9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Οι τέσσερις και το μαγικό πλάσμα» (2020) σκηνοθεσία Άντι Ντι Εμονί

Φανταστική κομεντί – Μια ομάδα παιδιών, ενώ βρίσκονται σε διακοπές με την οικογένειά τους, θα έχουν μια απρόσμενη συνάντηση σε μία παραλία με ένα μαγικό πλάσμα, το οποίο έχει την ικανότητα να πραγματοποιεί τις πιο απίθανες και τρελές ευχές – για κάποιες από αυτές όμως, η παρέα θα χρειαστεί να μάθει ότι το «πρόσεχε τι εύχεσαι» μπορεί και να είναι χρήσιμο

Παίζουν: Πόλα Πάτον, Μάθιου Γκουντ, Μπίλι Τζένκινς, Μάικλ Κέιν, Τέντι-Ρόουζ Μάλεσον-Άλλεν, Ράσελ Μπραντ.

*Open, Πέμπτη 27/04, στις 21:00

«Το Δέντρο που Πληγώναμε» (1986) σκηνοθεσία Δήμος Αβδελιώδης 

Δραματική Ελληνική Ταινία Περιπέτεια – Νήσος Χίος, δεκαετία του ’60 και λίγες μέρες προτού κλείσουν τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές, η φιλία ανάμεσα στον Γιάννη και τον Βαγγέλη σκιάζεται από μια μικροπαρεξήγηση.

Δεν θα αργήσει όμως να ξεπεραστεί η ψυχρότητα και τα δύο παιδιά θα ζήσουν έντονα διάφορες στιγμές της κοινωνικής ζωής του νησιού, όπως και ένα αξέχαστο καλοκαίρι, παρέα με όλους τους συνομηλίκους τους. Η τρυφερότητα και η παιδική «διαβολικότητα» εναλλάσσονται με μια ρομαντική διάθεση και νοσταλγία.

Ταινία εν πολλοίς αυτοβιογραφική, ξεδιπλώνεται μέσα από μια λυρική αναπόληση για την αθωότητα που χάθηκε, και η ανάκτησή της γίνεται υπόθεση της μνήμης και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Παίζουν: Αβδελιωδης Γιαννης, Μειωτερης Νικος, Δεληβορια Μαρινα, Αγορης Τακης, Αβδελιωδης Δημος, Κυριακωδη Κατερινα, Κολιαρος Γιαννης, Μισαηλιδου Βαγγελιω, Καλαμωτουσης Κωστας.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 27/04, στις 22:00

«Ληστεία στο Μουσείο» (2018) σκηνοθεσία Αλόνσο Ρουιζπαλάθιος

Δραματική – Σχεδόν 30χρονών ο Χουάν και ο Μπένχαμιν δεν λένε να φύγουν από τα σπίτια των γονιών τους και να τελειώσουν την κτηνιατρική σχολή. Αντιθέτως είναι βολεμένοι στην άνετη γειτονία τους στο Mexico City, μια μεξικανική εκδοχή Αμερικάνικου προάστειου.

Κατά την διάρκεια ενός σημαδιακού Χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν αποφασίζουν ότι ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουν διαπράττοντας την πιο διάσημη ληστεία αρχαιοτήτων στην Μεξικανική ιστορία.

Αφήνοντας για λίγο τα οικογενειακά παραδοσιακά δείπνα και εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ασφάλειας λόγω Χριστουγέννων, εισβάλουν λαθραία στο εμβληματικό Εθνικό Ανθρωπολογικό μουσείο και αφαιρούν τα πιο πολύτιμα κομμάτια, μπλέκοντας σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει για πάντα την ζωή τους.

Η σπουδαιότητα και η σημασία της λείας τους ξεπερνάει τα όρια της αντίληψης των ερασιτεχνών ληστών και την επόμενη μέρα όταν θα είναι πλέον αργά θα συνειδητοποιήσουν το αντίκτυπο της πράξης τους. Ξεκινάνε ένα ταξίδι μέχρι το Ακαπούλκο για να ανακαλύψουν ότι κανείς δεν τολμά να αγοράσει τα κλεμμένα αντικείμενα.

