11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το Σάββατο είναι εδώ και σε περιμένει γεμάτο ταινίες!

«Ο Άνθρωπος που έσπαγε πλάκα» (1972) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας άνθρωπος πλούσιος, γλεντζές και πλακατζής, ο Λάζαρος, ο οποίος μια ζωή ραχατεύει και δεν γνωρίζει τι θα πει δουλειά, πληροφορείται από το λογιστή του ότι η πατρική περιουσία του εξανεμίστηκε και δεν μένουν παρά μερικές πενταροδεκάρες.

Αρχικά πίστευε ότι θα κέρδιζε στο καζίνο, αντ αυτού όμως έχασε ακόμα και τις πενιχρές οικονομίες του αφελούς σοφέρ του, Ζαχαρία. Στη συνέχεια, στρέφεται σε γνωστούς και φίλους, όπως είναι η τραγουδίστρια Νάντια, η οποία τον πετάει έξω από το καμαρίνι της. Ακολουθεί ο φίλος του Ηρακλής που αποδεικνύεται ιδιαιτέρως αγνώμων, καθώς αρνείται να του επιστρέψει τα δανεικά που έχει πάρει.

Τέλος, είναι και η φιλάνθρωπος κυρία Ολυμπία, η οποία δράττεται της ευκαιρίας να του ριχτεί ερωτικά, κάνοντάς τον να τραπεί σε άτακτη φυγή. Όμως, μία πανέμορφη ανθοπώλις, η Στεφανία, του συμπαραστέκεται και εκείνος, για χατίρι της, στρώνεται στη δουλειά, κερδίζοντας έτσι για πρώτη φορά το ψωμί του με ιδρώτα. Όταν επιτέλους μπαίνει για τα καλά στον ίσιο δρόμο και παύει να θεωρεί τη ζωή σαν πλάκα, μαθαίνει ότι η φτώχεια του ήταν πλασματική και την είχε προνοήσει ο πατέρας του, προτού πεθάνει, για να τον συνετίσει.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ξένια Καλογεροπούλου, Αιμιλία Υψηλάντη, Σταύρος Ξενίδης, Ζέτα Αποστόλου, Μίτση Κωνσταντάρα, Δημήτρης Μπισλάνης, Νικήτας Πλατής, Αλίκη Ζωγράφου, Μάκης Δεμίρης, Γιάννης Γκιωνάκης, Γιώργος Γρηγορίου, Γιάννης Φύριος, Νίκος Τσουκαλάς, Ανδρέας Τσάκωνας, Αλέκος Ζαρταλούδης.

*Skai, Σάββατο 20/05 στις 21:00

«Νάνος στο Σπίτι» (2017) σκηνοθεσία Πίτερ Λεπενιότις, Σέλι Σενόι

Κινούμενα Σχέδια – H μικρή Κλόε και η μητέρα της μετακομίζουν… Ξανά!

Αυτή τη φορά, είναι αναγκασμένες να κατοικήσουν σε ένα ετοιμόρροπο, παμπάλαιο σπίτι, γεμάτο διακοσμητικούς νάνους κήπου. Μια μέρα, που η Κλόε βρίσκεται μόνη στο σπίτι, θα ανακαλύψει, μαζί με τον αδιάκριτο γείτονα τους, τον Λίαμ, πως αυτό το σπίτι κρύβει ένα τρομακτικό μυστικό: οι νάνοι είναι ζωντανοί!

Όπως αποδεικνύεται, οι νάνοι προστατεύουν εδώ και χρόνια τον πλανήτη από τα απειλητικά, μικρά πλάσματα, τα Τρογκς, τα οποία έχουν εισβάλει στο σπίτι μέσω μίας πύλης από άλλη διάσταση.

Τώρα η Κλόε καλείται να αποφασίσει αν θα συνεχίσει την ήρεμη οικογενειακή και σχολική ζωή της ή αν θα ενταχθεί στον πόλεμο ενάντια στους Τρογκς…

Με τις φωνές των: Στεφανία Φιλιάδη, Φοίβος Ριμένας, Βασίλης Μήλιος, Κώστας Δαρλάσης, Τζίνη Παπαδοπούλου, Αφροδίτη Αντωνάκη, Φώτης Πετρίδης

*Star, Σάββατο 20/05 στις 21:00

«Superman: Η Επιστροφή» (2006) σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ

Δράσης – Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που ο Σούπερμαν εγκατέλειψε τη Γη για να αναζητήσει την πατρίδα του, τον πλανήτη Κρύπτον. Όμως το ταξίδι του έχει απογοητευτική κατάληξη: τώρα πια ο Κρύπτον είναι ένας πλανήτης κατεστραμμένος, χωρίς ίχνη ζωής και τα ερείπια, που δεσπόζουν στην επιφάνειά του, μαρτυρούν το οριστικό τέλος του.

Η επιστροφή του στη Γη είναι γεμάτη απρόοπτες εξελίξεις.

