15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Κυριακή είναι να τις περνάς παρέα με τους αγαπημένους σου και μια καλή ταινία. Διάλεξε ποια θα δεις σήμερα.

«Μερικοί το Προτιμούν Κρύο» 1963) σκηνοθεσία  Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Λάκης ταλαιπωρεί την αρραβωνιαστικιά του Λέλα, γιατί οι αρχές της οικογένειάς του, δεν του επιτρέπουν να παντρευτεί προτού αποκαταστήσει τις τρεις αδελφές του και ειδικά τη μεγαλύτερη, τη Ρένα. Οι δύο μικρότερες αδελφές, η Εύα και η Μαίρη, θα γνωρίσουν δύο νεαρούς, τον Γιώργο και τον Κλεόπα και θα τους ερωτευθούν.

Και η Ρένα όμως αγαπάει κάποιον κρυφά από τον αδελφό της και απορρίπτει κάθε υποψήφιο μνηστήρα, που της παρουσιάζουν. Ο Λάκης πιέζεται αφόρητα από τους τέσσερις αδελφούς της αγαπημένης του και έτσι ξετυλίγεται μια σειρά από ξεκαρδιστικά συμβάντα μέχρι όλοι οι ήρωες να πραγματοποιήσουν το όνειρο της ζωής τους: το γάμο.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Ρένα Βλαχοπούλου, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Μάρθα Καραγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Χλόη Λιάσκου, Γιώργος Κωνσταντίνου, Γιάννης Βογιατζής, Τζόλυ Γαρμπή.

*Mega, Κυριακή 16/04, στις 21:00

«Ο γύρος του κόσμους σε 80 ημέρες» (2004) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

http://mpetskas.com/wp-content/uploads/2019/12/tsakitsan_1.jpg

Κωμική περιπέτεια, δράσης – Ένας Κινέζος ληστής και τυχοδιώκτης, ο Πασπαρτού, καταλήγει κάτω από περίεργες συνθήκες στο στενό φιλικό κύκλο του εκκεντρικού Λονδρέζου Φιλέα Φογκ. Ο Φογκ έχει βάλει σκοπό να γυρίσει τον κόσμο σε 80 μέρες με διάφορα μεταφορικά μέσα, προκειμένου να κερδίσει ένα στοίχημα. Με τη πολύτιμη βοήθεια του Πασπαρτού, ο Φογκ θα διασχίσει τις πιο όμορφες και επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη, θα γνωρίσει τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες του 19ου αιώνα και θα ζήσει τις πιο αξέχαστες περιπέτειες.

Παίζουν:Τζάκι Τσαν, Στιβ Κούγκαν, Σεσίλ ΝτεΦράνς, Ρόμπερτ Φάιφ, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Κάρεν Μοκ

*Skai, Κυριακή 16/04, στις 21:00

«Πολυτεχνίτης και Ερημοσπίτης» (1963) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο αγράμματος επαρχιώτης Θανάσης Μπιρμπίλης αφήνει το χωριό του κι έρχεται στην Αθήνα σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, αλλά δεν καταφέρνει να στεριώσει σε καμία δουλειά. Ως γκαρσόνι στην ταβέρνα του Μπουρμπούρη, όπου τον έστειλε ο βουλευτής της περιοχής του Θόδωρος Μπακατσουλάρας, καπελώνει με μια μακαρονάδα ένα αγόρι, που δεν θέλει να φάει. Ως διαιτητής σ έναν αγώνα πάλης, όπου τον όρισε ο συγχωριανός του Βαγγέλης τρώει το ξύλο της χρονιάς του, επειδή δεν είναι αντικειμενικός κριτής.

Ως υπάλληλος φαρμακείου τσακώνεται με μια πελάτισσά του και τον συνοδό της. Ως φωτογράφος βγάζει ακέφαλες φωτογραφίες και θολώνει μπροστά στα κάλλη μιας σταρ του καμπαρέ. Ως αστυφύλακας καλείται στο σπίτι μιας γυναίκας που μένει με την υπηρέτριά της για να συλλάβει έναν διαρρήκτη και τα κάνει θάλασσα. Κι όταν αποφασίζει να κάνει έναν πλούσιο γάμο, το Ρενάκι του τα ξαναφτιάχνει με τον Πανάγο της, τον μάγκα πρώην μνηστήρα της. Τελικά ο Θανάσης επιστρέφει στο χωριό του με τις δυσάρεστες αλλά πολύτιμες εμπειρίες της ζωής στην πρωτεύουσα.

