5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και με το debate των πολικών αρχηγών, ο χώρος για τις ταινίες μειώθηκε. Σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Απαγορευμένες Συναντήσεις» (2018) σκηνοθεσία Μουάγιατ Άλαγιαν

Κοινωνικό θρίλερ – Η Σάρα είναι Ισραηλινή και έχει μία καφετέρια στη Δυτική Ιερουσαλήμ.
Ο Σαλίμ είναι Παλαιστίνιος από την Ανατολική Ιερουσαλήμ και κάνει παραδόσεις σε επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και εκείνη της Σάρα.
Παρόλο που ζουν σε διαφορετικούς κόσμους, η Σάρα και ο Σαλίμ διατηρούν εξωσυζυγική σχέση, ρισκάροντας έτσι τη φαινομενικά ευτυχισμένη ζωή των οικογενειών τους.

Όταν μία ριψοκίνδυνη μεταμεσονύχτια συνάντησή τους πάει στραβά, ο κίνδυνος να αποκαλυφθούν όλα μεγαλώνει και οι δύο τους παρακολουθούν ανήμποροι, ενώ οι απελπισμένες προσπάθειές τους να σώσουν ό,τι έχει μείνει από τις ζωές τους, κάνουν τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Εγκλωβισμένοι ανάμεσα στον αμείλικτο κατοχικό μηχανισμό και τις κοινωνικοπολιτικές πιέσεις, ο Σαλίμ και η Σάρα βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα πλέγμα εξαπάτησης και παρανοήσεων, που ούτε η αλήθεια δεν μπορεί να σταματήσει την εξάπλωσή του.

Παίζουν: Αντίμπ Σαφαντί, Σιβάν Κέρτσνερ, Μάισα Αμπτ Ελχαντί, Ισάι Γκόλαν

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 10/05 στις 22:00

«Safe Sex» (1999) σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Κωμωδία – Οι ιστορίες οκτώ κατοίκων της Αθήνας, που ψάχνουν τη σεξουαλική και ερωτική πλήρωση μέσα από περίεργες πρακτικές και οδηγούνται σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Οι χαρακτήρες θα διασταυρωθούν, καταλήγοντας σ ένα τραγικό τέλος, το οποίο θα αποτελέσει την αφετηρία για την αναζήτηση λύσης για την ακόρεστη δίψα τους για ικανοποίηση των απωθημένων τους.…

Παίζουν: Μίνα Αδαμάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Μαρία Καβογιάννη.

*Alpha, Τετάρτη 10/05 στις 00:00

«Πλούσιοι και Φτωχοί» (1997) σκηνοθεσία Μπράιαν Σπάιτσερ

Κωμωδία – Ο Μπραντ (Τιμ Άλεν) και η Καρολάιν Σέξτον (Κρίστι Άλεϊ), μετά από δέκα χρόνια γάμου, η ζωή τους είναι απόλυτα βαρετή και βρίσκονται στα πρόθυρα του διαζυγίου.

Η Καρολάιν, παραμελημένη απ’ τον άντρα της, που ασχολείται μόνο με τις εργολαβικές του υποθέσεις, νιώθει τον έρωτά της γι’ αυτόν να μετατρέπεται σε απέχθεια και περιφρόνηση.

Όταν όμως ο Λάιμαν (Γουέιν Νάιτ), ο λογιστής της εταιρείας Σέξτον, θα κάνει μια μεγάλη κατάχρηση και θα το σκάσει στο εξωτερικό, το ζεύγος Σέξτον θεωρούνται συνυπεύθυνοι και μπαίνουν στο στόχαστρο της εφορίας και της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Μπραντ και η Καρολάιν θα γίνουν φυγάδες. Κυνηγημένοι από τους κρατικούς υπαλλήλους θα βρουν καταφύγιο σε μια κοινότητα της θρησκευτικής αίρεσης Άμις.
Και ενώ πιστεύουν ότι είναι αδύνατο να ενσωματωθούν στις νέες συνθήκες, ανάμεσα στους απλούς αυτούς ανθρώπους που ζουν με τον τρόπο και τα ήθη του 19ου αιώνα, ο Μπραντ και η Καρολάιν, θα ανακαλύψουν πράγματα που δεν ήξεραν ότι υπάρχουν και θα ξαναβρούν τη χαμένη τους διάθεση για τη ζωή και τον έρωτα.

Παίζουν:  Κίρστι Άλεϊ, Τιμ Άλεν, Λάρι Μίλερ, Μάικλ Λέρνερ.

*Ant1, Τετάρτη 10/05 στις 00:00

«Babylon A.D.» (2008) σε σκηνοθεσία Ματιέ Κασοβίτς

Περιπέτεια – Στο κοντινό μέλλον, ένας μισθοφόρος που ακούει στο όνομα Τούροπ (Βιν Ντίζελ) δέχεται το συμβόλαιο του Ρώσου μαφιόζου Γκόρσκι (Ζεράρ Ντεπαρντιέ) και αναλαμβάνει να μεταφέρει μια νεαρή κοπέλα από τη Ρωσία στη Νέα Υόρκη. Μια απολαυστική περιπέτεια, με αρκετές εκρήξεις αδρεναλίνης και έναν παιχνιδιάρικο, γρήγορο ρυθμό. O διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ματιέ Κασοβίτς, ταυτοχρόνως όμως και σκηνοθέτης (La Haine), επιχειρεί μέσα από τη νέα του ταινία να εκφράσει την άποψή του σχετικά με τον προορισμό της ανθρωπότητας και την κατάσταση του πλανήτη σε μερικές δεκάδες χρόνια από τώρα.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Μισέλ Γεό, Μέλανι Τιερί, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σαρλότ Ράμπλινγκ.

*Star, Τετάρτη 10/05 στις 02:00

«Διπλή Παγίδα» (1999) σε σκηνοθεσία Τζον Άμιελ

Δράσης Ρομαντική – Ο Ρόμπερτ ΜακΝτούγκαλ(Σον Κόνερι), γνωστός και ως Μακ, έχει τη φήμη του μεγαλύτερου ληστή έργων τέχνης στον κόσμο.

Έτσι, όταν ένας πίνακας του Ρέμπραντ γίνεται αντικείμενο κλοπής στη Νέα Υόρκη, όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν τον Μακ. Η επιθεωρητής της ασφαλιστικής εταιρείας, Βιρτζίνια Μπέικερ(Κάθριν Ζέτα Τζόουνς), γνωστή και ως Τζιν, ζητά από τον διευθυντή της να της επιτρέψει ν’ ακολουθήσει τα ίχνη του διάσημου κλέφτη.

Ο διευθυντής ξέροντας ότι αν δεν βρεθεί ο πίνακας η εταιρεία θα χρεωθεί με 24 εκατομμύρια δολάρια, δίνει με μεγάλη χαρά την έγκριση του. Η πεισματάρα Τζιν καταστρώνει ένα σχέδιο για να παγιδέψει τον Μακ, αλλά αυτός αποδεικνύεται περισσότερο επιτήδειος απ’ ό,τι τον περίμενε.

Οι δυο τους θα επιδοθούν σ’ ένα γοητευτικό παιγνίδι ανάμεσα στο κυνηγητό και το φλερτ. Έτσι, θ’ ακολουθήσουν ο ένας τα βήματα του άλλου από το Λονδίνο προς τα νησιά της Σκοτίας, κι από εκεί στην Κουάλα Λαμπούρ, την εξωτική πρωτεύουσα της Μαλαισίας.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Βιν Ρέιμς, Γουίλ Πάτον, Μόρυ Τσόκιν.

*Open, Τετάρτη 10/05 στις 02:45