12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι καλύτερες ταινίες για να συντροφεύσουν το βράδυ σου!

«Νώε» (2014) σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφκσι

Επική περιπέτεια – O Ράσελ Κρόου, υποδύεται τον Νώε. Ένας έμπειρος μαχητής, μάγος και θεραπευτής, ο Νώε ήθελε μόνο την ειρήνη για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ωστόσο, κάθε βράδυ, ο Νώε βασανίζεται από οράματα μιας ατέλειωτης πλημμύρας, που συμβολίζει την καταστροφή όλης της ζωής. Σταδιακά, αρχίζει να κατανοεί το μήνυμα που του έστειλε ο Θεός. Ο Θεός αποφάσισε να τιμωρήσει τους ανθρώπους και να τους σκοτώσει όλους. Αλλά έδωσε στο Νώε μια τελευταία ευκαιρία να διατηρήσει τη ζωή στη Γη.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι χτίζει μια τρισδιάστατη ιστορία ρίχνοντας φως σε μια από τις πιο γνωστές ιστορίες της Βίβλου. Εκμεταλλευόμενος την φυσική ομορφιά της Ισλανδίας και χρησιμοποιώντας πληθώρα ειδικών εφέ, δημιουργεί μια αριστουργηματική ταινία.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Άντονι Χόπκινς, Έμα Γουάτσον, Νικ Νόλτε, Ντάγκλας Μπουθ.

*Open, Σάββατο 15/04 στις 20:00

«Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Λεωνίδας (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ένας χήρος πλοίαρχος που αποκλείει το ενδεχόμενο να ξαναπαντρευτεί, δέχεται να προσλάβει ως οικονόμο στο σπίτι του τη Μαίρη (Μάρω Κοντού), μια κυρία που του προτείνει ο φίλος του Ξενοφών (Σταύρος Ξενίδης). Εκείνη θα βάλει στη θέση τους τα τρία παιδιά του Λεωνίδα (Παύλος Λιάρος, Θανάσης Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Ιωαννίδης) και θα οργανώσει στην εντέλεια το σπίτι του. Όταν ο Λεωνίδας αντιληφθεί ότι η Μαίρη έχει σταλεί στο σπίτι από τον φίλο του, με σκοπό το γάμο, δεν μπορεί να αντιδράσει αρνητικά, γιατί ήδη έχει ερωτευτεί σφοδρά τη γοητευτική οικονόμο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Παύλος Λιαρός, Θανάσης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Ιωαννίδης, Σταύρος Ξενίδης, Μίτση Κωνσταντάρα.

*Ant1, Σάββατο 15/04 στις 20:00

«Η Ωραία του Κουρέα» (1969) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο κουρέας Γιάννης (Γιάννης Γκινάκης) και η κομμώτρια Μάρθα (Μάρθα Καραγιάννη) είναι ερωτευμένοι και θέλουν να παντρευτούν. Όμως ο Γιάννης πρέπει πρώτα να παντρέψει τις τέσσερις αδελφές του, στόχος εξαιρετικά δύσκολος, αφού δεν υπάρχει η απαιτούμενη προίκα.

Η Μάρθα, με την πονηριά της, αναλαμβάνει να βρεί τους κατάλληλους γαμπρούς για κάθε μια αδελφή ξεχωριστά, και εξασφαλίζει την προίκα, δίνοντας το σπίτι του Γιάννη ως αντιπαροχή.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Μάρθα Καραγιάννη, Αλέκος Τζανετάκος, Χρόνης Εξαρχάκος, Σωτήρης Μουστάκας, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Νίκος Τσούκας, Νίτσα Μαρούδα.

*Alpha, Σάββατο 15/04 στις 20:00

«Κάτι να Καίει» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Κλέαρχος με τον Φάνη κι άλλους τρεις Θεσσαλονικείς έχουν φτιάξει ένα μουσικό συγκρότημα, στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει και η Ρένα, τα αγόρια όμως δεν της το επιτρέπουν. Η Ρένα γνωρίζει τον κύριο Ντίνο Εξαρχόπουλο ο οποίος συνοδεύει την Τζένη, την κόρη του διευθυντή του, σε μια επίσκεψη στη “Διεθνή ‘Eκθεση της Θεσσαλονίκης”.

