10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Διάστημα Ανάμεσά μας» (2017) σκηνοθεσία Πίτερ Τσέλσομ

Δραματική Ρομαντική – Έχοντας γεννηθεί στον Άρη, αποτέλεσμα μιας αναπάντεχης εγκυμοσύνης πριν την απογείωση του διαστημόπλοιου που έφερε την μητέρα του στον Κόκκινο Πλανήτη, ο 16χρονος Γκάρντνερ ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Γη.

Λαχταρά να γνωρίσει όλα τα θαύματα του πλανήτη, όμως οι γιατροί του τον αποτρέπουν από τις εξερευνήσεις του, καθώς τα όργανά του δεν αντιδρούν καλά στην γήινη ατμόσφαιρα.

Επιθυμώντας διακαώς να βρει τον πατέρα του, ο Γκάρντνερ θα αποδράσει για να αποκαλύψει το μυστήριο της γέννησής του και για να βρει το πού ανήκει στο σύμπαν.

Παίζουν: Eϊσα Μπάτερφιλντ, Γκάρι Ολντμαν, Μπριτ Ρόμπερτσον, Κάρλα Κουτζίνο.

*Open, Δευτέρα 22/05, στις 21:00

«Ημέρα Ανεξαρτησίας» (1996) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ  

Δράσης Περιπέτεια – Λίγες μέρες πριν την 4η Ιουλίου, η ανθρωπότητα διαπιστώνει ότι τελικά δεν είναι μόνη της μέσα στο σύμπαν. Όταν όμως γίνει ξεκάθαρο ότι το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο που εμφανίστηκε πρόσφατα, έχει εχθρικές διαθέσεις, κάποιοι θα αναλάβουν να απαντήσουν απέναντι στην υψηλή τεχνολογία με το μόνο όπλο που μπορούν να προτάξουν οι άνθρωποι: το ένστικτο της επιβίωσης.

Όταν τα διαστημόπλοια βομβαρδίζουν και ισοπεδώνουν μεγάλες πόλεις του πλανήτη, οι Aμερικανοί, με επικεφαλής τον πρόεδρο τους, αναλαμβάνουν να σώσουν τη γη και κηρύσσουν πόλεμο κατά των εξωγήινων που τους απειλούν.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζεφ Γκόλντμπλαμ, Μπιλ Πούλμαν, Μέρι ΜακΝτόνελ.

*Skai, Δευτέρα 22/05, στις 21:00

«Δεσποινίς Ετών 50» (2017) σκηνοθεσία  Βαλερί Λεμερσιέ

Κωμωδία – Η Μαρί-Φρανσίν μένει από την μία μέρα στην άλλη χωρίς άντρα και δουλειά, όταν ο σύζυγός της, της ανακοινώνει ότι την αφήνει για μία άλλη γυναίκα και ταυτόχρονα απολύεται από την δουλειά της.

Αναγκάζεται να επιστρέψει στο σπίτι των γονιών της στην ηλικία των 50 ετών!

Αυτοί της συμπεριφέρονται σαν να είναι ακόμα παιδί, φροντίζοντας και για την επαγγελματική της αποκατάσταση, αφού της ανοίγουν ένα κατάστημα για ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Εκεί θα γνωρίσει τον Μιγκέλ, ένα σεφ που δεν της ομολογεί ότι βρίσκεται ακριβώς στην ίδια κατάσταση και μένει στο σπίτι των γονιών του.

Δεν είναι εύκολο να έχεις μια νέα καρδιά μέσα σε ένα ώριμο σώμα, αλλά αυτή η κωμωδία μας αποδεικνύει ότι τα 50 είναι τα νέα 30!

Παίζουν: Βαλερί Λεμερσιέ, Πατρίκ Τιμσίτ, Ελέν Βενσάν, Ντένις Πονταλίντες, Μαρί Πετιότ

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 22/05, στις 22:00

«Επίλεκτος πράκτορας Stratton» (2017) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Θρίλερ – Ο Στράτον, βρετανός μυστικός πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάρτι, κατασκοπεύουν ένα σύμπλεγμα εργαστηρίων στο Ιράν ώστε να αναχαιτίσουν θανατηφόρα βιοχημικά όπλα. Όταν η αποστολή τους αποτυγχάνει, ο Στράτον καλείται από την αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας MI6 και πληροφορείται πως ο Μπαρόφσκι, ένας Ρώσος πρώην κατάσκοπος, έχει αυτομολήσει. Θεωρούμενος ως νεκρός τα τελευταία 20 χρόνια, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Μπαρόφσκι σχεδιάζει να εκδικηθεί τους πρώην εργοδότες του, χρησιμοποιώντας κλεμμένα χημικά όπλα. Πλέον, ο Στράτον και η ομάδα του πρέπει να αξιοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν, την εκπαίδευση αλλά και την εμπειρία τους, σε μια μάχη με το χρόνο, ώστε να αποτρέψουν μια ολοκληρωτική καταστροφή…

Παίζουν: Ντομινίκ Κούπερ, Τάιλερ Χόετσλιν, Κόνι Νίλσεν, Τόμας Κρέτσμαν, Ντέρεκ Τζακόμπι, Τζέμα Τσαν.