Η παλιά του αγάπη, η Λόις Λέιν, είναι αρραβωνιασμένη με τον Ρίτσαρντ Χουάιτ, φίλο του αφεντικού της, και μητέρα ενός αγοριού ενώ παράλληλα το μέλλον του πλανήτη απειλείται από την… φιλοδοξία του ψυχοπαθούς Λεξ Λούθορ. Ο τελευταίος, που οι προηγούμενες προσπάθειές του να καταστρέψει την Καλιφόρνια είχαν «πέσει στο κενό» χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του Σούπερμαν, ορκισμένος να πάρει την εκδίκησή του, έχει ήδη θέσει τις βάσεις για την εφαρμογή του επόμενου σχεδίου του.

Αυτή τη φορά ο Λούθορ σκοπεύει να… δημιουργήσει μια καινούρια ήπειρο! Βέβαια μια τέτοια κίνηση προϋποθέτει τον καταποντισμό των παλιών ηπείρων και τον αναπόφευκτο θάνατο δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ο Σούπερμαν είναι αποφασισμένος να τον σταματήσει. Μόνο που δεν γνωρίζει πως η νέα αυτή γη έχει ως βασικό συστατικό της τους κρυστάλλους κρυπτονίτη, που ο Λούθορ είχε κλέψει από το Κάστρο της Λήθης και που αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα του Σούπερμαν καθώς είναι το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να τον εξοντώσει.

Θα καταφέρει άραγε ο μοναχικός υπερήρωας να νικήσει τον Λούθορ για μια ακόμη φορά και να κερδίσει την καρδιά της Λόις Λέιν; Και ποια είναι τελικά η σχέση του με τον γιο της αγαπημένης του;

Παίζουν: Μπράντον Ρουθ, Κέιτ Μπόσγουορθ, Κέβιν Σπέισι, Τζέιμς Μάρσντεν, Πάρκερ Πόουζ

*Star, Σάββατο 20/05 στις 22:50

«Επικίνδυνη Aποστολή 2» (2000) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δράσης Μυστηρίου Περιπέτεια – Ο Ιθαν Χαντ (Τομ Κρουζ) επιστρέφει ως πράκτορας της IMF (Impossible Mission Force) και αναλαμβάνει μία νέα και άκρως επικίνδυνη αποστολή.
Να εντοπίσει και να παραδώσει προς καταστροφή τον φονικό ιό «Χίμαιρα» που μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους αν ελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα.

Στην πορεία, θα έρθει αντιμέτωπος με μια διεθνή ομάδα τρομοκρατών, αρχηγός της οποίας είναι ένας πρώην πράκτορας της IMF που έχει στα χέρια του και το αντίδοτο του ιού.
Στην προσπάθεια του να βρει τους τρομοκράτες, ο Χαντ θα στρατολογήσει τη Νία Νόρντορφ (Θάντι Νιούτον), μια ικανή και όμορφη κλέφτρα ως μυστική πράκτορα.

Υπό τις οδηγίες του “αφεντικού” του και με τα περιθώρια του χρόνου να στενεύουν, ο υπερπράκτορας θα πρέπει να πάρει πίσω ή να καταστρέψει τον ιό πριν αυτός προκαλέσει τον όλεθρο.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ντάγκρεϊ Σκοτ, Θάντι Νιούτον, Βινγκ Ρέιμς.

*Skai, Σάββατο 20/05 στις 23:00

«Άπιστη» (2002) σκηνοθεσία Άντριαν Λιν

Δράμα – Μια τριανταπεντάχρονη παντρεμένη γυναίκα, η Κόνι Σάμνερ, ζει τον ευτυχισμένο γάμο της μέχρι που θα βρεθεί στο δρόμο της ένας άγνωστος γοητευτικός άντρας. Ένας απρόσμενος και θυελλώδης δεσμός με τον όμορφο και αρκετά νεότερό της άντρα θα τινάξει στον αέρα τη σχέση της με τον σύζυγό της Έντουαρντ.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Όλιβιε Μαρτίνεζ.

*Open, Σάββατο 20/05 στις 23:00

«Yesterday» (2019) σκηνοθεσία Ντάνι Μπόιλ

Κωμωδία – Ο Τζακ Μάλικ (Χιμές Πατέλ) είναι ένας άσημος τραγουδοποιός σε μια μικρή Βρετανική πόλη του οποίου τα όνειρα για επιτυχία και φήμη γρήγορα ξεθωριάζουν, παρά την αφοσίωση και υποστήριξη της καλύτερης παιδικής του φίλης, Έλι (Λίλι Τζέιμς, Mamma Mia! Here We Go Again).

Μετά από ένα μυστηριώδες γενικό blackout, ο Τζακ ανακαλύπτει ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ…!Ο Τζακ αρχίζει να εκτελεί τα τραγούδια του μεγαλύτερου συγκροτήματος στην ιστορία της μουσικής σε ένα κοινό που δεν τους έχει ακούσει ποτέ και με τη βοήθεια της μάνατζερ του Ντέμπρα (η βραβευμένη με Emmy Κέιτ ΚακΚίνον), η φήμη του εκτοξεύεται.