Ο εν λόγω κύριος, θέλοντας να κατακτήσει τη Ρένα της υπόσχεται να βοηθήσει το συγκρότημα. Οι σκοτούρες του Ντίνου μεγαλώνουν με την άφιξη της Σοφίας, η οποία μόνο αν τον παντρευτεί θα εισπράξει την κληρονομιά του μακαρίτη θείου της.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Χλόη Λιάσκου, Έλενα Ναθαναήλ, Χρήστος Νέγκας, Χρήστος Τσαγανέας.

*Skai, Σάββατο 15/04 στις 21:00

«Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι – Home» (2015) σε σκηνοθεσία Τιμ Τζόνσον

Animation – Όταν τα μέλη της εξωγήινης φυλής των Μπουβ καταφτάνουν στη Γη, κυνηγημένοι από έναν άσπονδο εχθρό τους, θα αποφασίσουν να διώξουν το ανθρώπινο είδος, προκειμένου να αναδιοργανώσουν ολόκληρο τον πλανήτη και να τον μετατρέψουν στο νέο τους σπίτι. Ο Ουπς, ένας αξιαγάπητος, αλλά διαφορετικός, από τα υπόλοιπα μέλη της φυλής του, εξωγήινος, γίνεται στόχος των συμπατριωτών του μετά από μια γκάφα του. Ως δραπέτης, συναντά και αναπτύσσει μία απίθανη φιλία με ένα περιπετειώδες κορίτσι, την Τιπ, η οποία έχει τη δική της αποστολή. Μέσα από μια σειρά κωμικών περιπετειών με την Τιπ, ο Ουπς αρχίζει να καταλαβαίνει ότι το να είσαι διαφορετικός και να κάνεις λάθη είναι φυσικό κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης και μαζί ανακαλύπτουν το πραγματικό νόημα της λέξης «σπίτι», κατά τη διάρκεια του πιο υπέροχου ταξιδιού!

Με τις φωνές των: Ριάνα, Τζιμ Πάρσονς, Τζένιφερ Λόπεζ, Στιβ Μάρτιν, Ματ Τζόουνς, Ειπριλ Γουιντσελ, Μπραίαν Στέπανεκ

*Star Σάββατο 15/04 στις 21:00

«Αίσθημα Μετ’ Εμποδίων» (1998) σκηνοθεσία Νικολας Χίτνερ

Κομεντί Ρομαντική – Ο Τζορτζ και η Νίνα είναι το χρόνια φίλοι.
Εκείνη είναι κοινωνική λειτουργός και όταν χωρίζει με τον επί χρόνια εραστή της, προτείνει στον Τζορτζ να συγκατοικήσουν.

Μοιράζονται ένα διαμέρισμα στο Μπρούκλιν, τρώνε μαζί καθημερινά και απολαμβάνουν το χορό. Αγαπιούνται πολύ, και όλο αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι, μόνο που ο Τζορτζ είναι γκέι.

Στο μεταξύ η Νίνα ανακαλύπτει ότι είναι έγκυος και παρόλο που ο φίλος της ο Βινς (Τζον Πάνκοου), της ζητά να παντρευτούν εκείνη αποφασίζει να κρατήσει μόνη της το παιδί.

Ο Τζωρτζ συμμετέχει στην ανατροφή του παιδιού και οι δύο τους έρχονται πολύ κοντά.
Κάποια στιγμή η Νίνα αντιλαμβάνεται ότι έχει ερωτευτεί τον Τζωρτζ, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτε περισσότερο από ένα ακόμη αδιέξοδο..

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Πολ Ραντ, Κάλι Ρότσα, Λένα Γκάρντγουελ.

*Alpha Σάββατο 15/04 στις 21:50

«Αχ! Αυτή η Γυναίκα μου» (1967) σκηνοθεσία Γιώργος Σκαλενάκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Δημήτρης (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) είναι ένας φιλόδοξος νέος, υπάλληλος στην επιχείρηση του κυρίου Χαρίλαου (Γιώργος Μιχαλόπουλος) και παντρεμένος με την όμορφη Νίνα (Αλίκη Βουγιουκλάκη), που το όνειρό της είναι να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο.

