11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Κυριακή είναι εδώ και σε περιμένει γεμάτη ταινίες!

«Μέρα Εξιλέωσης» (2021) σκηνοθεσία Χίκαμ Χατζί

Περιπέτεια – Όταν η αγάπη της ζωής του απάγεται και κρατείται για λύτρα από μια τρομοκρατική οργάνωση, ένας ήρωας πολέμου, ο Μπραντ Πάξτον, θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά για τη σώσει, σε μια παράτολμη και θανατηφόρα επιχείρηση.

Παίζουν: Γκάρι Ντέρνταν, Σερίντα Σουάν, Άντι Γκαρσία, Μάρτιν Ντόνοβαν, Μπρις Μπέξτερ

*Alpha, Κυριακή 23/04, στις 21:45

«Αποκάλυψη Τώρα – Redux!» (2001) σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα

Δραματική Περιπέτεια Πολεμική -Βρισκόμαστε στο 1969, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ.

Ο λοχαγός ειδικών δυνάμεων Μπέντζαμιν Γουίλαρντ (Μάρτιν Σιν) ταξιδεύει μέσα στις βίαιες ζώνες μάχης του Βιετνάμ, σε μια μυστική αποστολή.
Πρέπει να δολοφονήσει τον θεωρούμενο παράφρονα και αποστάτη διοικητή πεδίου, τον Γουόλτερ Ε. Kουρτζ (Μάρλον Μπράντο). Έχει τοποθετήσει το “αρχηγείο ” του στην ουδέτερη Καμπότζη και διοικεί μια στρατιά Ιθαγενών ως ημίθεος.
Ο συνταγματάρχης Τζ. Λούκας (Χάρισον Φορντ) και ο στρατηγός Κόρμαν (Γκερβάς Ντούαν Σπράντλιν) ανησυχούν για τη δράση του και αναθέτουν στον Γουίλαρντ να τον εξοντώσει.

Καθώς ο Γουίλαρντ ταξιδεύει μέσα στην παραφροσύνη και τον παραλογισμό της αμερικανικής εμπλοκής στον πόλεμο, έλκεται όλο και περισσότερο από την ίδια τη ζούγκλα, την αρχέγονη μυσταγωγία της και την τεράστια δύναμή της.
Η αποστολή του όμως πρέπει να ολοκληρωθεί πάση θυσία..

Παίζουν: Μάρλον Μπράντο, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Μάρτιν Σιν, Φρέντερικ Φόρεστ, Λώρενς Φισμπερν, Ντένις Χόπερ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 23/04, στις 22:00

«Το Μυστικό στα Μάτια τους» (2015) σκηνοθεσία Μπίλι Ρέι

Αστυνομική  Δραματική  Μυστηρίο – Μια ομάδα ανερχόμενων ερευνητών του FBI διαλύεται ξαφνικά όταν η έφηβη κόρη ενός από αυτούς βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη.

Δεκατρία χρόνια μετά, ο πόνος έχει καταλαγιάσει, αλλά το ερώτημα ποιος το έκανε παραμένει ανοιχτό. Ο Ρέι Κάστεν (Τσιούιτελ Ιτζίοφορ)που αναζητά όλο αυτό το διάστημα τον ασύλληπτο δολοφόνο, ανακαλύπτει επιτέλους ένα νέο στοιχείο που μπορεί να ρίξει φως στο μυστήριο.

Ποιος μπορεί όμως να είναι έτοιμος απέναντι στην αποκάλυψη ενός μυστικού, που ξεπερνά κάθε όριο της ανθρώπινης αντίληψης για το τι σημαίνει εκδίκηση;

Ριμέικ της ομώνυμης αργεντίνικης και βραβευμένης με το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας του 2010, που εντάχθηκε ανάμεσα στις 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα από τους κριτικούς κινηματογράφου του BBC.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Νικόλ Κίντμαν, Τσιούιτελ Ιτζίοφορ, Ντιν Νόρρις, Μάικλ Κέλλυ, Τζο Κολ, Άλφρεντ Μολίνα

*Ant1, Κυριακή 23/04, στις 22:00

«Army Baby» (2022) σκηνοθεσία Γιώργος Κορδέλλας

Ελληνική Ταινία  Κωμωδία – Παραμονές Χριστουγέννων, σε ένα στρατόπεδο κάπου στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον ‘Έβρο. Ένα ταξί καταφθάνει έξω από την πύλη και μεταφέρει, ασυνόδευτο, ένα μωρό. Ο ταξιτζής ενημερώνει το φυλάκιο πως η μαμά του μωρού το στέλνει στον μπαμπά του (Ίαν Στρατής) που υπηρετεί την θητεία του. Από εκείνη την στιγμή ξεκινούν όλα…