*Alpha, Δευτέρα 22/05, στις 22:40

«Απροσδόκητος Επισκέπτης» (2014) σκηνοθεσία  Άνταμ Γουίνγκαρντ

Δράσης Μυστηρίου – Η ταινία The Guest είναι μια αμερικανική ταινία θρίλερ του 2014 και αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού στρατιώτη, του Ντέιβιντ, ο οποίος επισκέπτεται την οικογένεια Πίτερσον, συστημένος ως φίλος του γιου τους.

Ο άγνωστος άνδρας Ντέιβιντ Κόλινς, που εμφανίζεται στην πόρτα της οικογένειας Πίτερσον, ισχυρίζεται ότι ήταν καλός φίλος και συμπολεμιστής του γιου τους, που έχει σκοτωθεί στο Αφγανιστάν.

Προσφέρεται να τους στηρίξει και να τους βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί, έτσι εκείνοι αποφασίζουν να του προσφέρουν φιλοξενία και να μείνει μαζί τους.

Παρά την συμμετοχή του στη ζωή της οικογένειας η συμπεριφορά του Ντέιβιντ γίνεται όλο και πιο μυστηριώδης, ενώ στην κοντινή πόλη αρχίζουν να δολοφονούνται άνθρωποι, ένα γεγονός που βάζει σε σκέψεις την Άννα, κόρη της οικογένειας.

Ο Ταγματάρχης Κάρβερ είναι ο μόνος που ξέρει την αλήθεια για την ταυτότητα του Κόλινς και σύντομα μια επίλεκτη ομάδα στρατιωτών του, εμφανίζεται έξω από το σπίτι των Πίτερσον για να αναλάβει δράση και να σώσει όποιον μπορεί από τα χέρια του Κόλινς.

Θα τα καταφέρει άραγε η Άννα να σώσει την οικογένειά της με την βοήθειά τους ή θα γίνουν ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο για το στρατιωτικό πείραμα που δημιούργησε τον Ντέβιντ Κόλινς;

Παίζουν: Νταν Στίβενς, Σίλα Κέλι, Μάικα Μονρό, Λανς Ρέντικ, Τάμπαθα Σον, Μπρένταν Μέγερ

*Open, Δευτέρα 22/05, στις 23:45

«Ζητείται Ψεύτης» (2010) σκηνοθεσία Ιεροκλή Μιχαηλίδη

Ελληνική Κωμωδία – Όταν ο Θεόφιλος Φερέκης αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έρχεται αντιμέτωπος με όλες τις “χάρες”, που είχε τάξει προεκλογικά στους ψηφοφόρους του. Όταν καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να τα βγάλει εύκολα πέρα, συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται επειγόντως να προσλάβει έναν… επαγγελματία ψεύτη! Την κατάσταση αναλαμβάνει να σώσει ο Θεόδωρος Πάρλας ή Ψευτοθόδωρος, που με τις ψεύτικες υποσχέσεις του, ξεκινάει μια λαμπρή καριέρα, ως το δεξί χέρι του Φερέκη. Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και σίγουρα χρειάζονται πολλά περισσότερα ψέματα για να ξεμπλέξουν από τις ξεκαρδιστικές καταστάσεις, που αποδεικνύουν ότι το έργο του Δημήτρη Ψαθά παραμένει επίκαιρο και διαχρονικό, 50 χρόνια μετά!

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

*Star, Δευτέρα 22/05, στις 00:00

«Αμερικάνικη Προδοσία» (2021) σκηνοθεσία Μάικλ Πόλις

Δραματική Πολεμική – Ο εκκεντρικός, χαρισματικός δικηγόρος Τζέιμς Λάφλιν (Αλ Πατσίνο) αναλαμβάνει την τολμηρή υπόθεση υπεράσπισης της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Μίλντρεντ Γκίλαρς (Μίντοου Γουίλιαμς) για δέκα κατηγορίες προδοσίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την αναπάντεχη αρνητική αντίδραση που προκαλεί στην πατρίδα του.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Μίλτρεντ αποτέλεσε ένα πολύτιμο όπλο στα χέρια των Ναζί και αναγκάστηκε να τραγουδήσει ηττοπαθή προπαγανδιστικά τραγούδια στους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονταν στην Ευρώπη.

