11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μ’ αυτές τις ταινίες θα ξεκινήσει καλά η βδομάδα σου!

«Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3» (2019) σκηνοθεσία Ντιν ΝτεΜπλουά

Κινούμενα Σχέδια – Στη νέα ταινία, ο επικεφαλής και κυβερνήτης του Μπερκ, έχοντας την Άστριντ στο πλευρό του, έχει δημιουργήσει μια καλά κρυμμένη ουτοπία δράκων, όπου μπορούν να ζουν ελεύθεροι και σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον τους.

Όμως, ο κίνδυνος δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και η πιο σκοτεινή απειλή θα ταράξει την ισορροπία της καλά κρυμμένης αυτής πόλης, όσο και του νησιού Μπερκ.

Ο Ψάρης και ο Φαφούτης καλούνται να αφήσουν την ασφάλεια του μοναδικού σπιτιού που έχουν γνωρίσει, για ένα δύσκολο ταξίδι με προορισμό τη συναρπαστική μάχη σε μυθικούς κόσμους, απέναντι στο τρομερό κακό που απειλεί τους πάντες.

Το πεπρωμένο τους θα είναι να παλέψουν ενωμένοι, με αυταπάρνηση, μέχρι τα βάθη της Γης, για όλες τις «αξίες» που έχουν αποκτήσει μαζί στις περιπέτειές τους και για όλα όσα έχουν μάθει να θεωρούν «ιδανικά». Κάπως έτσι θα δοκιμαστεί καθοριστικά και η δύναμη της φιλίας τους.

*Star, Δευτέρα 17/04, στις 21:00

«Μια Τρελλή, Τρελλή Οικογένεια» (1965) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος 

Ελληνική κωμωδία – Ο Ανδρέας επιστρέφει από τη Βενετία παντρεμένος με τη Μίκα και γνωρίζει την οικογένειά της. Η μητέρα της Τζίνα ή αλλιώς  «Πάστα Φλώρα», αφηρημένη, κακομαθημένη και με αρκετή δόση τρέλας, έχει χωρίσει τον άντρα της Στέλιο, επειδή ήταν πολύ καλός και πολύ μαλακός. Η μικρότερη αδελφή της, η Σίσσυ, είναι ένα θεότρελο κοριτσόπουλο, που κουβαλάει στο σπίτι όποιον τεντιμπόι γνωρίζει στα γήπεδα ή τα κλαμπ, που συχνάζει. Μα και η ίδια η Μίκα, που ήταν αρραβωνιασμένη με τον Μίκη, δεν υστερεί σ αυτό. Έτσι ο Ανδρέας αποφασίζει να στρώσει την καινούρια του οικογένεια έχοντας τη βοήθεια του πεθερού του…

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μαίρη Αρώνη, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Λίλυ Παπαγιάννη, Αλέκος Τζανετάκος, Καίτη Γώγου, Νίτσα Μαρούδα.

*Mega, Δευτέρα 17/04, στις 21:00

«Ο Χορός της Ζωής Μου» (2018) σκηνοθεσία Ισίαρ Μπογιαΐν

Δραματική – Εμπνευσμένη από τη ζωή του σπουδαίου Κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα και βασισμένη στην αυτοβιογραφία του, η ταινία «Ο χορός της ζωής μου» της Ιθίαρ Μπολάιν είναι το χρονικό μιας συγκλονιστικής ζωής.

Το «Yuli» είναι το παρατσούκλι που δόθηκε στον Κάρλος Ακόστα από τον πατέρα του, Πέδρο.

Η μόνη μόρφωση που έλαβε ο μικρός Yuli ήταν στους δρόμους μιας υποβαθμισμένης γειτονιάς στην Αβάνα. Αλλά ο Πέδρο ήξερε ότι ο γιος του έχει φυσικό ταλέντο στο χορό και τον ανάγκασε να πάει στην Εθνική Σχολή Χορού της Κούβας.

Παρά την αρχική του αντίδραση, ο Κάρλος Ακόστα μαγεύτηκε από τον κόσμο του χορού και δημιούργησε τον δικό του μύθο ως ένας από τους καλύτερους χορευτές της γενιάς του κι ως ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που ενσάρκωσε τον Ρομέο στο Βασιλικό Μπαλέτο του Λονδίνου, στο οποίο συνέχισε την καριέρα του για 17 χρόνια.

