Βελτιωμένος αναμένεται να παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τετάρτη (12/12), στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου
Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αρχικά αίθριος. Το βράδυ και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με χιονόνερο και χιονιά στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 00 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στα νότια. Από το βράδυ θα σημειωθούν ξανά τοπικές νεφώσεις, κυρίως στο Ιόνιο.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 04 έως 15 και στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα νότια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Από το απόγευμα και από τα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις πρωινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και γρήγορα θα εξασθενήσουν. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.












![Επτά νέα παιδιά, οπαδοί του ΠΑΟΚ, νεκρά σε τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/vd_270126_2-100x70.jpg)


![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part2]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prl_080126_4-100x70.jpg)
![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part1]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prt_1_0826-100x70.jpg)
![Πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/mpl_050126_2-100x70.jpg)
![Το μεγάλο γλέντι των Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ. στην Ομόνοια – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/xrk_040126-100x70.jpg)
![Η πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/vd_051226-100x70.jpg)
