11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου» (2014) σκηνοθεσία Ρένυ Χάρλιν

Δράσης – Στην αρχαία Ελλάδα του 1.200 π.χ. ο βασιλιάς της Τίρυνθας, Αμφιτρύων (Σκοτ Άντκινς), εισβάλλει στο Άργος φέρνοντας την καταστροφή και το απόλυτο χάος.

Ανήσυχη από τον βίαιο χαρακτήρα του και τη δίψα του για εξουσία, η σύζυγός του, βασίλισσα Αλκμήνη (Ροξάν Μακ Κι), προσεύχεται στη θεά Ήρα να τη βοηθήσει. Σύντομα, η Αλκμήνη θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο ο Αμφιτρύωνας θεωρεί δικό του καρπό, αγνοώντας τη θεϊκή παρέμβαση.

Θα τον ονομάσει Αλκίδη, όμως η Αλκμήνη γνωρίζει κρυφά ότι ο γιος της είναι ημίθεος, ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Ηρακλής (Κέλαν Λαντζ). Ξέρει όμως επίσης, ότι η πραγματική του ταυτότητα δεν θα μείνει για πάντα κρυφή.

Είκοσι χρονιά μετά, η απόρριψη από τον πατέρα του, ο απαγορευμένος έρωτάς του για την πριγκίπισσα Ήβη της Κρήτης, αλλά και οι μάχες που θα χρειαστεί να δώσει απέναντι στη διεφθαρμένη εξουσία και στους εχθρούς του, θα οδηγήσουν τον Ηρακλή στην πιο θρυλική αποκάλυψη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ίδια τη χώρα του.

Όμως, ο μεγαλύτερος ήρωας των Ελλήνων δεν θα ακολουθήσει τη μοίρα που θέλουν να του επιβάλλουν οι άλλοι, αλλά αυτή που θα φτιάξει μόνος του…

Από του παραγωγούς του «Ο Όλυμπος Έπεσε», μια επική περιπέτεια που φιλοδοξεί να ρίξει φως στο σκοτάδι του μύθου γύρω από την πιο εμβληματική μορφή της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, τότε που οι υπερ-ήρωες ζούσαν ανάμεσα στους κοινούς θνητούς.

Παίζουν: Κέλαν Λαντζ, Σκοτ Άντκινς, Λίαμ ΜακΙντάιρ, Λίαμ Κάριγκαν, Τζόναθαν Σεκ, Ροξάν ΜακΚι, Γκάια Βάις, Ράμπε Σερμπετζίγια.

*Open, Τετάρτη 26/04 στις 21:00

«Aftermath» (2017) σκηνοθεσία Έλιοτ Λέστερ

Δραματική Τρόμου – Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία αναπαριστά την ιστορία δύο αγνώστων, οι οποίοι δένονται άρρηκτα μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα.

Ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας Τζέικ (Σκουτ Μακ Νέιρι) κάνει ένα τραγικό λάθος, το οποίο θα προκαλέσει τον θάνατο της οικογένειας του Ρόμαν, ενός εργοδηγού (Άρνολντ Ζβαρτσενέγκερ). Ο καιρός περνά και ούτε η εταιρεία, ούτε ο υπεύθυνος στον Πύργο Ελέγχου θα πληρώσουν για αυτό που συνέβη.

Η εκδίκηση είναι ο μοναδικός δρόμος για τον Ρόμαν..

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Σκουτ Μακνέρι, Μάγκι Γκρέις.

*Star, Τετάρτη 26/04 στις 21:00

«Το Δίχτυ» (2016) σκηνοθεσία Κιμ Κι – Ντουκ

Δραματική – Ένας φτωχός ψαράς από τη Βόρεια Κορέα ξεκινά όπως κάθε πρωί για ψάρεμα. Το δίχτυ του πιάνεται στη μηχανή και η βάρκα του παρασύρεται στα ύδατα της Νότιας Κορέας.

Το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό το ατυχές γεγονός στην κορεατική χερσόνησο θα φανεί αμέσως μετά, όταν στην ελεύθερη πλευρά της, στη Νότια Κορέα, καλοθελητές αξιωματικοί κάνουν τα πάντα για να τον χρίσουν κατάσκοπο του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Ανακρίσεις και βασανιστήρια θα κάνουν έναν αγράμματο ψαρά να αναζητά το νόημα στον πολιτισμό και την ελευθερία που διατείνονται και οι δύο πλευρές ότι κυριαρχούν στη χώρα τους.

Παίζουν: Ρίου Σέουνγκ-μπουμ, Λι Γουόν-τζουν, Κιμ Γιανγκ-μιν

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 26/04 στις 22:00

«Χωρίς διέξοδο» (2015) σε σκηνοθεσία Τζον Έρικ Ντόουντλ

Δράσης Περιπέτεια – Ένας Αμερικάνος επιχειρηματίας μετακομίζει με την οικογένειά του στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι εξεγέρσεις που ξεσπούν λόγω της πολιτικής αστάθειας της περιοχής, τον αναγκάζουν να αναζητήσει εσπευσμένα ασφαλές καταφύγιο για εκείνον και την οικογένειά του, καθώς η πόλη δέχεται βίαιες επιθέσεις από αντάρτες.

