10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Αποστολή Εξετελέσθη» (2017) σκηνοθεσία Τζέισον Χολ

Δραματική, πολεμική -Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών γυρνάει σπίτι από το Ιράκ, όπου έγιναν μάρτυρες ανείπωτης βίας και παραλογισμού.

Καθώς προσπαθούν να επιστρέψουν στην καθημερινότητα ως πολίτες, βασανίζονται από τις εμπειρίες στους στα πεδία των μαχών, υποφέροντας από μετατραυματικό στρες.

Μετά από μια οδυνηρή 15μηνη πολεμική θητεία στο Ιράκ, ο πολυβραβευμένος Άνταμ Σούμαν επιστρέφει στο Κάνσας και σε μια αγαπημένη σύζυγο, τη Σάσκια. Ο Άνταμ και η Σάσκια έχουν δύο μικρά παιδιά, μια κόρη και έναν μικρό γιο που γεννήθηκαν όσο ο Άνταμ βρισκόταν ακόμη στο εξωτερικό.

Ο Άνταμ πάσχει από μετατραυματικό στρες, όπως εκδηλώνεται με εφιάλτες και συχνές αναδρομές, για τις οποίες η σύζυγός του τον πείθει να ζητήσει βοήθεια από το Τμήμα Υποθέσεων Βετεράνων.

Συντροφιά του έχει και δύο φιλαράκια του από το Ιράκ που ζουν εκεί κοντά, έναν Αμερικανό από τη Σαμόα, τον Σόλο Αΐτι, και τον Μπίλι Γουόλερ…

Παίζουν: Μάιλς Τέλερ, Χέιλι Μπένετ, Τζο Κόουλ, Σκοτ Χέιζ, Εϊμι Σούμερ.

*Open, Πέμπτη 11/05, στις 21:00

«Εγωισμός» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δραματική Ελληνική Ταινία – Μια κακομαθημένη κοπέλα, η Μαρία, δεν νοιάζεται για κανέναν άλλον παρά μόνο για τον εαυτό της και την καλοπέραση της. Σχετίζεται ερωτικά με τον αρραβωνιαστικό της αδελφής της, τον Κώστα, για να της πληρώνει τα χρέη που της δημιουργεί η σπάταλη ζωή της.

Ο Κώστας είναι τραπεζικός υπάλληλος και για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ερωμένης του, γίνεται καταχραστής. Όμως η Μαρία δεν διστάζει να τον εγκαταλείψει για χάρη του νεαρού Γιώργου.

Ο παθολογικός εγωισμός της μετατρέπεται σε απύθμενο έρωτα για τον Γιώργο, ο οποίος ναι μεν την αγαπά, αλλά δεν είναι διατεθειμένος να ανεχτεί τα καπρίτσια της. Όταν μάλιστα ο Γιώργος μαθαίνει την άστατη ζωή της, την εγκαταλείπει και η Μαρία κλονίζεται ψυχολογικά.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Σπύρος Φωκάς, Τζένη Ρουσσέα, Βαγγέλης Βουλγαρίδης, Ελένη Ζαφειρίου, Άγγελος Μαυρόπουλος

*Skai, Πέμπτη 11/05, στις 21:00

«Ο Βασιλιάς» (2002) σκηνοθεσία Νίκος Γραμματικός

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ο τριαντάχρονος Βαγγέλης αποφυλακίζεται, έχοντας εκτίσει ποινή για κατοχή και χρήση ναρκωτικών. Όντας αποφασισμένος να ξεκόψει από το σκοτεινό παρελθόν του, φεύγει για το κτήμα του πατέρα του στην Πελοπόννησο. Οι κάτοικοι της περιοχής τον υποδέχονται με καχυποψία, η οποία σταδιακά μετατρέπεται σε απροκάλυπτη εχθρότητα.

Εμμένοντας στην απόφαση του να ξαναφτιάξει τη ζωή του, εξομαλύνει τις καταστάσεις και μοιάζει να εντάσσεται στην τοπική κοινωνία.

Ώσπου, η άφιξη της Μαρίας, μιας γυναίκας από το παρελθόν, θα τον οδηγήσει σε κάθετη σύγκρουση με τους γύρω του.

Παίζουν: Βαγγέλης Μουρίκης, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μηνάς Χατζησάββας, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Βιβή Κόκκα.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 11/05, στις 22:15

«Σχέδιο Πτήσης» (2005) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Θρίλερ – Στη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης με αεροπλάνο τελευταίας τεχνολογίας όπου μεταφέρεται το φέρετρο του μακαρίτη άντρα της, η μηχανικός αεροσκαφών Κάιλ διαπιστώνει την εξαφάνιση της 7χρονης κόρη της, η οποία όχι μόνο δεν είναι στη λίστα επιβατών, αλλά και κανείς από τους επιβάτες ή το προσωπικό δεν την έχει δει.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Πίτερ Σαρσαγκααρντ, Μαρλίν Λιβστον, Σον Μπιν, Κειτ Μπεαχαν.

