10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις;

«Ένας Τρελός Γλεντζές» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Πάνος Πάμπανος κάνει διπλή ζωή. Στην κόρη του καλύτερου φίλου του και προστατευόμενή του, τη Θάλεια, παρουσιάζεται σαν άνθρωπος αυστηρών αρχών και βράχος ηθικής. Στην πραγματικότητα, δεν είναι παρά ένας αδιόρθωτος γλεντζές, ο οποίος κρύβεται πίσω από το πρόσωπο ενός φανταστικού ανιψιού του.

Όταν η θεία του συνεταίρου του Ντίνου Καλιαμπέση, η κυρία Αγγέλα Αυγερινού, έρχεται στην Αθήνα από το Γιοχάνεσμπουργκ, ο Πάνος ερωτεύεται την κόρη της, τη Γιάννα και προσπαθεί να εξαφανίσει τον ανύπαρκτο ανιψιό του.

Αλλά και ο Ντίνος ερωτεύεται τη Θάλεια, την οποία όμως θεωρεί παλιά φιλενάδα του Πάνου. Οι παρεξηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, καθώς η Θάλεια θεωρεί τον Ντίνο, ανιψιό του Πάνου και η Γιάννα πιστεύει ότι η Θάλεια είναι αρραβωνιαστικιά του Πάνου. Στο τέλος βέβαια η τάξη αποκαθίσταται, ο Πάνος παντρεύεται τη Γιάννα και ο Ντίνος τη Θάλεια.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζένη Ρουσσέα, Ανδρέας Μπάρκουλης, Βίκυ Βανίτα, Μάκης Ρευματάς, Κάκια Παναγιώτου.

*Skai, Σάββατο 29/04 στις 21:00

«Ο Πέρσι Τζάκσον και οι Ολύμπιοι: Η Κλοπή της Αστραπής» (2010) σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους

Περιπέτεια Φαντασίας – Ο επιρρεπής σε μπελάδες Πέρσι Τζάκσον, αντιμετωπίζει προβλήματα στο σχολείο αλλά αυτό είναι το λιγότερο, που θα έπρεπε να τον απασχολεί. Αν και βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα, οι Θεοί του Ολύμπου μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από τα βιβλία μυθολογίας του Πέρσι στην πραγματική ζωή!

Ο Πέρσι μαθαίνει πως ο πραγματικός του πατέρας είναι ο Ποσειδώνας, Θεός της Θάλασσας, πράγμα που σημαίνει πως ο Πέρσι είναι ημίθεος. Παράλληλα, ο Δίας κατηγορεί τον Πέρσι για την κλοπή της αστραπής του, η οποία αποτελεί όπλο μαζικής καταστροφής.

Μια συγκλονιστική περιπέτεια, που κρύβει αμέτρητους κινδύνους, ξεκινά για τον Πέρσι και τους φίλους του…

Παίζουν: Λόγκαν Λέρμαν, Μπράντον Τ. Τζάκσον, Πιρς Μπρόσναν, Ούμα Θέρμαν, Ροζάριο Ντόσον, Στιβ Κούγκαν, Σον Μπιν, Κάθριν Κίνερ

*Star, Σάββατο 29/04 στις 21:00

«Οιωνός» (2002) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Τρόμου -Ένας πρώην ιερέας, που μαζί με τον αδελφό του συντηρεί φάρμα στην Πενσυλβάνια, προσπαθεί να εξηγήσει το φαινόμενο τεραστίων γεωμετρικών σχηματισμών που φτιάχτηκαν σε μια νύχτα στα χωράφια του. Πιστεύοντας ότι επίκειται επίθεση εξωγήινων, ταμπουρώνεται με τα παιδιά του μέσα στο σπίτι για να τους αντιμετωπίσει. Αλληγορία για την μετά της 11ης Σεπτεμβρίου Αμερική, απλοϊκή σε σύλληψη, αλλά αποτελεσματική ως θρίλερ.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Γιοακίν Φοίνιξ, Ρόρι Κάλκιν, Τσέρι Τζόουνς.

*Skai, Σάββατο 29/04 στις 23:00

«Άνθρωπος από Ατσάλι» (2013) σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Περιπέτεια Φαντασίας – Ο πλανήτης Κρύπτον απειλείται με άμεση καταστροφή. Ο επιστήμονας Τζορ-Ελ και η σύζυγός του Λάρα, αποφασίζουν να σώσουν τον νεογέννητο γιο τους Καλ-Ελ και τον στέλνουν με ένα μικρό διαστημόπλοιο στη Γη. Έχουν φροντίσει όμως να εισχωρήσουν στον οργανισμό του έναν γεννητικό κώδικα ώστε να διατηρήσει τη φυλή του Κρύπτον.

