4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τέσσερις ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Power Rangers» (2017) σκηνοθεσία Ντιν Ισραλάιτ

Δράσης Περιπέτεια – Οι Power Rangers είναι η ιστορία πέντε καθημερινών εφήβων που πρέπει να μεταμορφωθούν σε κάτι εξωπραγματικό όταν μαθαίνουν ότι η μικρή πόλη που κατοικούν, η Έιντζελ Γκρόουβ, και ολόκληρος ο κόσμος βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, εξαιτίας μίας επίθεσης από εξωγήινους.

Οι ήρωές μας, επιλεγμένοι από την μοίρα, γρήγορα ανακαλύπτουν ότι αυτοί είναι που πρέπει να σώσουν τον πλανήτη. Αλλά, προκειμένου να το πετύχουν, πρέπει πρώτα να ξεπεράσουν τα προβλήματα που έχουν στην πραγματική ζωή και, πριν να είναι πολύ αργά, να ενώσουν τις δυνάμεις τους ως Power Rangers.

Παίζουν: Ντακρ Μοντγκόμερι, Ναόμι Σκοτ, Ρ. Τζέι Σάιλερ, Μπέκι Τζι, Λούντι Λιν, Μπράιαν Κράνστον, Ελίζαμπεθ Μπανκς.

*Open, Πέμπτη 18/05, στις 21:00

«Η Βουλευτίνα» (1966) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία  Κωμωδία – Η Ρένα Βαρλάμου είναι αρραβωνιασμένη με τον Περικλή Αράπη, οινοπαραγωγό στο επάγγελμα και υποψήφιο βουλευτή με το Εθνικό Αναδιοργανωτικό Κόμμα Περικλής Αράπης.

Ο Περικλής έχει αποτύχει 6 φορές στο να βγει βουλευτής, με αποτέλεσμα λόγω οικονομικών δυσκολιών να καθυστερεί το γάμο τους για 4 χρόνια.

Στην τελευταία του προσπάθεια η Ρένα αποφασίζει να των βοηθήσει στην προεκλογική του εκστρατεία αλλά αποτυγχάνει και πάλι στις εκλογές και κοντεύει να χρεοκοπήσει (με χρέος 380.000 δρχ.).

Η ιστορία περιπλέκεται όταν η Ρένα μπαίνει στο ψηφοδέλτιο ενός θείου της, του Ιακώβου Μενεξέ από την Κέρκυρα, ο οποίος πεθαίνει και η Ρένα, ως μοναδική επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο, με μόλις 80 σταυρούς βγαίνει βουλευτής.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Σταύρος Ξενίδης, Νίκος Ρίζος, Νίτσα Μαρύδα, Δημήτρης Νικολαϊδης, Ειρήνη Κουμαριανού, Αλέκος Τζανετάκος, Σταύρος Παράβας

*Ant1, Πέμπτη 18/05, στις 21:00

«Παραγγελιά» (1980) σκηνοθεσία Παύλος Τάσσιος 

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ο Νίκος (Αντώνης Αντωνίου) μαζί με τον αδερφό του (Αντώνης Καφετζόπουλος), έναν φίλο τους (Γιώργος Ζορμπάς) και τις γυναίκες τους (Όλια Λαζαρίδου, Σοφία Ρούμπου και Βίκυ Βανίτα), διασκεδάζουν σε κάποιο λαϊκό κέντρο.

Εκεί θα γίνει μια παρεξήγηση, με αφορμή την «παραγγελιά» ενός τραγουδιού. Ο καβγάς, με την εμπλοκή και της αστυνομίας θα μετατραπεί σε αιματηρό επεισόδιο.

Η ταινία περιγράφει τη γνωστή ιστορία του Νίκου Κοεμτζή με τη σφαγή τριών αστυνομικών μέσα σ’ ένα νυχτερινό κέντρο για μια «παραγγελιά» το 1973. Περιγράφει τα γεγονότα που συνέβησαν πριν από το φονικό, κατά τη διάρκειά του και έπειτα απ’ αυτό, μέχρι τη σύλληψη και τη δίκη των δραστών.

Ο σκηνοθέτης δίνει τη δική του ερμηνεία γι’ αυτό το γεγονός, αποδεικνύοντας ότι η ενέργεια του Κοεμτζή δεν ήταν τίποτα άλλο από μια απελπισμένη αντίδραση κατά του συστήματος που τον καταπίεζε και στόχευε στην τελική του εξόντωση.

Παίζουν: Αντώνης Αντωνίου, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θέμις Μπαζάκα, Νικήτας Τσακίρογλου, Όλια Λαζαρίδου, Σοφία Ρούμπου, Γιώργος Κοτανίδης, Βίκυ Βανίτα, Γιώργος Ζορμπάς, Μενέλαος Ντάφλος, Βάσω Αλεξανδρίδου, Γιάννης Μποσταντζόγλου

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 18/05, στις 22:00

«Αυτόματα» (2014) σκηνοθεσία Γκέιμπ Ιμπάνεζ

Δράσης – Στο κοντινό δυστοπικό μέλλον (2044), η ραδιενέργεια απειλεί την ανθρώπινη ύπαρξη στον πλανήτη γη και η μαζική εξάπλωση των μηχανών είναι πλέον ένα ρεαλιστικό γεγονός. Ο Τζακ Βόκαν ένας πράκτορας μιας ρομποτικής πολυεθνικής (ROC) ερευνά την υπόθεση «δολοφονίας» ενός ρομπότ (Pilgrim 7000) από έναν αστυνομικό. Τα αποτελέσματα της έρευνας του πράκτορα δείχνουν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις όχι μόνο στη φήμη της εταιρείας για την οποία δουλεύει αλλά και στο ίδιο το μέλλον του ανθρώπινου γένους

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Μέλανι Γκρίφιθ, Ντίλαν μακ Ντέρμοντ, Ρόμπερτ Φορστερ, Μπριτζίτ Χιορτ Σόρενσεν, Χαβιέ Μπαρδέμ

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 18/05, στις 23:00