Παίζουν:  Θανάσης Βέγγος, Μαρίκα Κρεββατά, Μπέτυ Μοσχονά, Ερρίκος Μπριόλας, Νίκη Λινάρδου, Κατερίνα Γιουλάκη

*Star, Κυριακή 16/04, στις 21:00

«Τι 30, τι 40, τι 50» (1972) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική ταινία, Κωμωδία – Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υποδύεται έναν επιχειρηματία παλαιών αρχών, τον Ζάχο Φωκιανό, ο οποίος αντιπαθεί κάθε τι νέο.

Η νεαρή γραμματέας του όμως τον έχει ερωτευτεί αλλά φοβούμενη την αντίδρασή του, διστάζει να του ομολογήσει τα συναισθήματά της.

Όταν όμως ο Ζάχος αντιληφθεί τι συμβαίνει (κι αφού ξεπεράσει το αρχικό σοκ), θα αλλάξει γνώμη και θα συνειδητοποιήσει ότι κι αυτός έτρεφε αισθήματα για τη νεαρή κοπέλα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ρίκα Διαλυνά, Έλια Καλλιγεράκη

*Alpha, Κυριακή 16/04, στις 21:50

«Οι Τζογαδόροι15» (2015) σκηνοθεσία Ράιαν Φλεκ, Άννα Μπόντεν

Δραματική  Κωμωδία – Κοινωνική ταινία παραγωγής ΗΠΑ.
Ο Τζέρι είναι ένας ταλαντούχος παίκτης του πόκερ, αλλά ο τζόγος του στερεί ό,τι καλό έχει μέσα του. Μια ημέρα, συναντά έναν χαρισματικό νεαρό ταξιδιώτη, τον Κέρτις. Θεωρώντας ότι ο Κέρτις είναι το γούρι του, τον πείθει να τον ακολουθήσει σε περιοδεία. Καθώς κατεβαίνουν προς τον Νότο από τσόχα σε τσόχα, καθ’ οδόν για ένα μεγάλο παιχνίδι στη Νέα Ορλεάνη, οι χαρακτήρες και τα κίνητρα των δύο αντρών σιγά-σιγά αποκαλύπτονται, αλλά κι ένας σφικτός δεσμός αναπτύσσεται ανάμεσα τους.

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Μπεν Μέντελσον, Σιένα Μίλερ, Αναλέι Τιμποτν, Ρόμπιν Γουειγκερτ, Άλφρι Γιουνταρντ

*ΕΡΤ1, Κυριακή 16/04, στις 22:00

«Ο Θρύλος του Ζορρό» (2005) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Δράσης Περιπέτεια Ρομαντική – Ο προστάτης των φτωχών και των αδικημένων, ο Ζορό, επιστρέφει, όχι μόνο για να σταματήσει έναν επικείμενο εμφύλιο πόλεμο, αλλά και για να ξανακερδίσει την γυναίκα που αγαπά και την εκτίμηση του ατίθασου γιου του, Χοακίν.

Βρισκόμαστε στο 1850 στο Σαν Φραντσίσκο, και ο μασκοφόρος ήρωας Ζορό έχει αφήσει τη μάσκα και τους ηρωισμούς απολαμβάνοντας μία ήσυχη, οικογενειακή ζωή. Τηρώντας έτσι την υπόσχεσή του στην Έλενα να ξεχάσει τις περιπέτειες και να συνεχίσουν τη ζωή τους ως ευυπόληπτη οικογένεια ντε λα Βέγκα.

Ο 10χρονος γιος του Χουάν δεν γνωρίζει τίποτε για την κρυφή ζωή του πατέρα του και σε πολλές περιπτώσεις τον αντιμετωπίζει σαν ένα μαλθακό, άβουλο πιόνι της αριστοκρατίας.

Όταν όμως οι Ιππότες της Αραγονίας, μία μυστική ισχυρή σέκτα, αποφασίζουν να εμποδίσουν τις επικείμενες εκλογές για την προσάρτηση της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ζορρό δεν θα μείνει απλός παρατηρητής και είναι ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει.

Αποφασισμένος να τους πολεμήσει, πρέπει να έρθει αντιμέτωπος με την ίδια του την οικογένεια και την απειλή του χωρισμού…

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Ρούφους Σιουέλ, Αντριάν Αλόνσο, Νικ Τσινλουντ, Μάικλ Εμερσον.

*Mega, Κυριακή 16/04, στις 23:10

«Ράφτης» (2020) σκηνοθεσία Σόνια Λίζα Κέντερμαν

Δραματική  Ελληνική Ταινία  Κομεντί – Ο Ράφτης είναι ένας απομονωμένος άνθρωπος που ζει παγιδευμένος στο ραφτάδικο του πατέρα του για χρόνια.

