Έφτασαν στην Ελευσίνα οι εγκλωβισμένοι Έλληνες του Σουδάν

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας το μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε την πρώτη ομάδα Ελλήνων που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν.

Από το Τζιμπουτί αναχωρήσαν χθες στις 23:30 τοπική ώρα, 17 άτομα (13 Έλληνες, 4 άλλοι υπήκοοι σύζυγοι Ελλήνων) μεταξύ των οποίων 3 παιδιά και ένας τραυματίας χειρουργημένος στα πόδια στο τοπικό γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, προς το Ασουάν της Αιγύπτου, απ’ όπου στη συνέχεια θα συνεχίσουν για Αθήνα, με πιθανή ώρα άφιξης στις 10:30, σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου 2023.

Η ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά προσγειώθηκε με μεταγωγικό αεροσκάφος C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο του Τζιμπουτί, χθες Δευτέρα 24 Απριλίου 2023 και (τοπική) ώρα 21:00, όπου τους υποδέχθηκαν ο Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνής Συνεργασίας της Δημοκρατίας του Τζιμπουτίκ κ. Mahamoud Ali Youssouf, η Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Τζιμπουτί κ. Sylvie Tabesse και η Πρέσβειρα της Ελλάδας στην Αιθιοπία κ. Άννα Φάρου.

Εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε τη Κυβέρνηση του Τζιμπουτί για τη αμέριστη φροντίδα και παροχή διευκολύνσεων σε κάθε τομέα στους Έλληνες που έφτασαν από το Σουδάν.

Επτά επιπλέον άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και αφίχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες (25.04.2023), με πτήση ολλανδικού αεροσκάφους, στην Άκαμπα της Ιορδανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.