Παίζουν: Κάρλος Ακόστα, Σαντιάγο Αλφόνσο

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 17/04, στις 22:00

«Μάρλεϊ, Ένας Μεγάλος Μπελάς» (2008) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φράνκελ

Κωμωδία – Η ταινία “Marley & Me” αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά, με αστεία διάθεση, των απομνημονευμάτων του Τζον Γκρόγκαν, αρθρογράφου της Philadelphia Inquirer, με ήρωα το λαμπραντόρ του, τον Μάρλεϊ, ο οποίος του έδωσε αληθινά μαθήματα ζωής.

Στην ταινία, ήρωες είναι ένα ζευγάρι, ο Τζον και η Τζένιφερ Γκρόγκαν, που ζουν με τον αξιολάτρευτο αλλά άτακτο σκύλο τους, ο οποίος με τη συμπεριφορά του, τους μαθαίνει την μοναδικότητα των οικογενειακών σχέσεων αλλά και τις μεγάλες αξίες της ζωής.

Παίζουν: Όουεν Ουίλσον, Τζένιφερ Άνιστον, Κάθριν Τέρνερ, Άλαν Άρκιν, Έρικ Ντέιν, Χάλει Μπένετ

*Open, Δευτέρα 17/04, στις 22:15

«Πώς να Σκοτώσεις τον Πρωταγωνιστή σου» (2020) σκηνοθεσία Τζορτζ Γκάλο

Αστυνομική  Κωμωδία – Δύο παραγωγοί ταινιών πρέπει να επιστρέψουν χρήματα που χρωστάνε, και δημιουργούν μια ταινία με σκοπό να σκοτώσουν τον πρωταγωνιστή που είναι και παλιός αστέρας του σινεμά και να πάρουν λεφτά από την ασφάλεια για τον θάνατο του ηθοποιού.

Δεν θα είναι όμως καθόλου εύκολο να το καταφέρουν καθώς ο ηθοποιός φαίνεται ότι δεν μπορεί να πεθάνει με κανένα από τα τεχνάσματα που του στήνουν κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τόμι Λι Τζόουνς, Μόργκαν Φρίμαν

*Alpha, Δευτέρα 17/04, στις 22:30

«Οι τελευταίοι ιππότες» (2015) σκηνοθεσία Καζουάκι Κιρίγια

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ένας άρχοντας ορθώνει το ανάστημά του απέναντι σε ένα διεφθαρμένο βασιλιά. Ο άρχοντας τελικά θα καταδικασθεί άδικα σε θάνατο και μάλιστα από το χέρι του Ρέιντεν, του πιστού διοικητή των ιπποτών του. Ο Ρέιντεν και οι άντρες του γνωρίζουν την ταπείνωση καθώς τους αφαιρούνται όλα τα προνόμια και τα αξιώματα ενώ εξορίζονται από τη γη τους. Το τάγμα των ιπποτών δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσει την εκδίκηση και καταστρώνει ένα παράτολμο σχέδιο.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Κλάιβ Όουεν, Κλιφ Κέρτις, Άξελ Χένι, Τσουγιόσι Ιχάρα.

*Star Δευτέρα 17/04, στις 23:15

«Captain Phillips» (2013) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δραματική – Ο Ρίτσαρντ Φίλιπς αναλαμβάνει τη διοίκηση του Maersk Alabama, ένα άοπλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από το λιμάνι του Σαλάλαχ στο Ομάν, με διαταγή να πλεύσει μέσω του Κόλπου του Άντεν στη Μομπάσα, γύρω από το Κέρας της Αφρικής.

Έχοντας γνώση για πειρατική δραστηριότητα στα παράλια της Σομαλίας, ο καπετάνιος δίνει διαταγή για αυστηρά μέτρα ασφαλείας και πραγματοποιεί ασκήσεις κινδύνου.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μπαρκάντ Αμπντί, Κάθριν Κίνερ, Φεϊζάλ Αχμέντ, Μάικλ Σέρνους, Ντέιβιντ Γουαρσόφσκι, Κόρεϊ Τζόνσον.

*Mega, Δευτέρα 17/04, στις 23:20

«Νώε» (2014) σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφκσι

Επική περιπέτεια – O Ράσελ Κρόου, υποδύεται τον Νώε. Ένας έμπειρος μαχητής, μάγος και θεραπευτής, ο Νώε ήθελε μόνο την ειρήνη για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ωστόσο, κάθε βράδυ, ο Νώε βασανίζεται από οράματα μιας ατέλειωτης πλημμύρας, που συμβολίζει την καταστροφή όλης της ζωής. Σταδιακά, αρχίζει να κατανοεί το μήνυμα που του έστειλε ο Θεός. Ο Θεός αποφάσισε να τιμωρήσει τους ανθρώπους και να τους σκοτώσει όλους. Αλλά έδωσε στο Νώε μια τελευταία ευκαιρία να διατηρήσει τη ζωή στη Γη.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι χτίζει μια τρισδιάστατη ιστορία ρίχνοντας φως σε μια από τις πιο γνωστές ιστορίες της Βίβλου. Εκμεταλλευόμενος την φυσική ομορφιά της Ισλανδίας και χρησιμοποιώντας πληθώρα ειδικών εφέ, δημιουργεί μια αριστουργηματική ταινία.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Άντονι Χόπκινς, Έμα Γουάτσον, Νικ Νόλτε, Ντάγκλας Μπουθ.

