Βιωματικό εργαστήριο του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Καστοριάς

Με χαρά συμμετείχαμε για δεύτερη φόρα στο διήμερο βιωματικό εργαστήριο, με τίτλο: “Δεν αποτελεί απλά ιδιωτική υπόθεση II-Not (just) a private issue II” της Λευκοθέας Ριζοπούλου.
Στην ομάδα του εργαστηρίου συμμετείχαμε γυναίκες και θηλυκότητες και δημιουργήσαμε όλες μαζί ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης καθώς το βίωμα των κοινών εμπειριών μπήκε σε πρώτο πλάνο.

Την πρώτη μέρα συζητήσαμε για το φαινόμενο της έμφυλης βίας και πραγματευτήκαμε βιωματικά τα έμφυλα στερεότυπα και τον σεξισμό που βιώνουν τα φύλα, τους μύθους και τις πραγματικότητες που συνοδεύουν και αναπαράγουν την έμφυλη βία καθώς και το νομικό πλαίσιο σχετικά με το εθνικό σύστημα υποστήριξης των θυμάτων.

Την δεύτερη μέρα μπήκαμε πιο βαθιά στο φαινόμενο ανακαλύπτοντας βιωματικά την “γκρίζα ζώνη” της σεξουαλικής παρενόχλησης και την “κουλτούρα της συναίνεσης”.
Σε όλη την διάρκεια του εργαστηρίου μας απασχόλησε ιδιαίτερα η ατομική και η συλλογική αλλαγή των συμπεριφορών και της νοοτροπίας που αναπαράγουν συστημικά το φαινόμενο της έμφυλης βίας.

Με βαθιά ευγνωμοσύνη αναμένουμε επόμενες συναντήσεις!!!Μπορεί να είναι εικόνα 11 άτομα και άτομα που μελετούνΜπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που μελετούν, κλαρινέτο και βιολί

Μπορεί να είναι απεικόνιση 1 άτομο και κείμενοΜπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, μελετάει και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο