8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Johnny English Ξαναχτυπά» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κερ

Δράσης Κωμωδία – Ο ένας και μοναδικός Ρόουαν Άτκινσον επιστρέφει στο ρόλο που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, εκείνου του ατζαμή κατασκόπου Johnny English που, στη φιλότιμη προσπάθειά του να σώσει τον κόσμο, δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του.

Αυτήν τη φορά, όταν αποκαλύπτονται οι πραγματικές ταυτότητες όλων των Βρετανών μυστικών πρακτόρων, ο Johnny English αφήνει τη διδασκαλία και αναλαμβάνει να «αποκρυπτογραφήσει» τον ψηφιακό κόσμο με τις άπειρες αναλογικές του γνώσεις και να βρει τους χάκερς!

Στο πλευρό του η εντυπωσιακή Όλγκα Κιριλένκο, που προσπαθεί να του βάλει ”φρένο”, αλλά ο οδοστρωτήρας Johnny English δε σταματά να προσφέρει απλόχερα το γέλιο.

Παίζουν: Ρόουαν Ατκινσον, Μπεν Μίλερ, Ολγα Κιριλένκο, Τζέικ Λέισι, Εμα Τόμσον.

*Ant1, Πέμπτη 04/05, στις 21:00

«Διπλή Παγίδα» (1999) σε σκηνοθεσία Τζον Άμιελ

Δράσης Ρομαντική – Ο Ρόμπερτ ΜακΝτούγκαλ(Σον Κόνερι), γνωστός και ως Μακ, έχει τη φήμη του μεγαλύτερου ληστή έργων τέχνης στον κόσμο.

Έτσι, όταν ένας πίνακας του Ρέμπραντ γίνεται αντικείμενο κλοπής στη Νέα Υόρκη, όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν τον Μακ. Η επιθεωρητής της ασφαλιστικής εταιρείας, Βιρτζίνια Μπέικερ(Κάθριν Ζέτα Τζόουνς), γνωστή και ως Τζιν, ζητά από τον διευθυντή της να της επιτρέψει ν’ ακολουθήσει τα ίχνη του διάσημου κλέφτη.

Ο διευθυντής ξέροντας ότι αν δεν βρεθεί ο πίνακας η εταιρεία θα χρεωθεί με 24 εκατομμύρια δολάρια, δίνει με μεγάλη χαρά την έγκριση του. Η πεισματάρα Τζιν καταστρώνει ένα σχέδιο για να παγιδέψει τον Μακ, αλλά αυτός αποδεικνύεται περισσότερο επιτήδειος απ’ ό,τι τον περίμενε.

Οι δυο τους θα επιδοθούν σ’ ένα γοητευτικό παιγνίδι ανάμεσα στο κυνηγητό και το φλερτ. Έτσι, θ’ ακολουθήσουν ο ένας τα βήματα του άλλου από το Λονδίνο προς τα νησιά της Σκοτίας, κι από εκεί στην Κουάλα Λαμπούρ, την εξωτική πρωτεύουσα της Μαλαισίας.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Βιν Ρέιμς, Γουίλ Πάτον, Μόρυ Τσόκιν.

*Open, Πέμπτη 04/05, στις 21:00

«Πάνω κάτω και πλαγίως» (1992) σκηνοθεσία Μιχάλης Κακογιάννης

Κωμωδία –  Η ταινία επικεντρώνεται στη Μαρία, μια πλούσια χήρα, το γιο της Σταύρο και τις τρελές καταστάσεις στις οποίες μπλέκουν. Στην ταινία παρελαύνουν ταξιτζήδες, ναύτες σε άδεια, τραβεστί, τρομοκράτες και τραγουδιστές της όπερας σε μια γρήγορη αλληλουχία κωμικών συμβάντων. Το μωσαϊκό της ζωής στη σύγχρονη Αθήνα μέσα από τις ιστορίες διαφόρων ατόμων που η τύχη ενώνει για ένα 24ωρο.

Παίζουν: Ειρήνη Παππά, Στράτος Τζώρτζογλου, Ελένη Γερασιμίδου, Πάνος Μιχαλόπουλος, Αντώνης Ζαχαράτος, Τζον Μοδινός,Γιώργος Παρτσαλάκης, Ελντα Πανοπούλου,Τάκης Ζαχαράτος, Γιάννης Ζουγανέλης, Γιάννης Μπέζος, Στέλιος Μάινας, Χρήστος Ευθυμίου, Μαρία Κανελλοπούλου.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 04/05, στις 22:00

«Αυτόματα» (2014) σκηνοθεσία Γκέιμπ Ιμπάνεζ

Δράσης – Στο κοντινό δυστοπικό μέλλον (2044), η ραδιενέργεια απειλεί την ανθρώπινη ύπαρξη στον πλανήτη γη και η μαζική εξάπλωση των μηχανών είναι πλέον ένα ρεαλιστικό γεγονός.

Ο Τζακ Βόκαν ένας πράκτορας μιας ρομποτικής πολυεθνικής (ROC) ερευνά την υπόθεση «δολοφονίας» ενός ρομπότ (Pilgrim 7000) από έναν αστυνομικό. Τα αποτελέσματα της έρευνας του πράκτορα δείχνουν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις όχι μόνο στη φήμη της εταιρείας για την οποία δουλεύει αλλά και στο ίδιο το μέλλον του ανθρώπινου γένους.