*Open, Δευτέρα 17/04, στις 00:45

«Σίσυ, τα Μοιραία Χρόνια» (1957) σκηνοθεσία Ερνστ Μαρίσκα 

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Αρρώστια, πολιτική αστάθεια και φήμες για μοιχεία βαραίνουν τη Σίσι που βάζει τα δυνατά της για να αντιμετωπίσει τη μοίρα της.
Η νεαρή αυτοκράτειρα πρέπει πάλι να αντιμετωπίσει τις ίντριγκες της πεθεράς της.

Το διάστημα που ο Φραγκίσκος Ιωσήφ βρίσκεται στη Βιέννη, η Σίσι ταξιδεύει στην Ουγγαρία με έναν κόμη, ο οποίος είναι θαυμαστής της, με σκοπό να εξευμενίσει τους Ούγγρους ευγενείς που ετοιμάζονται να επαναστατήσουν.

Πρέπει να αντιμετωπίσει τις φήμες για ειδύλλιο με τον κόμη, όμως μια σοβαρή αρρώστια στους πνεύμονες την αναγκάζει να μείνει στην Κέρκυρα για να αναρρώσει. Συναντιέται με τον Φραγκίσκο Ιωσήφ στην Ιταλία, όπου χάρη στη μεγάλη γοητεία της καταφέρνουν να κερδίσουν την εύνοια του ιταλικού πληθυσμού.

Παίζουν: Ρόμι Σνάιντερ, Κάρλχαϊντς Μπεμ, Μάγκντα Σνάιντερ, Γκούσταβ Κνουθ, Ούτα Φραντς, Βίλμα Ντέγκισερ, Βάλτερ Ρέγιερ, Γιόζεφ Μάινραντ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 17/04, στις 01:00

«Get Hard» (2015) σκηνοθεσία Έταν Κοέν

Αστυνομική Κωμωδία – Ο Τζέιμς Κιγκ( Γουιλ Φάρελ) ένας πλούσιος τραπεζικός διευθυντής καταδικάζεται άδικα για απάτη.

Έχοντας μόνο τριάντα ημέρες ελευθερίας στη διάθεσή του και λόγω του μεγάλου του φόβου για το τι θα αντιμετωπίσει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, προσλαμβάνει τον άντρα που του καθαρίζει το αυτοκίνητο, Νταρνέλ Λιους (Κέβιν Χαρτ) για να τον μετατρέψει σε «σκληρό καρύδι»…

Παίζουν: Γουίλ Φέρελ, Κέβιν Χαρτ, Κρεγκ Τι Νέλσον, Άλισον Μπρι, Τζον Μάγιερ

*Star, Δευτέρα 17/04, στις 01:45

«Ένας Τετράποδος Πυροσβέστης» (2007) σκηνοθεσία Τοντ Χόλαντ

Δράσης Κωμωδία – Ο Ρεξ, ο πιο διάσημος σκύλος του Χόλιγουντ, βγάζει πολλά χρήματα και ως γνήσια ντίβα έχει πλέον απαιτήσεις, όπως χαρέμι από σκυλίτσες και μοσχαράκι κόμπε για τα γεύματά του.

Σε μια επικίνδυνη κινηματογραφική σκηνή, εξαφανίζεται και όλοι τον θεωρούν νεκρό αλλά εκείνος καταλήγει ζωντανός, βρόμικος και τρισάθλιος σε μια άγνωστή του πόλη.

Εκεί θα βρεθεί σε έναν μάλλον ανοργάνωτο πυροσβεστικό σταθμό, όπου θα τον υιοθετήσουν ο ιδιοκτήτης και ο μικρός γιος του. Ο Ρεξ με τις απίστευτες ικανότητες του και τα τρελά του κόλπα θα τους βοηθήσει να γίνουν το καλύτερο πυροσβεστικό σώμα στην πόλη.

Παίζουν: Τζος Χάτσερσον, Μπρους Γκρίνγουντ, Ντας Μίχοκ, Στίβεν Καλπ

*Open, Δευτέρα 17/04, στις 02:45