10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δέκα επιλογές που θα σε κάνουν να μην ξεκολλάς από την τηλεόραση σου.

«Ο Κατεργάρης» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Μετά από πολλές προσπάθειες, η Εύα πείθει τον Χρόνη, τον μεγαλύτερο αδελφό της, να της επιτρέψει να οργανώσει ένα πάρτι σπίτι τους και καλεί σε αυτό τον Αιμίλιο, τον ερωτευμένο μαζί της γιο του συντηρητικού προέδρου της εταιρίας, όπου εργάζεται ο Χρόνης. Αλλά και ο Πλούταρχος, ο στενόμυαλος θείος του Χρόνη και καθηγητής της θεολογίας, πείθεται να επιτρέψει στην κόρη του να δώσει κι αυτή ένα πάρτι σπίτι τους.

Την επομένη, η συμπεριφορά του πατέρα του Αιμίλιου δίνει στον Χρόνη την εντύπωση ότι επίκειται η απόλυσή του, αλλά εκείνος θέλει να του ανακοινώσει ότι τον κάνει διευθυντή της εταιρίας και ότι επιτρέπει στον Αιμίλιο να παντρευτεί την Εύα. Από τη νέα του θέση, ο μυαλωμένος Χρόνης αυξάνει τα κέρδη της εταιρίας, εδραιώνει τη θέση του πεθερού του σ αυτήν και πείθει τον θείο του, που δεν θέλει να επιτρέψει στην κόρη του να παντρευτεί τον δικηγόρο που αγαπά, να δώσει τη συγκατάθεσή του για τον γάμο…

Παίζουν: Χρόνης Εξαρχάκος, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Σπύρος Καλογήρου, Κατερίνα Γιουλάκη, Καίτη Ιμπροχώρη

*Skai, Σάββατο 22/04 στις 21:00

«Σέρλοκ Ζουμπόμπς» (2018) σκηνοθεσία Τζον Στίβενσον

Κινούμενα Σχέδια – Όταν ο Ζουμπαίος και η Ιουλιέτα φτάνουν στην πόλη παρέα με τους φίλους και την οικογένειά τους, η μεγαλύτερή τους ανησυχία είναι να προλάβουν να ετοιμάσουν το νέο τους κήπο για την άνοιξη.

Γρήγορα, όμως, συνειδητοποιούν πως κάποιους απάγει νάνους του κήπου και η μόνη λύση ακούει στο όνομα Σέρλοκ Ζουμπόμς.

Ο διάσημος ντετέκτιβ και ορκισμένος προστάτης των νάνων που ζουν στους κήπους του Λονδίνου, παρέα με τον πιστό του συνεργάτη Γουάτσον, αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο και τίποτα στο Λονδίνο δεν πρόκειται να μείνει στη θέση του.

Με τις φωνές: Τηλέμαχος Κρεβάικας, Κώστας Φιλίππογλου, Χρήστος Θάνος, Λένα Παπαθανασίου, Άλκης Ζερβός

*Star, Σάββατο 22/04 στις 21:00

«Μαχητές των Δρόμων 6» (2013) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Δράσης, θρίλερ,περιπέτεια – Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, ο Ντομ, ο Μπράιαν κι η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή.

Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης –μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, για αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, προκειμένου να επιστρέψουν με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή…

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Λουκ Έβανς, Πολ Γουόκερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζέισον Στέιθαμ.

*Star, Σάββατο 22/04 στις 22:50

«Θεόσταλτος» (2004) σκηνοθεσία Φρανκ Καλο, Νικ Χαμ

Δράσης  Μυστηρίου  Φαντασίας – Η ταινία Θεόσταλτος (Godsend) είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που ακολουθεί ένα ζευγάρι, τον Πολ και τη Τζέσι Ντάνκαν που θρηνεί τον θάνατο του 8χρονου γιου τους Adam. Ένας γενετιστής γιατρός, ο Ρίτσαρντ Γουέλς (Ρόμπερτ ντε Νίρο), τους προσφέρει την ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο Άνταμ μέσω της διαδικασίας κλωνοποίησης.