Το απρόσμενο γεγονός βραχυκυκλώνει όχι μόνο τον ανίδεο πατέρα, αλλά και τους ρυθμούς της ακριτικής Μονάδας, καθώς η παραμονή του μωρού πρέπει να κρατηθεί μυστική μέχρι να βρεθεί λύση. Οι φαντάροι συνωμοτούν παρέχοντας κάλυψη και φροντίδα και αναλαμβάνουν βάρδιες… babysitting!

Πρέπει να το ταΐζουν, να του αλλάζουν πάνες, να το νανουρίζουν και, φυσικά, όλα αυτά στα κρυφά, κάτω από τη μύτη τού Επιλοχία (Δημήτρης Μακαλιάς), της Υπολοχαγού (Μαρία Κωνσταντάκη) που κάτι «μυρίζεται» και του ανυποψίαστου Διοικητή (Γεράσιμος Γεννατάς) που ζει στον δικό του κόσμο.

Όμως, απρόβλεπτες επιπλοκές θα οδηγήσουν στα πρόθυρα πρόκλησης θερμού επεισοδίου, καθώς το μωρό περνάει κατά λάθος τα σύνορα και καταλήγει σε ένα… τούρκικο χαμάμ!…
Ο πατέρας του είναι αποφασισμένος να μπει στην Τουρκία και να φέρει το μωρό του πίσω

Παίζουν: Ιαν Στρατής, Μαρία Κωνσταντάκη, Γεράσιμος Γεννατάς, Δημήτρης Μακαλιάς, Μαριέλλα Σαββίδου, Λουκάς Κυριαζής, Τάσος Παλατζίδης, Γιώργος Γιαννόπουλος.

*Star, Κυριακή 23/04, στις 22:20

«Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ» (2021) σκηνοθεσία Δημήτρης Μπαβέλλας

Δραματική Κωμωδία – Ο Αντώνης Τιτσάνης και ο Χρήστος Φερτάκης είναι δύο φίλοι που συγκατοικούν σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Αθήνα. Άνεργοι και πλήρως αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο τα βγάζουν πέρα όπως μπορούν, με τα ελάχιστα έσοδα από τις μικροδουλειές που κάνουν ή με τα χρήματα από το ταμείο ανεργίας που εισπράττει ο Χρήστος.

Τους δυο ήρωες ενώνει ο κοινός, πλατωνικός έρωτας που μοιράζονται για την Λώρα Ντουράντ, μια μυθική πορνοστάρ της δεκαετίας του ’90, τα ίχνη της οποίας έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς.

Όταν τα πράγματα στη ζωή τους πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, οι φίλοι αποφασίζουν να πάνε κόντρα στην τύχη τους και παίρνουν τη μεγάλη απόφαση να ξεκινήσουν την αναζήτηση της χαμένης Λώρα.

Έτσι λοιπόν θα εισέλθουν σε μια ροκ εν ρολ Οδύσσεια όπου κυριαρχούν Λωτοφάγοι, Κύκλωπες και Πηνελόπες, όπου τα κινηματογραφικά στερεότυπα (από το προπολεμικό sci-fi και το Γουέστερν μέχρι το Φιλμ Νουάρ) και η άφθονη μουσική (από τη Ρέγκε και το Πανκ μέχρι το Ρεμπέτικο) θα ενσωματωθούν στην ίδια την ιστορία, και θα οδηγήσουν την πλοκή σε απρόσμενα… Ομηρικά μονοπάτια.

Παίζουν: Άννα Καλαϊτζίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σαράντης, Μαρία Σκουλά.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 23/04, στις 23:10

«Μια ξανθιά στο πιάτο μου» (1992) σκηνοθεσία Φρανκ Οζ

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Νιούτον Ντέιβις (Στηβ Μάρτιν) χτίζει το σπίτι των ονείρων του στα προάστια και το προσφέρει μαζί με πρόταση γάμου στην Μπέκι (Ντάνα Ντέλανι). Αυτή τον απορρίπτει κι ο Νιούτον φεύγει για την πόλη. Εκεί θα περάσει μια νύχτα με τηνΓκουέν (Γκόλντι Χον), μία άνεργη σερβιτόρα και θα την αφήσει πριν καν ξυπνήσει. Δεν ήξερε πού έμπλεκε.