Για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες του και να μπορέσει να κάνει στη γυναίκα του το δώρο που ονειρεύεται, εποφθαλμιά την κενή θέση του υποδιευθυντή της εταιρείας που δουλεύει.

Έτσι καλεί τον καλοφαγά Χαρίλαο σε δείπνο, αλλά, εκείνη τη μέρα, αυτός έχει τσακωθεί με τη Νίνα. Ο Δημήτρης, για να βγεί από τη δύσκολη θέση, παρουσιάζει τη γυναίκα του ως υπηρέτρια και την υπηρέτρια του (Μαρία Κωνσταντάρου) ως γυναίκα του.

Όμως, οι αλλεπάλληλες γκάφες της τελευταίας εξοργίζουν το αφεντικό του και η Νίνα προσπαθεί να εξισορροπήσει την κατάσταση, με αποτέλεσμα να εκτιμηθεί απ’ αυτόν και να προσληφθεί ως υπηρέτριά του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Σαπφώ Νοταρά, Μαρία Κωνσταντάρου.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 15/04 στις 22:00

«Κάτι Κουρασμένα Παλικάρια» (1967) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική κωμωδία – Eνας καλοστεκούμενος πενηντάρης, ο Ντίνος Διαμαντίδης, ζει με την αδελφή του, τρέχοντας πίσω από κάθε θελκτικό θηλυκό. ‘Oταν γνωρίζει την εικοσάχρονη Κορίνα και τη μητέρα της, δύο απατεώνισσες, που μαδάνε πλούσιους μεσήλικες, χάνει τελείως τα λογικά του, καθώς η Κορίνα παριστάνει την ερωτευμένη μαζί του. Η γραμματέας του, η Ρίτα, που είναι πολλά χρόνια αρραβωνιασμένη μαζί του, κινητοποιείται και, με τη βοήθεια του γιατρού του και ενός πρώην υπαλλήλου του, κάνουν τον ερωτύλο Ντίνο να καταλάβει επιτέλους το ποιόν των δύο γυναικών. 

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μπέτυ Αρβανίτη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Μέλπω Ζαρόκωστα.

*Star, Σάββατο 15/04 στις 22:50

«Το Απαγορευμένο Βασίλειο» (2008) σκηνοθεσία Ρομπ Μίνκοφ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Ένας αμερικανός έφηβος, που έχει μανία με τις πολεμικές τέχνες και τον ασιατικό πολιτισμό, κάνει μια περίεργη ανακάλυψη σε ένα μαγαζάκι της Chinatown: ανάμεσα σε πολλά άλλα παλιά αντικείμενα βρίσκει την θρυλική ράβδο του Μοnkey King.

Με την πολύτιμη ράβδο στο χέρι, ο νεαρός ταξιδεύει πίσω στην αρχαία Κίνα, παρέα με μαχητές πολεμικών τεχνών σε μία επικίνδυνη αποστολή για την απελευθέρωση του αιχμαλώτου Monkey King…

Παίζουν: Τζετ Λι, Τζάκι Τσαν, Μάικλ Ανγκαράνο, Κόλιν Τσου

*Skai, Σάββατο 15/04 στις 23:15

«Πρώτη Φορά Νονός» (2007) σκηνοθεσία Όλγα Μαλέα

Κωμωδία – Ο 11χρονος Άλεξ έχει μεγαλώσει στην Καλιφόρνια, γόνος του αρχηγού της Δημοκρατικής Παράταξης, αντικαθιστά τον πατέρα του και πηγαίνει στην Κρήτη να βαφτίσει το μωρό τοπικού κομματάρχη (Αντώνης Καφετζόπουλος) και υποψήφιου βουλευτή.

Πρέπει να γίνει για πρώτη φορά νονός για να αποδείξει σε όλους – και κυρίως στον πατέρα του- ότι είναι αντάξιος γιός του.
Το ξενόφερτο παρουσιαστικό του, τα ιδιαίτερα έθιμα και οι δοκιμασίες που του επιβάλλουν οι Κρητικοί προκειμένου να τον δεχτούν ως άξιο απόγονο του αρχηγού, η δυσκολία του με την ελληνική γλώσσα προκαλούν τόσες κωμικές καταστάσεις, που θα του μείνουν αξέχαστες.