Η διαδικασία κλωνοποίησης είναι επιτυχής και η Τζέσι μετά από λίγο καιρό γεννά τον απόλυτο κλώνο του γιου τους. Το ζευγάρι δένεται γρήγορα με το μωρό, ωστόσο καθώς πλησιάζουν τα 8α γενέθλιά του, παρατηρούν κάποιες ανατριχιαστικές συμπεριφορές.

Ο Άνταμ αρχίζει να επιδεικνύει ανησυχητική συμπεριφορά και μια τάση προς τους εμπρησμούς.

Το ζευγάρι αρχίζει τότε να ερευνά τη διαδικασία κλωνοποίησης και τον μυστηριώδη γιατρό που την πραγματοποίησε και σύντομα ανακαλύπτει ότι η διαδικασία είχε κάποιες απροσδόκητες και επικίνδυνες παρενέργειες, οι οποίες δεν ήταν καθόλου τυχαίες.
Στην κλωνοποίηση το γενετικό υλικό του Άνταμ ανακατεύτηκε σκοπίμως με το γενετικό υλικό ενός άλλου αγοριού, του Ζακ, ο οποίος είναι ο νεκρός γιος του γενετιστή.

Ο γιατρός είχε έναν γιο, τον Ζακ ο οποίος αφού σκότωσε τη μητέρα του με τσεκούρι, έβαλε φωτιά στο σχολείο του ενώ ήταν μέσα όλοι οι συμμαθητές του.

Ο Πολ και η Τζέσι, σύντομα βρίσκονται σε έναν απελπισμένο αγώνα για να σώσουν το γιο τους από το πνεύμα του Ζακ, το οποίο φαίνεται να παίρνει τον έλεγχο και να συνεχίζει τη δολοφονική του δράση.

Παίζουν: Ρόμπεερτ ντε Νίρο, Γκρεγκ Κινίαρ, Ρεμπεκα Ρομγιν, Κάμερον Μπράιτ, Ελ Ντόουνς, Τζένι Κούπερ, Τζέικ Σίμονς

*Skai, Σάββατο 22/04 στις 23:00

«Μεγάλες Προσδοκίες» (1998) σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν

Κοινωνική – Ο μικρός Φιν Μπελ προσλαμβάνεται από τη Νόρα Ντίνσμουρ, μια εκκεντρική ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ζει εδώ και τριάντα χρόνια στην έπαυλη όπου την εγκατέλειψε ο μνηστήρας της την ημέρα του γάμου τους. Καθήκον του Φίνεγκαν είναι να κάνει παρέα στην όμορφη ανιψιά της Νόρα, τη συνομήλική του Εστέλα.

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, ένας δυνατός έρωτας γεννιέται ανάμεσά τους, όμως η Εστέλα φεύγει κάποια μέρα για την Ευρώπη. Απογοητευμένος, ο Φιν, που έχει εξελιχθεί στο μεταξύ σε έναν χαρισματικό ζωγράφο, αφήνει στην άκρη τα πινέλα του κι ασχολείται με το ψάρεμα. Ωστόσο, μερικά χρόνια μετά, μπαίνει στη ζωή του ένας μυστηριώδης ευεργέτης, ο οποίος τον παροτρύνει να καταπιαστεί ξανά με την τέχνη του και χρηματοδοτεί τη μετακίνησή του στη Νέα Υόρκη, όπου μένει πλέον μόνιμα η Εστέλα.

Η επανασύνδεση των δύο ερωτευμένων νέων θα οδηγήσει σε μια θυελλώδη αναθέρμανση του εφηβικού τους πάθους.