Ο Καλ-Ελ μεγαλώνει ως ο υιοθετημένος γιος ενός ζευγαριού στη Γη, του Τζόναθαν και της Μάρθα Κεντ, οι οποίοι του δίνουν το όνομα Κλαρκ. Εξαιτίας της πραγματικής του καταγωγής, ο Κλαρκ έχει υπεράνθρωπες δυνάμεις, οι οποίες αρχικά του δυσκολεύουν τη ζωή αλλά σταδιακά μαθαίνει να τις ελέγχει και να βοηθάει άλλους ανθρώπους, που βρίσκονται σε ανάγκη ή κίνδυνο.

Ο Τζόναθαν αποκαλύπτει στον έφηβο Κλαρκ ότι είναι εξωγήινος και τον συμβουλεύει να μην χρησιμοποιεί τις δυνάμεις τους δημοσίως καθώς φοβάται ότι η κοινωνία δεν θα τον δεχτεί. Μετά το θάνατο του Τζόναθαν, ο ενήλικος πια Κλαρκ, αποφασίζει να φύγει από την πόλη, που μεγάλωσε.

Ξεκινάει μια εντυπωσιακή περιπέτεια, αναζητώντας τις ρίζες του και την αποστολή του σ αυτό τον κόσμο. Περνάει αρκετά χρόνια περιπλανώμενος σε διάφορες πόλεις, κάνοντας διαφορετικές δουλειές και χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα ενώ ταυτόχρονα βοηθάει ανθρώπους. Ένα τυχαίο γεγονός, θα φέρει στο δρόμο του τη μαχητική δημοσιογράφο Λόις Λέιν, της οποίας και θα σώσει τη ζωή. Η Λόις βάζει στόχο να εντοπίσει τον Κλαρκ με την πρόθεση να γράψει ένα άρθρο για τον υπεράνθρωπο, που βρίσκεται ανάμεσά τους.

Παίζουν: Χένρι Καβίλ, Έιμι Άνταμς, Μάικλ Σάνον, Νταϊάν Λέιν, Ράσελ Κρόου.

*Star, Σάββατο 29/04 στις 23:40

«Το Μυστικό στα Μάτια τους» (2015) σκηνοθεσία Μπίλι Ρέι

Αστυνομική  Δραματική  Μυστηρίο – Μια ομάδα ανερχόμενων ερευνητών του FBI διαλύεται ξαφνικά όταν η έφηβη κόρη ενός από αυτούς βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη.

Δεκατρία χρόνια μετά, ο πόνος έχει καταλαγιάσει, αλλά το ερώτημα ποιος το έκανε παραμένει ανοιχτό. Ο Ρέι Κάστεν (Τσιούιτελ Ιτζίοφορ)που αναζητά όλο αυτό το διάστημα τον ασύλληπτο δολοφόνο, ανακαλύπτει επιτέλους ένα νέο στοιχείο που μπορεί να ρίξει φως στο μυστήριο.

Ποιος μπορεί όμως να είναι έτοιμος απέναντι στην αποκάλυψη ενός μυστικού, που ξεπερνά κάθε όριο της ανθρώπινης αντίληψης για το τι σημαίνει εκδίκηση;

Ριμέικ της ομώνυμης αργεντίνικης και βραβευμένης με το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας του 2010, που εντάχθηκε ανάμεσα στις 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα από τους κριτικούς κινηματογράφου του BBC.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Νικόλ Κίντμαν, Τσιούιτελ Ιτζίοφορ, Ντιν Νόρρις, Μάικλ Κέλλυ, Τζο Κολ, Άλφρεντ Μολίνα

*Ant1, Σάββατο 29/04 στις 00:30

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή » (2014) σκηνοθεσία Ματ Ριβς

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Ο πληθυσμός των γενετικά εξελιγμένων πιθήκων, με επικεφαλής τον περιβόητο Σίζαρ, έχουν επικρατήσει έναντι των ανθρώπων και έχει περάσει μία δεκαετία από τα γεγονότα της προηγούμενης ταινίας.
Ο Σίζαρ με την εξελιγμένη ταυτότητα -αποτέλεσμα των γενετικών πειραμάτων- είναι ο ηγέτης των πιθήκων και ζει σε μια κοινότητα με ξεκάθαρη κοινωνική διαστρωμάτωση, μέσα σ’ ένα δάσος κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.
Διοικεί την αγέλη του αυστηρά και δίκαια, προστατεύοντάς την απ’ οποιαδήποτε σχέση με το ανθρώπινο είδος. Όταν, όμως, μια ομάδα ανθρώπων θα θελήσει να εισχωρήσει στο δάσος για να εκμεταλλευτεί ένα παλιό εργοστάσιο ενέργειας που βρίσκεται εκεί, ο πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και πιθήκων θα ξεσπάσει ξανά, με καταστροφικά αποτελέσματα και για τα δυο στρατόπεδα.