Όμως, όσο πιο διάσημος γίνεται, τόσο κινδυνεύει να χάσει την Έλι, το μόνο πρόσωπο που πραγματικά πίστεψε σε αυτόν. Για να βρει την ισορροπία του τελικά, ο Τζακ θα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει για να αποδείξει ότι.. το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη.

Παίζουν: Χιμές Πατέλ, Λίλι Τζέιμς, Εντ Σίραν, Κέιτ ΜακΚίνον.

*Ant1, Σάββατο 20/05 στις 23:45

«Περάστε… Φιλήστε… Τελειώσατε!» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία, μιούζικαλ – Εκμεταλλευόμενος τη συνωνυμία του με ένα βιομήχανο και με τη βοήθεια μιας φίλης του, ο Πάνος πηγαίνει σε μια κρουαζιέρα, ελπίζοντας να κερδίσει τις καρδιές πλουσίων γυναικών. Πράγματι, ο γυναικείος πληθυσμός του πλοίου τον ερωτεύεται παράφορα.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Βάσια Παναγοπούλου, Ρίκα Βαγιάνη, Ρίκα Διαλυνά, Βίνα Ασίκη, Κώστας Καραγιώργης, Έλενα Στρατή.

*Alpha, Σάββατο 20/05 στις 00:15

«Πινόκιο» (2019) σε σκηνοθεσία Ματέο Γκαρόν

Φαντασίας – Ο Πινόκιο, μια μαριονέτα, αρχίζει να μιλάει και να συμπεριφέρεται σαν άνθρωπος. Ο δημιουργός του, ο Τζεπέτο, τον έχει σαν γιο του.

Όταν ο Πινόκιο περιπλανηθεί και χάσει το δρόμο του, θα του τύχουν έναν σωρό μπελάδες.

Στο ταξίδι της αναζήτησης του εαυτού του θα έχει για μοναδικό του σύμμαχο μια νεράιδα. Η επιθυμία του Πινόκιο, όμως, να μοιάσει στα υπόλοιπα αγόρια παραμένει.

Παίζουν: Ρομπέρτο Μπενίνι, Φεντερίκο Ιελάπι, Ρόκο Παπαλέο, Μάσιμο Κετσερίνι, Μαρίν Βακτ.

*Open, Σάββατο 20/05 στις 01:30

«The Second» (2018) σκηνοθεσία Μάιρι Κάμερον

Μυστηρίου Τρόμου – Μια επιτυχημένη συγγραφέας που ετοιμάζει το επόμενο βιβλίο της, απομονώνεται με τον εκδότη φίλο της σε μια εξοχική έπαυλη. Ωστόσο, η άφιξη ενός προσώπου από το παρελθόν της απειλεί να φέρει στην επιφάνεια επικίνδυνα μυστικά.

Παίζουν: Ρέιτσελ Μπλέικ, Σούζι Πότερ, Βινς Κολοσίμο, Μπρίτζετ Ουέμπ, Μάρτιν Σακς, Σούζαν Πράιορ

*Skai, Σάββατο 20/05 στις 01:30

«Σκοτεινά Εγκλήματα» (2016) σκηνοθεσία Αλέξανδρος Αβρανάς

Αστυνομικό θρίλερ – Ο Τάντεκ, ένας αστυνομικός ανακαλύπτει τρομερές ομοιότητες ανάμεσα σε μια άλυτη υπόθεση δολοφονίας και ένα αστυνομικό μυθιστόρημα του Κρίστοφ Κόζλοφ. Πιστεύει πως ο δολοφόνος είναι ο συγγραφέας, καθώς μέσα στο βιβλίο περιγράφεται η δολοφονία πριν καν γίνει. Έτσι, ο Τάντεκ προσπαθεί να συνδέσει τον συγγραφέα με το έγκλημα, ενώ στην πορεία γίνεται εμμονικός με τον συγγραφέα και την σύντροφό του.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Μάρτιν Τσόκας, Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Βλαντ Ιβάνοφ, Κάτι Ούτινεν.

*Alpha, Σάββατο 20/05 στις 02:00

«Φωτιά στις Κάνες μας» (2016) σκηνοθεσία Μπέν Ουάτλι

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Mία συμφωνία για αγορά όπλων πάει εκρηκτικά στραβά. Ο φημισμένος σκηνοθέτης Μπεν Ουάτλι (Kill List, High-Rise) υπογράφει μια περιπέτεια – δυναμίτη, βασισμένη σε αληθινό γεγονός, και αφορά τη βίαιη αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο αντίπαλες συμμορίες. Μια μαύρη κωμωδία που λειτουργεί ως παρωδία – κριτική στην ανεξέλεγκτη χρήση όπλων που μαστίζει τις ΗΠΑ.

Παίζουν: Μπρι Λάρσον, Άρμι Χάμερ, Κίλιαν Μέρφι, Πάτρικ Μπέρτζιν, Νόα Τέιλορ, Τζακ Ρέινορ, Σάρλτο Κόπλεϊ, Ενζο Σιλέντι.

*Mega, Σάββατο 20/05 στις 02:30