Παίζουν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Λιν Ζιλμάρτιν

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 27/04, στις 23:00

«Σινεμά ο Παράδεισος» (1988) σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε

Δράμα, ρομαντική – Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες.

Παράλληλα, βλέπουμε πώς ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατοίκους του χωριού, ενώνοντάς τους μέσα από την αγάπη τους για τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία.

Παίζουν: Σαλβατόρε Κάσιο, Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Μάρκο Λεονάρντι.

*Open, Πέμπτη 27/04, στις 23:30

«Τάνγκο και Κας» (1989) σκηνοθεσία Αντρέι Κοντσαλόφσκι, Αλμπερτ Μανιόλι

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Ο Ρέι Τάνγκο (Συλβέστερ Σταλόνε) φορά ακριβά ρούχα, είναι μπον βιβέρ και τον περισσότερο καιρό μιλά στο κινητό με τον χρηματιστή του. Αντίθετα, ο Γκάμπριελ Κας (Κερτ Ράσελ) θυμίζει ακόμη οργισμένο έφηβο με το ανέμελο στιλ του και την αρκετά άξεστη συμπεριφορά του.

Παρόλα αυτά οι δυο τους αποτελούν το πιο «αποτελεσματικό» ντουέτο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λος Άντζελες, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του Ιβ Περέζ, ο οποίος ασχολείται με το εμπόριο ναρκωτικών. Για τον Ιβ, οι Τάνγκο και Κας θα πρέπει να αποσυρθούν από την ενεργό δράση. Βάζοντας σε εφαρμογή ένα πανούργο σχέδιο, ο Περέζ καταφέρνει να ενοχοποιήσει τους δύο αστυνομικούς με αποτέλεσμα να κατηγορηθούν για φόνο και να φυλακιστούν.

Ανάμεσα σε κρατούμενους, που οι ίδιοι έχουν κλείσει μέσα, ο Τάνγκο και ο Κας θα πρέπει να συνεργαστούν για μια ακόμη φορά και να παραμερίσουν τις διαφορές τους προκειμένου να επιζήσουν. Διότι ο Ιβ Περέζ είναι αποφασισμένος να τους βγάλει από τη μέση.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Κερτ Ράσελ, Τέρι Χάτσερ, Τζακ Πάλανς, Τζέιμς Χογκ, Μπράιον Τζέιμς, Φιλιπ Ταν.

*Star, Πέμπτη 27/04, στις 23:45

«Η Κρουαζιέρα του Έρωτα» (1988) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική Ταινία  Κωμωδία – Ο Φάνης και η Μάρθα αν και μαλώνουν συνεχώς, κατά βάθος αγαπιούνται, απλά η ζήλεια τους δεν τους αφήνει να το παραδεχτούν. Ίσως μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο να γίνει η αφορμή για να εκφράσουν τα πραγματικά τους αισθήματα.

Εγκλωβισμένο σε μια σχέση αγάπης και μίσους,o Φάνης, ένας φιλόδοξος δημοσιογράφος και η Μάρθα μια πολύγλωσση ταξιδιωτική πράκτορας, τσακώνονται συνεχώς – ενώ στην πραγματικότητα αγαπιούνται βαθιά.

Όταν η Μάρθα δέχεται μια πρόσκληση για μια πολυτελή κρουαζιέρα στη Μεσόγειο από τον λάγνο διευθυντή της, τα πράγματα θα πάρουν μια απροσδόκητη τροπή, καθώς ο Φάνης, τυφλωμένος από τη ζήλια, μπαίνει μεταμφιεσμένος στο ίδιο πλοίο.

Ωστόσο, είναι δικαιολογημένοι οι φόβοι του;

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Βάνα Μπάρμπα, Τέτη Σχοινάκη, Γιώργος Τζώρτζης, Κώστας Βενετσάνος κ.α

*Alpha, Πέμπτη 27/04, στις 00:45

«Μαθήματα Σφαγείου» (2018) σκηνοθεσία Κρίσπιαν Μίλς

Κωμωδία Τρόμου Φαντασίας – Μία νεανική κωμωδία τρόμου από τους Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ.

Το Σχολείο Σφαγείου είναι ένα ιδιαίτερο βρετανικό οικοτροφείο στο οποίο τα υπερφυσικά αποτελούν την καθημερινότητα και τον κανόνα τόσο για τους μαθητές όσο και για το προσωπικό του σχολείου.