Παίζουν: Ίθαν Χοκ Γκουινέθ Πάλτροου Αν Μπάνκροφτ Κρις Κούπερ Ρόμπερτ ντε Νίρο

*Ant1, Σάββατο 22/04 στις 00:15

«Ο πλανήτης των πιθήκων: Η εξέγερση» (2011) σε σκηνοθεσία Ρούπερτ Ουάιατ

Δράσης  Περιπέτεια – Η ταινία ξεκινά με την έρευνα του Δρ.Γουίλ Ρόντμαν (Τζέιμς Φράνκο) που εργάζεται πάνω σε μια θεραπεία για τη νόσο Αλτσχάιμερ.

Δημιουργεί έναν ορό που ονομάζεται ALZ-112, τον οποίο δοκιμάζει σε πρωτεύοντα πειραματόζωα, και διαπιστώνει ότι ο ορός έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα να αντιστρέψει τις συνέπειες της ασθένειας.

Ωστόσο, μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να δοκιμαστεί ο ορός σε άνθρωπο, ο Γουίλ “υιοθετεί” έναν χιμπατζή ο οποίος εκτέθηκε στο νέο φάρμακο ενώ βρισκόταν στην κοιλιά της μητέρας του.

Ο Σίζαρ επιδεικνύει αφύσικα υψηλή νοημοσύνη και ο Γουίλ αποφασίζει να συνεχίσει τα πειράματά του κρυφά.

Αλλά οι ικανότητες που αναπτύσσει ο Σίζαρ και η διάνοιά του που ολοένα και αυξάνεται, αρχίζουν να αποτελούν απειλή για τη Γη, αφού σύντομα θα οδηγήσει όλη τη φυλή των πιθήκων σε εξέγερση ενάντια στους ανθρώπους.

Ο Σίζαρ και οι σύντροφοί του, βρίσκουν καταφύγιο στο Muir Woods, ένα αρχαίο δάσος Ινδιάνων. Εδώ, οι πίθηκοι μαθαίνουν να επιβιώνουν στη φύση, κυνηγώντας για τροφή και προστατεύοντας ο ένας τον άλλον.

Οι πίθηκοι συνεχίζουν να αυξάνονται σε δύναμη και αριθμό και τελικά φτάνουν στην πόλη. Εδώ, ο Καίσαρας και οι πίθηκοι έρχονται αντιμέτωποι με έναν στρατό υπό την ηγεσία του αδίστακτου συνταγματάρχη (Τομ Φέλτον).

Στο τέλος, ο Σίζαρ επικρατεί και οι πίθηκοι είναι νικητές.

Παίζουν: Άντι Σέρκις, Τζέιμς Φράνκο, Φρίντα Πίντο, Ντέιβιντ Οϊέλοου, Τομ Φέλτον, Μπράιαν Κοξ

*Skai, Σάββατο 22/04 στις 01:15

«Κρατικά Μυστικά» (2019) σε σκηνοθεσία Γκάβιν Χουντ

Δραματική – Η αληθινή ιστορία της Κάθριν Γκαν, πρώην υπαλλήλου των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, η οποία αποκάλυψε την μυστική επιχείρηση που σκόπευε να πιέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με στόχο την εισβολή στο Ιράκ.

Λίγο αφού διέρρευσε την πληροφορία σε έναν δημοσιογράφο του London Observer, βρέθηκε στη φυλακή.

Προσπαθώντας να τη βοηθήσει να αποφυλακιστεί, ο δημοσιογράφος ανακαλύπτει ένα ακόμα πιο σοκαριστικό κυβερνητικό σκάνδαλο. Οι ζωές και των δύο είναι σε κίνδυνο.

Παίζουν: Κίρα Νάιτλι, Ματ Σμιθ, Ραλφ Φάινς, Ρις Άιφανς, Μαϊάνα Μπέρινγκ, Ντέιβ Σάιμον, Μάθιου Γκουντ.

*Star, Σάββατο 22/04 στις 01:30

«Οικογένεια Παπαδοπούλου» (1960) σκηνοθεσία Ροβήρος Μανθούλης

Ελληνική Ταινία  Κομεντί  Ρομαντική – Τελειώνοντας με τις σπουδές του στο εξωτερικό ο Αλέξης Βρανάς (Στέφανος Ληναίος) βρίσκει δουλειά ως οικονομικός διευθυντής σε μια αθηναϊκή επιχείρηση. Ζει με τον θείο του Νίκο Καρύδογλου (Ορέστης Μακρής) και με τη θεία του Κατίνα (Λουίζα Ποδηματά) .