*Skai, Πέμπτη 11/05, στις 23:00

«Το Αγόρι» (2016) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Μυστηρίου Τρόμου – Η Γκρέτα είναι μια νεαρή από τις ΗΠΑ, που πιάνει δουλειά ως νταντά σε ένα απόμακρο βρετανικό χωριό.

Με τρόμο ανακαλύπτει ότι το 8χρονο αγόρι της οικογένειας είναι μια αληθινών διαστάσεων κούκλα, που η οικογένεια εκλαμβάνει ως ζωντανό παιδί, σε μια συνεχή προσπάθεια να ξεπεράσουν τον χαμό του αληθινού τους γιου πριν 20 χρόνια.

Η Γκρέτα αποδέχεται τη δουλειά ακόμα κι έτσι, αλλά όταν παραβιάζει μια σειρά από αυστηρούς κανόνες, ακολουθούν ανεξήγητα γεγονότα και οι χειρότεροι εφιάλτες της έρχονται στη ζωή, οδηγώντας τη να πιστέψει ότι η κούκλα είναι ολοζώντανη.

Παίζουν: Λώρεν Κόαν, Ρούπερτ Έβανς, Νταϊάνα Χάρντκασλ, Τζέιμς Ράσελ, Τζιμ Νόρτον

*Open, Πέμπτη 11/05, στις 23:30

«Ο Τελευταίος Πρόσκοπος» (1991) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ 

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Ο Τζόε Χάλενμπεκ, αλκοολικός ιδιωτικός ντετέκτιβ, ο οποίος κάποτε ήταν εθνικός ήρωας αφού έσωσε τον πρόεδρο της Αμερικής από μια απόπειρα δολοφονίας, έχει απολυθεί με ατιμωτικό τρόπο από την υπηρεσία.
Όταν ο πρώην συνεργάτης του Μάικ (Μπρους Μακγκίλ) του προτείνει να αναλάβει τη φύλαξη της Κόρι (Χάλι Μπέρι), μία στρίπερ που έχει στην κατοχή της σημαντικά στοιχεία και δέχεται επανειλημμένα απειλές κατά της ζωής της, ο Τζό ανακαλύπτει παράλληλα ότι η γυναίκα του έχει δεσμό με τον πρώην συνεργάτη του.

Δυστυχώς, μετά από λίγο ο Μάικ αλλά και η Κόρι δολοφονούνται και ο Τζόε αποφασίζει να βρει τους δολοφόνους.

Με τη βοήθεια του Τζίμι Ντιξ (Ντέιμον Ουέγιανς), πρώην φίλου της Κόρι και πρώην παίκτη του φούτμπολ ο οποίος ερευνάται για τζόγο και χρήση ναρκωτικών, ξεκινά μια έρευνα που τον οδηγεί σε υψηλά ιστάμενους παράγοντες του αθλητικού χώρου

Παίζουν:  Μπρους Γουίλις, Ντέιμον Ουέγιανς, Ντάνιελ Χάρις, Τσέλσι Φιλντ, Τέιλορ Νέργκον, Χάλι Μπέρι, Μπρους Μακγκίλ.

*Star, Πέμπτη 11/05, στις 23:50

«Σκοτεινά Εγκλήματα» (2016) σκηνοθεσία Αλέξανδρος Αβρανάς

Αστυνομικό θρίλερ – Ο Τάντεκ, ένας αστυνομικός ανακαλύπτει τρομερές ομοιότητες ανάμεσα σε μια άλυτη υπόθεση δολοφονίας και ένα αστυνομικό μυθιστόρημα του Κρίστοφ Κόζλοφ. Πιστεύει πως ο δολοφόνος είναι ο συγγραφέας, καθώς μέσα στο βιβλίο περιγράφεται η δολοφονία πριν καν γίνει. Έτσι, ο Τάντεκ προσπαθεί να συνδέσει τον συγγραφέα με το έγκλημα, ενώ στην πορεία γίνεται εμμονικός με τον συγγραφέα και την σύντροφό του.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Μάρτιν Τσόκας, Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Βλαντ Ιβάνοφ, Κάτι Ούτινεν.

*Alpha, Πέμπτη 11/05, στις 00:45

«Το Σημάδι του Δολοφόνου» (2002) σκηνοθεσία Μάικλ Κέιτον Τζόουνς

Αστυνομική Μυστηρίου – Ένας αστυνομικός της Νέας Υόρκης έρχεται αντιμέτωπος με το τραυματικό παρελθόν του, όταν αναλαμβάνει να διαλευκάνει το φόνο ενός εμπόρου ναρκωτικών και ανακαλύπτει ότι δράστης είναι ο ίδιος του ο γιος, τον οποίο είχε εγκαταλείψει σε ηλικία οκτώ χρονών.