Με την άφιξη του Ντον Γουάλας στο χώρο του οικοτροφείου, ταυτόχρονα φτάνουν και τα νέα για την ύπαρξη μίας καταβόθρας που ανακάλυψε η εταιρεία ύδρευσης στο διπλανό δάσος.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι η εμφάνιση των τεράτων που βγαίνουν μέσα από την τεράστια τρύπα, τα οποία θα αφήνουν πίσω τους θύματα.

Για να παραμείνουν ζωντανοί όσοι βρίσκονται μέσα στο ιδιότυπο εκπαιδευτήριο Slaughterhouse Rulez, θα πρέπει να συμμαχήσουν και να ενώσουν τι δυνάμεις του ενάντια στα τέρατα της καταβόθρας.

Παίζουν: Χερμάιονι Κόρφιλντ, Μαργκό Ρόμπι, Μαικλ Σιν,Σάιμον Πεγκ Άσα Μπάτερφιλντ, Φιν Κόουλ

*Mega, Πέμπτη 27/04, στις 01:20

«Chuck: Η Ιστορία του Πραγματικού Rocky Balboa» (2016) σκηνοθεσία Φιλίπ Φαλαρντό

Βιογραφική Δραματική – Τα αιματοβαμμένα ρινγκ που άφηνε στο πέρασμά του ήταν καθημερινότητα. Οι γυναίκες που αγαπούσαν να τον μισούν ήταν πάντα στο μυαλό του. Τα ποτά και η άσωτη ζωή τον καθόρισαν. Γνωρίστε τον Chuck, τον πραγματικό Rocky Balboa!

Η ταινία «Chuck: η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa» αφηγείται την ιστορία του Chuck Wepner, ενός πωλητή αλκοολούχων ποτών από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος κατάφερε να αντέξει 15 γύρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του 1975 εναντίον του διασημότερου μποξέρ όλων των εποχών, Μοχάμεντ Άλι, και τελικά ενέπνευσε το πολλών δισεκατομμυρίων franchise του Rocky. Στα δέκα χρόνια του ως μπόξερ, ο Wepner υπέστη οκτώ σπασμένες μύτες, δύο knockouts και συνολικά 313 ράμματα. Αλλά οι σκληρότερες μάχες που έδωσε ήταν έξω από το ρινγκ, ζώντας μια επική ζωή γεμάτη ποτά, ναρκωτικά, άγριων θηλυκών και με πολλά σκαμπανεβάσματα.

Παίζουν: Λιβ Σράιμπερ, Ελίζαμπεθ Μος, Ρον Πέρλμαν, Ναόμι Γουότς, Τζιμ Γκάφιγκαν, Μάικλ Ραπαπόρτ.

*Open, Πέμπτη 27/04, στις 02:00

«Η Τελετή» (2011) σκηνοθεσία Μίκαελ Χάφστρομ

Μυστηρίου Τρόμου – Ο Μάικλ Κόβακ, αναζητώντας μια διέξοδο και έναν τρόπο να φύγει από το πατρικό του, αποφασίζει να σπουδάσει σε θεολογική σχολή και να γίνει κληρικός. Αν και κάποιος θα υπέθετε το αντίθετο, η πίστη δεν είναι το δυνατό του σημείο καθώς δεν σταματά να αναζητά απαντήσεις στην επιστήμη. Όταν δέχεται πρόταση να πάει στο Βατικανό για να παρακολουθήσει σεμινάρια εξορκισμού, ο σκεπτικισμός του αυξάνεται. Εκεί θα γνωρίσει τον Πατέρα Λούκας, γνωστό για τους αμέτρητους εξορκισμούς, που έχει τελέσει αλλά και για τις εκκεντρικές μεθόδους του. Οι απόκοσμες εμπειρίες, που θα ζήσει στο πλευρό του, θα θέσουν σε αμφισβήτηση τα πιστεύω του…

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κόλιν Ο’ Ντόναχιου, Άλις Μπράγκα, Ρούτγκερ Χάουερ, Τόμπι Τζόουνς.

*Star, Πέμπτη 27/04, στις 02:00