Η Γκουέν βρίσκει το σπίτι του στα προάστια, και προσποιείται σε όλη τη γειτονιά πως είναι η νέα σύζυγος του Νιούτον. Ακόμα και στους γονείς του. Ο Νιούτον το μαθαίνει τελευταίος, αλλά το βρίσκει ως ευκαιρία για να κερδίσει πίσω την Μπέκι.

Παίζουν: Στιβ Μάρτιν, Γκόλντι Χον, Ντάνα Ντελάνι, Τζούλι Χάρρις, Ντόναλντ Μόφατ.

*Ant1, Κυριακή 23/04, στις 00:15

«Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών» (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Κουέιλ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Όταν είσαι μέλος της πιο επίλεκτης ομάδας μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κάθε επιχείρηση είναι μία ριψοκίνδυνη αποστολή στο άγνωστο, που ίσως να κοστίσει τη ζωή σου.

Η «Ομάδα Υποβρύχιων Καταστροφών» βρίσκεται σε αποστολή στην εμπόλεμη Ευρώπη και ανακαλύπτει ένα θησαυρό χρυσού στο βυθό μιας λίμνης, ο οποίος φημολογείται ότι αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους ντόπιους, τα μέλη της ομάδας αυτομολούν και καταστρώνουν μία ληστεία, ώστε να ανακτήσουν τον χρυσό και να τον επιστρέψουν στους νόμιμους ιδιοκτήτες του.

Σε μία θανάσιμη εξέλιξη των γεγονότων, όμως, γίνονται αντιληπτοί από τον εχθρό και πλέον τους μένουν μόλις 10 ώρες ώστε να εκτελέσουν την αποστολή τους.

Παίζουν: Σάλιβαν Στέιπλτον, Γιούεν Μπρέμνερ, Τζ. Κ. Σίμονς, Ντιμίτρι Λεονίντας, Τσάρλι Μπιούλι.

*Star, Κυριακή 23/04, στις 00:15

«Ευτυχώς Τρελάθηκα» (1961) σκηνοθεσία Κώστας Ανδρίτσος

Ελληνική Ταινία  Κωμωδία – Ο Χαρίλαος Μαραζιώτης (Νίκος Σταυρίδης) είναι ένας καταστηματάρχης που χρωστάει σε όλη την αγορά και κινδυνεύει να πάει φυλακή, τόσο εξαιτίας των δανειστών του, όσο και εξαιτίας του ΙΚΑ και της εφορίας.

Η γραμματέας και μνηστή του Ηρώ, επειδή είναι φτωχή, αποφασίζει να κάνει έναν πλούσιο γάμο με συνοικέσιο. Προξενήτρα είναι η Αντιγόνη η οποία θέλει να παντρέψει τον Χαρίλαο με την ετεροθαλή μικρότερη αδελφή της, την Ισμήνη, η οποία όμως είναι ερωτευμένη με τον συνομήλικό της Θάνο.

Η Ηρώ και η Ισμήνη, που έχουν πληροφορηθεί τα σχέδια του Χαρίλαου, συνωμοτούν για να αποτρέψουν τις ανεπιθύμητες γι’ αυτές εξελίξεις. Ο Χαρίλαος αναγκάζεται να παραστήσει τον τρελό και κλείνεται σε φρενοκομείο.

Οι δανειστές του, μόλις πληροφορούνται πως τρελάθηκε, αλλάζουν στάση απέναντί του, φιλοτιμούνται και τον απαλλάσσουν απ’ τα χρέη, με αποτέλεσμα να γλιτώσει τη φυλακή και να παντρευτεί την Ηρώ.

Παίζουν: Σταυριδης Νικος, Μαυροπουλου Γκελυ, Καραγιαννη Μαρθα, Χριστοφοριδης Περικλης, Γαρμπη Τζολη, Βεγγος Θανασης

*Alpha, Κυριακή 23/04, στις 01:45

«Η Εποχή των Δολοφόνων» (2013) σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

Δραματική Δράσης Τρόμου – Ο Μπέντζαμιν Φορντ, είναι αμερικάνος βετεράνος, που είχε πάρει μέρος στον πόλεμο της Βοσνίας. Πλέον ζει σε ένα σπίτι απομονωμένο μέσα στο δάσος, προσπαθώντας να ξεχάσει το παρελθόν του, το οποίο όμως θα ξαναζωντανέψει εξαιτίας ενός παράξενου επισκέπτη.