Εκκεντρικός και λίγο αλαφροΐσκιωτος μέσα στο ραφτάδικο νιώθει ασφαλής σαν το προσωπικό του καταφύγιο, αλλά χωρίς να το καταλαβαίνει έχει γίνει και η φυλακή του.

Οι πελάτες λιγοστεύουν αι όταν έρχεται η στιγμή που κινδυνεύει να χάσει την επιχείρηση και τη ζωή του παίρνει μία παράτολμη και παράλογη απόφαση.
Φτιάχνει ένα χειροποίητο ραφτάδικο σε ρόδες, βγαίνει με το εμπόρευμά του έξω στον κόσμο και μετατρέπεται σε γυρολόγο – ράφτη.

Αρχίζει να δημιουργεί τα ωραιότερα νυφικά, σε πάμφθηνες τιμές, ενώ ο έρωτας χτυπά την πόρτα του για πρώτη φορά στα 50.
Κάπως έτσι θα ξαναβρεί τον εαυτό του και θα πάρει στα χέρια του τη ζωή του.

Παίζουν:  Δημήτρης Ήμελλος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δάφνη Μιχοπούλου

*ΕΡΤ2, Κυριακή 16/04, στις 23:10

«Οι Αναλώσιμοι 3» (2014) σκηνοθεσία Πάτρικ Χιούζ

Περιπέτεια – Ο Μπάρνεϊ (Σταλόνε), ο Κρίστμας (Στέιθαμ) και τα υπόλοιπα μέλη της θρυλικής ομάδας σκληροτράχηλων action hero, έρχονται αντιμέτωποι με τον Κόνραντ Στόουνμπανκς (Μελ Γκίμπσον), τον συνιδρυτή των Αναλώσιμων.

Ο Κόνραντ ίδρυσε αρχικά με τον Μπάρνεϊ την ομάδα, όμως στη συνέχεια πέρασε στη σκοτεινή πλευρά και έγινε ένας αδίστακτος έμπορος όπλων. Έτσι ο Μπάρνεϊ αναγκάστηκε να τον σκοτώσει … ή έτσι νόμιζε. Αφού ξέφυγε ήδη μία φορά από τα δίχτυα του θανάτου, ο Στόουνμπανκς τώρα επιστρέφει με ένα και μόνο στόχο: να αποτελειώσει για πάντα τους Αναλώσιμους.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Τζετ Λι, Αντόνιο Μπαντέρας, Χάρισον Φορντ, Μελ Γκίμπσον, Γουέσλι Σνάιπς, Ντολφ Λούντγκρεν.

*Skai, Κυριακή 16/04, στις 23:15

«Ο πύργος του Downton» (2019) σκηνοθεσία Μάικλ Ένγκλερ

Δραματική  Ρομαντική – Από τον ιδιοκτήτη του Ρόμπερτ Κρόλεϊ μέχρι τον τελευταίο υπηρέτη, ο πύργος του Ντάοουντον αναστατώνεται όταν το βρετανικό βασιλικό ζεύγος ανακοινώνει πως σκοπεύει να τον επισκεφθεί και να διαμείνει εκεί για ένα βράδυ.

Το τηλεοπτικό φαινόμενο της πολυβραβευμένης σειράς «Ο Πύργος του Downton», μετά από έξι κύκλους , μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη και αποκτά μεγαλειώδεις διαστάσεις. Στον Πύργο του Downton ζουν γαλήνια η οικογένεια του Λόρδου Γκράνθαμ (με τακτικές επισκέψεις από τη μητέρα του, τη Λαίδη Βάιολετ της Μάγκι Σμιθ), μόνο που τώρα τα ηνία έχει πάρει η πρωτότοκη κόρη Μέρι, με σίγουρο χέρι και στιγμές ανασφάλειας. Στο «κάτω πάτωμα», των υπηρετών, τίποτα δεν έχει αλλάξει: η Πάτμορ μαγειρεύει λιγουρευτά, ο Μπάροου έχει αναλάβει χρέη Μπάτλερ, η Ντέιζι ετοιμάζεται να παντρευτεί. Αυτή την περίοδο αρμονίας θα ταράξει η βασιλική επίσκεψη (του Βασιλιά Γεωργίου Ε΄ της Μεγάλης Βρετανίας και της Βασίλισσας Μαίρης), και θα φέρει τον κάθε ήρωα αντιμέτωπο με τη θέση που θέλει να έχει στο μέλλον του.