Παράλληλα παίρνει και το “βάπτισμα του πυρός” στην τέχνη και τα τεχνάσματα της πολιτικής, που θα τον σημαδέψουν για όλη του τη ζωή.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ελένη Καστάνη, Γιώργος Κιμούλης, Tex Pardue, Νίκος Ανδρεουλάκης, Αννα Λουιζίδου, Μάνος Γαβράς.

*Star, Σάββατο 15/04 στις 01:00

«Πριγκίπισσα Σίσσυ» (1955) σκηνοθεσία Ερνστ Μαρίσκα 

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Μια ζωηρή νεαρή πριγκίπισσα κερδίζει την αγάπη του μονάρχη και κατακτά τις καρδιές των υπηκόων της.

Η Αυστριακή αρχιδούκισσα Σοφία κανονίζει ταξίδι στο Μπαντ Ισλ για να γνωρίσει ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Ιωσήφ τη μέλλουσα γυναίκα του, την πριγκίπισσα Έλεν της Βαυαρίας. Τυχαία όμως γνωρίζει τη μικρότερη αδελφή της Έλεν, Σίσι, και την ερωτεύεται. Παρά τις αντιρρήσεις της φιλόδοξης μητέρας του παντρεύεται τη Σίσι.

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Κάρλχαϊντς Μπεμ, Μάγκντα Σνάιντερ, Γκούσταβ Κνουθ, Ούτα Φραντς, Βίλμα Ντέγκισερ, Γιόζεφ Μάινραντ.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 15/04 στις 02:00

«An Acceptable Loss» (2018) σκηνοθεσία Τζο Τσάπελ

Δραματική Μυστηρίου – Η ταινία An Acceptable Loss είναι ένα πολιτικό θρίλερ με την Τζέιμι Λι Κέρτις στο ρόλο της Πρόεδρου της Αμερικής και την Τίκα Σάμπτερ στο ρόλο της Συμβούλου Ασφαλείας, που αναζητά τρόπο να γλυτώσει από τις τύψεις των αποφάσεων που κλήθηκε να πάρει στο παρελθόν.

Η Λίμπι Λαμ ήταν η προσωποποίηση της Αμερικανίδας πατριώτισσας. Πιστή στο καθήκον της ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας εργαζόταν στο πλάι, της τότε Αντιπροέδρου Ρέιτσελ Μπεργκ, μιας βετεράνου στην πολιτική με ατσάλινη πυγμή.

Τώρα εργάζεται ως καθηγήτρια Πανεπιστημίου και προσπαθεί να ξεπεράσει τις τύψεις που αισθάνεται, για μία από τις αποφάσεις που είχε πάρει στο παρελθόν η οποία κόστισε τη ζωή σε χιλιάδες άμαχους ανθρώπους. Η Λίμπι είχε υπογράψει μια αμφιλεγόμενη στρατιωτική δράση που υποτίθεται ότι θα τερμάτιζε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Οι λεπτομέρειες που γνωρίζει θα μπορούσαν να ρίξουν την κυβέρνηση.
Η Ρέιτσελ Μπεργκ με την αταλάντευτη ικανότητα να πετυχαίνει τους στόχους της, είναι πλέον η Πρόεδρος της Αμερικής και θέλει να διασφαλίσει ότι η Λίμπι θα κρατήσει το στόμα της κλειστό για τα λάθη του παρελθόντος.

Η Λίμπι που ακόμη ταλανίζεται από τις αθώες ζωές που χάθηκαν, θέλει να πει την αλήθεια, διακινδυνεύοντας την κατηγορία για εσχάτη προδοσία και την ίδια της τη ζωή.

Παίζουν: Τζέιμι Λι Κέρτις, Τίκα Σάμπερς, Μπεν Τζβασόλι, Τζεφ Χέφνερ, Ντίνα Ντουναγκαν, Άλεξ Γουαισμαν, Τιμ Χόπερ

*Alpha, Σάββατο 15/04 στις 02:00