Έχοντας τρομοκρατηθεί και πέσει θύμα βιασμού από τον Γιόζεφ Γκέμπελς, το δεξί χέρι του Χίτλερ, η Μίλντρεντ εκπέμπει μηνύματα γεμάτα μίσος με στόχο να επιβιώσει το σκοτάδι και τον επικίνδυνο πόλεμο του Τρίτου Ράιχ.

Παρά τις αποτυχημένες της προσπάθειες να δολοφονήσει τον Γκέμπελς, η Μίλντρεν τελικά αιχμαλωτίζεται από τις Αμερικανικές δυνάμεις και στέλνεται πίσω για δίκη, εκεί όπου κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, ο Λάφλιν προσπαθεί να σώσει τη φήμη της και παράλληλα να διατηρήσει τη δική του.

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Τόμας Κρέτσμαν, Μίντοου Γουίλιαμς

*Alpha, Δευτέρα 22/05, στις 00:40

«Χάπια, Σφαίρες & 2.000.000 Λίρες» (2004) σκηνοθεσία Μάθιου Βόιν

Αστυνομική Δράσης – Η πλοκή της ταινίας περιστρέφεται γύρω από έναν ανώνυμο διακινητή ναρκωτικών τον οποίο υποδύεται ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος επιθυμεί να εγκαταλείψει την επιχείρηση ναρκωτικών. Ο χαρακτήρας του Κρεγκ δεν έχει όνομα στην ταινία και αναφέρεται στους τίτλους ως “XXXX”.

Πριν προλάβει να κόψει τους δεσμούς του με το έγκλημα, ο πρώην εργοδότης του τον εμπλέκει σε μια τελευταία αποστολή που περιλαμβάνει:
α) να εντοπίσει που βρίσκεται μετά την απαγωγή της, η έφηβη κόρη ενός αντίπαλου γκάγκστερ και
β) τη διακίνηση ενός φορτίου Έκσταση, το οποίο ανήκει σε έναν έμπορο γνωστό ως “ο Δούκας” που ορκίζεται ότι θα του κόψει το κεφάλι αν τολμήσει να τα πουλήσει.

Διπλές προδοσίες, απάτες, δολοπλοκίες και ο κύριος ΧΧΧ βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα…

Παίζουν: Ντάνιελ Γκεργκ, Σιένα Μίλερ, Τομ Χάρντι, Κολμ Μίνι, Κένεθ Κράνχαμ, Τζορτζ Χάρις, Μάικλ Γκάμπον, Μπερν Γκορμαν, Σάλι Χοκινς

*Mega, Δευτέρα 22/05, στις 01:20

«Οι Σκοτεινές Μπίζνες Ενός Πρωτάρη» (1983) σκηνοθεσία Πολ Μπρίκμαν

Αστυνομική Κωμωδία – Ο Τζόελ Γκούντσεν είναι ένας επιμελής δεκαεφτάχρονος μαθητής, που κατοικεί με τους γονείς του σε ένα προάστιο του Σικάγο. Οι γονείς του είναι πολύ περήφανοι γι’αυτόν, τον εμπιστεύονται και βλέπουν στο πρόσωπό του έναν μελλοντικό επιτυχημένο επιχειρηματία.

Ο Τζόελ, όμως, αποφασίζει ότι έφτασε ο καιρός να κάνει μια αλλαγή…

Όταν, οι γονείς του φεύγουν για μερικές μέρες και τον αφήνουν μόνο, ο νεαρός αρχίζει να «αξιοποιεί» την ελευθερία του. Πρώτα κάνει μια επιδρομή στην κάβα του σπιτιού, μετά παίρνει την Πόρσε του μπαμπά και ύστερα αποφασίζει να περάσει μια νύχτα πάθους με μια πόρνη, τη Λάνα.

Η κατάσταση κάποια στιγμή θα ξεφύγει από τα χέρια του και ο Τζόελ θα συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρεμπεκα ντε Μονέ, Τζο παντολιάνο, Κέρτις Άρμστρογκ, Μπρόσνον Πίνκοτ, Ρίτσαρντ Μασουρ

*Star, Δευτέρα 22/05, στις 02:00

«Άπιστη» (2002) σκηνοθεσία Άντριαν Λιν

Δράμα – Μια τριανταπεντάχρονη παντρεμένη γυναίκα, η Κόνι Σάμνερ, ζει τον ευτυχισμένο γάμο της μέχρι που θα βρεθεί στο δρόμο της ένας άγνωστος γοητευτικός άντρας. Ένας απρόσμενος και θυελλώδης δεσμός με τον όμορφο και αρκετά νεότερό της άντρα θα τινάξει στον αέρα τη σχέση της με τον σύζυγό της Έντουαρντ.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Όλιβιε Μαρτίνεζ.

*Open, Δευτέρα 22/05, στις 02:00