Παίζουν: Χιού Μπόνβιλ, Λόρα Καρμάικλ, Τζιμ Κάρτερ, Μπρένταν Κόιλ, Μισέλ Ντόκερι, Κέβιν Ντόιλ, Τζόαν Φρόγκατ, Μάθιου Γκουντ, Χάρι Χάντεν-Πάτον, Ντέιβιντ Χέιγκ, Τζεραλντίν Τζέιμς, Ρόμπερτ Τζέιμς Κόλιερ, Σάιμον Τζόουνς, Άλεν Λιτς, Φίλις Λόγκαν, Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν, Σόφι ΜακΣέρα, Τάπενς Μίντλετον, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Λέσλι Νίκολ, Κέιτ Φίλιπς, Μάγκι Σμιθ, Ιμέλντα Στάντον, Πενέλοπε Γουίλτον

*Ant1, Κυριακή 16/04, στις 23:45

«Απόψε Τρώμε στης Ιοκάστης» (2014) σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία -Μια φιλήσυχη γειτονιά διαταράσσεται από την απροσδόκητη εξαφάνιση μιας Λετονής μανικιουρίστ! Η χήρα, μάνα και υποτιθέμενη business woman, Ιοκάστη Παπαδάμου, ενώνει τις δυνάμεις της με τη δαιμόνια, πλην όμως παντελώς αφελή, γειτόνισσά της για να ρίξουν άπλετο φως στην περίεργη, ομολογουμένως, υπόθεση.

Η προϋπηρεσία τους ανύπαρκτη και η ευφυΐα τους υπό ξεκάθαρη αμφισβήτηση, όμως υπάρχει κάτι στα μάτια τους, που υπόσχεται πως, ευτυχώς, τα πράγματα δεν θ αργήσουν να γίνουν άνω κάτω! Κι όταν τα περιθώρια στενέψουν απειλητικά, τα μυστικά του παρελθόντος, οι κρυφές αγάπες, τα ανομολόγητα πάθη, τα ερωτικά καμώματα και οι απάτες μεγατόνων, θα αναστήσουν ακόμη και φαντάσματα.

Παίζουν: Ρένια Λουϊζίδου, Τάκης Σπυριδάκης, Παύλος Ορκόπουλος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κλέλια Ρένεση, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαρία Γεωργιάδου, Μπέτυ Μαγγίρα.

*Star, Κυριακή 16/04, στις 00:10

«Το ξίφος του δράκου» (2015) σκηνοθεσία Ντάνιελ Λι

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Δύο μεγάλοι πολιτισμοί σε σύγκρουση. Αρχαία Κίνα εναντίον Ρώμης.

Φαντασμαγορικές μάχες στο Δρόμο του Μεταξιού. Όταν ο διεφθαρμένος Ρωμαίος αυτοκράτορας Τιβέριος καταφθάνει συνοδευόμενος από έναν πελώριο στρατό για να διεκδικήσει τον Δρόμο του Μεταξιού, ο Χούο Αν και η ομάδα του αποτελούμενη από εκπαιδευμένους πολεμιστές συνασπίζονται με μια επίλεκτη λεγεώνα λιποτακτών Ρωμαίων στρατιωτών με αρχηγό τον Στρατηγό Λούσιους, προκειμένου να διατηρήσουν την ευαίσθητη ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή.

Ο Χουο Αν, παγιδεύεται και γίνεται σκλάβος για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ. Στη συνέχεια κι αφού καταφέρνει να δραπετεύσει, γνωρίζει έναν ρωμαίο στρατηγό, τον Τιβέριο, ο οποίος βρέθηκε κατά ανάγκη στην Κίνα αφού έσωσε έναν πρίγκιπα, και μαζί συνθέτουν μια αλλόκοτη συμμαχία.

Παίζουν: Τσάκι Τσαν, Τζον Κιούζακ, Άντριαν Μπρόντι, Λιν Πενγκ.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 16/04, στις 01:00

«Το Απαγορευμένο Βασίλειο» (2008) σκηνοθεσία Ρομπ Μίνκοφ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Ένας αμερικανός έφηβος, που έχει μανία με τις πολεμικές τέχνες και τον ασιατικό πολιτισμό, κάνει μια περίεργη ανακάλυψη σε ένα μαγαζάκι της Chinatown: ανάμεσα σε πολλά άλλα παλιά αντικείμενα βρίσκει την θρυλική ράβδο του Μοnkey King.