Παίζουν: Γκέιμπ Ιμπάνεζ, Ιγκορ Λεγακρετα, Χαβιέ Σαντσέζ Ντονατε

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 04/05, στις 23:00

«Διαρρήκτης Υψηλής Τέχνης» (2019) σκηνοθεσία Τζουσέππε Καποτόντι

Δραματική – Ο Τζέιμς, ένας γοητευτικός και φιλόδοξος κριτικός τέχνης, γνωρίζει καλά πώς να εντυπωσιάζει το ακροατήριο στις επί πληρωμή διαλέξεις του.

Όταν η Βερενίς, μια Αμερικανίδα που ταξιδεύει στην Ευρώπη, μπλέκει στα δίχτυα του, οι δυο τους θα καταλήξουν σε μια πολυτελή βίλα στη λίμνη Κόμο.

Ο Κάσιντι, συλλέκτης έργων τέχνης και οικοδεσπότης τους, έχοντας ξεμπερδέψει προ πολλού με τα ηθικά διλήμματα, θέτει σε κίνηση ένα μακιαβελικό σχέδιο, δελεάζοντάς τους με μια ακαταμάχητη πρόταση.

Το ζευγάρι δέχεται, και μοιραία οι πόρτες που οδηγούν στο χάος ανοίγουν. Μια στιλάτη νέο-νουάρ φάρσα, γεμάτη ανατροπές, στην οποία όλα πωλούνται και αγοράζονται – ακόμα και η αγάπη.

Παίζουν: Κλάες Μπανγκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Μικ Τζάγκερ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Ρόζαλιντ Χάλστεντ, Αλεσάντρο Φαμπρίζι

*Open, Πέμπτη 04/05, στις 23:45

«Χωρίς διέξοδο» (2015) σε σκηνοθεσία Τζον Έρικ Ντόουντλ

Δράσης Περιπέτεια – Ένας Αμερικάνος επιχειρηματίας μετακομίζει με την οικογένειά του στη Νοτιοανατολική Ασία. Οι εξεγέρσεις που ξεσπούν λόγω της πολιτικής αστάθειας της περιοχής, τον αναγκάζουν να αναζητήσει εσπευσμένα ασφαλές καταφύγιο για εκείνον και την οικογένειά του, καθώς η πόλη δέχεται βίαιες επιθέσεις από αντάρτες.

Παίζουν: Όουεν Ουίλσον, Λέικ Μπελ, Στέρλινγκ Τζέρινς, Κλερ Γκίαρ, Πιρς Μπρόσναν

*Alpha, Πέμπτη 04/05, στις 00:15

«Ψύχωση» (2009) σκηνοθεσία Στιβ Σιλ

Δραματική Ρομαντική Τρόμου – Όταν ο επιτυχημένος οικονομικός αναλυτής Ντέρεκ Τσαρλς(Ίντρις Έλμπα) μετακομίζει στο καινούριο του σπίτι στο Λος Άντζελες μαζί με τη γυναίκα του Σάρον (Μπιγιονσέ) και τον γιο του, όλα τα όνειρά του μοιάζουν να έχουν πραγματοποιηθεί.

Σύντομα όμως η τακτοποιημένη ζωή του Ντέρεκ ανατρέπεται, όταν μια καινούρια νεαρή υπάλληλος η Λίζα ( Άλι Λάρτερ), προσλαμβάνεται στην εταιρεία του. Η Λίζα τον ερωτεύεται αρρωστημένα. Μετά από μια στενή επαφή με τον Ντέρεκ σε ένα εταιρικό πάρτι, η Λίζα χάνει κάθε έλεγχο και βάζει την καριέρα του αλλά και το γάμο του σε κίνδυνο.

Η Σάρον, όμως, θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει την οικογένειά της.

Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Μπιγιονσέ, Τζέρι Ο Κόνελ, Άλι Λάρτερ, Κριστίν Λάτι.

*Mega, Πέμπτη 04/05, στις 01:20

«Γουάιατ Ερπ» (1994) σκηνοθεσία Λόρενς Κάσνταν

Δράσης  Περιπέτεια – Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου, ο Γουάιτ Ερπ προσπάθησε να υπηρετήσει στον στρατό της Ένωσης, όμως δεν έγινε δεκτός εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας του.

Τελικά, σπούδασε νομικά και παντρεύτηκε την Γιουρίλα Σάδερλαντ, μια νεαρή γυναίκα, που όμως ύστερα από σύντομο χρονικό διάστημα, πέθανε από τυφοειδή πυρετό. Συντετριμμένος, ο Γουάιτ Ερπ βυθίζεται στη θλίψη, στο ποτό και στην έκλυτη ζωή, ώσπου τελικά ο πατέρας του τον βρίσκει σε άθλια κατάσταση και καταφέρνει να τον επαναφέρει στον ίσιο δρόμο.

Στην αρχή, ο Ερπ γίνεται κυνηγός βουβαλιών όμως ύστερα από λίγο, μαζί με τα αδέλφια του Βίρτζιλ και Μόργκαν, ξεκινά έναν αγώνα, προκειμένου να εξαλείψει όλες τις συμμορίες παρανόμων που μαστίζουν τις πόλεις της Άγριας Δύσης.

Στο Τουμπστόουν της Αριζόνα, ο Γουάιτ Ερπ και τα αδέλφια του, μαζί με τη βοήθεια του Ντοκ Χαλιντέι, έρχονται σε μια αιματηρή σύγκρουση με μια συμμορία, της οποίας επικεφαλής είναι ο Άικ Κλάντον.

Παίζουν:  Κέβιν Κόσνερ, Τζιν Χάκμαν, Ντένις Κουέιντ, Μάικλ Μάντσεν, Λίντεν Άσμπι, Τζεφ Φέιχι

*Star, Πέμπτη 04/05, στις 02:00