Παίζουν: Όουεν Ουίλσον, Λέικ Μπελ, Στέρλινγκ Τζέρινς, Κλερ Γκίαρ, Πιρς Μπρόσναν

*Alpha, Τετάρτη 26/04 στις 22:40

«Η Χιονάτη και ο Κυνηγός» (2012) σκηνοθεσία Ρούπερτ Σάντερς

Περιπέτεια Φαντασίας – Πριν από δέκα χρόνια, η εκθαμβωτική Βασίλισσα Ραβένα σκότωσε το Βασιλιά την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Τώρα χρειάζεται μια αγνή καρδιά για να καταφέρει να διατηρήσει την ομορφιά της αλλά και τη δύναμή της. Και η μοναδική που υπάρχει, φυλακισμένη στο κάστρο τόσα χρόνια, είναι η καρδιά της Χιονάτης, της κόρης του βασιλιά.

Η Χιονάτη, όμως, καταφέρνει να δραπετεύσει και αναζητά καταφύγιο στο Σκοτεινό Δάσος, το οποίο είναι γεμάτο δηλητηριώδη φυτά και επικίνδυνα ζώα. Τότε η Βασίλισσα στέλνει στο κατόπι της τον μοναδικό άνθρωπο, που λέγεται ότι μπήκε στο Σκοτεινό Δάσος και επιβίωσε, τον Έρικ, έναν θλιμμένο κυνηγό. Η εντολή της σατανικής Ραβένα είναι μία: να βρει τη νεαρή κοπέλα και να της τη φέρει. Εκείνος, έχοντας προ πολλού εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για ζωή, δέχεται.

Όταν όμως βρίσκει τη λεία του, διστάζει. Θα σκοτώσει την όμορφη Χιονάτη; Ή θα την εκπαιδεύσει για να γίνει η καλύτερη πολεμίστρια, που έχει δει ποτέ το Βασίλειο; Και οι νάνοι πώς θα εμπλακούν στην ιστορία;

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Ίαν ΜακΣέιν, Σαρλίζ Θερόν, Κρίστεν Στιούαρτ, Σαμ Κλάφλιν, Μπομπ Χόσκινς.

*Ant1, Τετάρτη 26/04 στις 23:00

«John Wick: Κεφάλαιο 3» (2019) σκηνοθεσία Τσαντ Σταχέλσκι

Δράσης – Ο Τζον Γουίκ έχει επικηρυχθεί από το συνδικάτο του εγκλήματος για 14.000.000 δολάρια και ο χρόνος που έχει για να εξαφανιστεί μέσα στην αφιλόξενη Νέα Υόρκη, είναι μόλις 60 λεπτά.

Η δολοφονία του Ιταλού μαφιόζου Σαντίνο Αντόνιο μέσα στο Ξενοδοχείο Κοντινένταλ, παραβίασε τους κανόνες του κόσμου τους.

Ο ασταμάτητος John Wick επιστρέφει στην 3η περιπέτειά του, πιο εκδικητικός από ποτέ. Σε κάθε γωνία συναντά και από έναν αποφασισμένο πληρωμένο δολοφόνο, ενώ κάθε βήμα του παρακολουθείται. Ακόμη και ο Βασιλιάς του Μπαουερι (Λώρενς Φισμπουρν) έχει στείλει ξωπίσω του όλα τα “μάτια” και τα “αυτιά” του.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Εϊζια Κέιτ Ντίλον, Τζερόμ Φλιν, Ιαν ΜακΣέιν

*Star, Τετάρτη 26/04 στις 23:00

«Fatale» (2020) σκηνοθεσία Ντίον Τέιλορ

Τρόμου – Η υπόθεση ακολουθεί έναν επιτυχημένο αθλητικό πράκτορα, τον Ντέρικ Τάιλερ, ο οποίος κάνει ένα one-night stand με μια μυστηριώδη γυναίκα ονόματι Βάλερι.

Χωρίς να το γνωρίζει ο Ντέρικ, η Βάλερι είναι στην πραγματικότητα ντετέκτιβ της αστυνομίας που ερευνά μια υπόθεση δολοφονίας, και το one-night stand τους, οδηγεί σε έναν ιστό ψεμάτων και εξαπάτησης που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή του.

Καθώς προσπαθεί απεγνωσμένα να ενώσει τα κομμάτια, πέφτει όλο και πιο βαθιά στην παγίδα της Βάλερι, διακινδυνεύοντας την οικογένειά του, την καριέρα του, ακόμα και τη ζωή του.

Παίζουν: Χίλαρι Σουάνκ, Μάικλ Ίλι, Μάικ Κόλτερ, Νταμάρις Λιούις, Ντάνι Πίνο, Τάιριν Τέρνερ

*Alpha, Τετάρτη 26/04 στις 00:45

«Into the Blue 2: The Reef» (2009) σκηνοθεσία Στίφεν Χέρεκ

Δράσης Περιπέτεια Τρόμου – Μια μεγάλη ευκαιρία φαίνεται πως παρουσιάζεται για την Ντάνι (Λόρα Βάντερβουρτ) και τον Σεμπαστιάν (Κρις Κάρμακ), όταν τους ζητείται έναντι ενός μεγάλου χρηματικού ποσού να ηγηθούν μιας ομάδας με αποστολή την εξερεύνηση του μαγικού και επικίνδυνου βυθού της Χαβάης.

Δεν γνωρίζουν όμως πως κατά τη διάρκεια της αποστολής θα αντιμετωπίσουν κινδύνους που θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους, την αγάπη αλλά και τη θέλησή τους για ζωή.

Παίζουν: Λόρα Βάντερβουρτ, Κρις Κάρμακ, Οντρίνα Πάτριτζ.

*Open, Τετάρτη 26/04 στις 01:00

«Η Τέχνη του Πολέμου» (2000) σκηνοθεσία Κρίστιαν Ντoυγκαί

Αστυνομική, Δράσης, Περιπέτεια – Ο πρέσβης της Κίνας ενώ παρίσταται σε ένα δείπνο του ΟΗΕ για να γιορτάσουν μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ, πυροβολείται και πέφτει νεκρός. Ο Σο, μυστικός πράκτορας κατασκοπείας του ΟΗΕ, μη μπορώντας να αποκαλύψει τη ταυτότητά του θεωρείται ο πρώτος ύποπτος για τη δολοφονία.
Παράλληλα ένα κοντέινερ γεμάτο νεκρούς πρόσφυγες από το Βιετνάμ φτάνει στις αποβάθρες.
Ο Σο τρέχει να αναλάβει δράση και να καθαρίσει τις υποψίες από το όνομά του.

Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν μετά από έρευνες ανακαλύπτει το σχέδιο των δολοφόνων του πρέσβη να εξοντώσουν μια ομάδα αξιωματούχων του ΟΗΕ. Θα καταφέρει ο Σο να αποτρέψει τα θανατηφόρα σχέδια τους;

Παίζουν: Γουέσλεϊ Σνάιπς, Αν Άρτσερ, Μόρι Τσάϊκιν, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Μαρί Ματίκο, Μάικλ Μπιν.

*Mega, Τετάρτη 26/04 στις 01:20

«Ο Μπάτσος της… Μαμάς» (1992) σκηνοθεσία Ρότζερ Σποότισγουντ

Δράσης, κωμωδία – Η μαμά είναι η Τούτι Μπομόσβκι, μία αξιολάτρευτη γυναίκα, που πάντα γνωρίζει τι είναι καλό για το γιό της, προσωπικά και επαγγελματικά.

Ο γιος είναι ο Τζο Μπομόσβκι, αστυνομικός του Λος Αντζελες και εργένης, που λατρεύει την ανεξαρτησία του και απολαμβάνει την ελευθερία του 3,000 μίλια μακριά από τη μητέρα του.

Όλα αυτά, όμως, αλλάζουν όταν η μητέρα του αποφασίζει να τον επισκεφτεί ενώ παράλληλα γίνεται μάρτυρας σε έναν φόνο.

Έτσι ο Τζο αναγκάζεται όχι μόνο να τη φιλοξενήσει, αλλά και να συνεργαστεί μαζί της στις έρευνές του για τη σύλληψη του δολοφόνου.

Παίζουν: Εστέλ Γκέτι, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζόμπεθ Γουίλιαμς, Ρότζερ Ρις, Μάρτιν Φερέρο.

*Ant1, Τετάρτη 26/04 στις 01:30

«Ένας Ξένος στην Πόλη» (2018) σκηνοθεσία Νας Ετζερτον

Δράσης Κωμωδία – Ο Χάρολντ, ένας Αμερικανός επιχειρηματίας (Ντέιβιντ Ογέλοουο) με μετοχές σε μία φαρμακευτική εταιρεία που πρόκειται να μπει στο χρηματιστήριο, βρίσκεται σε κίνδυνο μετά από ένα περιστατικό στο Μεξικό.

Πισώπλατα μαχαιρώματα από συναδέλφους (Σαρλίζ Θερόν, Τζόελ Έτζερτον), βαρόνοι ναρκωτικών και μυστικές αποστολές είναι μερικά από όσα έχει να αντιμετωπίσει καθώς περνά τα όρια της νομιμότητας κι από φιλήσυχος πολίτης γίνεται καταζητούμενος εγκληματίας!

Είναι έξω από τα νερά του – ή μήπως μέσα σε αυτά; Μια απολαυστική ταινία γεμάτη γέλιο, δράση και μυστήριο.

Παίζουν: Ντέιβιντ Ογέλοουο, Σαρλίζ Θερόν, Τζόελ Ετζερτον, Αμάντα Σέιφριντ, Θάντι Νιούτον, Σαρλίτο Κόπλεϊ

*Star, Τετάρτη 26/04 στις 01:45