Ο Εμίλ Κόβακ, ένας περίεργος Ευρωπαίος τουρίστας, κάνει έντονη την παρουσία του στην περιοχή και ανάμεσα στους δύο άνδρες αναπτύσσεται μια ασυνήθιστη φιλία. Στην πραγματικότητα, όμως, ο απρόσμενος επισκέπτης είναι ένας πρώην Σέρβος στρατιώτης, που θέλει μονάχα ένα πράγμα, να πάρει εκδίκηση.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μίλο Βεντιμίλια, Ελίζαμπεθ Όλιν.

*Open, Κυριακή 23/04, στις 02:00

«400 Μίλια Αγάπης» (2019) σκηνοθεσία Τσαρλς Μάρτιν Σμιθ

Δραματική Περιπέτεια – H κεντρική ηρωίδα την Μπέλα, μια σκυλίτσα που χωρίστηκε από το αφεντικό της, τον Λούκας, και ξεκινάει ένα ταξίδι 400 μιλίων για να βρεθεί ξανά κοντά του.

Η Μπέλα θα διασχίσει την έρημο του Κολοράντο, θα αντιμετωπίσει χίλιες δυο προκλήσεις, θα κάνει φίλους και θα αλλάξει τη ζωή πολλών ανθρώπων, μέχρι την πολυπόθητη επανένωση της με τον αγαπημένο της ιδιοκτήτη.

Παίζουν: Άσλεϊ Τζάντ, Τζόνα Χάουερ Κίνγκ, Έντουαρντ Όλμος, Αλεξάντρα Σιπ, Κρις Μπάουερ.

*Mega, Κυριακή 23/04, στις 02:30

«Beowulf» (2007) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζιμέκις

Δράσης Περιπέτεια – Σε μια χώρα του Βορρά, το έτος 507 μ.Χ. ξεκινά η ιστορία του Μπέογουλφ, έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί.

Τα επικά γλέντια του βασιλιά στο βασίλειο του Ροθγκαρ, συνοδεύονται από φωνές, γέλια, φασαρία, ζωηρές μουσικές και γενικότερα μία οχλοβοή που ενοχλεί την υπερευαίσθητη ακοή του δαίμονα Γκρέντελ.

Ο Γκρέντελ εξαγριωμένος επιτίθεται με μανία σκοτώνοντας τους περισσότερους από τους πιο γενναίους πολεμιστές του Ρόθγκαρ.

Έτσι ο βασιλιάς αναγκάζεται να τον επικηρύξει και να αναγγείλει την προσφορά αδράς αμοιβής σε όποιον κατορθώσει να απαλλάξει τη χώρα από τον δαίμονα.
Ο Μπεόγουλφ, ένας πολεμιστής του Βορρά που μάχεται κυρίως για τη δόξα όταν μαθαίνει για την αμοιβή, συγκεντρώνει τους πολεμιστές του και ξεκινά για το βασίλειο του Ροθγκαρ.

Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τον Γκρέντελ και σε μία επική μάχη θανατώνει τον δαίμονα.

Το κλασικό αυτό έπος της παγκόσμιας λογοτεχνίας δεν θα φτάσει στο τέλος του πριν ο Μπεόγουλφ έρθει αντιμέτωπος με την σατανική, αλλά σαγηνευτική μητέρα του Γκρέντελ.
Εκείνη διψά για εκδίκηση, καταστρώνει ένα πανούργο σχέδιο, ο Μπέογουλφ δεν αργεί να πέσει στα δίχτυα της σαγήνης της

Όμως αυτό επιφέρει το μένος της μητέρας του Γκρέντελ, που τώρα πια είναι αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση. Το σχέδιό της είναι πανούργο και ο Μπέογουλφ δεν αργεί να πέσει στα δίχτυα της σαγήνης της.

Στην μάχη που θα έρθουν αντιμέτωποι θα δημιουργηθεί ο θρύλος ενός βασιλιά!

Παίζουν: Ρέι Γουίνστον, Ρόμπιν Ράιτ, Άντονι Χόπκινς, Αντζελίνα Τζολί, Μπρένταν Γκλίζον, Τζον Μάλκοβιτς, Κρίσπιν Γκλόβερ

*Star, Κυριακή 23/04, στις 02:30