι Λιόττα), είναι ένα παιδί που μεγαλώνει στην ιταλοαμερικανική γειτονιά του Μπρούκλιν και φιλοδοξεί να κατορθώσει κάποτε να διεισδύσει και να αναρριχηθεί στο κύκλωμα των ισχυρών της Μαφίας.

Το πάθος του, τον οδηγεί από μικρό, στις πρώτες του δουλειές, ως παιδί για τα θελήματα, στο τοπικό δίκτυο της Μαφίας.

Όταν τελικά τα καταφέρνει, γνωρίζει από κοντά τη βία την ωμότητα, αλλά και τους κώδικες τιμής αυτού του κόσμου, σε όλο τους το μεγαλείο..

Η είσοδός του στη φαμίλια δεν αργεί και οι συνεργασίες με τον Τόμι ΝτεΒίτο (Τζο Πέσι) ξεκινάνε.

Τα χρόνια περνάνε και ο Χένρι μπαίνει ακόμη πιο βαθιά στα κόλπα της Μαφίας μέχρι η τύχη να τον φέρει κοντά στον Τζέιμς Κόνγουεϊ (Ρόμπερτ ντε Νίρο).

Οι τρεις καλοί φίλοι, The Good Fellas, θα προσπαθήσουν να ανέβουν στην ιεραρχία με τρόπους θεμιτούς στην Μαφία…ή και όχι!

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρέι Λιότα, Τζο Πέσι, Λορέιν Μπράκο, Πόλ Σορβίνο, Φρανκ Σίβερο, Τόνι Ντάροου, Μάικ Σταρ

*Star, Δευτέρα 10/04, στις 01:00

«Λόλα» (1964) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ο Άρης (Νίκος Κούρκουλος) μετά από τρία χρόνια, βγαίνει από τη φυλακή και εμφανίζεται στην Τρούμπα. Σκοπός του είναι τόσο το ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών, με τη συμμορία που τον έστειλε στη φυλακή, αλλά και να μάθει αν ανάμεσα σε αυτούς που τον πρόδωσαν ήταν και η Λόλα (Τζένη Καρέζη), μια κοπέλα που δουλεύει στο καμπαρέ του Στέλιου (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος).

Ο Άρης είχε ερωτική σχέση με τη Λόλα, την οποία διατηρούν ακόμη αλλά ο Στέλιος, που είναι κι αυτός ερωτευμένος με τη Λόλα, αναθέτει σε έναν μπράβο του (Σπύρος Καλογήρου) να σκοτώσει τον Άρη.

Την ίδια στιγμή που ο Άρης μονομαχεί με τον μπράβο, οι άνθρωποι του Στέλιου απαγάγουν την Λόλα και την κλείνουν σε ένα σπίτι, αναγκάζοντας τον Άρη να συγκρουστεί μαζί τους.
Στην ιστορία εμπλέκεται καθοριστικά κι ο γέρος δεσμοφύλακας του Άρη (Παντελής Ζερβός), που στο τέλος αποδεικνύεται πατέρας της Λόλας.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Νίκος Κούρκουλος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Φέρμας, Λαυρέντης Διανέλλος, Σπύρος Καλογήρου.

*Mega, Δευτέρα 10/04, στις 01:00

«Η Άννα και ο Βασιλιάς» (1999) σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Αισθηματικό δράμα – Η βρετανίδα δασκάλα Άννα Λιονόουενς έρχεται στη Μπανγκόγκ για να διδάξει το πνεύμα του δυτικού πολιτισμού στα 67 παιδιά του βασιλιά της Ταϊλάνδης. Μέσα στη δίνη των πολιτικών εξελίξεων το ειδύλλιο μεταξύ τους μοιάζει αναπόφευκτο. Μια μεγάλη παραγωγή, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα από το ημερολόγιο της Άννα Λιονόουενς, η οποία επισκέφτηκε το Ταϊλανδό βασιλιά Μονγκούτ το 1860. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο η ακαταμάχητη Τζόντι Φόστερ.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Γιαν–Φατ Τσόου, Λίνγκ Μπάι, Μελίσα Κάμπελ, Ράνταλ Ντουκ Κιμ.

*Alpha, Δευτέρα 10/04, στις 01:15