Ερωτεύεται μια κοπέλα, την Βαρβάρα (Κάκια Αναλυτή), η οποία εργάζεται ως γραμματέας στην επιχείρηση και είναι γειτόνισσά του.

Οι αντιδράσεις των οικογενειών τους είναι έντονες, αλλά ένας οικογενειακός φίλος, ο οποίος είναι ερωτευμένος με την εξαδέλφη της Βαρβάρας, θα βοηθήσει το ζευγάρι να παντρευτεί.

Παίζουν: Κάκια Αναλυτή , Ορέστης Μακρής, Παντελής Ζερβός, Τζόλυ Γαρμπή, Στέφανος Ληναίος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Μέλπω Ζαρόκωστα, Μαρία Φωκά, Θανάσης Βέγγος

*Open, Σάββατο 22/04 στις 01:30

«Έκρηξη» (1994) σκηνοθεσία Στήβεν Χοπκινς

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζίμι Ντόουβ (Τζεφ Μπριτζες), ένα σκληροτράχηλο μέλος της ομάδας πυροτεχνουργών της Βοστώνης, εριστικός, σίγουρος για τον εαυτό του και επιμένει να αγνοεί τις εντολές των ανωτέρων του.

Ένας ζωντανός θρύλος, είναι γνωστός για τις, πολλές αριθμητικά αλλά και εντυπωσιακές σε βαθμό δυσκολίας, αποστολές, που έχει φέρει εις πέρας. Το έντονο στρες και η συσσωρευμένη κούραση θα οδηγήσουν τον Τζίμι στην απόφαση να απομακρυνθεί από την ενεργό δράση και να συνεχίσει την καριέρα του ως καθηγητής των νεοσύλλεκτων.

Όμως η είδηση θανάτου τριών πρώην συνεργατών του θα τον αναγκάσει να επανέλθει, με σκοπό να ξεγελάσει και να παγιδέψει έναν παρανοϊκό βομβιστή (Τόμι Λη Τζόουνς) με τον οποίο έχει ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν και θεωρεί «άνθρωπο – κλειδί» για τις στυγερές δολοφονίες.

Παίζουν: Τζεφ Μπριτζες, Τομι Λη Τζόουνς, Λόιντ Μπριτζες, Φόρεστ Γουιτακερ, Σούζι Έιμις, Στέφι Λινεμπεργκ, Καιτλιν Κλαρκ.

*Open, Σάββατο 22/04 στις 02:00

«Παράνομο Φορτίο» (2019) σκηνοθεσία Νταγκ Κάμπελ

Τρόμου – Η Τζοάνι στρατολογείται για να ταξιδέψει μαζί με άλλα κορίτσια σε διάφορες πόλεις, παραδίδοντας φακούς φωτογραφικής μηχανής σε φωτογράφους, ενώ παράλληλα ερωτεύεται τον Τάκερ, συνεργάτη στην επιχείρηση ταχυμεταφορών.

Όταν βρίσκει διαμάντια κρυμμένα μέσα σε έναν φακό, συνειδητοποιεί ότι είναι μέρος ενός κυκλώματος παράνομου λαθρεμπορίου, ωστόσο συνεχίζει με στόχο να πληρώσει για την εγχείρηση καρκίνου του αδελφού της.

Μόλις η Τζοάνι συλλαμβάνεται από ομοσπονδιακούς πράκτορες, η μητέρα ξεκινά έναν αγώνα για να την απελευθερώσει.

Παίζουν: Μονρό Κλάιν, Νταρλίν Βόγκελ, Σέλμπι Γιάρντλεϊ, Τζουλιάνα Ντεστεφάνο, Λιν Βαν Μολ, Κόουλ Ράιανχαρντ.

*Mega, Σάββατο 22/04 στις 02:10