Με την πολύτιμη ράβδο στο χέρι, ο νεαρός ταξιδεύει πίσω στην αρχαία Κίνα, παρέα με μαχητές πολεμικών τεχνών σε μία επικίνδυνη αποστολή για την απελευθέρωση του αιχμαλώτου Monkey King…

Παίζουν: Τζετ Λι, Τζάκι Τσαν, Μάικλ Ανγκαράνο, Κόλιν Τσου

*Skai, Κυριακή 16/04, στις 01:45

«Tolkien» (2019) σκηνοθεσία Ντόμε Καρουκόσκι

Βιογραφική – Η ταινία επικεντρώνεται σε μία σημαντική περίοδο της ζωής του διάσημου συγγραφέα Τζον Ρόναλντ Ρόιελ Τόλκιν, του σημαντικότερου συγγραφέα φαντασίας όλων των εποχών.

Ο Τόλκιν γνωρίζει τη φιλία, το κουράγιο, τον έρωτα και την έμπνευση, ως μέλος μιας παρέας περιθωριακών μαθητών. Η μεταξύ τους σύνδεση δυναμώνει καθώς ενηλικιώνονται και ωριμάζουν, μέχρι το ξέσπασμα του Α΄ παγκοσμίου πολέμου, που απειλεί να διαλύσει τη φιλία τους.

Αυτές οι αρχικές εμπειρίες του Τόλκιν θα αποτελέσουν για αυτόν την έμπνευση για τη συγγραφή της σειράς μυθιστορημάτων του «Ο άρχοντας των δακτυλιδιών»…

Παίζουν: Νίκολας Χουλτ, Λίλι Κόλινς, Κολμ Μίνι, Ντέρεκ Τζέικομπι, Άντονι Μπόιλ, Τομ Γκλιν Καρνεϊ, Κρεγκ Ρόμπερτς

*Star, Κυριακή 16/04, στις 02:15

«Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν» (2018) σκηνοθεσία Πίτερ Ράμσεϊ, Μπομπ Περσιτσέτι, Ρόντνεϊ Ρόθμαν

Animation – Ο Μάιλς είναι ένας έφηβος με Αφροαμερικανό πατέρα και Πορτορικανή μητέρα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να προσαρμοστεί σε ένα νέο ιδιωτικό σχολείο. Όλα αλλάζουν στη ζωή του, όταν ένα βραδύ τον δαγκώνει μια ραδιενεργή αράχνη, δίνοντας του τις υπερδυνάμεις του Spiderman. Πριν ακόμα συνειδητοποιήσει τι του έχει συμβεί μια μάχη μεταξύ του πραγματικού Spiederman και του Κίνγκ­πιν, ενεργοποιεί μια πύλη εισόδου παράλληλων διαστάσεων, απειλώντας τη συνοχή του κόσμου. Ποια θα είναι η «μοίρα» του Μάιλς σε ένα νέο αραχνό – σύμπαν;

Με τις φωνές των: Γιάννη Στεφόπουλου, Φοίβου Ριμένα, Αφροδίτης Αντωνάκη, Φώτη Πετρίδη, Νέστωρα Κοψιδά, Λίλας Μπακλέση, Διονύση Μακρή, Κώστα Κουνέλα.

*Mega, Κυριακή 16/04, στις 02:40

«Σίσι, η Νεαρή Αυτοκράτειρα» (1956) σκηνοθεσία Ερνστ Μαρίσκα

Δραματική Ρομαντική  – Η Σίσι κερδίζει τις εντυπώσεις στην αυλή και αποδεικνύει ότι έχει σπουδαίες διπλωματικές ικανότητες, όπως και ότι είναι μια τρυφερή μητέρα.

Τα πρώτα χρόνια της νεαρής αυτοκράτειρας της Αυστρίας σημαδεύονται από τις συγκρούσεις της με το αυστηρό τελετουργικό της αυλής και με τη σκληρή πεθερά της.

Η γέννηση της μικρής πριγκίπισσας και η απαίτηση να παραδώσει το παιδί σε ξένα χέρια για τη μόρφωσή του, την αναγκάζουν να ξεπεράσει την πρώτη κρίση στο γάμο της. Επιτυγχάνεται η συμφιλίωση όταν υποχωρούν και τα δύο μέρη:

η Σίσι συμμορφώνεται με το τελετουργικό και της επιτρέπεται να κρατήσει το παιδί της.

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Κάρλχαϊντς Μπεμ, Μάγκντα Σνάιντερ, Γκούσταβ Κνουθ, Ούτα Φραντς, Βίλμα Ντέγκισερ, Βάλτερ Ρέγιερ, Γιόζεφ Μάινραντ, Ιβάν Πέτροβιτς

*ΕΡΤ2, Κυριακή 16/04, στις 02:45