Με αφορμή μια αστυνομική ίντριγκα, ο Μάικλ Κέιτον Τζόουνς ξεδιπλώνει την τραγική ιστορία μιας προβληματικής οικογένειας και πυροδοτεί μια δραματική καταδίωξη, που δεν θα μπορούσε παρά να οδηγήσει σ’ ένα συγκλονιστικό φινάλε. Εξαιρετικός στον κεντρικό ρόλο, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, σηκώνει εξ’ ολοκλήρου το συναισθηματικό φορτίο της ταινίας, αν και η αληθινή έκπληξη της ταινίας, είναι ο νεαρός ταλαντούχος Τζέιμς Φράνκο, στο ρόλο του ναρκομανούς γιου, ο οποίος ήδη βλέπει την καριέρα του στο Χόλιγουντ να απογειώνεται…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τζέιμς Φράνκο, Ντρίνα ντε Νίρο, Ελίζα Ντούσκου, Γουίλιαμ Φορσάιθ

*Mega, Πέμπτη 11/05, στις 01:20

«Το Απόλυτο Παιχνίδι» (2013) σε σκηνοθεσία Μπραντ Φέρμαν

Δράσης – Ο Ρίτσι Φορστ(Τζάστιν Τιμπερλεϊκ) είναι φοιτητής στο κολέγιο του Πρίνσετον και δεινός παίχτης του online pocker, αφού έτσι καταφέρνει και πληρώνει τα δίδακτρά του εδώ και αρκετό καιρό.

Μέχρι που σε ένα παιχνίδι, ένας άλλος παίχτης τον ξετινάζει κυριολεκτικά, αφήνοντάς τον απένταρο και πολύ θυμωμένο. Πεπεισμένος ότι αυτός που έστησε το παιχνίδι είναι ο μεγιστάνας του τζόγου Άιβαν Μπλοκ (Μπεν Άφλεκ), αποφασίζει να ταξιδέψει μέχρι την Κόστα Ρίκα για να τον γνωρίσει προσωπικά.

Η γνωριμία και η υπόσχεση που αποσπά για γρήγορα κέρδη και εύκολο πλούτο τον σαγηνεύουν και αποφασίζει να εμπλακεί στις επιχειρήσεις του Μπλοκ.
Σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι ο ευεργέτης του είναι μπλεγμένος σε διεθνές λαθρεμπόριο και το οργανωμένο έγκλημα. Παράλληλα τον προσεγγίζει το FBI, τον πιέζει να τους βοηθήσει να ξεσκεπάσουν και να συλλάβουν το αφεντικό του.

Τώρα έχει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο στοίχημα της ζωής του και να φανεί πιο έξυπνος από τις δύο υπερδυνάμεις που τον έχουν περικυκλώσει

Παίζουν: Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Μπεν Άφλεκ, Τζέμα Άρτερτον, Άντονι Μακί, Μάικλ Έσπερ

*Open, Πέμπτη 11/05, στις 01:30

«Τα Καλά Παιδιά» (1990) σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Αστυνομική Δραματική – Ο Χένρι Χιλ (Ρέι Λιόττα), είναι ένα παιδί που μεγαλώνει στην ιταλοαμερικανική γειτονιά του Μπρούκλιν και φιλοδοξεί να κατορθώσει κάποτε να διεισδύσει και να αναρριχηθεί στο κύκλωμα των ισχυρών της Μαφίας.

Το πάθος του, τον οδηγεί από μικρό, στις πρώτες του δουλειές, ως παιδί για τα θελήματα, στο τοπικό δίκτυο της Μαφίας.

Όταν τελικά τα καταφέρνει, γνωρίζει από κοντά τη βία την ωμότητα, αλλά και τους κώδικες τιμής αυτού του κόσμου, σε όλο τους το μεγαλείο..

Η είσοδός του στη φαμίλια δεν αργεί και οι συνεργασίες με τον Τόμι ΝτεΒίτο (Τζο Πέσι) ξεκινάνε.

Τα χρόνια περνάνε και ο Χένρι μπαίνει ακόμη πιο βαθιά στα κόλπα της Μαφίας μέχρι η τύχη να τον φέρει κοντά στον Τζέιμς Κόνγουεϊ (Ρόμπερτ ντε Νίρο).

Οι τρεις καλοί φίλοι, The Good Fellas, θα προσπαθήσουν να ανέβουν στην ιεραρχία με τρόπους θεμιτούς στην Μαφία…ή και όχι!

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ρέι Λιότα, Τζο Πέσι, Λορέιν Μπράκο, Πόλ Σορβίνο, Φρανκ Σίβερο, Τόνι Ντάροου, Μάικ Σταρ

*Star, Πέμπτη 11/05, στις 02:00