Παίζουν: Κέρι Ράσελ, Άντι Σέρκις, Γκάρι Όλντμαν, Τόμπι Κέμπελ, Τζέισον Κλαρκ, Ενρίκε Μουρτσιάνο.

*Skai, Σάββατο 29/04 στις 01:10

«Ο Καταφερτζής» (1964) σκηνοθεσία Κώστας Στράντζαλης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας κακομοίρης νεαρός (Θανάσης Βέγγος) δέχεται να βοηθήσει τον ξάδερφό του (Τάσος Γιαννόπουλος) να ξεφύγει από τη φίλη του Λίνα. Σε αντάλλαγμα ο ξάδερφος θα του βρει δουλειά στο τουριστικό γραφείο όπου εργάζεται και ο ίδιος.

Πολύ γρήγορα όμως ο καταφερτζής φουκαράς θα βρεθεί μπλεγμένος σε άπειρες παρεξηγήσεις και κυνηγημένος από τον αδελφό και τον προϊστάμενο της κοπέλας.

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Τάσος Γιαννόπουλος, Σιμόνη Κυριακίδου

*Alpha, Σάββατο 29/04 στις 01:30

«Σινεμά ο Παράδεισος» (1988) σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε

Δράμα, ρομαντική – Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες.

Παράλληλα, βλέπουμε πώς ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατοίκους του χωριού, ενώνοντάς τους μέσα από την αγάπη τους για τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία.

Παίζουν: Σαλβατόρε Κάσιο, Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Μάρκο Λεονάρντι.

*Open, Σάββατο 29/04 στις 01:45

«Zombieland» (2009) σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Κωμωδία – Ο δειλός Κολόμπους είναι ένας από τους ελάχιστους επιζήσαντες από τη μάστιγα που χτύπησε τη γη μετατρέποντας τους ανθρώπους σε… αιμοδιψή ζόμπι. Κι αυτό γιατί πολύ απλά, φοβάται ακόμα και τον ίσκιο του.

Αντιθέτως, ο φίλος του ο Τάλαχασι λατρεύει τα όπλα, δε φοβάται τίποτα και πάντα ονειρευόταν τη στιγμή που θα κατατροπώσει ένα ζόμπι. Μαζί καλούνται να αντιμετωπίσουν την πιο τρομακτική πρόκληση, να συνεργαστούν.

Όταν στην ιδιόρρυθμη συντροφιά προστίθενται και δυο κοπέλες, όλοι πλέον αναρωτιούνται αν είναι προτιμότερο να ενώσουν τις δυνάμεις τους ή να παραδοθούν τελικά στα ζόμπι.

Παίζουν: Γούντι Χάρελσον, Τζέσε Άιζενμπεργκ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Έμα Στόουν.

*Mega, Σάββατο 29/04 στις 02:10

«Ο Ιάσων Και Οι Αργοναύτες» (2000) σκηνοθεσία Νικ Γουΐλινγκ 

Περιπέτεια – Το θρυλικό ταξίδι του Ιάσονα με την Αργώ προς την Κολχίδα με τον Τζέισον Λόντον στον ρόλο του Ιάσονα.

Οι περιπέτειες και οι δυσκολίες, που καλείται να ξεπεράσει ο ήρωας της ελληνικής μυθολογίας με τη βοήθεια των ημίθεων συντρόφων για να αποκτήσει το Χρυσόμαλλο Δέρας…

Ξιφομαχίες, τέρατα αλλά και ειδύλλια σε μια πληθωρική χολιγουντιανή περιπέτεια, βασισμένη στον γνωστό αρχαιοελληνικό μύθο.

Παίζουν: Τζέισον Λόντον, Φρανκ Λανγκέλα, Ντένις Χόπερ, Γιολέν Μπλάλοκ, Ντέρεκ Τζάκομπι, Άντριαν Λέστερ.

*Star, Σάββατο 29/04 στις 02:30